» »

Nateg preko bolhe

Nateg preko bolhe

poweroff ::

Spominjam se, ko je nekdo na tem forumu napisal, kako so ga nategnili pri nakupu grafične kartice. Mislim, da je tudi prevarant bral forum. Na koncu je oče oškodovanca poklical prevaranta in zagrozil s policijo in potem je prevarant vrnil denar.

Najbolj zabaven del je bil, ko je oškodovanec potem napisal, da je denar dobil, nakar nekdo na forumu napiše - sporoči tipu, da denarja nisi dobil, in da ga boš prijavil na policijo, če ti takoj ne nakaže celotne vsote. :D
sudo poweroff

#000000 ::


Glede "napačnega naslova" na navadni pošti pa žal ne more it- če je plačilo po povzetju, MORA imeti poštar pravi naslov pošiljatelja, sicer nima kam nest denarja.


jaz ti pa pravim, da sem že dobil pošiljko z napačnim naslovom prejemnika. Denar je zanimivo prišel do njega, le pozneje je postal naslov napačen. Poštarji na našem koncu so rekli, da bodo sicer že interno uredili to zadevo, da pa denarja brez tožbe ni za pričakovati.

Ker je šlo za relativno majhno vsoto in vkalkuliran rizik, se takrat v to nisem spuščal.



Brane2 a lahko kej bolj podrobno razložiš kako je bilo s tem naslovom ki je postal napačen on pa je keš dobil vseeno ?? Magar na ZS če nočeš tukaj debatirat.

Brane2 ::

Ne spomnim se več podrobnosti.

Kolikor se spomnim, so mi rekli da ta naslov ne obstaja, da pa je prejemnik denar pobral.
Nekako tako, da se je oglasil na pošti in je denar dobil tam- ni mu ga poštar vročil na dom.

Kar je skrajno sumljivo glede vloge poštarja v vsem tem. Naj bi vse skupaj pošta preverila pri sebi, a potem jih nisem sekiral s tem, šlo je itak za majhen znesek.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

#000000 ::

No jest sem preveril dejansko naslov obstaja, vendar ko sem klical sosede (v kranj se mi ni dal na vrat na nos) so rekli da na tem naslovu ni tega človeka in da tud nobenga podnajemnika nimajo v celi večdružinski bajti. Torej kako bi zvedu kdo je pobral denar, sej na pošti se bo verjetno mogu legitimirat al mu bodo kr tko dal denar ?

Brane2 ::

Pošto to IIRC načeloma ne zanima. Njej je samo pomembno, da izpolni svoje obveznosti do stranke.

Ko je enkrat pošiljka ali denar pri njej, za pošto ne obstaja več.

Tako jih tudi posebej ne sekira, če je denar pristal pri pravem tipu, dokler ni variante, da bi jih zaradi tega tožil.

Tebi so pa paket itak dostavili.
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Ja sej ampak a se da prevert kdo dejansko je denar dobil ? Mislm sej neki more pokazat tam verjetno osebno al pa verjetno kak pildek.

Brane2 ::

Saj na pildku imajo podpis. To je najbrž vse. Nabrž tipu ob prevzemu niso naredili magnetne resonance.

Po moje gre za to, da se je nekdo "uštulil" na nek naslov.

Pač dal ti je neke svoje podatke in nek naslov nekih sosedov, ki jih praviloma ni doma.

Poštar je prišel in jim pustil obvestilo o prejetem denarju v kaslcu, tip pa ga je pobral pred domačini, nato se je z njim zglasil na pošti.

Ali pa je recimo dogovorjen s poštarjem ali pa celo recimo dejanjsko gre za poštarja, ki bi to lahko naredil za šalo.

Vse to, pa najbrž še kaj je možno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Ma kokr se spomnim ko sem pred časom nekomu poslal nekaj po povzetju, jest nisem dobil nobenega potrdila pač je prišel poštar in mi dal denar.

No sej v bistvu niti mi ne gre več za denar, rad bi pa vidu njegovo faco ko bi ga fejst okol kepe, če ga bom seveda kdajkol lahko :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Brane2 ::

Pildek dobiš, če te v prvem poskusu ne najde.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Leks ::

Povej od koga si to naročil nick ali karkoli, da ne bomo tudi drugi nasedli.

L

Urc ::

Ja, za začetek daj link do njegovih oglasov, če še kaj prodaja. Ali pa povej nick. Tega tipa boš našel počasi...

Brane2 ::

Jaz bi kljub vsemu stvar prijavil na policijo in se poskusil zmeniti s tipi, da jih pokličem, ko naletim na podobno ponudbo.


Takrat bi pač plačal, policaji bi pa čakali na drugem koncu...
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Bom sporočil nick oz link do oglasa, samo šele ko poteče 48 ur, do takrat pa neč ne kupovat če je človek iz Kranja sploh pa ne po povzetju :)

Ko poteče ta rok bom postal kompletno zgodbo z vsemi podatki ki jih bom do takrat dobil.

c3p0 ::

Ko je prejel preko nakaznice denar, je načeloma ob podpisu moral dati tudi osebni dokument, iz katerega so prepisali številko. Vsaj pri nas ga na pošti zahtevajo, ne pa nujno povsod.

#000000 ::

Ne kopkr se jest spomnim je treba samo napisat da je paket z odkupnino, napisat svoj naslov in naslov prejemnika paketa, ter počakat da poštar ti prinese denar.

Exile3 ::

Preko bolhe sem kupil lg LG Optimus One P500 na sliki , ki je bila slabše kakovosti je bil telefon videti dokaj solidno ohranjen slika je bila temnejših odtenkov in se ni videlo. Za telefon sem dal 60 eur . Prodajalec mi je še pred nakupom rekel če pridem pogledat telefon ali mi ga pošlje. Ker nisem imel časa sem mu rekel ,da mi ga naj pošlje . Paket sem dobil zapakiran v pisemsko pošiljko večjih dimenzij in obloženo s zaščitno folijo . Imel sem pomisleke ali bi paket prevzel ali ne zaradi nevestnega načina pošiljenja . Prevzamem paket in odprem notri dobim sicer vse dokumente in opremo. Ko pa vzamem telefon pa šok telefon je zelo slabo ohranjen rise in praske po celotni površini telefona olupljena barva . Še isti dan pa najdem polno oglasov za htc wildfire s lepo ohranjen brez praske , lahko si predstavljate kakšnen debil sem se počutil. Od pošiljatelja imam naslov oglasa nisem shranil . Razmišlajam da mu pošlem sporočilo , da z njegovim izdelkom nisem zadovoljen in naj mi vrne denar. ?

KuhaR ::

Še vprašal te je, da ga prideš pogledat. Prodaja se po načelu videno-kupljeno. Kaj bi pa rad, sam si si kriv.

Exile3 ::

Ok sam sem kriv torej nimam več možmosti ,da dobim denar nazaj?

freesty ::

Ja lahko mu napises sporocilo. Ne vem kaj zdaj tu sprasujes. Pravne podlage nimas, mogoce se te pa tip usmili pa ti da denar nazaj.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Exile3 ::

Ok sam imam tako prakso ,da če kaj prodajam prodam brezhibno ohranjeno ali pa povem kako in kaj ne pa da je potem oseba na drugi strani presenečena ker dobi ravno ves zdelan telefon.

Blinder ::

eh kaj se sekiraš. lahko prašaš prodajalca če ti uzame nazaj telefon ker je bistveno slabše ohranjen kot je bilo videt na fotkah. Pa mu seveda ti plačaš stroške poštnine. Sam pač pošlji z odkupnino in pazi, da te ne nategne. Če ti je poslal slabše ohranjen fon kot je zgledalo je že na pol nategun.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

sirotka ::

Blinder je izjavil:

eh kaj se sekiraš. lahko prašaš prodajalca če ti uzame nazaj telefon ker je bistveno slabše ohranjen kot je bilo videt na fotkah. Pa mu seveda ti plačaš stroške poštnine. Sam pač pošlji z odkupnino in pazi, da te ne nategne. Če ti je poslal slabše ohranjen fon kot je zgledalo je že na pol nategun.


Zakaj že, saj je hotel, da pride v živo pogledat. Take stvari se načeloma ne kupuje prek pošte.

Blinder ::

ja če je bil fon tok slabše ohranjen kot na fotkah pol bi bilo korektno, da na to potencialnega kupca opozori. Ni najvejči nategun ampak poštenjak tudi pa ni. Če kupec jamra o kvaliteti izdelka ker je pričakoval boljše ohranjenga pol je že neki na tem ane.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Exile3 ::

Moram rečt ,da sem ga vprašal če je telefon brezhiben in mi je odgovoril da je . Sedaj pa ko kličem zvočnih hrešči telefon je poln svinjarije prahu spaskan itd.

sirotka ::

Tudi sam ne bi bil zadovoljen, samo slike marsikaj skrijejo, zato pa pravim, da je včasih najboljše it osebno po te stvari, smo preveč okamot ratal.

Exile3 ::

Razmišljam ,da mu pošljem sporočilo : citiram

Če se strinjate bi vam telefon vrnil nazaj vi pa meni kupnino . Namreč podali ste ,da je telefon brezhiben . Ampak temu ni tako , slušalka hrešči med pogovorom , telefon je poln prask zdelan. Priačkoval sem brezhiben ohranjen izdelek dobil pa spraskan telefon

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Exile3 ()

Ajrina ::

Pošlji vsaj pravopisno pravilno. Boš zvenel bolj profesionalno ;)

Če se strinjate, bi vam telefon vrnil nazaj, vi pa meni kupnino. Namreč, podali ste, da je telefon brezhiben, ampak temu ni tako. Slušalka hrešči med pogovorom, telefon je poln prask in zelo obrabljen. Pričakoval sem brezhibno ohranjen izdelek, dobil pa spraskan telefon s hreščečo slušalko.

Exile3 ::

Hvala Ajrina sem že poslal. Bomo videli kako se bo odvilo .

Exile3 ::

Torej človek je pripravljen sodelovati in vrniti kupnino. Kako se bo stvar odvila vam sporočim.

Machete ::

Napiši mu da nisi zadovoljen in kaj se da zmenit. Čemu sprašuješ kaj naj rečeš, kako naj napišeš - na forumu ?? Ti poznaš situacijo, ti si ga profilno ocenil. Če se nisi sposoben zmenit kot odrasla oseba, potem ne kupuj stavari kot odrasla oseba. Situacija je jasna, z opisom te je zavedel, ni te ogoljufal. Zmeni se, če se ne da pa naj bo šola za naslednjič. Come on. Tisto, kar si spisal tamle gor je pa kot bi google transate izvrgel iz sebe.

Exile3 ::

Machete po čem to sklepaš ,da se nisem sposoben pogovrit kot odrasla oseba?!. Nevem kaj si ti meni ,da me preverjaš mislim da imaš svoje težave . No ok slovničar pa mi popravi zgornji odstavek pa da vidimo , kje se po tvoje motim. Nevem kaj ti gre moj post v nos. !

Machete ::

Machete po čem to sklepaš ,da se nisem sposoben pogovrit kot odrasla oseba?!. Po tvojih parih postih malce višje.
Nevem kaj si ti meni ,da me preverjaš mislim da imaš svoje težave. Nič ti nisem, ne ti meni. Samo berem JAVNI forum, in mi je v oči pala tvoja neodločnost in nepismenost. Da, imam težave. Samo ne take kot ti misliš.
No ok slovničar pa mi popravi zgornji odstavek pa da vidimo , kje se po tvoje motim. Nevem kaj ti gre moj post v nos. !
Nisem slavist, me pa moti splošna nepismenost med mladino. Zato mi je šlo v nos. Žal zmeraj več ljudi ne spravi skupaj enega kratkega koherentnega in lepo berljivega sestavka. Saj ne rabiš bit Ciril Zlobec, samo če imaš končano nižjo stopnjo, pa tudi ne bi smel pisat kot google translate.

Sicer me preseneča da sploh odgovarjam in bredem po offtopic blatu, pa vseeno. Ne se razburjat, vse je mišljeno zgolj dobronamerno. ;)

NeMeTko ::

Resnično ne razumem, zakaj se najprej leti jokat na forum, namesto da bi najprej stopil v stik s prodajalcem. Morda prodajalec sploh ne bo delal težav in vrnil denar na prvi poziv.

einstein :P ::

in, kako se odvija Exileforce?

lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Exile3 ::

einstein sicer bolj pozno odgovarjam prodajalec mi sicer bi telefon vzel nazaj ampak potem bi bila cena za 6 eur nižja . Tako da sem telefon obdržal , zadnjo stran sem prebarval z srebrnim sprejem . Mogoče v prihodnosti kupim še komplet iz amazona sprednjo in zadnjo ploščico . vse skupa me bo prišlo okoli 20 eur pa smo skupaj na 80 Evrih .Za tako ceno se tudi ostali prodajao na bolhi . Moj pa drugače ok deluje brez težav in imam vsaj papirje ,da telefon ni ukraden to pa je tudi nekaj.

koyotee ::

a slusalka cudezno deluje?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

nuclear ::

vrnil bi mu telefon, in kupil ohranjnega wildfira..
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

YesweScan ::

Zelo slabe izkušnje s tem prodajalcem, prodal je telefon ideos x5, sicer v garanciji, vendar se baterija nenormalno počasi polni, rom je ics, tip se izgovarja da je polnilec zanič, se isto dogaja ko polniš preko računalnika, torej ne more biti polnilec, baterija ima sicer voltažo okoli 4 volte (na njen piše 4.2 V), sumim da je zanič microUSB priklop na telefonu.
Ob nakupu je bila baterija prazna, v tiste pol ure preiskusa, ko je bil na polnilcu pa ne moreš videti, da se ne more v doglednem času napolniti do konca.
Kakšno govno moraš biti, da greš prodajati smartphon in zamolčiš najbolj očitno napako, da se telefon polni 100 let ??

še podatki tega korenjaka:
http://www.bolha.com/uporabnik/suzana19...
(040)530823, Sandi Petrušić, Dobova

Zgodovina sprememb…

korenje3 ::

Jaz imam službeno nokio in neko starejšo nokio. Moram povedat da se z unim polnilcem, ki sem ga dobil zraven boljše nokie oba telefona hitreje polnita. z nokia C5 polniclem napolnim telefon v pol ure, s tistim od starega telefona pa v 2÷3 urah. Star telefon z novim polnilcem pa napolnim v 15 min.
pa pri napajalcu moraš gledat amperažo.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

Magic1 ::

YesweScan je izjavil:

Zelo slabe izkušnje s tem prodajalcem, prodal je telefon ideos x5, sicer v garanciji, vendar se baterija nenormalno počasi polni, rom je ics, tip se izgovarja da je polnilec zanič, se isto dogaja ko polniš preko računalnika, torej ne more biti polnilec, baterija ima sicer voltažo okoli 4 volte (na njen piše 4.2 V), sumim da je zanič microUSB priklop na telefonu.
Ob nakupu je bila baterija prazna, v tiste pol ure preiskusa, ko je bil na polnilcu pa ne moreš videti, da se ne more v doglednem času napolniti do konca.
Kakšno govno moraš biti, da greš prodajati smartphon in zamolčiš najbolj očitno napako, da se telefon polni 100 let ??

še podatki tega korenjaka:
http://www.bolha.com/uporabnik/suzana19...
(040)530823, Sandi Petrušić, Dobova

Normalni polnilci polnijo s 1A, računalnik polni s 0,5A, tako da polnenje preko računalnika vedno traja vsaj dvakrat dlje. Izgleda, da si zraven dobil polnilec, ki polni le s 0,5A. Uporabi kateri drugi polnilec, sej so vsi univerzalni(s USBjem)
Magic

;-) ::

Se strinjam, tudi jaz predvidevam da je polnilec hin, probaj z kakim samsungovim.

YesweScan ::

Output power na polnilcu (znamke LG ?) piše 5.1V in 0.7A.

Zgodovina sprememb…

YesweScan ::

Magic1
Kje naj dobim kak boljši polnilec ?
Bo usb kabel zdržal višje tokove ?

Magic1 ::

Kaj ni nobenega drugega USB polnilca v stanovanju? Glede kabla ni problema.
Drugače pa bolha, ali še bolje ebay.com
PS: Zakaj sploh rabiš hitro polnenje? Daj ga polnit zvečer in je. Še baterija ti bo hvaležna.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

ruby43 ::

Na bolhi sem zasledila ta oglas - http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Cena se mi zdi zelooo ugodna in ravno zato sem v dvomih... prodajalca sem že kontaktirala.. sicer mi je odgovoril ampak tako bolj na kratko.. no nevem kaj vi mislite? gre za nateg ali ne?

tomaz- ::

Zakaj? Cena je cist ok, nic extra ugodna.. Plus tega imas moznost osebnega prevzema.. Samo preveris, ce papirji stimajo..

Halfdead987 ::

Ta cena ni prav nič ugodna. To je S3 mini,ne S3.

Hayabusa ::

Naj ti pošlje sliko telefona + račun.Če oboje ima ne vidim problema.

Halfdead987 ::

IMHO ta telefon ni vreden toliko. Raje kupi Desire X,boš dosti bolj zadovoljna. Tole je tak nateg samsunga... Ker ni niti blizu originalnemu S3..

Hayabusa ::

Na bolhi se prodajajo od 240 dalje...
Imho ji je navaden S3 prevelik in hoče zato minija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334100278 (6012) predi
»

Nateg na bolhi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9818741 (13988) francek1
»

"Nateg" pri nakupu preko bolhe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8315342 (11229) shadeX
»

Prevare na Bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8822102 (16983) ratkob65
»

Prevara (goljufija) na bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5827116 (24927) galu

Več podobnih tem