Forum » Šola » Fakulteta za gradbenistvo in geodezijo
Fakulteta za gradbenistvo in geodezijo
2bad4u ::
LP
Mene pa zanima, ce kdo od vas obiskuje FGG (gradbeništvo, VSŠ)?
Namreč zanima me kako je s fiziko, mehaniko,... se zacnejo ti predmeti od zacetka al je potrebno imeti ze kaksno osnovo..
Naredil sem ekonomsko solo.. se pravi o fiziki ipd. nimam pojma
Hvala za odgovore!
Mene pa zanima, ce kdo od vas obiskuje FGG (gradbeništvo, VSŠ)?
Namreč zanima me kako je s fiziko, mehaniko,... se zacnejo ti predmeti od zacetka al je potrebno imeti ze kaksno osnovo..
Naredil sem ekonomsko solo.. se pravi o fiziki ipd. nimam pojma
Hvala za odgovore!
LP, Gasper
LuiIII ::
Sem geodet in sem torej obiskoval omenjeno fakulteto. No, klet objekta pa obiskujem profesionalno vsak dan. Fizika ni bila tako zelo zahtevna, matematike pa je veliko, a če jo delaš sproti, ne bi smela biti problem. Je pa res, da se v obeh primerih zahteva neko osnovno znanje. Če tega nimaš, boš pa dve leti delal prvi letnik in švical. Na gradbeništvu se zahteva malo več predvsem kar se mehanike tiče in to definitivno je fizika.
Lui
Lui
Olajuwon ::
Jaz hodim na gradbeno fakulteto... Amm jaz poznam samo enga, ki je prišel iz ekonomske pa ni naredu nič. Se boš moral učit, učit in še enkrat učit. Kar se tiče matematike in fizike je maš na pretek... sicer pa če boš sproti delal bi moral biti kolikor toliko uspešen.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
iro ::
Profesor nam je rekel da se dela v Povprecju 8 let
Pa se ni zmotu . cca 120 v 1 letniku konca pa 30 .
Pa se ni zmotu . cca 120 v 1 letniku konca pa 30 .
Invention ::
Hja, jaz sem tam vztrajal 4 leta (vsš), redno prišel skozi vse letnike, zadnje leto pa obtičal brez statusa. Predmeti grejo nekako od začetka pa vendar s takšnim hudim tempom, da je groza Osem let je bilo rečeno? Drži, sploh če pogledaš statistiko mojega prvega letnika...2 od 120 v 2. letnik, sicer nas je bilo 40 v 2. letniku, le 2 pa tista, ki sta bila le eno leto na tem faksu Pa saj ne, da bi vodstvo gledalo te statistike...nepomembno za njih Možno, da bo letos malo lažje z izpiti, ker če recimo narediš računski del in teorije ne, ti računskega še vedno priznajo...in obratno. Prej si recimo naredil računski in teorije, prišel na finalni zagovor, padel in so ti vse za nazaj razveljavili
Moj nasvet: drži se kolokvijev. Sicer bo to izgledalo takole, za primer matematika:
1. kolokvij: 120 prijav/60 naredilo
2. kolokvij: 60/30
3. kolokvij: 30/20
... vidiš kam peljem? In tudi to se ti lahko zgodi, da jih bo 5 naredilo vse s kolokviji, boš prišel edini na končni zagovor in boš tam enostavno padel Saj bi lahko klel, pa ne bom
In drugi nasvet: nikar se ne uči čisto vsega, ker boš 12 let tam Pozanimaj se pri višjih letnikih, stvari se da reducirati, samo vedeti moraš kje in v kaki količini. Primer, skripta dolga 800 strani je bila reducirana na 60, samo te moraš pa res potem znati...pa so še te pretežke
Tretji: inteligenca, vztrajnost in sreča (tudi veselje do poklica)...če imaš vse to, potem si pravi naslov za ta faks
In še nekaj...kako pripraviti tajnico, da se enkrat v vseh štirih letih le nasmeje? Prosiš za izpisnico, kot jaz par dni nazaj
Good luck in there!
Moj nasvet: drži se kolokvijev. Sicer bo to izgledalo takole, za primer matematika:
1. kolokvij: 120 prijav/60 naredilo
2. kolokvij: 60/30
3. kolokvij: 30/20
... vidiš kam peljem? In tudi to se ti lahko zgodi, da jih bo 5 naredilo vse s kolokviji, boš prišel edini na končni zagovor in boš tam enostavno padel Saj bi lahko klel, pa ne bom
In drugi nasvet: nikar se ne uči čisto vsega, ker boš 12 let tam Pozanimaj se pri višjih letnikih, stvari se da reducirati, samo vedeti moraš kje in v kaki količini. Primer, skripta dolga 800 strani je bila reducirana na 60, samo te moraš pa res potem znati...pa so še te pretežke
Tretji: inteligenca, vztrajnost in sreča (tudi veselje do poklica)...če imaš vse to, potem si pravi naslov za ta faks
In še nekaj...kako pripraviti tajnico, da se enkrat v vseh štirih letih le nasmeje? Prosiš za izpisnico, kot jaz par dni nazaj
Good luck in there!
Zmanjkalo črnila za podpis ...
2bad4u ::
invention: mislm da bom rabu ja.. sj sploh nism vedu da obstajajo knjige .. ker prjatu mi je reku da se bom itak samo iz zapiskov uciv. bom drug teden vidu k se zacnejo resna predavanja.. pa ti bom sporocu.
ps: katere knige pa mas?
ps: katere knige pa mas?
LP, Gasper
Invention ::
Hm, po mojem za 1. letnik bo dost knjiga za Gradivo in Statiko...če se boš odloču, da nucaš.
Zmanjkalo črnila za podpis ...
mescaline9 ::
Sam sledi snovi na vajah. Sicer je zlo verjetno, da ti bo precej malo jasno, ampak z mal dela doma loh poštekaš. Sprotno razumevanje snovi je key na faksu, vsaj js sm se to lani nauču:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 52732 (31243) | Unknown_001 |
» | FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 21739 (18149) | SimplyMiha |
» | FRI (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šola | 48616 (36136) | awy |
» | Kako izgleda študij?Oddelek: Šola | 7379 (6018) | Gandalfar |
» | Srednja šola >>> FAXOddelek: Šola | 4671 (3798) | DavidJ |