» »

katero vodno ima najboljše razmerje zmogljivost/cena?

katero vodno ima najboljše razmerje zmogljivost/cena?

igor0203 ::

Zanima me kater vodni komplet ima najboljše razmerje med zmogljivostjo/ceno? al pa če kdo pove katere komponente bi ble najbolše za dobr OC? k jst nimam pojma o tem vodnem hlajenju kaj rabm itd.

kuglvinkl ::

Lepo pejt po sestavniha oz. komponentah hlajenja, pa išči. Druge ni.
Your focus determines your reallity

igor0203 ::

ja sam ko sem jst to skp sam sestavu bi me pršl okol 50k, nekje sem pa prebrau da se dobi dobro vodno že za 20k če ga sam sestavš.... jst ne vem kok unih T al L členov rabm, pa kakšne cevi pa to..... pa kaj je pomembn pr blokih pa to....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

kuglvinkl ::

Igor, vrag te vzel, to je najboljši del sestavljanja vodnega! Da si si sam na jasnem zakaj rabiš tri ali štiri T člene. Drugače ne vidim smilsa. Lepo si zamisli, kao boš speljal cevi, in boš takoj videl, kolk kolen bo šlo, kolk metrov cevi itd itd.

Kakšno pa imaš kišto?
Your focus determines your reallity

freejack ::

Ne če ga sam sestaviš ampak narediš,.. radiator na odpadu,. blok enmu rezkarju al pa sam nardiš, pumpo v trgovini za živali,. cevi pa to pa že nekje najdeš,. to je EDINA varjanta da poceni skoz prideš..

igor0203 ::

kišto mam od Anteca AMG1000, dost je podobno slavnemu Chiefteku.... sam zdej ne vem kok je velk, MIDI ni, Big tower tud ne....

ZaFo ::

Se vedn si sam sestavlas. Edino ka je je to, da si prlotas 2 koleni na raiator.

Kup Hydor L30 al pa kako Maxijet pumpo, dobi en raiator na odpadu ko greta gor 2x120 venta, vzami vodni blok Antartica al pa od Eddya, pejt u Merkur pa kup 2m PVC 10/14 cevi za 100sit/m, 2x120 venta. Kupi par fitingov (bakrenih kolen) pa T-clen al pa rezervoar.

igor0203 ::

in kok pol to pride na koncu? ker ne mislm zdej 40k fuknt za vodno.... max ene 30k...

kuglvinkl ::

Ohišje imaš tako kot jest. In sam vodnega ne mislim stlačit noter. Sem pa verjetno zelo osamljen v ideji, da je tako ohišje malce pretesno za to. Imam pač rad clean rešitve. Tako bo šla zadeva verjetno v Lian Li PC-71.

Sicer pa, svetujem ti, da pobrskaš v temi slike vaših računalnikov. Je notri precej takih kišt z vgrajenim vodnim. In če se potrudiš, zadeva izvrstno izpade.
Your focus determines your reallity

LittleDevil ::

igor poglej malo pod male oglase, pa bos videl da kar nekaj folka prodaja vodno... KLIK ta komplet sem imel pred časom jaz, pa ti povem da je hladil super.

kuglvinkl tudi sam razmisljam o takem ohisju... Kje ga pa mislis nabavljat?

LP

kuglvinkl ::

Zelo na nivoju rešitev glede na prostorske omejitve

Your focus determines your reallity

Eddy ::



Evo čist navaden medium ohišje... vse gre noter...
www.ekwaterblocks.com

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

freejack ::

Hmm,.. glih gledam,. to maš Lado al? A sta bili uni odprtini za vodo ravni (horizontalni) na podlago al ne? Ker jst mam glih en hladilnik od Lade doma, pa je ena lunknja ravna na podlago, druga pa tko pod kotom, pa ne vem a bi bil nekot udarjen al je pa tko narejen,. ker poškodb ni videt.. ?? :\

ZaFo ::

Freejack. To je normalno, da mas tak obrnjene. On pa nima originalnih. Vidis da ma kar dve bakreni koleni.

igor0203 ::

no a bi biu tist neeloksiran sistem v redu? cena je pa 35k. še link: http://www.hlajenje.com/cenik/

ZaFo ::

Pomoje tale sistem ni dober, kot npr. z navadnim bakrenim grelcem za kabino in 2x120mm ventoma.

Drugace pa za dobis ze balck ice exterme 2, maxijet pumpo pa blok antartica. Cevi kupis u Merkurju (100sit/m). Pa se dva Titan 120x120mm venta pa mas sistem za 40k, ko je pomoje bolsi od tegale.

Keyser Soze ::

Jaz bi pa rekel, da dokler nimaš čisto razčiščenih pojmov glede vodnega se ga rajši izogibaj.

Za pol denarja ki ga nameravaš dati za vodno dobiš zelo, zelo dober zračni hladilnik in pa 120mm ventilator s katerim boš zadevo garant ohladil zelo blizu temperatur vodnega hlajenja ali pa še celo na isto.

Eddy ::

Keyser Soze... in ti naj bi imel vodno hlajenje pa takele reči govoriš... Z zračnem neboš pršu tko blizu vodnemu kot misliš... vseeno je voda več kot 10× boljši prenosnik toplote...
www.ekwaterblocks.com

tiborrr ::

kuglvinkl, kako lepo, da promoviras mojo kistolinho :D. Ta mesec se imam spraviti se en radiator v tole kisto, tako da bosta v krog vezana dva komorna bakrena radiatorja, pricakujem vsaj 5-8°C temperature drop.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Keyser Soze ::

Hej, marsikateri uporabnik, ki ne pozna zadev dovolj dobro naredi vodno, ki je bodisi mnogo preveč restriktivno za ubogo pumpo, nima dovolj dobrih komponent vodnega hlajenja, obstaja velika možnost, da gre kaj v maloro, ipd...

Danes hladilniki s heatpipe tehnologijo hladijo vsaj tako dobro kot slabo zastavljena hlajenja. Heck, saj velikokrat bereš tudi na tem forumu, ko ima folk z vodnim temperature v idle okrog 40 ali več stopinj.

Pravim samo to, da je zračno hlajenje mnogo bolj foolproof kot pa vodno. Da ne rečem, da je za moje pojme razmerje cena/zmogljivost bližje zračnemu hlajenju kot pa vodnemu.

tiborrr ::

Keyser, s prvim delom posta (to o slabih vodnih in dobrih zracnih (npr. XP-120) se kar strinjam, ne strinjam pa se s tem, da tupis, da ima folk v idleu temperature na 40°C. Tako ti povem - vse je odvisno od senzorja, glaven vzrok pa tici v tem, da se voda veliko dlje casa ohlaja, posledicno pa tudi segreva. Zato je razlika med full load in idle temperaturo pri vodnem le par stopinj celzija, pri zracnem pa tudi do 15°C. In kolikor sem poducen, je veliko bolj zdravo za silikon, da temperature nihajo cimmanj.

Saj motor v avtu tudi dela pri 90°C, pa ce ga zges 130 na uho al pa samo 50, pa se noben ne pizdi :D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Privatnik ::

Tist neeloksiran komplet za 35k pomoje ni najboljsa in najcenejsa resitev, ker dobis samo blok za procesor, ostaneta ti pa se NB in GPU, katera (ce mata gor vente) tak najbolj "tulita" ;(( .
Js sem sestavu komplet vodno (bloki za CPU, NB in GPU, pumpa L30, radiator LADA, 2x titan 120, cevi, objemke, kolena in ostal potrosni material) za slabih 30k. S tem da sem CPU in GPU bloka kupu rabljena, NB blok pa je prispeval kolega, ki jih je naredil eno serijo :\ . Ce bi delu sam vse bloke bi bil strosek se malo manjsi.

Na temperaturi se je od original hladilnika poznalo dobrih 15 stopinj C, prej je interna dioda kazala okoli 55 stopinj, zdej pa nekje okoli 37 stopinj.

Sistem pa zgleda takle: SISTEM

Ce se mal znajdes pa kej sam nardis pomoje prides za kr vredu ceno skoz, pa se dost se naucis in mas nek dober feeling da si neki sam naredu.

LP

P.S. mal so bli droti neurejeni ko sm sliku :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Privatnik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
32221617 (12747) Dr_M
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
353067 (2478) MasterMiG
»

Kako izboljšat učinkovitost vodnega hlajenja?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121395 (1157) element
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018563 (6663) Jackass
»

Vodno hlajenje by Japan power!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
545569 (4059) T0RN4D0

Več podobnih tem