Forum » Izdelava spletišč » Premikanje web serverja in paga na nov sistem - pomoc prosim
Premikanje web serverja in paga na nov sistem - pomoc prosim
PhotoBlaz ::
Na nov disk in nov XP sistem sem moral prenesti web-page MySQL, pHp, Apache in Coppermine Photo gallery.
Naredil sem naslednje...prestavil vse fajle od zgoraj nastetega na popolnoma ista mesta kot so bili na prejsnjem disku, instaliral Apache in MySQL kot service. Servisa delata ok, MySQL kaze zelen semaforcek, Apache pa je tudi zalaufan. No problem pa je, da ko napisem \\localhost se vedno ne dobim nic.
Kje je tu problem, kaj popravit?
Naredil sem naslednje...prestavil vse fajle od zgoraj nastetega na popolnoma ista mesta kot so bili na prejsnjem disku, instaliral Apache in MySQL kot service. Servisa delata ok, MySQL kaze zelen semaforcek, Apache pa je tudi zalaufan. No problem pa je, da ko napisem \\localhost se vedno ne dobim nic.
Kje je tu problem, kaj popravit?
McAjvar ::
ce bos napisu \\localhost, ne bos dobu nic "spletnega", ker bo tvoj stroj iskal po omrezju racunalnik s tem imenom. lahko probas http://localhost. sicer pa tudi ne bi bilo napacno se enkrat preverit httpd.conf datoteko, ce so not nastavitve res taksne, kot bi morale bit (documentroot recimo, ime serverja, na katerem portu poslusa, etc...). isto za mysql, ce si se ze originalno kaj s konfiguracijo igral.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
- Isaac Asimov
PhotoBlaz ::
sem nekako uredil, tako da sem vseskupaj odinstaliral, ter namestil Apache2triad1.3.1 ter se malo poigral z nastavitvami.Samo se vendo mi gre kar malo na zivce, da ne morem vseh teh treh reci instalirati zase ter jih povezati da bi delovale.....hm bo potrebno se nekaj uric igranja ;)
Hvala vseeno za pomoc!
Hvala vseeno za pomoc!
McAjvar ::
hmja... jaz se nisem imel problemov, ko sem selil zadeve. za mysql sem samo kopiral data direktorij, za apache pa documentroot direktorij. in to je to, poleg nastavljanja konfiguracijskih datotek. vseeno se lahko poskusis toliko casa igrat s config fajli, da ti stvar zlaufa. kot prvo se bos dosti naucil, kot drugo pa bos s tem v prihodnje pihranil cas, ce bos se kdaj naletel na podoben scenarij.
"[...] the advance of civilization is nothing
- Isaac Asimov
- Isaac Asimov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 252482 (27147) | miko22 |
» | Posodobitev XAMPP komponentOddelek: Programiranje | 1275 (995) | dreamtheater |
» | Slackware LinuX --> Kater Apache+mySQL+php??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1655 (1528) | Henixman |
» | kako usposobim mysqlOddelek: Izdelava spletišč | 2363 (2211) | rc-car |
» | PHP enostaven strežnikOddelek: Izdelava spletišč | 1541 (1351) | Jebiveter |