» »

Nakup TV tunerja

Nakup TV tunerja

cbelica ::

Odlocam se za nakup TV tunerja, pa se mi ne sanja, kaj je vredno premisleka... a ma kdo izkusnje z Winfast TV2000 ali Pinnacle PCTV?
Stvar bi (bom) uporabljal s Siol-TVjem.

SodVina ::

Jaz imam winfast 2000 expert. Zadeva kar v redu dela. Mislim da je slika celo malo boljsa, kot je bila prej na tv-ju. Od vsega se mi pa najbolj dopade daljinski upravljalnik (ir), ki pa zelo dobro dela. Je pa res, da z ostalimi karticami nimam nobenih izkusenj. Samo za ta denar je po mojem to to.

All ::

no jest morem pohvalt svoj fly 3000(prime 34)...vse dela tko k je treba od snemanja do radia, daljinca

se pa na deleč izogibi tanove serije prime 35 z silicon tunerjem....sm ga mau potestiru , pa je križ od križa

mepa ::

Če že kupuješ TV tuner, kupi Pinnacle PCTV Pro ( glej mimo vrste - ti so najugodnejši). Imam ga sam, in ti moram povedat, da sem zadovoljen, tako glede kvalitete same slike, dobrega vmesnika, daljinca, FM radia, stereo zvok, zajema videa, teletekst itd. Prav tako to moje mnenje potrjujejo razni članki v računalniških revijah ali ne netu.
Pri tem upoštevaj bolje dat malo več denarja, kot pa manj za bistveno slabšo kvaliteto.


http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_...
mepa

cbelica ::

No, varianta Fly -Prime odpade... jo ma tastari, pa je porazna... pa se procesorsko zelo pozresna je zadeva... ma not Tbreda 1700+ navitega na 1800MHz, pa ne more snemat - diapozitivi;(
Tele Winfast kartice sta pa pri Mimovrste dve - Expert in Deluxe, staneta pa prakticno enako... v cem je stos; se mi zdi, da ma Expert vec Softwera zraven, kaj bistveno drugacnega pa nisem zasledil

laguna ::

Glede kartic je tako, da ima vsako oko svojega malarja. Primerjava slik pri različnih uporabnikih skoraj ni mogoča, saj je največji problem sam tv signal. Tudi najslabši tv tuner bo prikazal na zelo dobrem signalu boljšo sliko kot recimo najboljši na slabem signalu . Jaz sam imam winfast 2000 expert, pa sem z njim zadovoljen glede slike ter priloženega softverja. Se pa splača naložiti nove driverje, ki omogočajo scan vseh programov, več možnosti nastavitev tv resulucije (do 768 * 576). Že sam priloženi softver omogoča tudi snemanje v MPEG1, MPEG 2, MPEG 4, windows medi, ter tudi v vse druge kodeke, ki jih imaš naložene na računalniku. Torej tudi divx, xvid, indeovideo, .... Zvok se lahko snema mono ali stereo ali v wav, pcm, WMV ali pa v MP3. Možno je tudi direktno snemanje na DVD ali cd, vendar ne priporočam. Kvaliteta se lahko zajema od DVD kvalitete (do 10000kbits) pa vse do nižje kvalitet (VCD, SVCD) ter mnogo vmesnih resulucij. Kvaliteta in možnost zajemanja je odvisna tudi od samega računalnika. Jaz npr. imam BARTONA 2500+ navitega na 2200mhz in lahko zajemam v DVD kvaliteti neposredno, lahko pa tudi zajemam v XVID na srednji kvaliteti ter tako zelo prišparam prostor na disku. Ima tudi snemanje z zamikom, kar pomeni, da lahko daš na snemanje z zamikom, greš na južino, potem pa gledaš npr. film naprej od tistega mesta, ko si začel snemati, torej film se snema naprej, ti pa ga gledaš npr. z 10 minutnim zamikom, torej ga končaš gledat 10 mintu pozneje kot se dejansko konča. Ima tudi zelo dober vmesnik za gledanje teleteksta, radio,...
Ima tudi dobro lastnost, da se lahko zvok priključi na AUX in ne na linein, kot imajo to nekatere druge kartice. Ima tudi filter za odpravljanje prepletanja (deinterlace).
Na kratko jaz sem zadovoljen s svojim tunerjem, vendar pa ne trdim, da je ta najboljši, saj drugih nisem preiskusil. Zgornje karakteristike sem pisal iz glave, vendar mislim, da so podatki točni. Softver pa je zraven ULEAD vidoe studio 7 SE, program za izdelavo DVD-jev (Ulead movie), ...

LP:\
lagunaaaa

Bramac ^^ ::

Jst mam tut Winfast TV2000 Expert, pa dela super, samo moraš driverje potegnit iz interneta, ker tisti priloženi na CDju ne delajo.

Razlika med Expert in Deluxe si pa poglej na strani od Winfast TV2000 Expert (spodaj desno je tabela in vidiš razliko).

Zgodovina sprememb…

All ::

original soft od lifewiev je navad šit...to drži...zato jest uporablam FLY2000TV...probi čbelca....mogoče pol spremeniš mnenje.....ta soft poleg snemanja v vseh možnih zapisih omogoča tudi zbujanje računalnika ob določenem času in avtomatsko snemanje...link sm dons že nek napisu
upam sam da nisi uzeu prime35 za katerga so gonilniki še povsem nedodelani, čeprov HW velik obeta

Vikking ::

Preden se odločiš ti svetujem da pogledaš še ATI-jeve tunerje!!!

Šimpanz ::

Tudi jaz imam Winfastovega Experta in moram reči da sem zelo zadovoljen.
Pri kolegu sem gledal njgovega Flytv pa moram reči da je Winfast mnogo boljši. Res pa je njegova kartica stara več kot 3 leta.

cbelica ::

Wow, guys, temu pa se lahko rece pomoc - Hvala!!:8)

LP

kolesar ::

Samo nikakor ne kupi Lifeview TV Walker mini - ja!!!

Sem ga kupil in se zafrkavam z njim ze vec kot mesec. Software je totalno nedodelan, driverji tudi. Baje da je strojno sicer super, ampak kaj pomaga, ce tega ne mores izkoristit. Tudi tuje aplikacije ga ne podpirajo - zaradi driverjev, ki so kakrsni so. Ziv obup. Se zvok sem si zje*** na prenosniku zaradi novih, se slabsih driverjev - moj gre drugi teden nazaj v stacuno.
Vsi na kolo za zdravo telo.

VASkO ::

cbelica, to da pri zajemanju dela kot diapozitivi, ni kriv hardwer pac pa narobno nastavljen kodek za zajemanje. verjami, ce bi isto nastavil na kateremkoli drugem tunerju, bi bilo enako. ne klatit neumnosti, ce ne ves o cem govoris. Fly34 Prime (aka Flyvideo 3000) + FLY 2000TV software je super kombinacija, samo znat jo je treba uporabljat.

cbelica ::

res, ne vem veliko, ma vem pa , da task manager kaze 100% zasedenost CPU-ja, ko zajema video... pri gledanju tv-ja pa 60%... in jaz temu recem procesorsko pozresno!

VASkO ::

saj sem ti rekel, da je vse odvisno od tega pri zajemanju, kaksen kodek in kvaliteto uporabis. ce uporabljas prilozen software, si si pa sam kriv. jaz ti lahko tudi na 2500mhz AMDju naredim tako kombinacijo, da bo zajemalo z 1FPS (diapozitivi). pri tem kartica nima nic. kartica je grajena enako, kot enim bolj znane (in po krivici bolj priznane) terratec cynergy 400/600. popolnoma enake kartice so to, saj lahko na flyvideo uporabis npr. tudi gonilnike od terrateca in obratno.

za zajemanje in najboljse nastavitve za dolocene kodeke pa je pametno prebrati vsaj kaksen tutorial, teh pa je na netu eno malo morje.

Joze_K ::

na KADARKOLI.COM izberi TERRATEC CINERGY 400 ali 600 (prva stane 15.000) pa si zadel. Sam sem vrgel ven LifeView ker smo na zelo slabem signalu in je delal same probleme na XPjih, pa še zanič slika, Terratec pa žge,... dobesedno ŽGE, mega zadovoljen!>:D

cbelica ::

Žge, praviš, dobesedno?

moje sožalje...;)

VASkO ::

Joze_K, me zanima, kak ena kartica zge, druga pa je zanic, ce pa sta narejeni popolnoma enako. kaj si pri flyvideo uporabil zanic prilozen software?

sazash ::

Cao, tud jaz kupujem Winfast TV2000 deluxe, pa me zanima, ce je sposoben Celeron 2,4 Ghz podprt z 512 RAMa, v real timeu snemat na disk program iz TVja, kar v divx format in to pri normalni resoluciji..če ne kakšen proc bi rabu, da to zmore, ker sem pisal na leadtek tech support, pa sem dobil en tak cuden mejl od njih, da nic ne stekam (>Dear Sir,
>
>Good day!
>
>We suggest you can enhance your CPU level.
>
>Of cause you can keep too.
>
>But you need care sistem performance issue.
>
>If right it will work fine!
>
>TV2000XP Deluxe information link as :
>http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/...
>
>Provide you to consult.
>
>Best Regards
>
>Leadtek Service
>
>-----Original Message-----
>Subject: hardware specifications
>
>
>This is inquire mail
>
>Ask from Mister
>Subject :hardware specifications
>Content :Ole,
>I`ve searched the net over your winfast 2000 Tv tuner (deluxe), but
>unfortionatelly i was not able to find the information that i was looking
>for. I have Intel Celeron 2,4Ghz procesor with a 512 MB of RAM and a 80 GB
>Maxtor disk. Is this configuration suitable to alove me to record live TV
>(over Cable television) into DiVX-AVI in real time and to watch any other
>program at the same time. Or use a simple applications, like Word, during
>recording into DiVX-AVI?
>
>Thank you for your answer, best regards,
>
>
...kolk je možnosti, da med tem gledam še kakšen drug program al pa da npr. kaj tipkam v Wordu....
E moj slatki biseru, nemas ni za kiselu.

sazash ::

Ja naj pojasnim da z real time, sem mislil neposredno zajemanje....višje nekdo govori, da ze enim švohotnim navitim bartonom :D zmore direktno kodirat v xvid, s srednjo resolucijo, kaj je to srednja resolucija...in ali lahko zraven počne še kaj drugega ...npr. tipka v Wordu ali surfa...100 X

Sazash
E moj slatki biseru, nemas ni za kiselu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sazash ()

schejk ::

Js mam pa pinnacle pa ti morm tkle rect.
Slika ful dobra. Na 19 col ekranu boljs ko tv. Zvok noro. Vse noro. Sam software je pa na psu. Ful vlkrat mi zasteka zvok ko ga ugasnem al pa zasteka slika. Sam to sam tedi ko ugasnem drugac res vredu dela. Pol morm pa na novo instalirat pa spet laufa. Pa pr eni moji kolegici isto sranje. Lahk pa tud da se nism pogruntal vseh fint.:8)

Vikking ::

hm... če te že skrbi performance kartice potem je best buy ati-all-in-wonder, ker pač zadevo lauvfa na AGP vodilu, ostale so pač pci ali usb!!

tntn3000 ::

se strinjam s schejkom. PINNACLE SUCKS! pa ne sam hardware, temveč drajverji, ki so čist mimo... če imaš pa winXP s sp2, pa na pinnacle sploh pozabi do nadaljnega, ko poštimajo software. če sploh bodo. sem že dvakrat pisal za kak upgrade za pctv pro, pa nič...

lahko pa ti kartico prodam, hehe >:D , pa sam sprobaš, če ne verjameš...

roli ::

no takole je jaz mam lifewiev DV 3000 pa fly video
pa dela super dobr dalinc radio vse.
Imam pa tud pinnacletovo kartico eno pa je grozna slika slaba
(isti antenski priključek) in je veliko bolj prva.
V comtronu jo majo.
Zelo priporočam!
LP!
http://www.r00li.com

mepa ::

V zvezi problemov tako Hardware kot software za Pinnacle PCTV PRO, ki ga že skoraj leto imam tudi sam moram povedat, da meni niso poznani. Sam TV tuner uporabljam že pres z WIN XP SP1 in sedaj z SP2 in se mi še ni zgodilo, da bi računalnik zaštekal ali da bi bili problemi z zvokom itd. Problem je edino v tem, da pa je res da je sistemsko zelo požrešen, še zlasti, če poleg gledanja TV-ja surfate po netu in opravljate še druga opravila. Štekanje in podobno, se mi je dogajalo, ko sem imel Celenoran 2.0, po zamenjavi z P4 2.6 in ob 512 MB rama in ob dobri plati, pa se to več ne dogaja. Pri PCTV PRO je potrebno pazit, ker ni kompatibilen z vsemi platami in tudi ni vseeno v katerem PCI vodilu ga imate nameščenega.

Pinnaclove kartice za TV že pred to tudi navadno PCTV Rave uporabljam že 4 leta in o njih lahko povem le to, da jih za druge ne zamenjam. Sicer pa vsak hvali tisto kar ima sam. Zato ti priporočam, da poiščeš malo po netu in pogledaš malo v računalniške revije kot so SWPower in PCFormat.
mepa

sazash ::

Tole je zanimivo branje....odgovori na kar nekaj mojih vprasanj pa se na kaksnega zraven...
E moj slatki biseru, nemas ni za kiselu.

kolesar ::

Glede zanimivega branja: hitek-ova hvala Walkerja (s foruma TV-cards.com) je razlog da sem ga kupil - in mi je zaenkrat 100% zal. Read my lips: "prilozeni software je tako slab da je za bruhat, zaenkrat ga ne podpira noben drug software (ma sej se sami sebe ne podpirajo...)".

Ta tema je o HW zajemu - in tukaj ima Walker pravi potencial. Vse ostalo.....

Predlagam da na pred nakupom preberete vse teme o TV Walkerju - in ne samo zacetek (april 2004, vsi navduseni nad HW), ampak do konca (avgust, september 2004, vsi obupani zaradi nedelovanja/nepodpore SW).
Vsi na kolo za zdravo telo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kolesar ()

laguna ::

Odgovor SAZASH

Glede kodiranja v XVID jaz nisem napisal, da se lahko kodira v srednjo resulucijo, ampak s srednjo kvaliteto. Če pogledaš kodeke, naj si to bo xvid, divx *.*, MPEG 1, MPEG 2, je povsod postavka, kvaliteta kodiranja, torej ta kvaliteta vpliva na kvaliteto slike, torej če daš divx (xvid) na 1000 kbit in hitrost kodiranja na fast (mislim da je pri divx4 fast, very fast, medium, slow in very slow), bo kvaliteta slabša, kot pa če daš divx (xvid) na 1000 kbit in hitrost oz. podrobnost kodiranja na very slow, vendar bo v prvem primeru verjetno tudi celerom 2.4 Ghz zajemal film brez izpuščenih slikic torej resulucija 720 * 576, 25 slik na sekundo, zvok v MP3 oz. kakem drugem kodeku (ne v OGG-u - zelo procesorsko potraten). Jaz kot sem že napisal da zajemam z bartonu 2500+ z resolucijo 720*576, 25 slik, kodek xvid - nastavljen na 90 % in na podrobnost medium.

Zraven kodiranja pa ne moreš biti na netu ali pisati v wordu, kajti imel boš precej izpuščenih sličic ter bo slika skakojoča.

Premisli o nakupa kartice expert in ne delux. Ne vem kakšna je razlika v ceni, vendar dobiš pri expertu 10 bitno analogno pretvorbo in ne samo 8 bitno pretvorbo in bo zato pri expertu manj šuma na sliki, torej boljša slika.
lagunaaaa

Ufo_ ::

A so za winfast tile driverji pravi?

http://www.leadtek.com.tw/eng/support/d...

zdravc ::

Naj še jaz omenim kartico, ki jo ni še nihče in sicer ASUS TV FM Card. Zanjo sem se odločil, kot začetnik po priporočili prodajalca glede na ceno in pa, ker imam tud MB od Asusa. Z kartico sem zelo zadovoljen, le proloženi program je zanič, zato uporabljam Flay2000TV. Uporabljam jo predvsem za kodiranje vhs video posnetkov s programom Pinnacle studio 9. Ima tudi daljinec, ki pa ga še nisem preizkusil.
kdor zna pa žih

mcrastur ::

da ne odpiram nove teme.....obstaja kaksn tuner višjega cenovnega razreda k bi res rad meu dobro sliko ce hocm gledat televizijo na projektorju ...
hvala

Mr_Globus ::

Da ne odpiram nove teme: Kupu sem Winfast leadtek 2000 expert. Problem je sledeč => ko tv gledam je z zvokom vse v redu. Pri snemanju pa mi ne snema zvoka. kako naj program (priložen) nastavim? Pa še to: ko vstavim ir senzor mi računalnik resetira. Je karitca sfuk... in jo morem vrnit?

Gapis ::

laguna ::

Mr.globus

Tudi jaz imam enak tv tuner, pri snemanju s to kartico moraš dati v nastavitvah, zgoraj levo, kjer je vir za zajemanje zvoka in nastavitev glasnosti nastaviti na AUX, vsaj pri meni in ne na line in, saj ima ta kartica priklopljen zvok na AUX (vsaj pri meni), nastavitev zvoka pa je najboljše dat nekje med 25 in 30 %.

Glede senzora za daljinca pa bi dejal, da jaz nimam tega problema, poskusi pa pred prižigom računalnika vstaviti kabel v kartico, in ne ob prižganem računalniku.
lagunaaaa

All ::

zdravc a maš to katrico z saa7134 al 7135 čipom??

cbelica ::

Za starega sem kupu Radeona All in Wonder, tako da bo Fly34 Prime ostal meni...:\
A bo bolje, da namestim orig. gonilnike, ali naj si 'sposodim' od Terratec-a? Namescene mam Win 2k Pro.

Mr_Globus ::

laguna sej to je problem. Možnosti izbrat Aux ni. Hmm bom čez vikend pobral novejši pvr dol pa bom vidu

zdravc ::

all1971si

Kartica je s čipom 7134HL
kdor zna pa žih


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509780 (7589) edublin
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507043 (5110) Tiash
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918854 (11894) Izi
»

TV Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
554064 (3112) tec
»

Tv kartica!

Oddelek: Kaj kupiti
242188 (1755) toni22

Več podobnih tem