» »

Kako priklopiti subwoofer?

Kako priklopiti subwoofer?

Nazgul ::

Imam Sound Blaster Live 5.1 ter zvočniški sistem Cambridge SoundWorks DTT2200. Ker sem velik pristaš zelo nizkih zvokov in ker sem mnenja, da je subwoofer pri tem sistemu rahlo preslaboten, čutim pomanjkanje le-teh, zato sem prišel na idejo, da bi na računalnik priklopil še eden aktivni subwoofer. In že sem v zadregi - kako to narediti?
Prosim za pomoč!

TESKAn ::

Bi mogel met v kartica manualu napisano, kako so izhodi odzadi. Jih maš šest, kokr vem - en za spredi, en za zadi, en pa za center in WOOFer. Poglej ti lepo u manual, ker je za WOOFerja, pa pol mal cin pa experimentiri - ti bo že nekak ratal.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Nazgul ::

Nisem ravno tip, ki na veliko eksperimantira, zato bi rad kar se da natančna navodila, kako se tega lotiti.

krucymucy ::

Priklopi na isti signal, kot je sedaj ta originalni ker ne rab dost (250 mW)

Nazgul ::

Ehm, to mi moraš malo natančneje razložiti. Na kakšen signal (originalni)? Kam in kako torej moram priklopiti nizkotonec?

krucymucy ::

Poglej kje je priklopljen wofer sedaj! Pa tam priklopis se aktivnega!

Nazgul ::

Pa če imam na izhodu zvočne kartice, ki je namenjen tako center kanalu kot tudi kanalu za nizke tone, že priklopljen moj sistem DTT2200. To mora tudi ostati tako, če ne, bi center zvočnik ostal nem.

Nazgul ::

Pa če imam na izhodu zvočne katice, ki je namenjen tako center kanalu kot tudi kanalu za nizke tone, že priklopljen moj sistem DTT2200. In to mora tudi ostati tako, če ne, se center zvočnik ne bi več oglašal.

krucymucy ::

Ja a ni nikjer posebi kabla za SW?
Tam kjer iz tvojga DT2200 al kaj ze, pride na woofer!!!

dricha ::

Kot je bilo omenjeno, vsi nivoji signalov, ki jih dobivas iz izhodov kartic (ali pa receiverjev ce hoces) so standardizirani in se bi naj sukali okrok nivoja do cetrtinke volta (do 250 mV), kar je vec kot dovolj za krmiljenje "koncne stopnje" oz. vooferja v tvojem primeru. Problem, ki se pojavlja ob dodatnem prikljapljanju bremena (se en voofer) je v tem, da s tem spreminjas impedanco bremena, ki ga sedaj "cuti" izhod kartice (z vzporedno vezavo jo nižaš, razen tega je se frekvencno odvisna). Posledica - bolj obremenjen izhod krmilne stopnje, ki ga zato lahko skuris.
Ce se osredotocim specificno na tvoje vprasanje - na izhod za voofer vzporedno prilotaj se en "cinc" v katerega bos vtaknil dodaten voofer, pri tem pa imej izhodni nivo bolj "zaprt" ce se da in vhode voferjev pac bolj odprte pa bo.
Se kar se tice TESKAn-a...:O Odgovori kao malo eksperimentiri...pa bo ze, brez kakrsne koli podlage, ne koristijo nikomur....Moj nasvet-drugic bodi raje tiho...

Shadowman-x ::

Glede na to, da si napisal, da si velik pristaš nizkih tonov, boš moral za to odšteti tudi nekaj denarja in sicer rabiš naslednje subwofer, ojačevalec in kretnico, katera ti bo prepuščala samo nizke tone (brez tega ni nič). Subwofer in ojačevalec boš moral nabaviti, kretnico pa ti kak elektrotehnik nalota skupaj. Lahko tudi ojačevalec, vendar je vprašanje kvalitete.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.0 surround brez subwoofer-ja?

Oddelek: Zvok in slika
7902 (729) Scorpia
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
363061 (2609) ciper
»

priklop DTT2200 Creative na avtoradio

Oddelek: Na cesti
5920 (810) DrSergioDJ
»

Katera zvočna

Oddelek: Kaj kupiti
361773 (1471) Trdi
»

Creativovi zvocniki

Oddelek: Zvok in slika
472306 (1646) Mate

Več podobnih tem