» »

Kako posneti glasbene CD-je

Kako posneti glasbene CD-je

Tavher ::

Imam problem z mojim CD-Changerjem v avtu. Zelo slabo namreč bere presnete CD-je in je potrebno večkratno menjavanje CD-ja, da ga začne predvajati.
A bi se to dalo urediti mogoče s kakšnimi posebnimi nastavitvami za snemanje, ali kakšnimi drugimi CD-ji?

Hvala za odgovore!

TheHijacker ::

Definitivno probi s drugimi CD-ji. Za peko avdio CD-jev pa uporabi program Feurio!
http://www.google.si

LojzePek ::

Mislim da izbira programa nima nobega vpliva na kvaliteto snemanaja.

TheHijacker ::

Sicer se na peko glede strojne vidika ne spoznam ampak a ni kle neki takšnega kot RAW pisanje in SAO pisanje itd. Če ti en program peče tako eden pa tako se po moje, da pozna pri končnem zapečenem CD-ju. Feurijo program je namenjem izključno peki glasbenih CD-jev in je temu primerno optimiziran. Po moje >:D
http://www.google.si

Fantom ::

Programska opreme 100% nima vpliva na kvaliteto posnetega CD-ja. Razlika je lahko v znamki CD- ja. Poskušaj z več različnimi npr. teac, philips, mitsui.hp... Ravno tako je lahko velika razlikamed posameznimi snamalniki. Mogoče ti bo delal CD posnet pri prijatelju.

JLP ::

Pa probej posnet Audio CD z 1x haitrostjo. Eni starejši playerji majo probelem al pa sploh ne špilajo CDjov posnetih z višjo hitrostjo.
Live long and prosper!

SpiDEr8 ::

Odvisn je tut od CD-ja jest sm snemu za frendov discman in najbul mu je delal s TRAXDATo!!! Te so se najbolj obnesel probi... No drgač pa sm snemu z WinOnCd pa 4x hitrostjo ....... :\
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

jeti ::

Baje najbolj hvalijo zlate Mitsui CDje, ki so med najbolj kompatibilnimi in čitljivimi.
Sicer pa, snemaj z 1x hitrostjo, pa bi moralo zadostovati. In to na CDR, ne na CDRW ploščke, zaradi odbojnosti. CDRW ploškov ne znajo ravno vsi prebrati, CDR pa velika večina. Seveda, odvisno tudi od firme in tega, ampak načeloma poskusi z 1x hitrostjo najprej in če to ne pomaga pa z zamenjavo znamke CDjev.
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

DrSergioDJ ::

Jz večinoma vse snemam na MMORE cd-je ( to ni reklama, hehe :D ), ampak muzko pa kakega pol leta na katerikoli cd, samo da pise gor '' for music only'', pa magar dam mal vec dinar, pa mi vsaj rola v avtu ( en qurchev aiwa autoradio ); sej, tud drugi delajo, ma tko-tko.
...

JLP ::

CDje "for music / audio" je brezveze kupvat. Ti so narjeni sam za recorderje k se kot komponenta kupjo k ti večinoma zahtevajo, take cdje. Za pekače u kompih so total isti k tisti brez te oznake. Draži so pa sam zato k pr nih plačaš ko eno dajatev glasbenim založnikom da lahk musko snemaš in nič druzga, nekej takga k pr kasetah.
Live long and prosper!

Tavher ::

Tisto z različnimi CD-ji se mi zdi malo čudno, saj imam
recimo 3 enake CD-je posnete pač z neko muziko.
Niso bili posneti isti čas, eden recimo lani, eden letos,... Pa mi enega od teh bere dobro druga dva pa recimo enkrat na 10 poiskusov. Ne spomnem pa se več s kakšnimi programi sem snemal. Eden je bil sigurno z WinOn CD ampak tega ne bere sploh.
Očitno bom moral kar nakupit nekaj različnih CD-jev pa malo še programe menjavat pa bomo videli.
Samo hm, škoda CD-jev ja.

rasta ::

zapeč cd-je z zelo kvalitetnim pekačem (jest prisegam na TEAC :D), če pa tudi to ne bo pomagal pa zamenjej avtoradio, ker imajo nekateri probleme s CDR!

Jinxy ::

Programska opremi nima cist nobenega vpliva na zapecen CD! Pri audio CD-jih je vazna samo ena stvar in to je, da cd ZAKLJUCIS, ker ce tega ne naredis, bo v nekaterih cd-playerjih delalo, v drugih pa ne, ce pa zakljucis cd, more delat povsod!

Glede hitrosti peke se pa ne strinjam z osebki, ki pravijo, da ce zapeces z 1x hitrostjo, bo pa sigurno delalo....to splho ni res, sploh pa ne pri pekacih, ki so lahko pecejo pri 8x ali vec. Problem je v tem, da imajo pekaci, ki lahko pecejo hitreje, tudi mocnejsi laser (ker morajo zapect tisto luknjico v krajsem casu). Ce pa recimo na takem pekacu peces z 1x hitrostjo, se lahko zgodi, da pekac prevec zapece cd in spet ne dela samo zaradi tega, ker je laser premocen in je prevec casa osvetljeval tisti del cd-ja.

Jest vse CD-je pecem na 8x speedu in to razlicnih znamk in dosedaj je se vse vedno delalo pri kolegih...in v avtu in doma na navadnih cd-playerjih.

Boky ::

Fantje glavno pa ste pozabili. Za snemanje gazbenih cd-je zelo priporocljivo(skoraj obvezno) snemati v DISK AT ONCE nacinu. Takrat je se najmanj problemov z kakimi cudnimi(slabimi) predvajalniki.
Glede hitrosti snemanja pa se strinjam z Jinxy-jem. Senemajte z maximalno hitrostjo ki jo podpira vas rekorder, ker cd ne bo nic bolse posnet pri nizji hitrosti. Ce ne verjamete si preberite ta clanek.

Tavher ::

Kakšne pa bi bile tiste taprave nastavitve pri Nero 5.0, poleg
tega, da je audio cd, disk at once in da je zaključen? Spremeniš lahko še nekaj nastavitev.
Kakšna pa bi bila potem razlika, kot je nekdo omenil, med Feurio programom in ostalimi? Zakaj bi snemal bolje?

AnWar ::

Probi vklopit v programu disc-at-once, tako da ko ti snema komade na cd da ti ne ugasne laser. :\

cyber ::

a ti to že dela odkar si ga kupil, al je začel delat pred kratkim časom,sicer malo bi ga lako tud spucal z kakšnim čistilnim cdejem kar dvomim da kdo počne,če pa še vedno ne bo boljše,pol pač tvoj charger pač ne bere vseh cdejev verjeten mu ene vrste zapisov oziroma formatov zlo dobro odgovarjajo druge malo manj,pač nič ni popolno.

Tavher ::

Pravzaprav sem dobil rabljenega za taksno ceno, da mi je čisto vseeno a bere vse ali ne. A vendar če je, bom že spravil skupaj nekaj CD-jev da bo špilalo.
Pa očistil sem ga tudi že.

CaqKa ::

hmmm jaz imam z mojim radiem podoben problem...
mogoce bi bilo dobro ce bi povedal kaksno pecko imas in pri kateri hitrosti si spekel tiste cdje ko so ti delali...
osebno imam plextorja 16x in se trenutno zelo mucim najt prave cdje. nekako sem prisel do zakljucka da super spilajo traxdate izpred 4 let in trenutni mitsui cdji v zelenem.
to so moja mnenja... še vedno menim da je kvaliteta cdja odvisna od hitrosti peke (vsekakor pa ne od softwera)
lp CaqKa

Tavher ::

Res je, Mitsui CD-je vse lepo bere. Bo treba samo te nabavit. Pečka pa je bila prej Cyberdrive 2X. Hm ja do k****. Zdaj pa je Yamaha 8824.

Boky ::

MItsuiji so zakon. Ce je le mozno vedno mitsui-je kupime. Teac jih celo priporoca v navodilih za rekorder (vsaj za mojega Teac 55s).

MadMax ::

Morda zato, ker TEAC CD-R medije izdeluje Mitsui:D

Boky ::

Vem, ampak zdi se mi da se ne popisuje samo Mitsui na Teac-ove CD-je, ali pac ?

MadMax ::

Zaenkrat se nisem zasledil, da bi jih kdo drug delal zanje.
Vsaj zadnji 2 leti.
TEAC CD-RW naj bi delal Mitsubishi (ce se ne motim)
So pa tut zame Mitsui najboljsi8-)

Boky ::

Aha. Ok. Kakorkoli Mitsui je zakon !:D

AvAkI ::

Ja kvaliteten CD mora bit pa ko ga zapečeš moraš zbrat opcijo "on the fly" in ga zapeč pri najnižji hitrosti al pa na 4x pa bo!

SpiDEr8 ::

Ej probi TRAXDATA cd je boš vidu d ti bo delal use tko ke treba!!!! Jest sm jih že na večh napravah preizkusu, ke drugi niso delal ..... :\
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

andro ::

Jaz pa mislim da maš zamazano lečo na laserju. Spucaj jo pa mislim da bi moglo delat:D.
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Tavher ::

Mitsui res delajo vsi, ampak jih bolj malo kje imajo. Poiskusil bom pa še z Traxdato.

SpiDEr8 ::

Itaq de loh usaj probaš sej zgubit nimaš kej no 200 kil :D Drgač pa bi moglo delat .....
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
978420 (6666) Zheegec
»

S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526665 (5579) City
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191623 (1254) TheJack
»

Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1168411 (5826) City
»

Katere cd-je za audio??

Oddelek: Zvok in slika
241729 (1272) miranpozar

Več podobnih tem