» »

Povezava satelitskega sprejemnika z računalom?

Povezava satelitskega sprejemnika z računalom?

rekrut ::

Pred kratkim sem kupil satelitski sprejemnik Lemon 040 CI Via. Preden bom veselo odpeketal v trgovino po dodatno opremo zanj me zanima nekaj stvari....Če kdo od vas pozna ta tip sprejemnika in se spozna na te zadeve, bi mu bil zelo hvaležen za pomoč. Zanima me namreč, ali je možno na ta sprejemnik priključiti PCMCIA in preko njega nadgraditi software in odkodirati programe? Če je zadeva možna, me zanima tudi, kakšno kartico sploh potrebujem, če želim izvajati take "manevre" in kakšen je postopek za nadgraditev in odklepanje? Nekaj ljudi mi je reklo, da jemljejo ključe z neta in jih nato prenašajo na kartico v receiverju - seveda mi taisti osebki niso znali povedati, kakšen je ta postopek prenosa na kartico (iz tega sklepam, da blefirajo, saj nobeden od njih nima odklenjenih kvalitetnih kanalov, kot npr. Premiere, Discovery Channel). Torej, če kdo ve, kako se tej stvari streže (in če je sploh izvedljiva), potem ga lepo prosim za nasvet!

CaqKa ::

nekje na forumu je skystar2 tema.. tam noter boš še največ zvedel o tem.
sicer pa išči datoteke z razbijanje na raznih ruskih srbskih in hrvaških sajtih. tam je tega največ. malo poguglaj.

RFC ::

Rekrut, če sem te prav razumel, te zanima, kako bi na računalniku sprogramiral PCMCIA kartico, ki se jo nato vstavi v satelitski sprejemnik ne? Tudi mene zanima, kako se to izvede? Ali rabiš posebni programator in nato z interneta pobiraš ključe?

V naprej hvala za kakršne koli odgovore...

Lp, D.

Keyser Soze ::

V bistvu je to nezakonito ne. Ampak...

Kar tako izi tudi ne gre. S to PCMCIA kartico. Trenutno najboljše na tržišču je Dreambox. Ampak stane dobrih 100 jurjev. KAr se tiče pa teh reciverjev. Če imaš CI slot vanjga lahko vtakneš določen CAM(ki jih je celo morje - Joker, Matrix, Matrix Reloaded, ipd.), ki pa tudi stane ponavadi 20+ tisočakov. Odvisno pač od tega katere kodirne sisteme lahko razbiješ z njim. Za ta CAM potem potrebuješ še kartico(pametno) na katero zapišeš ključe, ki jih snameš z interneta. In to vtakneš v ta CAM ter vse skupaj zadegaš v IC slot in upaš, če zadeva seveda deluje, da ne bodo naslednji dan zamenjali ključev.

KAr se tiče boljših programov ti povem tako. Jaz uporabljam SkyStar2 kartico in z njo odklenem na HotBirdu in Astri eno morje neuporabnih kanalov ter peščico gledljivih. Kar se tiče boljših, ala Premier, Discovery, PrimaFila ipd. je vse zakljenjeno. Žal.

Toliko glede tega. Nekih velikih upov ni treba imet. Jaz zadnji mesec(odkar so spet zamenjali ključe na SkyItaly) gledam samo Multivision(francoski - boljši filmi), MTV(nemški) pa Playboy. In čakam na čase, ko zopet skrekajo kakšen Sky al pa Premier.

KAr se tiče pa pomoči na tem področju. Imam občutek, da se s tem ukvarja sam tak folk, veš tisti ki te nategnejo na suho. In zato se boš večino stvari moral sam naučit. KEr tej samooklicani strokovnjaki ne znajo prav veliko.

RFC ::

Ufff, hvala za tale natančen in hkrati krut odgovor :) Puške se verjetno še ne splača vreči v koruzo ne? ali pač :)

Lp, D.

Keyser Soze ::

Ah če že kupiš zadevo potem iztisneš iz nje največ kar se da.

Vseeno pojdi na kakšen forum vprašat kaj o tem. Tujina je bolj prijazna kot slovenija. Saj stvari se sproti spreminjajo. Nekaj se odklene in nekaj zaklene. Pač...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833436454 (75982) zavajon
»

DVB-S2

Oddelek: Kaj kupiti
193046 (1600) mumbo
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859128397 (29759) chrush
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215516 (13848) BlackHole
»

Digitalna satelitska DA ali NE?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
365738 (4177) radiator

Več podobnih tem