» »

AC97 na ABITKD7 + zvok na bsplayerju

AC97 na ABITKD7 + zvok na bsplayerju

misso ::

Mam XP pa ABIT KD7 k ma zvočno že gor pa na bsplayerju hočem zvok 5.1, sam mi na vseh kanalih(6 zvočnikov )igra enak zvok. Na testu za zvočnike pa vse dela. Pa sm nastavil že vse variante v bsplayerju.


HVALA!

mato22 ::

To tud mene zanima.
Sicer mam sam Hercules Fortissimo 3 7.1 in sem isto probal z BS playerjem gledat DiVX z AC3 kodekom in mi isto na vseh zvočnikih špila enako. Čeprav je zvok zelo čist se na vseh zvočnikih sliši govorjenje, čeprav bi se moralo samo na centru.
Sam mam drugač zvočno povezano s SONY komponento v 5.1 vhod s tremi kabli.
V BS-playerju sem naštimal audio na InterVideo audio dekoder, output device pa na Hercules Fortissimo 3, pri audio channels pa sem dal na 6 speaker mode (5.1 channel).
Zakj špila na vseh zvočnikih enako???

misso ::

teb tud, mogoče bo pa kdo pomagal.

Blup ::

Mogoče pa film tega ne podpira?

Blup
:\

misso ::

kje pa to lahk preverim?

Blup ::

Če maš film DivX na enmu CDju... pol skor 100% ne podpira tega oz nima zvoka v takšnem formatu... tak format zavzame veliko prostora in so zato filmi na 2 CDjih če majo Dolby ipd... drgač pa ne vem kako bi se lahko še preverl... če avi odpreš morda v kkšnem programu za obdelavo videa... morda bi tm kej najdu o zvočnem zapisu...

Blup
:\

misso ::

ja zdaj smo pa tam, a teb igra v bsplayerju al to sploh nobenim ne igra, pa ni mogoče. Ma mene bolj zanima zvočna k mam filing da mi ne dela prav, a je kakšna varianta z DVD, da bi sprobal če zvok dela tko k treba.

Blup ::

Seveda... velika večina DVDjev podpira Dolby... tko da bi na DVDju mogl delat... če ne dela, pol maš neki narobe naštiman ...

Blup
:\

misso ::

dobr DVD predvajalnik bi rad kaj predlagaš?

mato22 ::

Sej v BS-playerju lohk pogledaš kakšen audio zapis ima DiVX. To lohk pogledaš medtem ko gledaš film in sicer klikneš z desnim gimbom miške na sliko filma in izbereš video info.Tam ti piše recimo MPEG LAyer 3 al pa AC3.
Men recimo pri parih filmih tam piše pod audio AC3, vendar mi vseeno špila na vseh zvočnikih enako.
Še vedno probavam pa mi še ni ratalo nastavt pravilno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

mato22 ::

Sem glih zdele probu z DVD filmom in mi zvok dela pravilno. Se prav na centru se sliš samo govor, me pa mal moti, ker morm dat ojačevalc full naglas.
recimo pri DiVX-ih AC3 ali pa karkol drugega (mp3, ...)se sliš vse full bl naglas tko da mam ojačevalc nekako na 1/4 pri DVD-ju pa ga dam čez polovico da se vse skup sliš bl naglas, čeprav mam na računalniku vse do fula.
Zdej pa ne vem ali so DiVX-i ki majo AC3 zapis drugač zripani, se prav glede zvoka.

RiNC ::

Pri DVDjih je skor vedno zvok dosti tisji, kot pri DivXu, zato pa se ponavadi pri ripanju DVDja v DivX nastela glasnost zvoka na neko normalno jakost (Normalization), vsaj jaz to vedno nardim ce delam iz Dolby v stereo (MPEG Layer III).

Blup ::

Če imaš dolbi se moč porazdeli po vseh zvočnikih... se pravi 1/6 na vsak zvočnik... če ne gre pa celotna moč na en kanal (saj tko bi jst reku iz mojih izkušenj) ... in mislim da kr nekako držijo...


Blup
:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

Oddelek: Zvok in slika
3511210 (5018) Sarimner
»

S/dif ni digitalnega zvoka na recevierju

Oddelek: Zvok in slika
122244 (1975) link_up

AV receiver

Oddelek: Zvok in slika
51562 (1499) Stepni Volk
»

AC3 težave

Oddelek: Zvok in slika
422478 (1416) franc3e
»

Min. PC za gledanje DivX-ov!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91163 (983) mato22

Več podobnih tem