»

Nove funkcionalnosti na Slo-Techu

Slo-Tech -

Kot ste verjetno opazili, je Slo-Tech v zadnjem času pridobil kar nekaj utripajočih lučk. Čas je, da si jih skupaj pogledamo:

  • stari članki -- v levem meniju so že nekaj časa na voljo vse vsebine s stare strani.
  • dodatna avtentikacija -- če želite, se lahko na Slo-Tech sedaj prijavite s pomočjo vašega Google ali Yahoo računa. Če je vaš elektronski naslov v profilu enak vašemu Google elektronskemu naslovu, samo namesto prijave kliknite na ikonico "g" pod prijavo. Če ni enak in bi fukncionalnost vseeno želeli uporabljati, lahko vaš Slo-Tech račun povežete z GoogleIDjem v vašem profilu
  • arhiv novic -- drastično je bilo izboljšano iskanje po starih novicah
  • iskanje -- sedaj deluje po celotni vsebini teme in ne samo po prvem sporočilu kot do sedaj. Moralo bi delovati bistveno bolje, nekaj izboljšav še čaka na implementacijo. Konstruktivni predlogi dobrodošli
  • hitro odgovarjanje -- na teme lahko sedaj odgovarjate brez ponovne osvežitve strani. V primeru, da se v temi, ki jo trenutno...

58 komentarjev

Ko ima policija težave, SOVA priskoči na pomoč

Slo-Tech - Osmega decembra 2005 je Ustavno sodišče RS izdalo odločbo Up-412/03-21 iz katere izhaja, da je SOVA leta 1996 nezakonito prisluškovala posamezniku. Ustavno sodišče je namreč ugotovilo, da: "dejavnosti SOVE ni mogoče razumeti kot zakonito tehnično pomoč na podlagi 142. člena ZKP".

Za kaj konkretno gre?
Pritožnik je bil najprej osumljen, nato pa tudi obsojen za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. Njegov zagovornik je trdil, da so kriminalno dejavnost izzvali tajni policijski sodelavci, tajno snemanje telefonskih pogovorov naj bi se začelo šele nekaj časa po pridobitvi odredbe (v vmesnem času nekaj pogovorov iz katerih naj bi bilo razvidno izzivanje kriminalne dejavnosti ni bilo posnetih), prisluškovanje in snemanje telefonskih pogovorov pa je izvajala SOVA, čeprav bi ga morala izvajati policija. Prisluškovanje naj bi se izvajalo na način, ki naj bi omogočal zlorabe (npr. montaža, brisanje, vnašanje novih besedil), obramba pa v nasprotju s tožilcem ni mogla...

111 komentarjev

Slovenski MultiMedijski Festival v Krškem

Slo-Tech - Na Slo-Techu mnogokrat poročamo o raznih dogodkih, izobraževanjih in na sploh pestrem "hekerskem" dogajanju v Ljubljani in nemalokrat je komentar, da ste Slo-Techerji neznansko žalostni, ker se kaj podobnega ne dogaja v vaši lastni vasi, trgu ali mestu. No, enkrat za spremembo se:

Slovenski multimedijski festival SIMMF - je namenjen vsem kreativnim ljudem, ki se izražajo tako, da pri svojem ustvarjalnem delu uporabljajo različne medije in jih združujejo v celoto.

Radi bi jim ponudili možnost, da nam posredujejo svoje sporočilo v okolju, ki je odmaknjeno od urbanih središč, kamor po prepričanju takšne vrste umetnost sodi, a vseeno v okolju, ki se ponaša s svojo bogato umetniško in kulturno tradicijo.

Festival nastaja v produkciji Zavoda AVK (za avdiovizualno konfekcijo) in koprodukciji Mladinskega centra Krško. Več na domači strani.

7 komentarjev

Obvestilo

Slo-Tech - Prosim vse, ki so na katerikoli e-naslov na Slo-techu (*@slo-tech.com) poslali kakršnokoli sporočilo preko strežnika mail.siol.net, da svoje sporočilo pošljejo ŠE ENKRAT, PREKO DRUGEGA POŠTNEGA STREŽNIKA, saj je mail.siol.net zaradi napake v konfiguraciji (na SiOLu, ne pri nas) BLOKIRAN. To je tudi pojasnilo zakaj vam večina (vsi) strežnikov z nastavljenimi anti-spam filtri ne dostavlja pošte poslane preko tega strežnika.

6 komentarjev

Razpis

Slo-Tech - Pri Slo-Techu smo ugotovili, da bi bilo dobro, če bi imeli svoj banner velikosti 468x60 pik. Še nekaj pogojev:
  • pasica mora biti krajša od 10KB
  • iz pasice mora biti jasno razvidno da vodi na stran Slo-Tech
Da pa bo stvar bolj zanimiva... avtor izbrane pasice dobi prvo slo-tech majico. Predlogi na team@slo-tech.com

Dodatek: Dovoljene so samo slike (jpg,gif). Flash NI dovoljen. Predlog lahko pošljete v obliki animiranega gifa, vendar dvomim, da vam bo uspelo narediti animiran gif manjši od 10KB.

4 komentarji

Majhna sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi odkritja določenih "lukenj" v naših pravilih smo spremenili člen o gusarstvu... Po novem se glasi takole:

Iskanje in oglaševanje nelegalne avtorsko zaščitene intelektualne lastnine je prepovedano. Kazen: razglasili vas bomo za Zobato OwcoTM, v primeru nadaljnjih kršitev pa boste razglašeni za GnojaTM.

Sprememba začne veljati takoj!

Dodali smo tudi 15. člen: Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech prenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do uporabe (objave) sporočil. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v nasprotju s temi pravili.



Člen je bil zaradi vaših ugovorov malo popravljen. Sedaj se glasi:
Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech neprenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do objave sporočil. Uporabnik te pravice ne more preklicati brez soglasja Slo-Techa. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v...

50 komentarjev