» »

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več

««
26 / 39
»»

simnov ::

a samo to je važno , da se zaklepajo pa nekaj sem bral , da imaš nad 120gb dodatno delo
pa kako potem te particije ustvariš a to sam xbox naredi.

antonija ::

Pred davnimi davnimi casi so obstajali BIOSi za xbox ki niso podpirali particij vecjih od 137GB. Danes pa vecina BIOSov podpira vsaj se G particijo (F do 137GB, G za kar ostane) ali pa kar en velik F (brez omejitve). Poglej ker BIOS imas (v info od XBMC, pa tud drugi dashi ti to pokazejo), poglej na google ce podpira F+G in velik F (137+GB), pol pa pogooglaj kater disk se zaklepa, poglej kaj sploh imajo pri nas/v EU na zalogi in kupi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ali3n ::

ni to zaklepanje nujno le, če "lezeš" na XboxLive?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

jamiroq ::

ni to zaklepanje nujno le, če "lezeš" na XboxLive?

ne, nujno je le, če želiš poganjat originalni ms dash. z odklenjenim diskom se pač ne zažene. za xbl je pa potrebno kar izklopit čip/softmod in igrat z originalom (kolikor se spomnim).

Meni enkrat en "backup" ni hotel delat na nezaklenjenem disku. Drugace je pa za xbox original dash treba zaklenit disk se mi zdi (in s tem posledicno za xbox live).

ali se kje dobi heat-pipe hlajenje za xbox (odzadaj bi šle ven)

Nisem se videl heatpipe-a za xbox. Se pa da pri proizvajalcih heatpipe-ov narocit ustom made (dolzina, debelina, ukrivljenost,...) heatpipe in si sam naredis svoj hladilnik. Je pa drago. Pa ne sprasevat kje se to da kupit/narocit, vse kar vem o tem sem ze napisal na temu forumu v oddelku "strojna oprema" ali pa "modificiranje" (ne spomnim se tocno).

kiFni ::

e, nujno je le, če želiš poganjat originalni ms dash. z odklenjenim diskom se pač ne zažene

NAROBE.

Ne zažene se samo če je čip izklopljen in disk odklenjen. Pol se itak nič ne zalaufa.

nasvet:
Ne si belit glave z iskanjem diska ki se zaklepa, razen če imate softmod ali igrate live, dvomim da kdo sploh igra live tukaj, ali pač.

Ne si belit glave z iskanjem diska ki se zaklepa

Sej to pomojem sploh ni tezko najdet... Jaz sem v xboxa vtaknil enega starega maxtorja (nic nisem gledal ponetu) in ga evolutionX ni znal zaklenit, AID ga pa je.

i kako to samo zamenjaš disk in namestiš xbmc ali je potrebno prej na pcju kakšne particije ustvarjat.

ali3n ::

zamenjaš disk (fizično), splača se zamenjat še kabel (za 80 žilnega),... in potem bootaš z bootable dvdjem... toliko, da naredi particije in zažene FTP... poftpjaš XBMC gor,... in to je to. CCa 20 min dela s šraufarijo vred (torx 20 in 10 semizdi)

prej naredi backup... oz. shrani original disk.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

s čim naj jaz naredim čim manj particij (po možnosti bootable cd) Namestim xbmc in hdd loader in mi ostane na e: 4.7 in q:4,7 in na q: particijo nič ne morem gor dat , ko pa recimo dam neko igro na e: in mi ostane recimo še 2gb bo za q: particijo ravno tako pisalo pa nič nisem dal na q:

Čimanj particij?8-O :\

Dol si potegni AID - Auto Installer Deluxe in sformatiraj. Maš dve opcije da ti na koncu naredi particije F in G ali eno veliko samo F. To je tud odvisno od biosa če ni taprav ti particij ne bo pokazal.

Primer:
executer bios
x2_4983.06 ena velika particija F
x2_4983.67 dve particije, isti plac razdeli na F in G

ali

Evox bios
Evox_M8plus_06 ena velika particija F
Evox_M8plus_67 dve particije, isti plac razdeli na F in G

Pa vedet moraš katero velikost biosa rabiš (256k, 512k, ali 1024k)

In zakaj hudiča rabiš hdd loader? Vse igre in programe se zalaufa iz XBMC, samo to rabiš. A si noob, ali pa ne slediš sceni.

hdd loader rabim zato , da iz dvdja igro prenesem na disk

jaz imam x2.4979.06

in potem free space :
C: 522mb
E:4790mb
F:0mb
G:0mb
x: 786mb
Y: 628mb
z: 786mb

tako piše v modrem oknu

v xbmc pa spet drugače jaz sem zdaj že vse pomešal

Za prenos iger iz DVD na HDD uporabljaj DVD2XBOX (name says it all, doesn't it?)

Za pripravo novega diska sem jaz vedno uporabljal AID (mislim da je zadnja verzija 3.11, najdes na travnikih).

Particije so:
C...system (kao, ker xbox nima nekega silnega systema)
D... DVD drive
E...data (programi, filmi, muzika, igre,...)
G...data (programi, filmi, muzika, igre,...)
F...data (programi, filmi, muzika, igre,...)
X, Y, Z... particije za savegame-e, cache filete,...

Skratka se enkrat (in ce bo sreca ti bo prebilo skozi tvojo trdo buco in bos vsaj enkrat ornk prebral in naredil tako kot pise):
Zdownloadaj AID, zapeci na CD/DVD, probaj ce ga xbox boota. Ce ga, zamenjaj disk in zbootaj iz CD/DVDja. Tam nekje najdi opcijo "prepare new HDD" (ali nekaj podobnega; ce nisi ziher poglej v navodila od AID), izberi particije in njihoovo velikost in sformatiraj. Ko bos fertik za FTPjaj (ali presnami iz CDja) XMBC in to je to. Navodila za vse to so na miljon straneh na netu (in tebi izgleda ni ratalo najdet niti ene same samcate), zdraven imajo slikice, FAQje... vse kar n00b rabi za zamenjavo diska.

Ce pa se vedno ne bos zmogel pa prosi nekoga naj ti prode zrihtat in mu daj za pivo pa je stvar resena.

Ja DVD2XBOX se uporablja, hd loader je že zastarel.
Tako je treba naredit kot je napisal antonija. Samo tist XBMC v AID-u je že zelo stara verzija, poišči novejšo. Trenutna verzija je XboxMediaCenter 2006-12-25 SVN rev7428 build - T3CH.

Aja še to pa bios lahko tud zamenjaš z novejšim x2_4983. Sicer se nisem poglobil v čem je razlika, ampak so ziher odprevil kakšne buge. Jaz imam EvoxM8+, da pred fleshom nastavim hitrost venta z EVtool.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

ja bios sem si že dal novejši

še nekaj ali je možno snemanje tv programov na disk

Ne da bi vedel. Pa mislim da je procesor presvoh za take hece...

procesor pa že ne more bit prešvoh , če z videorekordejem snemaš

opeter ::

x800xt, pa kaj spet govoriš? Ne moreš primerjati analogno tehniko z digitalno... LOL.

Qcube ::

X800xt. Nisem še probal ampak bi moralo laufat z linux + vlc.

mtosev ::

Kaj bi poceni naredil Wireless Xbox?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Wireless xbox? Mislis wireless kontrolerje ali wireless "power on"?

Da bi mel wireless net na XBOXu. So oni konektori samo sem jih samo v USA vido pa se dragi so.

Kupi access point ali pa najcenejsi wlan router (jaz sem mojega dobil za 30 EUR v AT) in ga priklopi na xbox...

Samo da razlozim Xbox je spodaj ruter imam zgoraj. "Wireless Networking Adapter "pa je predragi. samo nekaj zdaj rabim za xbox.

Kupi se en najcenejsi wireless router (mislim da je cenejsi od access pointov) in vanj vtakni xbox. Ta router pa potem wireless povezi s tistim zgoraj.

vivo ::

Mam problem:Zelim nadgraditi XBMC ver 1.1 na 2.01 XBMC-SVN_2006-12-17_rev7377-T3CH. Sedajni XBMC je kot dashboard (direktni zagon XBMC)
Po kopiranju na "E:\Apps\XBMC\" vseh datotek in ponovnem zagonu mi izpiše na ekran: XBMC FATAL ERROR:Invalid or missing >home< Tag in XML-no skins found, or init network using DHCP....
IP address:192.168.2.6
Za vzpostavitev v prvotno stanje moram uporabiti zagonski CD-RW in ponovno aktivirati stari XBMC.

A si pobrisal stari XBMC in save od njega? Da nisi kar čes kopiral.

kaj pravite če bi tisti ventilator zadaj dal kar ven (je precej glasen ) , ker je tako zelo neumno postavljen namesto , da bi bil pred hladilnikom ali na hladilnikuu

ja, stari XBMC direktorij sem preimenoval začasno v nekaj drugega ter kreiral nov XBMC v katerega sem skopiral novo vsebino XBMC. Edino ne vem, kaj imaš v mislih "save od njega" a, je to UDATA IN TDATA ??

Ja UDATA. Najlažje da greš v msdasboard in tam pobrišeš.

@x800xt
Če bi rad da se ti pregreje in skuri CPU, pa daj. Ne jemlji ven venta lahko ga pa zamenjaš.

Izbrisal sem tako UDATA in TDATA, a rezultat je isti ? Prosim za kakšen dodaten nasvet!

Kekec ::

@vivo ali si prepričan da se ti zažene to noc xbmc? Da se ti ne zaganja ta sar in ne najde vec nastavitev?

@videofrik ali obstaja kaksna "lepa" zamenjava ventilatorja ki ne bo pustila vidnih operacij na sami škatli? Sam sem mislil da ni možno ali pač?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kekec ()

e-marko ::

Navodil za zamenjavo ventilatorja je na netu malo morje. Npr. TULE malo poglej.

No, sam pa sem danes dobil tisti naročeni Logitechov brezžični kontroler, ki sem ga naročil na e-bayu. Bom zvečer malo potestiral in javil, če bo kakšen problem.

LP
...somebody, somewhere...

hello a lahko kdo na moje vprasanje odgovori?

Skoraj nemogoče, da bi se zagnal star XBMC saj sem ga preimenoval v XBMC1 ???

e-marko ::

mtosev, če misliš tisto vgradnjo v ohišje? Ne, ne rabiš tega početi, če ne želiš imeti v notranjosti xboxa tiste kartice. To je samo lepotna zadeva.

LP
...somebody, somewhere...

@Kekec

Lahko vgradišm vent brez žaganja, da daš namesto 80 mm, 60 mm vent, kot je original. Kako ga boš pa pritrdil se pa sam znajdi.

PIK@LO ::

lp!

se opravičujem za vdor.......zanima me samo, če je možno priklopiti xbox360 premium na navaden 20" monitor ima dvi in rgb konektor.

Sašo

lahko. potrebuješ vga kabel za 360ko in vga-dvi konverter.
edit: speedlink vga kable prodaja playgame.biz. ne vem pa, kje bi dobil originalen msjev vga kabel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jamiroq ()

hvala za hiter odgovor

Kekec ::

ALi je že kdo poizkusil ta ta nov skin Clearity sicer je beta ampak ga kr hvalijo??

Ko bo kekec dobil svoj odgovor bi še jaz zastavil eno vprašanje. Jap, kupil sem si xbox konzolo. Sem zelo navdušen. Sedaj sem se igral malo z LIVE. na net sem se povezal in vse dela. Zaustavi se tam , ko moram vpisati tisti zip code. Bilo kaj napišem mi javi da je napačna. Vse izpolnim državo, ker ni slovenije sem vzel Anglijo. Ve kdo zakaj mi javi napačen zip code? sem malo obupal

Ve kdo zakaj mi javi napačen zip code?

zato, ker moraš pač vpisat pravo poštno številko.

probaj izbrat irsko, ki nima poštnih številk. (če ti bo slučajno težilo za mesto in county napiši cork city in county cork).

delfinus ::

Kekec hej, kako je sedaj s tistim HD formatom in kablom, gre ne gre?

lp, D.

BOMBA!! špila hvala.
««
26 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred zaganjanjem tujih aplikacij na Xbox 360 končno premagana

Oddelek: Novice / Varnost
2710495 (8673) Looooooka

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943119320 (60830) Mavrik

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121624 (1339) Zheegec
»

Nakup konzole

112116 (1977) SleepLess
»

PS2 ali Xbox"