» »

barvno upravljanje na spletu

barvno upravljanje na spletu

skrajnik ::

Pozdrav vsem skupaj...

Malce sem se poglobil v barvno upravljanje in prisel do tocke, ko ni ne vem kakih podatkov ali pametne literature okrog

BARVNEGA UPRAVLJANJA NA SPLETU..:\

Ce mogoce kdo kaj bolj natencnega ve o tem - kaka literatura ali spletna stran - bi bil zelo hvalezen za odgovor...

Carpe Diem

Ziga Dolhar ::

"Barvno upravljanje" -- kaj naj bi bilo to?
https://dolhar.si/

webfreak ::

Tudi meni ni popolnoma nič jasno kaj želiš izvedeti.

Tody ::

Hum kakor jest mislim je to da mogoče hoče kej info katere barve skupaj spadajo ? Ali pa želi več informacij o CSS ?

skrajnik ::

Barvno upravljanje???

To je nacin, s katerim upravljamo barve8-O ... oz.barvne profile (monitorjev, scannerjev, tiskalnika, ...)

Barvno umerjen monitor bo npr.
prikazal barve tocno take kot se jih je zamislil avtor, saj bo barvni profil monitorja izdelan (umerjen) glede na standard ...Fotka na umerjenih monitorjih bo imela "popolnoma" enake barve na vseh izmed njih...

Fotka na netu bo imela popolnoma enake barve za vse, ki bodo imeli umerjen monitor, oz.pripet barvni profil ustreznega monitorja (svojega)...

Poskenirana slika na umerjenem scannerju bo imela (na umerjenem monitorju) iste barve kot original... (z uporabo barvnih profilov)

Ce pa jo stiskamo z umerjenim tiskalnikom, naj bi (vsaj teoretično) barvno bila ista kot original... (z uporabo barvnih profilov)

To je to - najbrž pa ne morem pričakovati kakih konkretnih odgovorov...:'(

Ziga Dolhar ::

skrajnik, moje poznavanje spletnega oblikovanja dopušča precej skromen odgovor: uporabljaj t.i. "websafe" barve/barvno paleto [cca 240 barv], katerih prikaz naj bi bil enak na vseh monitorjih (pc/mac).

To je vse, kar sem v zadnjih letih zasledil.

Če me kdo lahko dopolni, bom zelo vesel :).
https://dolhar.si/

webfreak ::

Ta tema tudi mene zelo zanima ker vidim da je velik problem včasih najti barvo, ki je enaka na LCD in na CRT monitorju, ali pa celo tako med posamenimi znamkami monitorjev. Tako da bom tudi jaz zelo vesel če kdo ve kaj več o tem :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: webfreak ()

McAjvar ::

@skrajnik: poslusaj ziggga. lahk pa mal pocakas, da najdem, kam sem dal oni svoj html filetek, kjer sem mel not web safe barve, s kodami. pocak do dans zvecer, bom ze najbrz nasel do ene 21h.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Tody ::

A bo kej takega OK ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikaz barv na monitorju Lightroom in ostali programi

Oddelek: Pomoč in nasveti
121604 (1319) fujtajksel
»

Windows update

Oddelek: Pomoč in nasveti
6735 (677) MStrix
»

Pomembnost DPI pri nakupu barvnega laserskega tiskalnika

Oddelek: Strojna oprema
101293 (1071) Jst
»

Nov članek: Barvno upravljanje na spletu!

Oddelek: Novice / Nova vsebina
154674 (3008) Jst
»

Barva slike v FF in IE7

Oddelek: Izdelava spletišč
51170 (1007) 680x0

Več podobnih tem