Forum » Strojna oprema » Gretje P4
Gretje P4
anko ::
Kupil sem nov računalnik po komponentah, sedaj se mi pa procesor kar precej greje.
Plata je Gigabyte GA-8I915G-Pro in procesor P4 3.0 GHz Box verzija na 775 podnođžju.
V biosu mi PC Health vedno kaže okoli 80 stopinj, v WinXP pa pod 58 še nisem prišel.
Kje bi lahko tičal problem?
Plata je Gigabyte GA-8I915G-Pro in procesor P4 3.0 GHz Box verzija na 775 podnođžju.
V biosu mi PC Health vedno kaže okoli 80 stopinj, v WinXP pa pod 58 še nisem prišel.
Kje bi lahko tičal problem?
boštjan ::
potipaj cooler,če je kaj vroč oz topel,č ni pol senzori lažejo.mogoče pa si preslabo cooler naložo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
dr.J ::
Prescotti so pač najbolj vroči procesorji ta hip. Dobesedno.
Če hočeč hladen sistem, vzemi Athlona 64, pa še hitrejši je.
Če hočeč hladen sistem, vzemi Athlona 64, pa še hitrejši je.
Spajky ::
Odstrani tisti termal pad na coolerju in daj pasto namesto tega ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
pitagora ::
Ja isto sem imel jaz sedaj se je pa zgleda ona pasta malo ulaufala pa je temp 44 C°pa nekje do 48 55 pride pol pa ne vec.
v windowsih.
pa coolerja se enkrta probi nalozit.
jaz mam pa asus P5P800 in pa intel 3.00 GHz
v windowsih.
pa coolerja se enkrta probi nalozit.
jaz mam pa asus P5P800 in pa intel 3.00 GHz
lp pitagora
anko ::
Sem zamenjal plato - končno so dobili tisto, ki sem jo hotel - Asus P5GD2 Deluxe in tudi proc - P4 3.2 in so mi kar v trgovini zmontirali. Sedaj se ne greje več tako. Vse okoli 42 - 45 stopinj v winsih. Očitno (po besedah tehnika) je bil pri prejšnjem procesorju, cooler preslabo pritisnjen na proc.
wuky ::
Men je to delal za AMD Athlon XP2500+ mi je ob menjavi coolerja ( Giga-Byte 3D Pro Cooler ) nabil temperaturo na 90°C sam da sm ga przgal... in se je po 20s ugasnu...
Zdej nej bi se umiril in kaze:
60°C sam ne vidm fore, ker k odprem use hladno potipam z roko tm k se heat pipe zacnejo pa normalno ne da bi se speku ... k pr 60°C ze cuts ce je kej prevec vroce hitr roko umaknes
Tko da tud mene zanima kaj se da narest s tem da ti temp laže !
aja pa se plata GA-7N400pro
LP wuky
Zdej nej bi se umiril in kaze:
60°C sam ne vidm fore, ker k odprem use hladno potipam z roko tm k se heat pipe zacnejo pa normalno ne da bi se speku ... k pr 60°C ze cuts ce je kej prevec vroce hitr roko umaknes
Tko da tud mene zanima kaj se da narest s tem da ti temp laže !
aja pa se plata GA-7N400pro
LP wuky
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU coolerOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2358 (1902) | axee |
» | MAX temperatura E8200? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4333 (3654) | Volta |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9076 (6475) | Vuli |
» | Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7501 (3906) | kuglvinkl |
» | koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2244 (1558) | xenon74 |