» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
28 / 39
»»

toplakd ::

Jebo te rabljeni za 100 EUR (pardon na izrazu) :)
jaz sem prejšnji mesec kupil zadnjo zalogo v LIBRO Avstrija za 100 EUR Kom in to nove zapakirane (XBOX 1), pa sem klical spet tja če še se da dobit kaj pa so rekli da nič več :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

perci ::

lepo to, ce bos se kej najdu, rezerviram enga ;)

robinio ::

>Re: ToplakD
>S kod si? Mogoče ti lahko kaj pogledam.

Iz MB, ampak če imaš voljo se z veseljem tud kam dlje zapeljem...

lp,
rp

mumbo ::

kaj pa ta komponenti kabel bi bil kaj boljši od tistega rgb ali je to vseeno? priklopil pa bi xbox na plazmo, ki jo dobim v sredo (lg 42pc1r).

http://tinyurl.com/3bbf26

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mumbo ()

Kekec ::

V zadnjih dneh se v tej temi pojavla polno neuporabnih prispevkov ki so primerni za zasebna sporočila. Že tako je veliko strani in je dodatno smetenje samo odveč.

Re: Robinio
mail: mp3megane@email.si pa se lahko tam dogovoriva, da nebova tu smetila

Re: mumbo
S komponentnim kablom lahko na xboxu omogočiš tudi višje ločljivosi 480p, 720p in 1080i, z navadnim RGB pa dobiš samo lepše barve in malenkost bolj čisto sliko. Imam oba kabla in ne moreš primerjat kakšna razlika je v njima.

LP Dejan

e-marko ::

Zakaj pa je potrebno uporabiti Enigmah Video Mode Switch za pretvorbo v NTSC, če želim usposobiti te višje ločljivosti?
Tisti DVD na katerega sem zapekel enigmahswitchfinal.iso torej poženem in usposobim NTSC, nato pa lahko vklopim višjo ločljivost s pravim kablom? To je to? Je potrebna kakšna posebna verzija tega Enigmah Video Mode Switch-a? Na xbins ga namreč sploh nisem našel ampak sem ga snel iz ene druge strani. Lahko s poganjanjem tega Switcha kaj "zaserjem" svoj xbox? Raje namreč prej vprašam kot pa potem stokam... Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

Iz PAL v NTSC je treba pretvorit samo zato, ker MicroSoft ni za evropo nikoli predvidel višjih ločljivosti. :|
Program JE na xbins. Enkrat ga zaženeš, spremeniš na NTSC in ponovno zaženeš konzolo. Če imaš softmodan xbox, preveri če omogoča pisanje v eeprom. Ko si ponovno zagnal konzolo še enkrat zaženi program in preveri če je ostal nastavljen na NTSC.

Ko si to zrihtal, priklopiš komponentni kabel in ponovno zaženeš xbox. In sedaj mogoče ne boš imel slike ?????!!!==?.
-Ko imaš komponentni kabel priklopljen moraš zagnati MSDashboard da se ti xbox preklopi na nov tip kabla. Drugače je tema na ekranu :)
-Ko poženeš MSDASH se xbox samodejno resetira in voila - slika se pokaže.
-Sedaj še enkrat poženi MSDASH in pojdi med video nastavitve, sedaj bi tam morale biti nove opcije za odkljukat (480p,720p,1080i)
-te opcije omogočiš in ponovno zaženeš xbox.
-V XBMC imaš pod video nastavitve potem dodatne možnosti, 480p.....itd.
-stestiraj in se čudi :)

LP Dejan

Re: mumbo

*kaj pa ta komponenti kabel bi bil kaj boljši od tistega rgb ali je to vseeno?
* priklopil pa bi xbox na plazmo, ki jo dobim v sredo (lg 42pc1r).
*http://tinyurl.com/3bbf26

---------------------------------------

isto sranje, DRAŽJE pakovanje

Johansen ::

Mogoce neumno vprasanje, ampak, na navadnem TVju mi 480p pride kaj prav? Visje itak vem da ne bojo delale...

na navadnem tvju pridobiš z navadnim RGB kablom (ne komponentni) bolj žive barve, ter slika je malo bolj ostra. Vsekakor vredno teh 10 EUR kolko daš na bolhi za kabel.

npr ta bi ti čist dobro služil, pa še cena je ugodna

RGB KABEL ZA XBOX

LP Dejan

Hvala, sedaj vem precej več. :)
Na xbins pa sem očitno kaj spregledal. No, glavno da ga imam in sem že preveril in je prava verzija.

LP

Hmm, hvala za pojasnilo, ampak sedaj sem se za odtenek bolj zmeden. Namrec, narocil sem tale kabel, upam, da nisem prevec falil:

http://cgi.ebay.de/5-1-RGB-AV-Cinch-S-V...

Ce sem, pa prav mi bodi :)

Re: Johansen

Tale adapter je za televizor kateri podpira komponentni vhod, razne plazme in lcdji
Z njim si ne moreš zaenkrat nič začet, lahko pa si ga shraniš za takrat ko boš imel plasmo ali lcd

Za navaden TV pa kupi oni kabel ko sem malo višje dal povezavo

Jaz imam oba kabla, ker sem trenutno še na navadnem televizorju uporabljam standarni RGB kabel,
drugi pa bo prišel prav čez kaka 2 meseca ko pride NOVI in VEČJI ter BOLJŠI televizor :)

Lep pozdrav, Dejan

@Toplakd: Hmm, hvala za odgovor, samo moram vprasat se tole, ker mi bo ta odgovor najbolj pomagal:

doma imam XBox-I, softmod, ter TV Sony Trinitron star 10+ let, ampak dela se vedno kot urca (ima pa samo navaden antenski in scart input), ter projektor (800x600), kateri ima VGA, SVhs ter navaden 'ta rumen' cinch prikljucek. Kateri kabel mi pride prav za TV in kateri za projektor (preferiram TV, ker na projektor imam trenutno priklopljen komp, ki ima tuner in ni naceloma to odgovarja). Bi pa rad na TV imel cimpboljso sliko, trenutno uporabljam kabel, ki sem ga dobil zraven XBox-a, baje pa obstajajo se neki boljsi kabli s katerimi lahko vklopis 480p (saj ne vem ce mi to sploh pride kaj prav na temu TVju?) in imas tudi na navadnem TV se boljso sliko, samo kako je s tem v praksi priznam da nimam vec pojma, cas me je uspesno pohodil :) Ce mi lahko predlagas kaj naj kupim + argumentiras, da si malo razjasnim pojme, ti bom neizmerno hvalezen (dam za pivo, ko se vidimo) :)

EDIT: vem da mogoce 'tezim', da argumentiram zakaj: nekak sem mislu, da ta kabel podpira vse mozne priklope, ker ima toliko opcij + 5.1 opticni izhod ima. In ker imam na Yamahi tudi opticni vhod, sem enostavno mislu, da bom z enim kablom ubil vec muh na en mah :) Ocitno temu ni tako...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Johansen ()

projektor ma s-video vhod preko scrat priključka?
Drugače oni RGB kabel "norastran" ima
-optični izhod
-navadni video izhod
-L+R audio
-s-video + audio preko scart priključka

S tem kablom lahko priklopiš sliko na TV/projektor preko rumenega činča (video signal) in imaš standardno resolucijo, ali pa priklopiš preko SCART priključka na TV (S-video signal) in imaš boljšo sliko, lepše barve itd..

Za VGA pa moraš met čipan Xbox da lahko naložiš bios kateri podpira VGA, pa priključek si moraš sam narest.

Gre tudi brez čipa, samo mislim da je stvar malo draga okoli 40-50 EUR

LP Dejan

Ja, projektor ima S-Vhs prikljucek, tako da lahko kamero ali viderektor priklopim. Ceprav se tega se nisem posluzeval, sem pa hotel modat moj XBox za VGA izhod, ampak se mi je ustavlo ze na zacetku, ker je XBox HW verzije 1.6, kateri se baje ne da zmodat v to smer. Glede kabla pa pravis, da je ta iz norestrani v redu, verjetno bom narocil kar tega. Hvala. Glede piva seveda velja :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Johansen ()

A mogoče obstaja kakšen XBOX -> HDMI kabelj? Ve kdo kaj o tem?

HDMI, zakaj bi rabil ?

Za mojo plasmo seveda!

componentni kabel kupi pa bo delalo

Ga že imam, ampak hdmi lahko zraven ima tudi zvok medtem ko ga komponenti nima oz pač moreš imeti dodatni kabelj!

pri mojem komponentnem kablu so zraven priključki za STEREO zvok in DIGITAL output

Tudi jaz sem nabavil ta komponentni kabel, ker boljši TV pride v kratkem. Me pa zanima zakaj bi lahko ponucal tisti priključek na koncu (connection port piše v navodilih), ki je enak kot na Xbox-u zadaj. Torej lahko priklopim tam gor še en kabel (npr. originalni kabel od Xbox) in gledam sliko na dveh TV ali kaj? Ne vem v čem je fora...

LP

Ja moj tudi sam fora je pac imas potem pohn enih kablov lahko pa bi bil samo eden ... jaz imam tam zadaj za tv-jem toliko kablov da me je kar groza.

Big Poppa ::

e-marko,samo opozorilo.Če imaš enak kabel kot jaz,torej tale:

ti nikakor ne bo deloval noben hd način,če boš imel vklopljeno oboje.Torej originalen kabel na konektor kamor paše na tem adapterju (v tvju ni bil vštekan) in pa komponentne kable.Jaz sem zaradi tega skoraj izgubil živce ko nikakor nisem uspel usposobit hd načina,pol sem pa izštekal original kabel iz adapterja,je pa delovalo kot šus.

Hvala za info! Imam pa enak kabel, ja.

LP

Jst bi pa samo se tole vprasal glede HD in VGA izhoda na XB:
- recimo, da bi uspesno modificiral XBOX-1 v VGA mod, bi le ta se vedno ne bila zmozna oddajati signala v 800x600, temvec samo v tistih 480p, 720p...? Al se motim? Odgovor potrebujem toliko, da si koncno izbrisem iz glave, da na projektru zal ne bom nikoli mogel imeti XBOX-1 v native projektor resoluciji in neham sanjat o tem...

Ali je kdo od vas tukaj že menjal HDD kabel 40 žilni za 80 žilnega? Ali so vsi primerni ali ne? Verjetno mora biti malo večja dolžina zaradi zlaganja, da štimajo konektorji (vsaj 60cm). Problem je samo v tem, da sem nekaj gledal na netu vodiče in opazil, da baje niso vsi kabli primerni zato, ker baje imajo eni eno žičko prerezano zaradi ugotavljanja master/slave enot na kablu (razen, če je nateg, da bi prodali svoje kable...). Kako naj torej vem kateri kabel bi bil ok?
Sem pa gledal TUKAJ nekaj o tem.

LP

kiFni ::

Ja jaz sem probal, pa ni blo nobene razlike v loadanju igre z diska. Naj prej sem meril dolžino loada na uč. Kasnej sem pa štopal pa je bil isti cajt pri obeh kablih. Mogoče pa ni bil taprav.

pingec ::

A kdo ve, kje v sloveniji najceneje kupiti DVD remote set za xbox? Un Playgame ima, samo tam so cene tolk nabite, da bi rad kaj druzga nasu.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

a imaš kaki odvečen dvd-rom doma, če ga imaš, si nabavi Y-MOLEX konektor in priključi dvd nanj

ustvari datoteko AdvancedSettings.xml in jo shrani v direktorij kjer maš shranjen Media center, npr F: \XBMC\UserData\
v datoteko vpiši naslednje

[advancedsettings]
[usepcdvdrom]true[/usepcdvdrom]
[/advancedsettings]

zamenjaj [ ] z znaki za večje in manjše

stvar preverjeno deluje, ni treba nič lotat, razen originalov ne bere.

Verjetno misli daljinca? :D

Jaz sem svojega kupil TUKAJ. Če ga trenutno ni na zalogi jim pošlji mail.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

>Verjetno misli daljinca?
>Jaz sem svojega kupil TUKAJ. Če ga trenutno ni na zalogi jim pošlji mail.

na norastran.com jih nimajo več in jih tudi več ne bo (tako so mi odpisali) :(

lp

Qcube ::

Ne morem verjet . I did it.

Navaden xbox kabel sem predelal v HD kabel po tej skici: http://forums.xbox-scene.com/index.php?...

Sprva sem mislu, da ne bo delovalo, ker je po tisti skici treba lotat na matično ploščo. Pol pa sem odprl tisto škatlico, ki jo vtakneš v xbox in sem takoj našel te točke. Obstoječi kompozitni kabel sem dal za Y in prilotal še dva kabla za Yb in Yr. Pol pa sem samo še spremenil v NTSC in sprobal vse resolucije. Na 1080i stvar malo čudno zgleda, kot da se slika malo zatika. Verjetno ker je prepletena. Tudi na 720p nekatere igre čudno zgledajo. Npr. Fifa 07 slika ne teče gladko ko se hitro premika iz ene strani igrišča na drugo. Morda pa zato ker je PAL.

Big Poppa ::

Hehe,pr fifi v 720p pa res xbox švica na polno,jaz sem tud opazil to občasno zatikanje.

Oklepnjak ::

Lep pozdrav.

Sem dokaj nov na tem forumu in imam sledeč problem. Na svojem XBju skušam zajemat skreenshote, preko softwarea. XDKji so zame previsok cilj. Zato sem malce iskal in parkrat ponekod prebral, da je XIG2 sila uporabna aplikacija. Kako stvar pripraviti do delovanja pa je zame seveda en nivo previsoko, prečesal sem že vse xboscene forume, in potem enkrat berem da rabiš XDK drugič da ne in zdaj sem totalno zmeden.
Tudi na tem forumu sem prebral da je nekdo priporočal XIG2 1.2 in obbies screengrabber kit. Torej, lepo prosim da mi kdorkoli ki ima kaj osnovnega pojma kako se tem stvarem streže pomaga pri mojem problemu.

@Oklepnjak

Ti najbrž rabiš tole.

Oklepnjak ::

Ni to čisto to. Predvsem imam težave s pridobivanjem pravih filov (debug mode FTW).
Ampak vseeno hvala, bom poskušal čimveč izluščit iz tistega guida.

Tukaj je nekaj kar marsikdo od nas pogreša in to je da lahko prižgete XBOX-a z daljincem, zdaj se vam res nebo potrebno vstati iz vašega kavča ...

Moram malo pobrskati, ker tole bi lahko sam tudi zalotal skupaj... Če ima kdo kakšen preprost diagram ali vodič pa naj prilepi link.

LP

U to bi pa prav prišlo. Tole bi lahko skup naročil. Kaj pravte? Razen če bo kdo izbrskal načrt.

Jst sem za ali za skupno naročilo ali za "domače" lotanje!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kekec ()

ali3n ::

Tudi jaz sem ugotovil, da se mi ne da več vstajat s kauča :D
Podpiram groupbuy; lotat žal ne znam, lahko pa držim šraufenciger in odpiram pivo...>:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Ta stran ima pa gor načrt, samo je mal drugačen od unga. Kaj pravte, bomo lotal?

Samo lotanje ni težava, samo tam vidim, da je potrebno nekaj programirati ali kaj? Tega nisem še nikoli počel... Bo potrebno malo v oddelek z elektroniki zaviti ali pa kakšnega sem povabiti, da malo razloži kako in kaj. ;)

LP

Hojla.

V xbox (z čipom) sem dal večji disk, WD 80 Gb. Bootnil sem na Ultimate DVD boot 5 ki je sformatiral zadevo ampak nekaj giga manjka. Imam 230Mb velik C:, 4.4Gb velik E: in 54Gb velik F:

Boot DVD je imel opcijo za 130Gb+ diske da vklopi tudi disk G: ampak te nisem izbral ker je moj disk pač manjši. A ve kdo kje je ostali prostor? Lahko kako dobim 'nazaj'?

Lep pozdrav,
rp

@robinio
Ja seveda ti moraš izbrat opcijo C E F.
Ti si pa C E F G.
Tud bios na čipu mora biti tak.
Samo čudno da ti ne pokaža več placa, ker G particija je šele od 137GB naprej, ti pa imaš 80GB disk.

Probaj z Auto Installer Deluxe (AID).

>Ja seveda ti moraš izbrat opcijo C E F. Ti si pa C E F G.

Ma bile so samo opcije glede na velikost diska in G: diska sploh potem nisem imel. Ampak izgleda da je AID res boljši (hvala Videofrik) ker mi je vrnil manjkajoče GB na F:.

No predtem sem pa mislil, da bo G: rešil zadevo in sem dal enkrat naj 'prepare & format G:' in od takrat se tega G: (velikosti 0Gb!) ne morem več znebiti. Poskusil sem disk vzeti ven in izbrisati particije v PCju, za foro sem naredil tudi nekaj novih in jih sformatiral (na počasen način). Ko sem disk dal nazaj v XBOX pa so bile xbox datoteke še vedno gori!?! In G: seveda tudi. Kot da ga je kreiral sam David Copperfield. No po par urah sem se sprijaznil z tem Gjem, če pa kdo slučajno pozna kak način da ukine ta nepotrebna črka pa se priporočam.

lp,
rp

Buggy ::

jaz imam pa prosno za pomoc ki me razjeda.
Kupil sem nov tv 16:9 in ko grem v nastavitve-> my video vidim, da je nastaljeno na "PAL 4:3"
Karkoli naredim te nastavitve ne morem spremeniti na 16:9...je to normalno ali sem kaj spregledal.
Da sem sedaj dobil sliko brez crnega roba (pri divx/xvid sem v kalibraciji zaslona podnapise nastavil visje (cez prst)), da sedaj ko je televizija v 16:9 nacinu vidim podnapise in nimam crnega roba. Kaj delam narobe?
Prosim za pomoc
««
28 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710495 (8673) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119319 (60829) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121624 (1339) Zheegec
»

Nakup konzole

112116 (1977) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"