» »

Teac 48x12x48 ?

Teac 48x12x48 ?

madonch ::

Živjo!

Kupujem pekača in sem se nekako odločil za teaca. Ko sem malo klical po trgovinah, so mi rekli, da teaca 40x12x48 nimajo več, ker so jih nehali proizvajati, da pa bodo kmalu dobili teac 48x12x48.

Ali se to splača počakat in kupit? Ali je kdo kje zasledil teste tega pekača?

Pomoje je zadeva skoraj ista kot 40x12x48, tko da me zanimajo tudi vaše izkušnje s tem pekačem.

p.s.: Snemal bom tudi audio CD-je. A je tu velika razlika med kvaliteto posnetkov raznih proizvajalcev in na kaj je treba paziti pri snemanju audio CD-jev?

hvala

Han ::

Mislim, da je novi TEAC CD-W548E (48/16/48) slabši. Prvič, ne izdeluje ga več sam Teac, drugič, ima samo 2 MB buffer in tretjič, kvaliteta verjetno ni več na istem nivoju. Da si ne zmišljujem, lahko preveriš npr. na CDR-Info strani, kjer so pred kratkim testirali nov Teacov CD in DVD-ROM. CD-ROM je v primerjavi s pekačem CD-W540E polomija, DVD-ROM je pa tako enak kot Pioneer 117...

Pri glasbenih ploščah se kar pozna kvaliteta mehanizma in laserja. Je pa tudi res, da ima vsaka pečka "rajši" plošče določenega proizvajalca. Teac se npr. najbolje obnese z Mitsui/Teac/MAM mediji.

Jaz bi poiskal starega Teaca CD-W540E. Gotovo ga še kje imajo. Preveri pri Izidu. Tam boš dobil tudi dveletno garancijo.

madonch ::

Kakšni so pa kaj 48x LiteON pekači?

Han ::

Nekateri jih hvalijo, drugim niso všeč... Osebno še nisem imel prilike se poigrati z njim. Sem pa zadnjič v eni trgovini imel v rokah Sonyja, ki bazira na Liteonu in je deloval precej plastično. Tudi polovico lažji je bil od Teaca...

Preberi si teste na CDRLabs, CDR-Info in CD Freaks.

BoO ::

madonch: Teaca CD-W540E imajo v Harvey Norman-u v Lj.
Res da ni original ampak je gor ime firme Intenso, na škatli pa na veliko piše Powered by Teac.
Cena 25k (preveč če mene vprašaš).
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.

TheJack ::

Hja, sem se dobro zajebal, torej, če ima Han prav. Pri Izidu sem se namreč zmenil, da mi mojega CD-W540E zamenjajo, ker imam z njim same probleme (pravzaprav je čista katastrofa, saj je kvaliteta posnetega na ravni najbolj zakotnega tajvanskega pekača).
Ker pa teh pekačev več ni na zalogi, mi bodo baje dali novega 48x. Pravzaprav sem rekel, da bi imel najraje kar denar, ampak pravijo, da denarja ne vračajo.
Bom videl. Če bo pekač v redu, ga bom obdržal, drugače pa prodal in si kupil nekaj spodobnega. Vsekakor pa Teaca, če bi imel izbiro, ne bi več vzel.

romci1 ::

S Teacom imam podobne izkušnje kot TheJack, zato se z njim popolnoma strinjam.

40x TEACa sem zamenjal za MITSUMI CR-480A TE 32x/12x/40x pa dela stokrat bolje (hitreje) kot TEAC in sploh ni izbirčen pri praznih medijih.

Han ::

TheJack, zelo mi je žal, da te je Teac razočaral. Verjetno si imel smolo s svojim primerkom. Nisi ne prvi, ne zadnji... Me pa vseeno zanima, kako in na ketere plošče snemaš. Imaš vključen OWSC - Optimal Write Speed Calibration, pa Disc-At-Once, Finalize ipd.?

TheJack ::

Han, tule je copy/paste z Jokerjevega Mnenjalnika, kjer sem svoje probleme s Teacom (in Toshibo) natančno opisal)...

Jaz imam Teaca CD-W540E in Toshibo DVD SD-M1612. Zadovoljen nisem sploh.

Kot prvo, Teac mi je do sedaj en sam cd (Mitsui 16x) posnel s polno hitrostjo do konca (preizkušeno s simulacijo z Nero CD Speed - zares cedejev s takšno hitrostjo skorajda ne snemam...). Pri vseh ostalih hitrost proti koncu pade s 40x (če jo sploh doseže...) na 32x ali celo 24x. Ampak dobro, to zame niti ni problem, saj mi je bolj kot hitrost snemanja pomembna kvaliteta posnetega (večinoma snemam s 16x).
Na žalost pa je tudi ta daleč od popolnosti. Še posebno v kombinaciji s Toshibo. Na Teacu posneti cedeji so v Teacu skoraj vedno tudi dobro berljivi (velika izjema so SmartBuyi), ne pa tudi brez napak (CD Quality Test). Prav tako tudi na večini 40x in 32x bralnikov, ki sem jih preizkusil. Zatakne se pri Toshibi (ki bere z 48x). Govorim o napakah, ki jih najde Nero CD Speed (CD Quality Test), upočasnitvah branja...itd.

Najbolj zanimiva je situacija s telimi TraxData 80 (črni, 40x), ki jih zadnje čase tako poceni prodajajo (jaz sem kupil 50 pack pri Comtronu za 4 jurje). Kot prvo, Teac nanje noče snemati s 40x hitrostjo; to hitrost sicer doseže, ampak proti koncu hitrost pade najprej na 32x, potem pa celo na 24x.
Drug problem je berljivost teh cedejev v Toshibi. Toshiba jih skoraj čisto do konca bere perfektno, par minut pred koncem pa hitrost drastično pade, celo na 5x. Ko tak cd (na Toshibi) pregledam s CD Quality Testom, najde na koncu res ogromno napak (več stotisoč). Na Teacu so taisti cedeji dobro berljivi, ponavadi brez napak. Pri tem pa je zanimivo, da do tega pride le, če je na cedeju več kot 650 MB podatkov; če jih je manj, te cedeje tudi Toshiba bere brez napak.
Dotični problem se je do sedaj pojavil na vseh Traxdata cedejih (na drugih ne), ki sem jih posnel (več kot trideset komadov), ne glede na hitrost snemanja in uporabljen program (Nero, WinOnCD5). Če snemaš s 4x, 8x, 16x, 24x, 32x ali pa 40x, se nič ne spremeni; na Toshibi hitrost branja proti koncu drastično pade.

Najprej sem mislil, da je to izključno problem Toshibe. Pa ni. Sem dobil par teh TraxData cedejev še od drugih (zadnje čase so očitno precej popularni), ampak le-te Toshiba normalno bere.


Naj temu še par stvari dodam... Ni problem le v TraxData cedejih, čeprav je daleč najhujši. To je samo ''last straw'', kot bi rekli Ameri. Tudi z drugimi cedeji ima Teac probleme. Na prste ene roke lahko preštejem tiste, ki jih je posnel popolnoma brez napak. Celo pri TDK Reflex Ultra (24x), ki sem jih snemal pri 16x, je našel napake. Ne veliko, ampak vendarle.
Ko sem te probleme opisal človeku pri Izidu, se je strinjal, da je s Teacom nekaj narobe. Bi ga že takrat nesel zamenjat, ampak zalog ni bilo več. Ko sem klical drugič (čez 14 dni) se je oglasil drug človek, kateremu sem zopet vse znova opisal. Tudi on se je strinjal, da obstaja problem. Če ne s Teacom, pa s Toshibo (oboje sem kupil pri njih), je rekel, čeprav osebno v to dvomim, saj Toshiba enake TraxData cedeje, posnete z drugimi writerji normalno bere. Pravzaprav sem imel pri sebi Princo (ki niso med najkvalitetnejšimi - ravno obratno) cedeje (ki so bili posneti drugje, se ve), ki jih je Toshiba brala brez napak (sem preverjal v CD Quality Test), pri cedejih (ne glede na njihovo kvaliteto) ki jih posname moj Teac pa skoraj vedno najde napake...
Da nadaljujem... Tudi takrat novih Teacov še ni bilo na zalogi in jih verjetno še danes ni. Baje pa pridejo jutri.

OWSC je po mojem vključen. Vsaj jaz ga nisem izključeval... Vsi cedeji so posneti pri DAO, in seveda zaključeni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

TheJack ::

Aja, saj res.... Danes sem, ko sem prebral tvoj post, nadgradil firware (1.0F->1.0H) in poskusil še enkrat. Okoli 700 MB podatkov (divx+podnapisi) sem posnel na zgorajomenjeni TraxData cd. Snemal sem pri 16x, z Nerotom.
Rezultat branja tega cedeja v Toshibi je sledeč (Nero CD Speed): Skoraj čisto do konca ga bere perfektno, en milimeter pred rdečo črto pa se vse ustavi in dobim napis: ERROR: NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (kar sem dobival že prej). Ko taisti cd pregledam (spet na Toshibi) s CD Quality Testom, najde na koncu preko 248 000 napak.

[MYTiX] ::

Zaenkrat moj teac deluje enkratno razen mal počasnejši je od Liteona. Kamorkoli nesm cedeje posnete stem pekačem delajo. Razen u enmu stolpu mi ne bere audijo cdjev ki so pečeni z visokimi hitroti, vendar ta ne bere tudi tistih ki so bili pečeni na Litonu in se pred par dnevi dokončno pokvaril saj ne bere niti originalov.

SkIDiver ::

Jz mam pa LG-ja 32/10/40 in zadeva seka. Res da ni tako hiter zaradi neke njihove tehnologije, pozna se mu za kako minuto do dve, so pa zato cd-ji zapečeni brezhibno. Nisem imel še težav z uničenim ali poškodovanim cd-jem. Audio cd-je pa mi bere tudi zbirčen Grunding-ov Hi-fi. Edina pritožba je bla, da ni bral nek noname cd player. Pa še tist je pol v mojem Hi-fi deloval normalno.

Sergio ::

opažanje nekega računalničarja:

včeraj sem malo gledal po cenah teh pekačev ter "premeteno" ugotovil, da bo potrebno začeti ločevati šrot od kakovostnih pekačev.

Ogrevam se za Yamaho CRW-F1. 44x hitrost peke, pa napeče CD hitreje od 48x Teaca. Plus vse ostale bonitetke ter bonbončki (risanje po cedejih, kakovosten zapis glasbenih cedejev, itd). pa še cena ni pretirana.

ja? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

borchi ::

sergio: definitivno!

sam sicer lahko živim brez t@2-ja in imam za polovico cenejši pekač (liteon 40/12/48) ampak, če mi ne bi blo treba gledat na vsak tolar bi bla yamaha na prvem mestu (DEFINITIVNO prek kakim plextorjem).

glede audio zapisa sicer ne razumem zakaj je nekaterim to važno. presnemavanje audio cdjev ni legalno. če pa si že hočeš presnet zaščiten cd je pa skor isto, če si potegneš z neta album (ker takim itak ni važna 100% kvaliteta - tist ki hoče to vedno kupi original).
l'jga

madonch ::

V petek sem kupil LiteON-a 48x12x48. Posnel sem kakih 20 cd-jev. (nekaj divx-ov, nekaj programčkov in ene par audio) Zaenkrat dela vse brezhibno.

borchi: Zakaj presnemavanje audio CD-jev ni legalno? Če imam original, si lahko naredim kopijo (za v avto naprimer).

borchi ::

ja, za backup menda še gre. mislu sem na tisto presnemavanje "od frenda".
l'jga

azeed ::

borchi, po čem pa naj bi yamaha prekašala plextorja? ok. razen po objektivno čisto neuporabnih bombončkih? (audio master quality je sicer uredu, toda zmanjšuje kapaciteto zapisa, torej je v iskanju ekstremne kvalitete zapisa audio-cd pametneje speči na 2x ali 4x; T@2 pa tudi ni neka huda zadeva, ker pač še vedno znam pisati z roko in flomastrom :D )

Ne me razumeti narobe, plextorja nisem lastnik nikoli bil, toda kolikor sem videl plextor lažje prelisiči audio-cd zaščite, poleg vsega pa je plextorjev support daleč najboljši (tudi iz izkušenj kolegov). Cena Yamahe 44x pa je celo nekaj višja od plextorja 48x. Rabil bi torej argument, zakaj bi izbral yamaho pred plextorjem.

LP
You gotta say YES to another excess!!!

Sergio ::

mogoče iskalni časi ob branju zgoščenk?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

azeed ::

Res je, da ima 40x plextor višji dostopni čas, ampak jaz sem primerjal model 48x, ki je ravno v tem pogledu lep korak naprej. Zdaj naj bi bil ta dostopni čas le 65ms kar je po mojih podatkih občutno manj kot yamahin.

LP
You gotta say YES to another excess!!!

TheJack ::

Plextorjev 48x pekač ima še enkrat nižji dostopni čas od Yamahe (glej novi Monitor)...

Kljub temu bi jaz, če bi izbiral med tema pekačema, raje vzel Yamaho. Nekako se mi iz prebranih testov zdi, da so pri njej več poudarka dali na kvaliteto snemanja in manj na hitrost (stalna hitrost vrtenja s 8700 rpm za čim manj vibracij, manjša hitrost snemanja....). Skratka, Yamaha še bolj od Plextorja daje vtis, da je kvaliteta snemanja trdno na prvem mestu. Poleg tega pa imam s Plextorjem slabe izkušnje (njihov 8x model mi je crknil po dobrem letu...).
Temu navkljub pa Yamaha izpade nekoliko neresno z nekaterimi absolutno brezveznimi in nepotrebnimi funkcijami, konkretno mislim na T@2 in Audio Master Q. R. Vsaj po mojem mnenju. T@2 je ridikulozen, AMQR pa neuporaben (na neki strani so delali preizkuse in glasba posneta s to tehnologijo se ne sliši niti za kanec bolje kot pri navadnem 4x snemanju).
Oboje sicer ni moteče (pač ne uporabljaš), mi gre pa na živce, ker določeni ''testerji'' na internetu ta pekač priporočajo zaradi ''neverjetnokul'' disc T@2ja, ne pa zaradi superiorne kvalitete tega pekača.

Zame sta na žalost predraga oba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776263 (4174) pingo76
»

teacovi pekači-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
222003 (1506) AngelOfDeath
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515198 (4511) wilecoyot
»

Kater CDRW - LG 8400B/LiteOn 48x/Teac W540E

Oddelek: Kaj kupiti
201615 (1353) TheJack
»

Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1168421 (5836) City

Več podobnih tem