Forum » Strojna oprema » Peltier1 +peltier2?
Peltier1 +peltier2?
KalamBaster ::
Ja no, vem da je blo že dosti govora o teh stvareh,
a zanima me če se da naredit tko da 1peltier hladi cpu, 2pel. hladi 1pel. invodni blok hladi 2pel.?
Bi bila dosežena nižja T, kot da bi uporabili samo enega?
Hvala.
asus P5gdc delux......radeon x300,.....CPU 530 P4, 3.0Ghz/800,....2xddr2 512 533Mhz
a zanima me če se da naredit tko da 1peltier hladi cpu, 2pel. hladi 1pel. invodni blok hladi 2pel.?
Bi bila dosežena nižja T, kot da bi uporabili samo enega?
Hvala.
asus P5gdc delux......radeon x300,.....CPU 530 P4, 3.0Ghz/800,....2xddr2 512 533Mhz
Boki_ ::
Za peltier morš met zelo močan hladilnik, ker mora ta odvajati toploto iz grelnega telesa + peltierja, če bi dal še en peltier, bi to prekoračilo mejo odvoda toplote in stvar bi se le bolj grela. Pa poraba bi bla ne ravno majhna.
I'm back
Jackal ::
Zadeva preverjeno deluje, samo more biti peltier, ki bo hladil vročo stran prvega peltierja veliko močnejši kot prvi peltier, ki hladi CPU (moč prvega peltierja + moč cpuja). Ponavadi to tudi pomeni, da bo drugi peltier malo večji. Tako bi rabil še kakšno prilagodilno ploščico vmes. Teoretično bi pri neobremenjenih peltierjih in ohladitvi vroče strani drugega peltierja na ~40°C dobil temperaturo na najbolj mrzlem delu okoli - 80°C. Seveda pa se vsa zadeva pod obremenitvijo nekoliko sesede. Seveda odvisno tudi od moči peltierjev in samega napajanja zanje.
Mogoče za kakšno testiranje bi še šlo, samo pri trajni uporabo je takšen sistem zelo, zelo požrešen kar se tiče porabe elektrike.
Mogoče za kakšno testiranje bi še šlo, samo pri trajni uporabo je takšen sistem zelo, zelo požrešen kar se tiče porabe elektrike.
Spajky ::
Z današnjimi proci se Pelti enostavno nikakor ne splačajo in pika!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | peltier elementOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2434 (2050) | Eru |
» | IDEJA: peltier za hlajenje zrakaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1795 (1483) | frenk |
» | PeltierOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1737 (1192) | Vesoljc |
» | Peltier!!!Oddelek: Navijanje | 1452 (1233) | metro |
» | Peltier obvezen??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 946 (831) | TESKAn |