» »

Netscape se bo prestrukturiral

Netscape se bo prestrukturiral

Yahoo News - Netscape je bilo nekoč zelo pomembno podjetje, ki je delalo najboljše internet brskalnike na svetu. Njihovi brskalniki so bili praktično brez konkurence, dokler se ni začel zmagoviti pohod Microsofta in njegovega Internet Explorerja. Po dominaciji Internet Explorerja je Netscape utonil v pozabo, Microsoft pa je postal številka 1 tudi na tem področju. Netscape 6 naj bi bil program, ki bi vrnil Netscapu prvotni ugled, vendar se Microsoft ne da. Vse kaže na to, da je Netscape dokončno izgubil vojno internet brskalnikov. Netscape se je tega tudi sam zavedel, zato se je odločil za prestrukturiranje podjetja. Vendar to ne pomeni, da bo Netscape prenehal s proizvodnjo svojih browserjev. Netscape se je le odločil, da se bo preusmeril tudi na druga področja. Tako bo Netscape postal "Internet Media Hub" podjetje. Click za novico.

3 komentarji

Elemen_T ::

Argh. IE je še vedno najboljši brskalnik pa čeprav je Microsoftov. Ena izmed redkih dobrih programov MSja. NS z eno besedo - sux. Ker pač ni združljiv z standardi. :|

JLP ::

Elemen_T ti pa res nimaš pojma o teh zadevah ane. Če govoriš o NS 4.x pol maš prov da ne podpirajo standardov. Če pa govoriš o NS6/Mozilli pol si se pa ornk zmotu. Ti veliko bolje podpirajo standarde kot pa IE 5.5.

Lunik ::

JLP: točno tako.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftu v EU grozi šest milijard evrov globe (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7820334 (17458) MrStein
»

Prototip novega Netscapa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
452452 (2452) BigWhale
»

Netscape se vrača

Oddelek: Novice / Brskalniki
72128 (2128) Dr_M
»

M$ monopolist ?

Oddelek: Loža
341569 (1179) TESKAn

Več podobnih tem