» »

Microsoft formiral novo skupino za boj proti spamu

Microsoft formiral novo skupino za boj proti spamu

Excite News -

Po vložitvi več kot 15 tožb proti domnevnim spamerjem je Microsoft včeraj objavil vest, da so formirali novo skupino raziskovalcev, inženirjev in programerjev za borbo proti spamu. V pismu, ki so ga poslali svojim partnerjem in kupcem (spam? [:D]), je Microsoftov predsednik Bill Gates očrtal strategijo borbe proti spamu.

"Kot vsi ostali, tudi sam vsak dan dobivam veliko spama, ki mi večinoma ponuja pomoč pri rešitvi dolgov ali možnost hitre obogatitve. To je smešno," pravi Gates. Raziskovalci poskušajo razviti pametne filtre, ki se sproti učijo prepoznavanja novih spamerskih taktik in izločanja. Program je za zdaj v beta preizkušanju, komercialno različico pa lahko pričakujemo z novim Outlookom. Microsoft še pravi, da je dvomesečno sodelovanje že obrodilo sadove, saj samo na servisih MSN in Hotmail dnevno blokirajo 2,4 milijarde sporočil. Več o tem.

12 komentarjev

asPeteR ::

->"Kot vsi ostali, tudi sam vsak dan dobivam veliko spama, ki mi večinoma ponuja pomoč pri rešitvi dolgov ali možnost hitre obogatitve. To je smešno," pravi Gates.

He, he, zate billy, zate ...>:D >:D >:D :D
http://blog.stegnar.com

V-i-p ::

Ah, od kar uporabljam NIS se zaradi spama prav nič ne sekiram več :) Od 80ih spam sporočil na dan (ja, arnesov mail imam že 7 let in včasih smo bli mladi in sem mail objavljal ker se je le dalo ;) mi jih odkrije in zbriše 95%, tako da jih ponavadi ročno poradiram samo še kakih 5.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

mrTwelveTrees ::

jaz pa NOspam pa je cool

pivmik ::

Ja tanova SPAM sporočila so narejena iz slike. Vsa reklama je v eni sliki, tako da AntiSPAM program ne more prepoznati SPAMa.

A mi da nekdo nekaj naslovov od programov za blokiranje SPAMa.
LP, Gregor GRE^

GeneralRatko ::

Vsa čast mikrosoftu za trud! Spammerje sovražim celo še bolj kot mikrosoft :D
Drugače pa za mail program uporabljam Thunderbird, ki ima že vdelane filtre za spam. Niso 100% učinkoviti, ampak veliko večino spama takoj poradira.

http://www.mozilla.org/projects/thunderbird/

swar ::

Gates nej kr razvija anti spam orodja,sodisca pa nej poskrbijo za te "smetarje" interneta in naj jim nalozijo tok visoko kazen da ne bodo nikol v zivljenju poslali emaila >:D

tha_Kalis ::

jaz sem dobival po 100 in vec sporocil dnevno. pol mi je blo dovolj in sem se pravo povsod unsubscribeat. zacuda je povsod delovalo in sedaj imam mir brez antispam programov.
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

Jeebs ::

Jst bi vse te pojebke od spamerjev tko premlatu, da si nikol v življenju neb kej spomnil kej tazga! Mislm to je že too much!!! Po okol 200 komadov spama DNEVNO!!! Včasih sem lepo DELETE klofal, dons pa je za znoret! Dejte mi predlagat kak dober anti-spam program prosm. Pa še preden me odpeljejo v LJ-Polje zarad tega če je možno.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

flipflop ::

Si pa drug email zrihti:\

V-i-p ::

Jah, jaz sem naredil takole. Ker se mi dnevno ne da brisati 100 spam mailov, sem naložil Norton Internet Security 2003 (antivirus + firewall). Potem pa ker to laufa skoz, ob branju mailov pri vsakem spam mailu NIS doda v naslov le tega Alert: Spam. Jaz pa sem samo še dodal pravilo da ob besedi Alert Spam: v naslovu le to sporočilo takoj označi za prebrano in ga izbriše. Tako moram sedaj na dan ročno poradirati le še par majlov...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Jeebs ::

Dobra taktika. :D Sam sicer tud imam navedena programa, samo tega filtra se res še nisem spomnil nastavit. >:D Bom zdle pa da vidimo. Hehe, ampak imamo pa humoriste tle gor. Jst si bom spreminjal mail zaradi spamerjev. HAHAHAHAHA!!!! Kaj naj se preimenujem al kaj? Mislm, če imam mail v obliki ime.priimek@isp.net???
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

gabl136 ::

Včasih si tako zaželim višenj!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook iztožil spamerja do obisti

Oddelek: Novice / Tožbe
156440 (4463) Jst
»

Alan Ralsky obtožen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
678487 (6562) Hardstyle
»

Microsoft Slovenija pošilja spam? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
739157 (8384) MTm2H37rqt7B
»

Pfizer in Microsoft skupaj proti viagra spamerjem

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
194509 (4026) bozicek
»

Siol mejl - brisanje priponk

Oddelek: Omrežja in internet
161777 (1461) Bakunin

Več podobnih tem