Forum » Strojna oprema » problem z delovanjem diska
problem z delovanjem diska
hari ::
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem. Disk je kar naenkrat začel ropotat en mesec nazaj. Naredil sem scan disk-defregmentacijo diska.Potem je po čudežu bilo vse ok. Zdaj pa je ponovno začel. Naredil sem ponovno enako kot prvič. Pa ni nič kaj boljšeL Kaj še lahko naredim?
Hvala za odgovore in pomoč
---------------
dopolnil sem naslov - P.
Imam sledeč problem. Disk je kar naenkrat začel ropotat en mesec nazaj. Naredil sem scan disk-defregmentacijo diska.Potem je po čudežu bilo vse ok. Zdaj pa je ponovno začel. Naredil sem ponovno enako kot prvič. Pa ni nič kaj boljšeL Kaj še lahko naredim?
Hvala za odgovore in pomoč
---------------
dopolnil sem naslov - P.
- spremenil: Predator ()
Dead_Eye ::
hmm, kupit nov disk? Kaj ti smart napiše - kak error? pa stestiraj s hdtach-em ali kej podobnega da vidiš krivuljo če ti konstantno lepo bere, dej surface test diska za bad sectorje...... sem še kej pozabil?
The one and only
mojsterleo ::
Uporabi program ACTIVEsmart ki ti bo prikazal interno diagnostiko diska. Če je z diskom kaj narobe potem disk sam to logira, s tem programom pa boš takoj videl morebitne probleme v nastajanju.
-- Leo
-- Leo
Spectrum ::
Verjetno se ti ustvarjajo bad sektorji. Preveri z ActiveSMART. Če je vrednost Realocated sector count nizka potem imaš sigurno bad sektorje.
Nekje na poti .......
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD napake - uveljavitev garancije?Oddelek: Strojna oprema | 3162 (2401) | bijoloh |
» | Ali HDD umira?Oddelek: Strojna oprema | 3605 (2394) | hojnikb |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4518 (3500) | amigo_no1 |
» | Del diska pokvarjenOddelek: Strojna oprema | 3931 (2830) | k4vz0024 |
» | crknjen disk IBMOddelek: Strojna oprema | 1006 (901) | e-marko |