» »

Microsoft Slovenija pošilja spam?

1
2
»

Gandalfar ::

Vice: to je kritika Microsoft Slovenija in pomojem nima nic s tvojim citatom

Vice ::

citat je namenjen samo Matthai-u za lahko noč.:D

Alexius Heristalski ::

Eh, fantje, ne razburjajte se!
Ni prvič, ni zadnjič in še se bo lohk zgodilo ... je dejal AliEn.

8-)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

hruske ::

Shit happens je reku Forrest Gump.

perci ::

Thomas: Potem te ne bo motilo, če ti vsak dan pošljem reklame "pazljivo" izbranih firm s "pazljivo" izbranimi izdelki? Tko, ene 20-30? Je kul?

Thomas ::

Me bo, ja. Moti me tudi, ker sosed že tri dni štema ko ubrisan. Ampak ne bom tega dajal v novice. Ne bom svojega žolča nad zoprniki obešal po Slotech novicah in s tem prispeval k trivialnosti te ustanove.

Ampak če pa res ponujaš kaj zanimivega Perci - me pa le obvesti!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

[BISI] ::

Mja, se povsem strinjam s Thomasom... Ocitno nekateri malo prevec izkoriscajo novice na Slo-Techu. Kdo pa ne bi, ce pogledamo dnevni obisk Slo-Techa. Posljite spam in bom za vsakega objavil novico... To ni potem vec novicarska stran, ampak navaden blog (se posebej zato, ker se je tukaj oglasilo nekaj Microsoftovih klientov, ki tega sporocila ni dobilo).

perci ::

[BISI]: Novice na slo-techu niso avtomatsko objavljene, ampak so prej avtorizirane

Thomas: Glede teh evidenc, red mora bit. In ce nekdo kot je microsoft pocne isto sranje kot drugi, se ga mora eksemplarično kaznovat, zato da drugi tega ne bodo počel. Ker če se kaznuje microsoft, se to hitro razve. Pragmatično, kajne :D.

Na tak način oni probajo zajezit piratstvo, ene par jih orng oglobijo, tako da se se drugi prestrasjo in zacnejo kupvat legalni softwer. Zakaj jih ne bi mal nazaj pojeb... :D

Kar se tiče ..nix vs. Win novic, je pa tko, da smo zadevo vzeli na znanje in je v fazi spreminjanja - ni treba pa zdej za vsako novičko siknt, no.

In primoz ima point. Če ima novica 57 komentarjev, potem ze ne more bit tako hudo slaba.

[BISI] ::

perci: saj vem, ker drugace bi bile tako ali tako (glede na obseg spama) same taksne novice na Slo-Techu. :D

GeneralRatko ::

Mater no, kakšen kretenski folk obstaja na tem svetu, nekteri kar zagovarjajo spammerje. 8-O Čista tema! ;(

[BISI] ::

Saj zagovarja jih nihce ne (morda se sami med seboj zagovarjajo, kdo ve...), je pa kar nekaj ljudi proti taksnim novicam... Kot vidis, pa je zaenkrat to osamljen primer (vsaj nihce drug se ni oglasil tukaj). Sicer pa, obstaja na Slo-Techu clanek o spamu, tako da so uporabniki obvesceni o tem, kam naj prijavijo morebitne primere spama.
Ostajam pri svojem mnenju, da gre za izkoriscanje, zlorabo novic. Gre za problem med avtorjem novice in Microsoftom, ne pa za problem bralca Slo-Techovih novic in Microsofta. Avtor novice se je odlocil, da bo o tem napisal novico in v zgodbo vpletel vec ljudi, ki so ponavadi nastrojeni proti Microsoftu (pac, pristase Microsofta tezko najdes, niti niso ciljna publika Slo-Techa, ki v zadnjem casu res nekoliko pretirava oziroma ne najde pravega razmerja med Linux/Mac/Windows/Freebsd novicami kot kaze pasica na vrhu strani).
Brez zamere, to je le moje mnenje, svetujem pa, da se naslednjic bolje premisli pred avtorizacijo novice in da se Slo-Tech (novice) ne uporablja za besedni dvoboj med multinacionalko in posameznikom...nenazadnje se lahko zgodi, da bodo ljudje kmalu prebirali kaj drugega namesto slovenskih novic... :8)

Thomas ::

Perci,

Pro in contra spam tukaj ni niti tako bistveno, zato je forum.

Za contra trivialnim novicam gre tukaj. Meni in še celi vrsti ljudi.

Kako bi zgledalo, če bi v novicah nekdo objavil, da mu je neka xy firma prodala gnil in trhel računalnik? Nič kaj slabše kot tale domnevni MS spam. Pa če je 100X res.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gandalfar ::

[BISI]: o linuxu nimamo kaj dosti vec novic kot o windowsih. Res pa, da pisemo o odprti kodi, ki je pa aplikativni del. Pisemo tako o izdelki za win32 kot ostale operacijske sisteme. Seveda lahko zacnemo oglasevati se komercialne razlicice najvecjih izdelkov v novicah.. to pogresate?

Arkadij ::

Jaz zadnje čase pogrešam hardware novice. :\

[BISI] ::

Gandalfar: Gre se za nepravilno razmerje med nastetimi operacijskimi sistemi, ki so oglasevani v pasicah. Poleg tega pa novice niso oglasevanje, ampak objektivno porocanje o neki novosti na trgu (in ob koncu morda subjektiven komentar, ki se ponavadi dodaja nekaterim novicam - primer: nagovarjanje uporabnika naj prestopi na alternativne programe)... Toda ta novica je, tukaj si ne rabimo zatiskati oci, izrazito subjektivna (zato sem tudi rekel, da izgleda kot prispevek v blog). Da ne omenjamo, da je veliko manj hardwareskih novic, ki bi naj bile gonilna sila Slo-Techa (vsaj tako sem jaz mislil...), kar je pa ze omenjeno v predhodnem komentarju.

cRaZY ::

Jest sm bil na njihovem developer daysu par let nazaj v catezu + se ostalih prireditvah in pustil e-mail za nagradno igro... na sreco od firme. Sedaj dobim na teden par sporocil od MS-a, ce me kaj zanima (tecaji,...).

Visek pa je bil, ko so me tipi par dni po MS Developer Daysih poklical na telefon (verjetno je bil telefon oddan ob prijavi). In so sprasevali, ce se zanimamo za nakup visual studia (al pa nek drug program, je ze ene 2 leti nazaj). Valda bil zelo presenecen, pa sm reku da kaj kurac jest to vem, bom vprasu v firmi pa bojo sporocil (pac standarden not-my-business-i-don't-give-a-**** odgovor). In ok, tip iz microsoft ma klice NASLEDNJI dan in me vprasa, ce smo se ze kaj odlocili, ker se cas izteka... Sm ga napizdil in potem ni vec klical.
lp
PEter.

[BISI] ::

no, naslednjic napisi novico, pa upamo, da bo prisla skozi avtorizacijo... potem jih bomo pa skupaj spljuvali. >:D

gumby ::

hehe, microsoftu je le uspelo... tole me spominja na "vsaka ima svoj faktor" reklamo in količino praha, ki ga je dvignila>:D

Dead_Eye ::

Po mojem je prav da so take novice. Kaj ni že tako dovolj spam-a, da ga morajo še velika podjetja pošiljat? Poleg tega je mail velik 692kb!!! Sej če imaš kabel/adsl ni problema, samo z navadnim modemom ti zraste brada, kaj šele da dobiš par takih sporočil na dan....

Vi ki pravite da "sej je samo 1 sporočilo", sej je res, samo ko jih pride en kup potem je vsako preveč. In tudi če jih pošilja Microsoft je še vedno spam.
The one and only

Kaboom ::

Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

mte ::

Ko berem nekatere poste me kar bruhat prime, kako so lahko eni ignorantski. "Ah jebeš en mail, zbrišeš ga pa je" - aja, točno, e-mail ne zaseda bandwitha na internetu. Spam še najmanj. Kjeee - od microsofta? Ma kaki škodljivo, pač vržeš proč pa je.
No jaz mislim da če ne bi bilo spama bi potrebovali kar precej manjše pipice do interneta (sploh mednarodne) za doseati iste hitrosti. Vsak mail stane nekaj placa, nekaj pasovne širine ko se pošilja. Tu pride zelo na mesto razmišljanje, da je 1+1=2, +1=3, +1=4, ...+1=1.000, ...+1=1.000.000 - A to se tudi ne pozna? Pa je milijon zelooo majhna številka v internetu. Nekateri imajo razmišljanje prav po ameriško, precej egoistično češ mene se to ne tiče, jaz imam filter, pa antivirus, pa firewall, pa me nič ne briga kdo me poskuša zasmetiti,... itd.
Žal je to mentaliteta večine neozaveščenih uporabnikov interneta, pač tako je proti temu res ne moremo kaj dosti storiti. Ampak firme kot je microsoft si potem nekateri vzamejo za zgled - češ ja oni lahko, jaz pa ne al kaj? Jah tu se spet začne ista zgodba.
Če se malo odmaknem offtopic, jaz sem prepričan, da bom začel po vseh prometnih predpisat voziti takrat, ko bojo to vsi policaji počeli (vsaj s službenimi vozili). Saj nekateri jih, ampak zdaleč od tega da bi jih vsaj večina, če ne vsi. To je zlorabljanje avtoritete in pristojnosti. In dokler bodo oni kršili zakon, ki ga predstavljajo in katerega "ščitijo", ga bom tudi jaz, ko bom smatral, da ne ogrožam nikogar.
Isto je pri spamu - velika ovca bo nekaj naredila (v tem primeru pošiljala spam), čreda malih ovc bo sledila.
Če vam pa to ni problem, jah, ste žal eni majhni ignoranti egocentrični, ki se ne znajo niti zamisliti nad sabo. Žalost.

Microsoft ::

Panika,
panika,
vse ti vzame in vse ti da.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Lucifix ::

Nadaljujem to temo, da ne odpiram novo.

Prešnji teden sem dobil e-mail od Microsoft Slovenije:
Spoštovani!

Naj vas spomnimo, da smo se v Microsoftu odločili, da letošnjo jesen popestrimo s posebno prodajno akcijo za vsa mala in srednje velika podjetja.
20. oktobra smo začeli z veliko jesensko akcijo, v kateri vam nudimo pisano paleto namizne in strežniške programske opreme. Ob nakupu vam zagotavljamo izredno ugodne pogoje, obenem pa vas ob sklenitvi licenčne pogodbe čakajo še bogate nagrade.
Akcija traja le do 15. decembra –pohitite!

blablabla...


Tokrat pa še od BSI Slovenija:
BSA v Sloveniji s spletno kampanjo proti uporabi

nelegalne programske opreme

LJUBLJANA, 23.11.2006 Organizacija Business Software Alliance (BSA) je v Sloveniji začela s kampanjo, v kateri prek spletnih pasic, plakatov in aktivnosti njenih članov uporabnikom nelegalne programske opreme prikazuje tveganja uporabe piratskih programov.

blablabla...


Res, da moj spomin ni primerljiv S 5 GB Rama, ampak vem, da se sam nisem naročil na nobene izmed teh dveh mailing list. Mi bodo rekli, da so naslove dobili preko Gospodarske zbornice Slovenije?

Ali samo jaz dobivam ta sporočila in ali samo meni stopijo na živc?

MTm2H37rqt7B ::

Vcasih se kje skriva tudi drobni tisk...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakon o kaz. postopku

Oddelek: Loža
142089 (1822) #000000
»

Nov preboj na področju zgoščevalnih funkcij

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
153874 (3429) pecorin
»

RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
729651 (8006) gzibret
»

Po novem javno dostopni podatki o številkah transakcijskih računov

Oddelek: Novice / Zasebnost
315403 (5403) Maximus

Več podobnih tem