» »

Microsoft Slovenija pošilja spam?

Microsoft Slovenija pošilja spam?

Slo-Tech - Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu potrošnikov določa, da "podjetje lahko uporablja sistem klicev brez posredovanja človeka, faksimile napravo in elektronsko pošto samo z vnaprejšnjim soglasjem posameznega potrošnika, ki mu je sporočilo namenjeno" (novi 45a člen). Spam so torej vsa tista sporočila, ki so namenjena oglaševanju izdelkov ali storitev in so poslana brez vnaprejšnjega soglasja.

Tega pa očitno ne vedo pri Microsoft Slovenija, saj sem danes v svoj poštni predal dobil reklamno sporočilo, v katerem me vabijo na Microsoftovo NT konferenco 2004. Sporočilu je dodana priponka v MS Word formatu (v kateri piše isto, kot v samem sporočilu) velikosti 439 kb in nekaj slik. Skupna velikost sporočila je kar 692 kb!
Sporočilo je bilo poslano iz IP naslova 217.72.75.25 (ki po podatkih RIPE.net pripada podjetju Repro MS d.o.o.), naslov pošiljatelja in prejemnika (from: in to: polje) pa je isti - "Microsoft Informacije" <info@microsoft.si>. Sporočilo je bilo seveda poslano s pomočjo Microsoft Exchange.
Avtorica Wordovega dokumenta je Š**** R*****, Microsoft Corporation. Na dnu sporočila, ki mu je dodan tudi cenik in promocijsko obvestilo o popustu za predprijave, sicer piše, da je "bilo poslano izključno v informativne namene".

Zanimivo pa je, kje je Microsoft (oziroma pošiljatelj) dobil moj elektronski naslov? Glede na to, da je bilo sporočilo poslano na elektronski naslov, ki ni objavljen na nobeni spletni strani (in ga ni mogoče najti ne na Googlu, ne na Najdi.si), ostane samo še ena možnost. Pred nekaj časa sem namreč klical na Microsoftovo tehnično podporo, in ker mi niso znali takoj odgovoriti, so mi ponudili možnost, da mi odgovor pošljejo po elektronski pošti. Očitno so moje osebne podatke zabeležili v neko bolj trajno bazo, ki jo uporabljajo tudi za pošiljanje reklamnih obvestil. Zanimivo je tudi dejstvo, da so me nekaj dni zatem klicali iz anketnega centra na Nizozemskem (govorili so slovensko), in sicer z namenom, da me povprašajo po mojem zadovoljstvu z Microsoftovo tehnično pomočjo. Seveda jim nikoli nisem dal nikakršnega dovoljenja za hranjenje in obdelavo mojih osebnih podatkov (sploh pa ne pisnega, kot to zahteva slovenska zakonodaja!), niti s strani Microsofta nisem bil opozorjen na to, kako se bodo moji osebni podatki uporabljali.

Če na zadevo pogledamo iz širše perspektive, gre za tipičen primer neupoštevanja slovenske zakonodaje. Na spletni strani Microsofta o zasebnosti njihovih uporabnikov piše "Vaši podatki se lahko shranjujejo in obdelujejo v ZDA ali kateri koli drugi državi, v kateri je prisoten Microsoft, njegova lastniško povezana podjetja, podružnice ali posredniki...", kar je zelo verjetno v nasprotju s 24. členom Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu osebnih podatkov, ki prepovedujeta iznos osebnih podatkov v države, ki nimajo urejene ustrezne zaščite tudi za tuje državljane (ZDA) oz. za iznos zahtevata pisno soglasje posameznika. Podobno je verjetno v nasprotju s slovensko zakonodajo (predvsem z Zakonom o varstvu potrošnikov) tudi Microsoftovo pojasnilo na isti strani, da "Microsoft.com občasno dovoli drugim podjetjem, da našim registriranim strankam po navadni pošti ponudijo informacije o svojih izdelkih in storitvah.".

Vsekakor bo zadeva verjetno zanimala tako tržni inšpektorat, kot tudi inšpektorat za varstvo osebnih podatkov...

73 komentarjev

«
1
2

antonija ::

Get them!!!>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

BSD-jas ::

Lahko bi bilo napisano še kaj o internetnem bontonu. Kot prvo se naj (razen na izrevno željo naslovnika) ne bi naokoli pošiljale stvaritve v Wordu, zaradi nestandardiziranosti in neprenosljivosti, zaradi relativno veliko porabljenih kilobajtov na enoto sporočilnosti ter zaradi možnosti makro virusov, ki so se včasih na veliko skrivali v .doc-ih (sicer ne vem, kako je s tem dandanes). Kot drugo pa se tudi ne spodobi brez vnaprejšnjega soglasja pošiljati naokoli priponk kaj večjih od recimo nekaj 10 kB, ampak se to stvar ponavadi da na kakšen (lahko tudi zastonjski) spletni strežnik in se napiše samo "poglejte si to in to na naslovu tem in tem". Kar predstavljajte si, da prijateljem pošljete kakšen zabaven filmček dolžine okoli pol mega, pa da eden od njih pobira pošto z modemom in zraven na veliko preklinja pošiljatelja glomaznih sporočil.

Paramedic ::

Čestitke tistemu, ki se je v poglobil v pravne zadeve (Matthai?). Se morš kr potrudit, da vse to povežeš.
End transmission.

Frgazor ::

Jaz vsak dan dobim vec sto kilski spam od slovenskega microsofta. Pa se vsak dan pozabim odjavt.

Thomas ::

Hehe ... šodr od novice. Poslali so ti email, zdej pa taka reč.

Al sem jest totalno brezčutna klada, ali pa ti Matthai totalno pretiravaš z vsemi temi ogroženostmi. Nimamo drugega, kot da je zaradi tega Owcetova novica zašla. IMO. :(
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Phoebus ::

Thomas sorry, ampak nihče te nima pravice spammat z "informativnimi sporočili", pa naj bo MS, IBM, Sun, ali pa George Bush.

DMouse ::

Zanimiva novica :)
Matthai, jest bi zadevo objavil na kakšni dobro obiskani tuji strani, bo prav zanimiv dodatek k raznim Microsoft against SPAM novicam, ki se pojavljajo zadnje dni. >:D

Tody ::

jah in to se dogaja odkar obstaja internet in je zdej treba o tem pisat na slo-techu med novicami ? Sicer mene ne moti mi vsaj dolgcajt ni >:D

Tjulenj ::

se totalno strinjam s Thomasom... en mail, zdej pejmo pa kr vse linčat pa tožt. lepo jim poveš da tega nočeš več, pa da če se ponovi boš pošto posredoval bla bla ... ne pa na prvo žogo tožart. sosedi te ziher ne marajo. mal več strpnosti ljudje no. pa brez zamere.

.:Toto:. ::

Hehe, in oni se borijo proti spamu!? >:D

Ce pustimo vse zbadljivke ob strani, pa me je najbolj sokiral M$jev droben tisk, da obcasno:\ "ponujajo" (po slovensko: za velike dnarce prodajajlo liste naslovov in po moznosti se kup drugih podatkov) ;( komurkoli je za to pripravljen placat. A ne to spominja na organiziran spam kriminal?

Po vsej verjetnosti pa je za tem le (ne)namerna krsitev kot posledica (nepoznavanja) razlik v slovenski in ameriski zakonodaji. Ali pac?

ender ::

Micro$oft je pred kratkin izjavil, da nameravajo do konca 2005 izkoreniniti SPAM... (ali pa je morda kdo narobe prebral in so v resnici mislili "do konca 2005 imeti monopol nad SPAMom >:D )
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

hruske ::

Ja, tako kot je vlada ZDA ze n-krat rekla, da je ustavila s projektom velikega brata. Ja right.

Vikking ::

ma če gledaš mal z drugega zornega kota, se mi zdi tole mal smešno vse skupaj... zakaj?

zato ker je pač Mathaii naredil iz muhe slona (verjetno nam že ta spam gre tko na živce da nam že ob malenkosti včasih prekipi),,, in ker je naredu iz muhe slona je tudi sam kršu zakon,,, oz. ga lahko sedaj podjetje ki mu je poslalo oz. oseba poslala tisti e-mail toži,,, ker je navedu začetnice osebe wordovega dokumenta,,, se pravi če je naredil iz muhe slona ga za vse skupaj lahko tožijo tudi oni!!!

in vestno pisal linke kjer je zakon o spremembah in dopolnitvah o varstvu potrošniku,,, pozabu pa da ga je v isti sapi kršu tudi sam....blabla blah blah

sej pravim prav smešno :P

SXR ::

Heh, to je ze mal smesno. Samo besedo Microsoft je treba omenit pa se nekomu poveca pritisk na kriticno mejo. Spam. Ja, res je in kaj. A je ze kdo slisal za filtriranje mejlov. Pac ustimas Microsoft-NE in je stvar resena. NT konferenca ni produkt je bolj dogodek, placljiv seveda kot vsaka stvar na tem svetu. Vabijo te na zur in ti krilis z rokami. Kricis spam, spam, spam. Zame so spam ideolosko obarvani clanki. Ce pa samo kdo v kaksnem postu rece "linuxi" po zmoti je pa trusc, vrisk, pok. Ker je to "elite operating sistem". Dobil sem mail od Red Hat-a (vabili so me na izobrazevanje, placljivo seveda) pa se nisem nikjer prijavu za "spamanje". Aaaa, to je pa v redu.

antonija ::

Sam en mail? To je tko kot sam enkrat pijana voznja, al pa sam enkrat prehitra hitrost na cesti, sam eno nasilje nad druzino.... Zakone mamo baje zato da bi se jih spostoval, pa ce so se ne vem kako neumni. Ce ze mamo to napisano, pol se je treba tega drzat a kak? Sej ne trdim zdej da so nardil ultra vrhunsko kriminalno dejanje, sam tud ce kaksna slavna oseba (politik>:D ) vozi pijana, to veliko bolj skoduje njenemu ugledu kot pa enmu levemu jozetu izza hriba in isto je z velikim firmam. Ce si ze Microsoft in posiljas spam, lahk pricakujes da te bojo kuj probal lincat brez predsodkov...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

SXR ::

Ce si ze Microsoft in posiljas spam, lahk pricakujes da te bojo kuj probal lincat brez predsodkov...

Da ne bo nesporazumov. Ne delam na Microsoftu, ampak recimo, da bi delal in bi ti poslal mail, cist tko ker si pac v mojem imeniku. Koga bi za to krivil? Microsoft al mogoce mene osebno. Kako lahko definiras kaj je spam in kaj ne. Ce si pa ze nacelen-a potem govori, da je spam na splosno slaba stvar in kako se ga znebis. Ne se spravljat na kaplico v morju v kateri se slucajno nahaja MS logo.

upirna ::

Matthai, tebi bom jaz začel pisat spam sporočila samo zato, da nas ne boš imel časa obveščati s tako neumnimi novicami. Si predstvaljaš, da bi vsi tkole pisali? Za vsak spam, ki ga dobimo od večjih firm? Za vsak nadzor, ki ga mimogrede, izvajajo v Ameriki, katero tako sovražš, da vsak dan hodiš tja in te slikajo? :\

Za Matthaia je izraz, da dela iz muhe slona ne velja. On dela iz virusa celo džunglo. :\ :\ :\

antonija ::

@SXR: Ce bi ti tam delau in bi mi poslau mail iz tovarniskega naslova (vrjetno nekaj v stilu something@microsoft.si) pol bi to vsekakor biu spam, ce ti nebi imem mojega pisnega privoljenja. Tud ce je bilo to samo osebno sporocilo, si za to uporabit microftov poslovni naslov, kar pomeni da si s tem vpletel podjetje. Treba je najprej premislt kaj se nardi pa kak se nardi pa kaksne bojo posledice. Pa MS nekak ni najbolj pribljen pa ce dobis od njih spam po tem ko napovejo da oni so pa proti spamu se to zdi veliko ljudem vsaj hinavsko in ga (MS) takoj lincajo brez sojenja. Matthai je ze en tak primer. Jst bi sicer vrejtno mirmo zbrisau mail in pozabu nanjga (tko kot pozabim na tistih 100km/h na cesti ki ma 90 omejitev), ampak ene ljudi to moti in majo zakonsko pravico bit tecni glede tega...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Gandalfar ::

Si predstvaljaš, da bi vsi tkole pisali? Za vsak spam, ki ga dobimo od večjih firm?


To bi bilo odlicno! Mogoce bi potem nehali.

mchaber ::

Vsi tisti, ki so proti Matthaiju, naj napišejo sem svoje emajl naslove.>:D
.

Rok Nemec ::

100% se strinjam z SXR-om.

Tudi meni že počasi preseda ogromna količina novic tipa: Microsoft BUUU , Linux YEEEESSS, kot da na celem internetu ni pametnejših novic. Prav lepo se vidi ko nekateri pisci pišejo SAMO o(the best) linuxu(s tem ne ciljam na Matthai-a) in (fuj)microsoftu (s tem da še nisem zasledil novice, ki bi hvalila microsoft na slo-techu, pa ga berem cca 3 leta).

iration ::

Ta novica je en velik spam. :)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

Tudi nehali brati Slotech.

Če ni vse frdamano politično korektno, "geekovsko" do kraja, "osveščeno", "strpno", če ne upošteva spolnih kvot, je homoseksualcem prijazno, varuje količino dušika v zraku ... je že narobe. Pride v Novice kot obvestilo, kaj ni več košer in pravoverni morajo to obsojat.

Za bruhat!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pivmik ::

Tudi če je spam poslan pomotoma je to še vedno SPAM in se ga more tudi kaznovati.


Jaz sem do seda VSAK slovenski email SPAM prijavil na:
-Tržni inšpektorat RS
-Administratorju Internet Ponudnika (abuse@{ponudnik}.net)
LP, Gregor GRE^

TICKO ::

joj...js se nebi za tako sekiru...pac microsoft :D

dr.J ::

Poglejte e-imenik na http://www.najdi.si/emails/

Mogoče so e-naslove dobili tam - kje so jih pa dobili oni?

SXR ::

Jaz sem do seda VSAK slovenski email SPAM prijavil
8-) No, ce bi naredili kaksno akcijo v tej smeri, sem za! Vendar se bojim, da se nima vsak casa ukvarjat z morjem spamov (khm :8) ), ki jih dobi na dan.
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

Tjulenj ::

sosed je včerej cca. ob 23h za 5min nabil muzko, en bedn štanc. najbolš da ga kar takoj prijavim a? mogoče je imel ravno nekoga na obisku pa je samo hotel nove zvočnike pokazat, mogoče mu je mulc dalinca skril pa dal naglas, mogoče... ma ne, prijavu ga bom, pa kupu si bom merilc glasnosti, za vsak slučaj, če bo še ker sosed kdaj kak decibel preglasen. sej, če enkrat to naredi, je to dovolj za tožbo, pravila so pravila. jebeš to da je sosed pa da grem lahko do njega in ga povprašam kaj je bilo oz. poprosim naj se zadeva ne ponovi ker me moti. da sploh ne omenim kako se bom o celotnem dogodku razpisal v lokalnem časopisu.
ps: NT konferenca je zakon! :D

BigWhale ::

Jaz bi enostavno poklical kakega inspektorja, pa ne zato, ker je to MS ampak zato ker je to spam. In ker bi to naredil tudi ce bi mi kaka "Linux" firma poslala spam...

Gandalfar ::

Jeff: zelo bomo veseli, ce nas bos opozoril na taksne stvari. Kliknes zgoraj levo na "poslji novico" in zalimas notr link.

Dva dni nazaj je bila novica, da je MS predstavil 64-bitno razlico Win XP in da jo lahko vsi downloadajo (beta pac)... Ali se ti to ne zdi pozitivna novica. Pisemo o stvareh, ki jih opazimo ali pa nam jih kdo drug posreduje.

Zelo bom vesel 5 namigov na dan o Microsoftovih pozitivnih dejanjih in bo vecina teh celo spisana. Skoda, ker je Microsoft podjetje, ki je eno samo in ne izdaja vsak dan ogromnih novih dosezkov. Ima pa zaradi svojega prevladovanja na trgu marsikatero napako na katero je pac potrebno opozoriti, kakor tudi opozarjamo na open-source napake. Ce so napake nevarne uporanbikom, ki nato tarnajo po forumu, da so izgubili vse podatke potem pac to napisemo na veliko in da bodo ljudje opazili.

Poleg tega je tezko primerjati opensource community in Microsofta. Na eni strani imas 10x vecjo maso programerjev, ki bolj ali manj neorganizirano scipa koscke microsoftove pogace stran in predstavlja alternative. Zato, ker je drugacna narava njihovega delovanja in jih je vec je pac temu primerno vec novic.

Radiant ::

TU ne gre za problem v smislu en mail pa jih gremo tozit ampak to kaze na M$ splosno corporacijsko politiko ki se kratko in malo posere na vse zakonodaje ce pride kaka direktiva z remonda ( al pa raje recimo od uprave!) Dejstvo je da MS belezi nase podatke ( ne le M$ ampak ze skoro vsaka firma . npr. zakaj za vraga rabi telekom mojo davcno stevilko saj nebom delal za njih ...) in take stvari bi bilo treba prepovedat na Globalnem nivoju ampak proti kapitalu v kapitalizmu ne moras z drugim kot z kapitalom in tisti ki ga majo ziher nimajo interesa se z tem obadat , oni si anonimnost lahko privoscijo in jih zanima samo kje lahko dobijo vec kapitala! Etike v nasem svetu ze dolgo vec ni ! Zemlja se ne idilicn paradiz iz Star Treka ampak bolj korporacijsko igircse z kakih temnih Cyberpunkov!

cekr ::

A ni škoda prostora na disku od S-T-a zaradi takšnih brezveznih novic in pripomb, ki sledijo.
Malo pameti v glavo in v roke.

Če dobiš takšno pismo, ga lepo spodaj odjavi ali pa pošlji e-pošto nazaj in prosi, da te zbrišejo z njihovega seznama. Čisto enostavno, brez nepotrebnega pisanja in govoričenja.

To o čemer je tukaj govora pa ni spam.


O nekaterih, ki imate toliko čez MS; zbrišite disk, da se ja ne bo kje pojavljala beseda Microsoft. Ta beseda se pojavlja tudi kje v Linuxu in ostalih sistemih. Dajte no to že zbrisat. Najlepši je računalnik v kotu in prazen disk. :)) :D
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MrStein ::

Prvič , link na uradno prečiščeno besedilo zakona ( to je prva verzija + patch == trenutno veljaven zakon ) ZVPot-UPB1
Zdaj pa :
( imel bi več pripomb, samo se mi ne da zdaj v detajle it, bom pisal tak po spominu )
- "iz muhe naredil slona" Problem spam-a ni nobena muha. Enough said ...
- "v bistvu je on kriv" ja, vedno je žrtev kriva,a ne ? :\
- zakon je zakon, velja za vse enako , če ti ni všeč, podaj predlog za njegovo spremembo, ne pa da si izgovore zmišljuješ, zakaj ga v tvojem (ali drugem) primeru ne bi trebalo spoštovat
- Tjulenj in moteči sosed : Kot verjetno sam globoko v sebi veš, je pravilen postopek v primeru kršitve reda in miru tak, da najprej obvestiš "storilca" o problemu, in če potem še vedno "namerno" krši red in mir, pokličeš policijo. Torej nobenega divjega linča itd...

- Matthai : kaj si zadevo res prijavil inšpektoratu ali pa se le širokoustiš ? ;)

Jaz sem nedavno bral zakon in sem tak razumel, da je prvi spam OK, edino če jim rečeš naj nehajo , pa ne, potem komaj lahko dobijo kazen... hmm ???

LP,
MrStein


Popravek: ah to sem pozabil :
- "MS kršil zakonodajo" Vsi se delajmo , kot da smo presenečeni ! :D >:D

Primoz ::

Vsekakor vam je ta novica dala mislit (kar je običajno namen). Karkoli že potem pride ven iz razprave.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

ginekolog ::

dobra novica! BEAT them!
Divers do it deeper.

mrTwelveTrees ::

ma dej,kaj se pa bunite, sej smo navadni cucki proti takem "velikanu"

no kaj pa boš zato naredil ? povej kaj ? nič boš dosegel... sej vemo kako to gre...


life goes on...

poweroff ::

Par pojasnil. To ni bil enkraten dogodek. Nisem dobil samo jaz, pač pa vsi, ki so imeli z Microsoftom KAKRŠENKOLI stik. Sem danes preveril pri nekaj kolegih.
Microsoft sem imel vedno na sumu, da o uporabnikih na veliko zbira podatke. Že tisti GUID je bil dokaz za to. Dokaz za to sem dobil potem, ko so me vedno, kadar sem klical na tech support kasneje poanketirali. Iz pogovora z njimi sem razbral, da imajo tudi vso mojo zgodovino - kdaj sem klical, zakaj sem klical. V bistvu imajo moj dosje... Očitno imajo bazo podatkov, ne? S tem ni sicer nič narobe, če se spoštuje obstoječa zakonodaja. Če pa ne, je pa hudo narobe! In stvar je v tem, da v katalogu Ministrstva za pravosodje Microsoft ni prijavil NOBENE baze, pa bi jo po zakonu moral.

Skratka - ne gre za enkraten dogodek, pač pa za dolgotrajen odnos. Pride ena multinacionalka in začne sama postavljati pravila???
Mimogrede - glede objave začetnic: je seveda razlika ali gre za zasebno pismo, ali za uradno obvestilo podjetja.
Kaj je spam in kaj ni pa dovolj jasno določa naš zakon. Prav tako tudi kaj je oglaševanje plačljivih dogodkov.
MrStein - če bi bilo tako, da oni pošljejo prvo sporočilo, ti pa se potem odjaviš, bi bilo opt-out. Naša zakonodaja določa opt-in. VNAPREJŠNJE soglasje. :)

Aja, pa sem kje v novici sploh omenil Linux? Ne vem, kje vsi takoj vidite MS vs. Linux vojno. Če MS pošilja spam, ni Linx zato nič boljši - ali pač?>:D

DSmidgy ::

Na strani od Tržnega inšpektorata R. S. sem našel tole:
Po določilih drugega odstavka 16. člena Zakona o inšpekcijskem nadzorstvu (ZIN) je &raquo;inšpektor dolžan varovati tajnost vira prijave in vira drugih informacij, na podlagi katerih opravlja inšpekcijski nadzor&laquo;

Enkrat sem dobil spam, v katerem je pisalo, da sem se pisno strinjal s tem, da mi lahko pošiljajo reklamna sporočila (zraven pa sem za pošilatelja prviš slišal in seveda nisem niš podpisal). Sem seveda prijavil inšpekciji (ker me je zelo motilo tisto, da sem se pisno strinjal in da si pravne osebe med sabo izmenjujejo osebne podatko).

Me je pa potem prijavljeni poklical. Kako ... saj inšpekcija nebi smela posredovati mojih podatkov javnosti, sploh pa ne kršitelju. Zanimivo se mi zdi, da še Tržni inšpektorat Republike Slovenije ne spoštuje zakonodaje (bolj pravilno - jo zavestno krši).

Jeebs ::

Kok mate eni cajta, da se obremenjujete zarad enga maila. Jst sm jih lepo dal na spam listo (auto delete) pa je.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Vikking ::

mathaii ti moraš met srečo, da enkrat microsoft neki vprašaš potem majo pa vse tvoje podatke in dobivaš potem od njih sporočila ki si jih ne želiš... jst dost uporabljam njihovo stran, kak mejl pošlejm ko me kaj zanima,,, naročim kakšen brezplačen demo cd,,, pa zaenkrat nism dobu od njih še nobenega mejla po kakšnih konferencah... sicer je pa spam res nadležna stvar, in dokler ne bojo neki pametnega pogruntal, oz. po hitrem postopku preganjal te stvari bo samo še slabše,,,, kar se tiče slovenskih spam sporočil (slovenska podjetja) moram rečt da zaenkrat ni problemu,,, sm se samo unsubscribu pa nism več od njih dobil mejlov... kar se pa tiče tujih pa se mi zdi večkrat ko se odjaviš potem še toliko več spam-a dobim

Tjulenj ::

kje je meja med "big brother, oni si zapisujejo vse o meni, panikaaa" in "odličen support, ni mi treba dvakrat razlagat problema, pa vejo kakšne probleme sem imel prej in glede na to mi lahko bolje pomagajo"

Thomas ::

Moj zobar ima tudi vse moje čekane preštete in izmerjene. So fuckin what? Manj me bo bolelo, drugega me ne briga. Če mi pošlje email naj kaj pridem naokoli - ga ne bom dajal na Slotech - bom raje vzel pot pod noge. Mogoče.

Če mi MS kaj toplo nasvetuje - magari po emailu - pa tudi. We shall see about it, also.

Zadrtost ne koristi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hruske ::

Tjulenj, Thomas, vesta kje je meja?

Tako kot ti daš nekomu, ki te vpraša po telefonski in ti utemelji, tako bi bilo potrebno sodelovati s supportom. A ko ti daš telefonsko nekomu, ponavad pričakuješ, da je ne bo širil naprej, ampak pričakuješ, da (tretja) oseba, ki potrebuje tvojo telefonsko stopi v stik s tabo osebno.

Torej: ce mikrosoft zase nuca podatke, kar. Ampak prodajat jih... ;(

Linč.

minmax ::

mrtwelwetrees:
o cuckih in velikosti napram velikanom pa samo toliko... pojdi spat v sobo s komarji... :)

mislim, da folk ne ve, da dejansko se da kaj naredit!

velikart sem že demonstriral elektronsko in praktično in pisal razne pripombe in predloge. in ne boste verjeli. včasih tudi uspe!

ni res da se nič ne da! iluzija tega, da nič ni mogoče storiti, je bistvo vladanja.

MrStein ::

Jaz bi še dodal: Cucek je tisti, ki se za to odloči. Jaz nisem cucek.

Za "nič boš dosegel... " pa velja isto, če boš takoj obupal ali pa sploh ne boš poskušal, potem je to res , kdor pa vztraja do rezultata, bo tudi nekaj dosegel.

Winners don't give up in podobno ...
Oziroma en primer :
Je bil Gandhi komarec proti slonu ? Ja.
Je obupal ? Ni.
Je dosegel cilj ? JE !

marS ::

:| Spam je spam, pa če je od MSja ali od Lojzeta iz Spodnje Dolge. Še hujše je , če je od MS-ja.:|
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Aggressor ::

Zanimivo je videti, kako se ljudje hitro sprijaznijo, da nekdo vpričo njih krši zakon in to na način, ki utegne v prihodnosti ogroziti tudi njih. Samo ker jih ne ogroža sedaj, jim je vseeno. Ena temeljnih premis nastajanja dvomljivih praks.

BigWhale ::

minmax:

Komarkami!!! Komarkami! S samimi komarji jest spim celo sezono ce treba ;>

Vice ::

Tale Slo-tech postaja vse večja beda s temi anti ameriškimi anti globalističnimi in M$ hate novicami in bi bil že čas da se vsaj malo omeji to zlivanje bede s takimi nekoristnimi novicami.

"To ni bil enkraten dogodek. Nisem dobil samo jaz, pač pa vsi, ki so imeli z Microsoftom KAKRŠENKOLI stik. Sem danes preveril pri nekaj kolegih."

Preden napišeš takšne kozlarije vsaj preveri informacije ker to ni res da VSI sedaj dobivajo spam če so v MS bazi nisem je dobil ne jaz ne podjetje v katerem delam in smo redne stranke ki stalno kontaktiramo po mailu. Kot drugo pa malo poguglej in preberi kaj o današnjem CRM-ju pa da se po tem ne boš slučajno obesil od paranoje.

p.s. za konec pa še en copy/paste za lahko noč:

aNET / Bill Gates najbolj spoštovan poslovnež, Microsoft drugo najbolj spoštovano podjetje na svetu... Microsoft se je v raziskavi najbolj spoštovanih podjetij na svetu (World's Most Respected Companies), ki so jo za časnik Financial Times opravili pri PricewaterhouseCoopers, uvrstil na prvo mesto v kategoriji "Korporativna družbena odgovornost" in na drugo mesto pri skupni razvrstitvi. Bill Gates, glavni arhitekt programske opreme in Microsoftov predsednik, je bil že drugo leto zapored razglašen za najbolj spoštovanega poslovneža na svetu. Raziskavo o najbolj spoštovanih podjetjih na svetu so pri Financial Timesu opravili že šestič, pri tem pa so se oprli na mnenja več kot 1.000 intervjuvancev, med njimi so bili 903 glavni izvršni direktorji iz 20 držav po vsem svetu in izbrani upravljavci skladov, predstavniki nevladnih organizacij ter medijski komentatorji. (Vir - aNET)

p.s. si mogoče ti prijavljen na kakšen spam na kakšni hate strani?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakon o kaz. postopku

Oddelek: Loža
142084 (1817) #000000
»

Nov preboj na področju zgoščevalnih funkcij

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
153858 (3413) pecorin
»

RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
729618 (7973) gzibret
»

Po novem javno dostopni podatki o številkah transakcijskih računov

Oddelek: Novice / Zasebnost
315390 (5390) Maximus

Več podobnih tem