» »

Kdo bo kupil Telemach?

Kdo bo kupil Telemach?

@ljash ::

Zadnje čase so spet bolj pogoste govorice o prodaji največjega slovenskega kabelskega operaterja.

Takole pravi ponedeljkov Dnevnik:
Govorice o prodaji Telemacha, največjega slovenskega kabelskega operaterja z več kot sto tisoč priključki po vsej Sloveniji, so znova oživele. Največji lastnik, investicijska družba Emerging Market Partnership, ki ima več kot 60-odstotni delež v podjetju, se, kot je znano, intenzivno pripravlja na prodajo svojega deleža v podjetju. "Naš večinski lastnik je investicijski sklad in za sklade je logično, da se po daljšem času odločijo za prodajo," je povedala Julija Čeh , vodja marketinga in odnosov z javnostjo pri Telemachu. Postavlja pa se vprašanje, kdo bo njegov delež kupil in postal večinski lastnik podjetja.

Glede na to, da ameriško podjetje s sedežem na Nizozemskem UPC, United and Philips Communications, že dalj časa po Evropi pospešeno kupuje kabelske operaterje, ocenjujemo, da je eden izmed Telemachovih potencialnih kupcev. Julija Čeh nam je povedala, da vodstvo podjetja nima nikakršnih podatkov o tem. Naši viri pa omenjajo še drugega možnega kupca, Central European Media Enterprises (CME) kot enega od lastnikov televizijske hiše Pop TV. (Miha Trošt, Ivan Vodopivec)


Spet samo buče, kot nekaj časa nazaj (ko se je govorilo, da ga bo kupil Telekom)?
Kaj pa uporabniki? Se nam izplača vztrajati na slabem omrežju s kopico izpadov in slabimi hitrostmi (dosti nižjim od plačanih)?

Res je, da kabelsko omrežje kot samo omogoča dosti višje hitrosti od ADSLa (poglejte naprimer Triero, ki se enakovredno kosa s Siolovim ADSLom), vendar Telemach tega kot kaže ne vidi in ne stori kaj dosti, da bi bil konkurenčen močnemu Siolu (ki ga financiramo davkoplačevalci).

Kaj menite o vsem tem? Mislite, da bi bilo ob morebitnem prevzemu kaj več vlaganj v omrežje in konkurenčnosti ali pač ne?

Dr_M ::

ja telekom je res hotu kupt telemach, ampak je tm hotu prevec dnarja za stranko, zato nekak nc ni blo.
jest mam kabl ze kr neki casa (prej kanal8, zdej telemach) pa morm rect, da naceloma kr uredu dela, tut z precej visokimi hitrostmi, ampak zdele ene 4-5 dni je pa res bl tema. to se pojavi 4-5 na leti, da ene par dni res slabo dela.
no sam glede na ceno, ki je bla do jeseni, se nism nc sekiru, ce kdaj ni dobr delal, ampak potem so pa podrazil za 100%, zdej mi gre pa kr mal na jetra.
bom pa definitivno ostal pri telemachu, ker telekom&siol je pa spet druga zgodba.

nebi su iz apna u drek. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

kabl omogoče večje hitrosti kot ADSL kje si pa to neumnost pobral ? Če se ti splača vstrajat? jah odvisno od konkurence, če se bodo lastniki zamenjal to ne pomeni da bo kej boljšiga... morali bi dobiti konkurenco da bi se ustrašil za svoje uporabnike in bi se zadeva spremenila, drugače pa če folk plača pa je tih potem...

ADSL je dost dobra zadeva, seveda takrat ko dela vemo pa da ni lahko v zdrževat 100% morežja.

swar ::

Dabogda da ga kup en normaln pa da spedena omrezje da bo delal tko kot treba...

Dr_M ::

Tody: kabl omogoce precej visje hitrosti kot adsl, v teoriji. samo je tut pri adslu "visoka" hitrost samo teorija.

ADSL je dost dobra zadeva, seveda takrat ko dela

tale zadeva mi je usec :) se pravi, da adsl ni nic boljsi od telemachovega kabla, ker ko kabl dela, dela bols :) in dela dobr 98% casa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

američani rečejo temu Money talks :D In nč ne bodo spedenal če po tem ni potrebe >:D Tist maneger ki bo prišel in rekel fantje dejmo vržt par mio sit v omrežje samo zato da bodo vsi uporabniki srečni. Ne bo več dolg na tej poziciji. KAPITALIZEM 101 ;)

Tody ::

DR_M nej te kdo zdraven tebe uščipne da se boš zbudu. Moj ADSL dela tud dost dobr.Sicer pa nisem zahteven uporabnik. ADSL ti ponuja svojih 1024 bit/s in to 24 ur na dan, kar za kabl nebi mogl rečt. Ko se cel branch spoka na net opazite vi velike pomanjkljivosti ker nimate samostjnega linka. Poleg tega so nekateri kablaši prasci in računajo promet... Za telesmeh ne vem ampak tale na vrhniki je eno navadno prase.

Moj ADSL dela 100% ko dela in to dela že dolgo časa, razen takrat ko ima siol težave z raznimi scriptkiddiy in podobne zadeve. Vse ostalo je "USER ID 10 T error."

OrlyTM ::

DR_M nej te kdo zdraven tebe uščipne da se boš zbudu.


alpa ce bi tebe mogu kdo uscipnt ... Kabl je v teoriji bistveno hitrejsi kot ADSL ... vendar pri nas infrastruktura se ne omogoca tako visokih prenosov (do 27mbps) ... ce se bo nekoc nekdo od opreaterjev mal zbudu, ma kabl se velik rezerve, medtem ko ADSL v tej obliki ne vec.

lp
ORlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Dr_M ::

Tody: ja sej, ko ADSL dela dobr, dela res dobr. ampak dobr je delu ucasih, zdele pa ze kr neki casa ne. vecina mojih kolegov se nonstop pritozuje. pa ko kabl dela dobr, dela bols. brez skrbi :)
pred casom, ko sm se AQ2 igral, sm meu na siolovem strezniku povprecen ping 15ms, adslovci so mel pa 25-30ms. tok o tem...:)
aja...pa se hitrosti. 150kB/s dl in 75kB/s ul mam :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

doh ne mi bit zdej pametni o infrastrukturi ADSL bo potegnil 50+ če nekdo zamenja DSLAM in modeme A kaj pa zdej ? Temu se drugače reče tud VDSL :D

mojsterleo ::

Imam kabel dostop prek Telemacha(ISP ARNES) in deluje brez problemov, hitrost pa je taka kot jo plačujem(1024/256). Resda to niha ampak internetni trasferji niso odvisni samo od mene. Običajno je upočasnitev okrog 19-20 ure ko je peak time, potem pa spet dela uredu.

Novi lastniki bi bili kvečjemu pozitivna zadeva za firmo, saj se mi zdi da telemach trenutno precej stagnira glede na potencial ki ga ima (vsak uporabnik kabelske tv je tudi potencialni uporabnik interneta, pa je adsl kljub temu v porastu). Želel bi si še kak hitrejši hitrostni paket.

Po drugi strani pa SIOL forsira svoj adsl preko isdnja kar se mi zdi totalen nateg uporabnikov, saj je treba prej kupit isdn in plačat še mesečno naročnino zanj, kar spet poveča skupne stroške če rabiš samo adsl(ki kar naenkrat ni več tako poceni). ADSL npr drugod po evropi veselo laufa brez poprejšnje priključitve isdnja in na navaden priključek.

-- Leo

Tody ::

Ja to je res svinjarija, ki pa zgleda se bo počasi počistila glede na tožbe ? Kak pravnik bil lahko povedal če lahko mi kej naredimo uložimo kako peticijo al pa kej :D Če bo prišel še drug ponudnik ADSL za fizične osebe in konkurenčih cenah in ne bo zahteval bedarij se telekomu slabo piše.

Slowenc ::

Sploh vas ne razumem folk. Over and over again. Vedno ista pesem, skos se samo kregate kaj je boljše, kabel ali adsl. Me prav spominja na temo Intel vs. AMD. Kaj pa zaključek? Ga ni. Vsi imate prav. Vsak bo hvalil svoje.

In kaj ima ta debata skupnega s tem kdo bo kupil Telemach? Tisti ki bo največ denarja pokazal, ga bo kupil. Same čenče.
Skiny gate.

Poldi112 ::

No, dejstvo je da je AMD boljsi. Samo eni to ze vemo, drugi pa se bodo. In takrat zakljucek ne bo: Ga ni, ampak: Poldi112 je imel spet prav. :D
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

PrimozR ::

Mam Telemach, starši plačujejo, sam je mrbit še zmer mal velik naročnine. Sicer mi gre pa 512/128 net tm do 800/256, tko da se kle ni lih za prtožvt. Dela mi pa ql, v primerjavis frendm, k pa prav da dela k dial-up (pa žvi 2 km od mene :D . Ne vem... Upam da se bo mal porihtal to (večje hitrosti al pa nižje cene)

Nagi Bator ::

Hja, je prav fajn bit na Trieri! Lahko skoraj spregledam taksne pogovore:D

@ljash ::

No Telemach je tud uradno "prodan". Kupec je ameriško podjetje UGC.
KLIK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @ljash ()

Cizimizi ::

british telecom dela svoje :)
http://www.campchaos.com/content/825_BT...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri adsl al raje kabl??

Oddelek: Omrežja in internet
231725 (1213) Tear_DR0P
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049580 (7262) flipflop
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017524 (5725) Narcos Satanicos
»

Nemo vs. DOCSIS

Oddelek: Omrežja in internet
232033 (1548) undefined
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379366 (6425) AlienRex

Več podobnih tem