Forum » Strojna oprema » Preslabotno napajalo za R9500 in AXP2.1GHz?
Preslabotno napajalo za R9500 in AXP2.1GHz?
tiborrr ::
Evo, decki, dobil in porihtal sem R9500 non-pro (128-bitni), ki se da odklenit na 8-pipic, mam pa en problem. Na sledeci kisti:
ASRock K7S8X rev3.0
AMD AXP 1700+ (1466MHz) @ 2.1GHz
512MB PQI PC3200 CL2.0
40GB HDD Maxtor DiamondMax 9, IDE
ASUS Quietrack 52/32/52, IDE
disketar
235W napajalo
mi dela kartica priblizno pol minute, potem pa pokaze cudne kockice raznih barv, racunalo deluje dalje. Resetiram, spet dela kul pol minute, pa spet artefakti. Kulercek je modificiran Thermaltake Volcano 11 (slim model), stik z jedrom res mocen (trikrat preveril). Sumim malo na napajalo, kaj pravite vi, kaj bi bilo narobe?
Ko vstavim not R8500LE, navit na 290/290 (580), kista dela dobro, ceravno jedra ne morem naviti kaj vec, saj celotna kista zmrzne. Vram navijem b.p.
ASRock K7S8X rev3.0
AMD AXP 1700+ (1466MHz) @ 2.1GHz
512MB PQI PC3200 CL2.0
40GB HDD Maxtor DiamondMax 9, IDE
ASUS Quietrack 52/32/52, IDE
disketar
235W napajalo
mi dela kartica priblizno pol minute, potem pa pokaze cudne kockice raznih barv, racunalo deluje dalje. Resetiram, spet dela kul pol minute, pa spet artefakti. Kulercek je modificiran Thermaltake Volcano 11 (slim model), stik z jedrom res mocen (trikrat preveril). Sumim malo na napajalo, kaj pravite vi, kaj bi bilo narobe?
Ko vstavim not R8500LE, navit na 290/290 (580), kista dela dobro, ceravno jedra ne morem naviti kaj vec, saj celotna kista zmrzne. Vram navijem b.p.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Sami ::
Nujno nabavi nov napajalnik. Samo tole z R9500 pa me vseeno čudi, tudi če je napajalnik preslab ne vem zakaj bi bili artefakti.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Dela kul, naenkrat pa slika postane mavrica. In vedno po istem casu. OK, napajalo bom nabavil novo (sranje, pa ravno sem se hvalil, da sem si sestavil mocan strojcek skoraj zastonj).
Mislis, da bi se splacalo poskusiti se z eno PCI graficno, da preverim, ce v Windowsih vse OK dela?
Mislis, da bi se splacalo poskusiti se z eno PCI graficno, da preverim, ce v Windowsih vse OK dela?
Dr_M ::
no jest mam zelo podoben sistem in macase 300W napajalnik, pa mi graficna skos zmrzuje (tist VPU recovery shit), ce mam navit na 2100mhz, tako da sm mogu sistem odvit na 1850mhz da dela uredu.
mocnejsi napajalnik obvezno
mocnejsi napajalnik obvezno
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Kaufmann ::
Mavrica v namizju al samo v igrah?, namreč meni se je to(v namizju) dogajalo zaradi driverjev. Odinstaliral sem vse driverje in sorodne programe(ati tray tools,3dmark..), na novo naložil omega driverje in potem ostalo. Problem rešen.
ni podatka
mokelembembe: Vseeno, ali v Winsih ali pa v navadnem VGA modeu (npr. strckanje bo BIOSu). Vedno po enakem casu.
Smorny ::
Probaj spet dati na 4 pipeline. pa boš videl, če je slučajno to krivo.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Hmm, mogoce pa so decki kartico res missflashali. Bom probal z PCI in AGP kartico naenkrat. Snel bom kar referencni BIOS za R9500 non-pro 128-biten s 128MB pomnilnika, pa bom videl, ce so slucajno tu sfukali kartico.
Vseeno dvomim, da je kriv BIOS, saj se kartica tako ze prizge z 8-pipicami, ce so slucajno vklopljene. Tudi, ce samo sedim v BIOSu, se bo cez pol minute pokazala mavrica. Jedro je hladno, nanos trikrat preverjen.
Vseeno dvomim, da je kriv BIOS, saj se kartica tako ze prizge z 8-pipicami, ce so slucajno vklopljene. Tudi, ce samo sedim v BIOSu, se bo cez pol minute pokazala mavrica. Jedro je hladno, nanos trikrat preverjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiborrr ()
DominusSLO ::
jst mam radeona sapphire 9500 atlantis 128mb s samo 4imi cevovodi...
takih problemov nisem imel nikoli.. z biosom od 9700 pro ni delal, z 9500pro pa je delal vendar se je na 3d marku pojavljala nekakšna mavrica na spodnjem in desnem robu... zdej mam spet original bios in je vse v redu, navit je čisto malo(ravnokar sestavljam vodno), stestiral pa sem ga že v 3d marku na 400@630 iz original 275@270...skupaj s fsb na 210 je bila razlika v 3dmarku skoraj 50%
Tako da imaš tudi z original biosom dosti rezerve....
Kot prvo pa bi res na tvojem mestu probal en 400w napajalnik...
LP
takih problemov nisem imel nikoli.. z biosom od 9700 pro ni delal, z 9500pro pa je delal vendar se je na 3d marku pojavljala nekakšna mavrica na spodnjem in desnem robu... zdej mam spet original bios in je vse v redu, navit je čisto malo(ravnokar sestavljam vodno), stestiral pa sem ga že v 3d marku na 400@630 iz original 275@270...skupaj s fsb na 210 je bila razlika v 3dmarku skoraj 50%
Tako da imaš tudi z original biosom dosti rezerve....
Kot prvo pa bi res na tvojem mestu probal en 400w napajalnik...
LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
Bom probal mocnejse napajalo, pa porocam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zamenjava R9550 za..? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7684 (5916) | sid911 |
» | ATI Radeon 9600 PRO EncoreOddelek: Pomoč in nasveti | 743 (702) | flashek |
» | Mogoče ta trenutek HOT BUY - r9500/pro pri... (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3851 (2519) | borchi |
» | r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Navijanje | 43120 (25518) | sharp |
» | Hlajenje in navijanje Radeona 9500pro (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5219 (4488) | Gejmer |