» »

Kako slabi in nesramni vozniki smo Slovenci...

Kako slabi in nesramni vozniki smo Slovenci...

«
1
2 3 4

jarre ::

Še vedno sem rahlo besen.. no.. jezen, ko pišem te besede. Pred kakšno uro sem se peljal po avtocesti domov. Priznam, vozil sem kakšnih 10 ali 20 km prehitro. Peljal sem po prehitevalnem pasu, ker sem prehiteval nekatera počasnejša vozila. Naenkrat je z desnega pasu samo kakšnih 10 ali 20 metrov pred menoj (pri hitrosti 140 - 150 km) predme zavil rdeč Audi. Brez smerokaza (žmigavca - tega skoraj nihče več ne uporablja..sploh za desno zavijanje v križiščih ne..) seveda in elegantno počasi s svojimi 110 kilometri! Če ne bi dovolj hitro reagiral, bi dobesedno skrajšal njegov zadek in moj sprednji del za kak meter! Trikrat sem mu pobliskal z dolgimi lučmi ("A se sploh zavedaš kaj si naredil cepec?!") nato pa je tisto bitje (človeku podobno bitje.. človek ni mogel biti..) zavrl (zabremzal) do konca, jaz k sreči tudi (v mislih se še zdaj zahvaljujem svojim dobrim refleksom, gumam in zavoram) in mi lepo elegantno pokazal sredinec, nato pa oddivjal naprej.

Še to.. to je naredil ponosen očka družinice saj sem ob njem opazil žensko glavo in še neko manjšo bitje na zadnjem sedežu. Besen sem se vpraševal kako, na kakšen način bi temu človeku dopovedal, da je skoraj ubil mene in verjetno tudi svojo družino?!

A SMO SLOVENCI RES TAKŠNI KRETENI IN POPOLNI BREZOBZIRNEŽI NA CESTI??

Sami ::

Vprašanje, če je bil Slovenec?

Drugače pa se strinjam, da je večina Slovencev zelo slabih voznikov. Taki vozniki se v večjih mestih z več prometa preprosto ne znajdejo v takem prometu, je preveč za njih.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Microsoft ::

Pa jst nevem, ka ste taki paranojiki. Enostavno odjebes take stvari oz. dogodke in se peljes naprej.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

mrTwelveTrees ::

ma dej....

grem jaz v soboto zvečer domu po avtocesti iz morja...
srečam najman 5 italianov ki so vozili po sredini avtoceste - med obema pasoma, po črti...
ko pa jim poblendam, madona kr levo pa desno ga začne mest...

ti italiani... škoda besed ! ;((

DavidJ ::

Mene so že s ceste zrinli. Tako kot v filmu. Me je dohitel, se postavil vštric in nato zapeljal vame. Sem se mu za silo umaknil (sprednji odbijač ni imel te sreče), nato za njim, ga v križišču dohitim, zapišem tablico in takoj na policijo.

Kaj češ. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

gumby ::

eni imajo pac avto za podaljsek svojega organa. in v takih situacijah se pocutijo blazno pomembni...

ne se zivcirat zaradi tega

Vikking ::

Priznam, vozil sem kakšnih 10 ali 20 km prehitro

Prvo pometaj in razčisti pred svojim pragom, šele ko boš imel čisto se vprašaj če je pametno da začneš govoriti o drugih!

Sicer pa če bi meni nekdo blendal od zadaj, bi mu pokazal tudi sredinec, če bi ga dobu na križišči bi ga pa na gobec vžgal!!! "kaj k..ac maš za blendad!!!

Slovenci slabi vozniki? hm nevem, v vsaki državi so slabi vozniki....

Dr_M ::

no...sej men je tut dons zjutri en blendu ze na delec na Lj obvoznici, medtem ko sm pelu 120km/h...
pa razne zenske, ki prehitevajo po desnem pasu... pa kamionarji, ki zapeljejo na levi pas brez zmigovca in mors bremzat, da delas crte za sabo...

itd, itd.... pa kaj bi se sekiru.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

matvoz ::

@Vikking:

kaj pa ce bi ti vozil (pa ceprav 130), pa bi se ti isto zgodilo, da bi nekdo hitro zavil na tvoj pas brez kakrsnih koli opozoril?
ne bi uporabil hupe oz. dolgih luci? dvomim..

jaz sem imel podobno izkusnjo kot davids, samo je bilo to na sreco na avtocesti in sem imel se dovolj prostora za robom in na sreco dobre zavore..

najbolj zanimivi pa so poljaki sredi sezone na avtocesti.. kot da bi vozili ma lih samo tistikrat na leto..

borchi ::

"kaj k..ac maš za blendad!!!

mogoče zato, da ga opozori na sebe? ker očitno ga je spregledal. razen če je to naredil zanalašč. potem bi ga, če je tako primitiven kot ti, moral lovit po cesti in ga ob prvi priliki nagarbat?
l'jga

MEDENA ::

itaq,da eni podn vozijo...čemu? ker noben ne prijavlja takih budal na 113.....pa policija itaq se ne ubada s tem....če bi tako vozil v zda, bi že davno mel lisičke gor :D

der_Alte ::

Jah. Ne more on s traktorjem z audijevo nalepko it hitrej. Se ne bo mogel hvalit z nizko porabo. Uporaba električnih naprav pa jo tudi povečuje. >:D>:D>:D>:D>:D>:D

Vikking ::

MowzancR: se mi je zgodilo, na avtocesti sem se peljal 120, pa sem začel prehitevat dva šleparja, nakar se eden spomni da bo prehiteva drugega navzgor po hribu.... iz 4 prestave pri 120 (yugo 45 ma sam 4) sem šaltal v drugo in zaviral , ker samo z bremzanjem bi zapeljal pod tvornjak!!!
sem pa mel kasneje imel generalno na mašini, pa kaj bi se sekiral, 15čuku!!!

borchi: nimaš kej za blendad... kaj če povzročiš s tem nesrečo? nisi pomislil? ponoči so dolge luči nevarne!!!

Res nevem kako vsi radi blendajo, zakaj nobeden ne potrobi, saj to opozarja na napako, ne pa blendanje!!!!

MEDENA: kot sem dejal, so v vsaki državi slabi vozniki... ponavadi tisti, ki mislijo da so super vozniki, ko vlečejo špure in jim gume cvilijo v vsak ovinek!!!

Zzzzzzz ::

No, še moja štorja:

Nedelja zvečer, okrog desete ure. Cesta Podgrad - Kozina. Tam nekje dohitim enga Italijana in na deleč je blo vidt, da je nekej narobe. Malo levo, malo desno, pa od levga do desnega roba, nekej cajta po sredini, ipd - 60 do 70 km/h. Sploh se ga nisem upal prehitet, da še mene ne nardi nesrečnega (nisem bil sam v avtu). Pol vidm u ogledalu, da nas dohiteva en kamion in si mislm, da bi bil cajt ga prehitet. Jst ga prehitevam, kamion za mano, pridem s prvim delom avta do njegovih zadnjih vrat in opazim da ta mona nekam sumljivo plete na levo stran. Jst zabremzam, on malo na levo, kamion za mano pa skoraj meni v riti. Mislm, da ni blo niti 20 cm od mene do kamiona. Pol sem ga prehitu, ampak da mi ga je blo tistkrat ustavit... Mislm da ne bi preživu, prokleti makaronar.
Pol sm obvestu policijo, ampak so me klicali nazaj da ga niso dobili. Čeprow mi ni jasno kako - reku sm da grem jst, pol en bel šleper in za njim italijan, s temnordečim starim passatom in tablico VI...

Zzzzzzz ::

Še tole:
To kr se dogaja na naših cestah ni nič v primerjavi z Italijani. Pejte enkrat v Trst (npr. naprej od univerze, prvo križišče levo - kjer je Essedi). Avti so parkirani po vsej cesti, tudi po dva en zraven druzga, čeprav ni nobenih parkirnih mest tam. Pol pa še razni skuterji, vespe, ipd. Zmešnjava da te kap.
Avtoceste so pa itak obup kar se tiče prometa. Sej tehnično so odlično narejene (dobr asfalt; visoke ograje, odbojniki, živa meja v sredini - tako lahko ponoči voziš brez problema z dolgmi lučmi), ampak promet... predvsem kamioni. Zadnjič sem vozil od Pordenona proti Trstu pa sta se dva kamiona pred mano dajala "ko je jaći". En je na voznem pasu vozil 90, drugi ga je prehiteval, vozil je pa npr. 92 (številke sem se zdaj zmislu, ampak kake večje razlike v hitrosti obeh vozil res ni moglo bit). In za njim na prehitevalnem pasu je bila nekaj minut kolona vsaj dvajsetih, tridesetih vozil, če ne več, vključno z mano.

dr.J ::

Po vozniški kulturi smo globoko na Balkanu in daleč od civilizirane Evrope. To je dejstvo.

Jaz bi vsa križišča opremil s kamerami; vožnja v rdečo, zavijanje v levo s pasu za naravnost etc: milijon kazni + takojšnja prepoved vožnje za vsaj eno leto. Za ponavlajce prekrškov pa za zmeraj.

Pa seveda radarje na čimveč točk s krepkimi kaznimi.

Potem bodo balkanske navade najbrž hitro izpuhtele.

BadB0y ::

Vikking

dvomin da ti cujes hupo pri 130km/h pa mogoce se muzika zraven sploh ce imas slabsi avto ko ti vse ruzi zraven :) Glede tistega tvojega komentarja da je vozil 10-20km/h prehitro pa si mogoce ze kdaj naletel ko se je kak drzavnik peljal z spremstvom po AC? Koliko pa so oni vozli da ne omenim tistega ML-a ko ga spremlja in pelje po sredini ceste 160km/h al kolko ze in pol si ti po moznosti z kombijom na voznem pasu in ti gre mimo ogledala za 10cm temu butlu bi jaz tako na gobec dal pa ceprav spremlja precednika.

Jackal ::

Mogoče bom koga užalil s tem postom... mogoče bom preveč posploševal in tistim, ki jih bom pri tem užalil se opravičujem.

Opazil sem, da se točno takšne stvari dogajajo v okolici Ljubljane in Kranja.

Do sedaj sem imel že 3 točno takšne primere kot jih je opisal Jarre v prvem postu. Od tega 2x registracija, ki se je začela na LJ in 1x na KR.
V prvem primeru me en tip prehiteve po stari cesti skozi iz Ljubljane... ravno skozi Prevoje. Omejitev 50, jaz priznam, sem imel kak kilometer več. Za mano pridirja en tip z Audijem, prehiteva v škarje... poleg tega skoraj še mene zrine s ceste. Mu poblendam kaj se gre.. tip pa po bremzi... čeprav je bila dokaj nizka hitrost so bile kar lepe črte. Če bi takrat počilo raje ne bi bil v koži voznika, ki me je prehiteval.

Druga dva primera pa na obvoznici okoli Ljubljane in njeni bližnji okolici... obakrat enaka situacija. Tip (ali celo kakšna ženska) vozi po prehitevalnem pasu 110...na normalnem voznem pasu so bili pa precej na redko posejani tovornjaki. Pripeljem zadaj 130 čakam da se mi umakne... nič... poblendam... on (ali ona) do konca po bremzi... Mislim, kaj se gre tu folk?
Če jaz vozim na prehitevalnem pasu in slučajno kdaj ne opazim takoj nekoga hitrejšega v vzvratnem ogledalu in mi poblenda, se mu čimprej odmaknem. Mislim, da je to tudi point vsega tega. Če pa v avtošolah po Ljubljani in Kranju učijo da je treba folk na tak način zafrkavat, potem je pa nekaj hudo narobe.

Pa vem, da moji primeri niso bili edini. Imam kar precej kolegov, ki so imeli enake izkušnje.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

BadB0y ::

So pa tudi primeri ko ti ceprav ti je en bumbar zanalasc zabrenzal spredaj pa si ti odletel v njega nisi bil kriv ampak om. Samo je to hudo tesko dokazat in bi se tudi tukaj moralo kaj spremenit. V cem je problem mas kaj poskodovan avto odzadaj mogoce rabis kaj $$$ zabrenzaj enemu ko je za tabo in bos se zasluzil+ tega se avto bos imel popravljen a je to normalno ???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BadB0y ()

dexter_II ::

raje vidim da mi kdo blenda, kot trobi (po vsej verjetnosti spregledam:D ), je pa tko da bolj hitro vozim, ampak nikoli ne blendam, pa tudi mimo kakih tovarnjakov ali pocasneje vozecih ne vozim +180, ampak spustim (imel ene par `na ziletko` stopov v Nemciji, tko da nimam vec zivcev za to)
edino kar sovrazim pri avtomobilistih, mislim bilokdo,po veri, pripadnosti...,ko mi pelje 20-30cm mimo glave ko sem na kolesu, na drugi strani je pa prazna cesta, takrat bi pa najraj videl rdeco luc v 100m (upam da one ujamem).Se ena rozca, ki se vecinoma dogaja zenskam, da te prehtevajo v kriziscu,cez 10m zavijajo desno in izsilijo. Leto ze en tak kres.

sem dal kar dost km po ITA,AU,NEM pa moram rect da ni bistvene razlike, da bi bili bolj kultivirani
mogoce je avtocesta v AU zaradi kazni in kamer malo bolj umirjena voznja, v Nemciji zakon mocnejsega, kjer so pa omejitve vsi lepo spostujejo,
v Italiji se da tudi lepo vozit (160 mimo policajev in ne delajo nobenih scenarijev, samo malce pomahajo na dol,radarja na AC se nisem videl).

V mestu je drugace, AU in NEM red. Ko pa gres enkrat sluzbeno v Milano, pa 2,3... pa razumes njihov stil. Zakaj cakat rdeco ce je cesta prazna, go for it. Ko da zmiguc je s tem mislil dobesedno `Evo me, bremzaj stari!`. Je pa tko da je Lj glede zabitosti pravi raj, ko obticis pri Benetkah, al pred Milanom je ziva groza, tko da vsaka minuta steje.

osebno vidim, da se v Lj tud dost cvetk pojavlja, skoz rdeco, `limanje od zad`, slalomi...

zadnja je bla ko se je tipo po plocniku za kolesarje in pesce vozil, konec Siske, mimo Mercatorja, kakih 2-3km
preprosto mimo kolone, pesci so se umikali, pocakal rdeco,sel skoz semafor kot da bi bil kolesar (mogoce se je pa tako pocutil:\ )

*se ena za posladek:Nemcija,4pas, totalen naliv, kolega vozi Audi kakih 190-200km/h na ravnini, avto je bolj plul, kot pa da je imel oprijem. Plujemo, nobeden ne prehiteva, potem pa... Fotr pa ena mamca kakih 60 let, cisto skulirana,v Porsu,sedeta mimo 230-240km/h.Kolega je imel usta do tal:D *

sid_dabster ::

Men se je pa enkrat zgodilo naslednje:
S punco sva se peljala v od Ivancne gorice proti Ljubljani. Ravno sva, vzpenjajoc se v hrib, pri hitrosti 130 km/h prehitevala kolono pocasnih vozil (Jugeci itd.), nakar se mi je kar na enkrat (in jaz ves cas gledam v vzvratna ogledala) pojavil v vzvratnem ogledalu avto s prizganimi dolgimi lucmi in vozil na razdalji cca. 1 m za zadnjim koncem najinega avta. Ker sem bil ravno sredi prehitevanja nekega pocasnejsega vozila, sem prizgal zadnje meglenke (ces, naj pocaka), prehitel tisto pocasno vozilo in se umaknil na desni pas. Avto naju je prehitel (v njem sta ob burni spremljavi turbo folk glasbe sedela dva mladca), jaz pa sem mu potrobil, ces naj mi ne vozi za ritjo in z dolgimi lucmi, saj to voznika (vsaj mene) totalno oslepi. Potem pa sta naju ta dva asshola poskusala zrinit s ceste v prepad, tocno tako kot v kaksnem filmu! Z bokom avtomobila sta se poskusila zaleteti v naju. Komaj sva se izmazala. Mislim, fuck of, kdor je taksnim kretenom dal voznisko dovoljenje (ce sta ga sploh imela:D ). Po mojem je imel tisti, ki je vozil, v krvi nezanemarljivo kolicino halucinogenih substanc. Upam, da se je kmalu streznil v kaksnem obcestnem jarku.
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

borchi ::

borchi: nimaš kej za blendad... kaj če povzročiš s tem nesrečo? nisi pomislil? ponoči so dolge luči nevarne!!!

za gluhe sicer nisem čisto prepričan, za slepe pa vem, da ne smejo vozit. torej je safest bet, da mu pošlješ vidni signal (sploh če upoštevaš, da je v avtu polno šumov).

sploh pa, če bi malo prebral, bi vidu, da je avtor threada napisal sporočilo ob 8ih, se pravi, da se mu je to zgodilo ob 7ih. in, ne, takrat še ni tema!
l'jga

dexter_II ::

lej tko bi rekel, bodi dec in ne posvecaj pozornosti, je pa kurc ker se pocutis uzaljenega in je tezko

koker je en reku je avto podaljsek...

vozim vpadljiv avto, tko da se zmeri najde kdo ki bi rad dirkal, prehteva cez polno v stric pri 60km/h, bledna....jebga tud taki so
ce se kdo tak najde zmeri gledam naprej in ne provociram, zjeb... mu veselje:|

Poldy ::

Meni se pa največkrat zgodi sledeče:

Se peljem v naselju, kjer je na cesti prekinjena črta. Pa grem recimo prehitevati traktor. In takrat mi iz leve stranske ulice pripelje avto in kar direkt proti meni.

Imam občutek, da veliko ljudi misli, če pripelje do glavne ceste in zavija na desno, da je treba pogledati samo na levo.

So pa tudi primeri ko ti ceprav ti je en bumbar zanalasc zabrenzal spredaj pa si ti odletel v njega nisi bil kriv ampak om

To bi bilo super. Potem bi lahko vsi vozili pol metra en za drugim. Kriv bi bil seveda prvi, ki zabremza. Sploh pa, če bi imel poškodovan prednji blatnik bi se nalašč zaletel. Še lažje, kot da bremzam in upam da me kdo 'nabaše'.

shadow ::

zanimivo ... zgleda, da nisem edini, ki ima take zanimive izkusnje ...

... najbolj sveza se je zgodila kaksnih 14 dni nazaj na lj obvoznici ... ura ene pol osmih zjutrej ... guzva na obeh pasovih iz smeri vica proti siski (folk je pac hodu v sluzbo), ampak je slo normalno naprej po prehitevalnem TOCNO 130 (give or take kaksn kilometr). nakar prileti za mano en pogumnez ... gledal sem ga ze prej v ogledalu, kako ga je tisal in prehiteval po klancu gor mimo brda pa potem naprej ... vsi so se mu umikal ... o yeah ... pogumen ... pride za mano ... se ze postavi bolj na levo stran prehitevalnega pasu (optimisticno je zgleda pricakoval, da se mu bom umaknil :D :'( :D) ... cist za mano pri 130 ... pogumen ... ok. jast flegma kokr sm, vozm po omejitvi. tip zacne ratvat agresiven ... cist v levo, da bi ga jast ja "opazu" v levem speglu ... blendat, trobt ... nc ... vozm naprej (sm ze omenu, da je bla tud na prehitevalnem pasu guzva?) ... skratka ... pogumn kolkr je bil, cist za mano (recimo nekje med 5-10 metri) ... na desni se prikaze en slepar, ki je vozu dokaj pocas, pred njem ena lukna cca. kaj jast vem ... varnostna razdalja ... recimo 50m ... do naslednga avta ... tip desno in mim mene (njegovo pogumno nakano sm uvidu ze, ko sm vidu sleparja) ... "oh yeah,i'm soooo brave!" ... ce bi pocl, in bi vsi udelezenci prezivel ...

... po razdalji sodec, je odpeljal okol 5 metrov pred mano in ravno tolk ce ne se manj za unim, na desni strani ... skratka ciste skarje pri 135-140 kmh ... upam, da si znate predstavlat situacijo ... prov tisto filmsko "prehitevanje", sam da tip ni bil kaskader, ampak je mel le "dobr" avto.

pogumni umirajo prvi.

p.s. vsi pred mano so se mu (na zalost) umikal :\.
only sheep need a leader

Dr_M ::

ShadoW: hehe, ta je huda ja. ce mene kdo tko pod desni prehiteva, pa ce je na desni dost bliz ksn avto, sam lepo po gasu, pa se nej jebe :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

matvoz ::

tako je bilo zadnjic sredi lj v guzvi.. nek audi cikcakal in izsiljeval levo in desno po dvopasovnici. itaq de je bil potem pri semaforju cele 3 avte pred mano.. lol no..

dexter_II ::

evo kako kontroliras situacijo:D
Nemcija, povecan promet, 120-130km/h vozimo skoraj na vseh pasovih. Ampak nas gre nekako hitreje. Zadaj pride ena 3-ka in na vsak nacin hoce da se umaknemo in blenda. Ok, ce bi bil civil cop bi zatulilo. Proba desno, zaostane. Spet nekako pride do nas. Ampak po desni mu nekako ne rata pridet se ene 3-4km. In se vidi da tip besni. In koncno mu rata nekako pridet v stric in mimo. Sovoznica je rekla, da nekaj maha in se razburja, ko je mimo sel. Potem pa ta isti avto ujamem nekje blizu Munchen-a. Pripeljem se zraven po prehitevalnem, zastanem za trenutek, da me opazi. Ampak nobenih nekultiviranih gest ali pogledovanja. In stisnem gas. Da si za vedno zapomni zakaj ni nobene oznake zadaj na avtomobilu. In da se mu nekdo smeska `u retrovizoru`:D .

BigWhale ::

Ce je tukaj kdo, ki ni naredil niti ene neumosti na cesti naj dvigne roko...


... ce bo kdo roko dvignil, mu bom rekel, da se je zlagal.


;)

perci ::

Moja enoletna sestrična dviguje roko ;).

Keyser Soze ::

Da ne bi kera mona kej čez audije mela. Ker to je sam foušija:P

Drugače pa... ČE je bil NM al pa KK se ne čudim. Moje vsakodnevne izkušnje so sledeče...

Če je NM in Renault Laguna se mu umakni, ker nima smisla in ti bo blendal ko prifuk....

Če je sam NM ni ravno nujno da se umakneš ampak je dobro, da se kar hitro skoplješ, ker bo slej ko prej zgubil živce.

Podobno gre za KK in Lagune.

To je ena strokovna ekspertiza:D

Drugače pa. Se strinjam. Kaj k... ma za blendat. Sem že rekel, da bom začel kij sabo vozit, pa jim ne bo treba XBoxa krast(ker bom vse iztepel ven iz njih). Ne rečem za izsiljevanje, kot je opisano na začetku, to še razumem. Ampak če voziš 140(avtocesta - moja navada) in prehitevaš vozila, a se boš ti umaknil, pa bremzal, zato da bo tisti k... za tabo lahko oddrvel 180 naprej... Ja malo morgen.

Kakšen mesec nazaj mi je en m500 meter za mano blendal pri Grosuplju, ko sem prehiteval krajšo kolono. Kaj sem naredil. MAlo peljal še naprej, in ker k... ni nehal blendat in trobit sem malo zabremzal. Če bi vozil na primerni varnostni ne bi bil problem. Ampak 1meter za ritjo je pa težava. In tip ful razkurjen(isto familija) po desni in odstavnem pasu(sem prehiteval) prehiti mene in vozilo vštric mene pa gas naprej.
OM, F, G!

SodVina ::

Tudi jaz sem vcasih po gasu, ce je kdo vstric peljal in se nisem sekiral, itd. Zdaj pa se enostavno umaknem, naj gre naprej. Res vecina voznikov vozi hitro zaradi uzitka in ne zaradi casovne stiske. Samo nikoli pa ne ves tocno, v kaksni situaciji te prehiteva tisti za tabo. Mogoce je pa res panika. Predstavljaj si, da ti zenska rojeva na zadnjem sedezu. Verjetno nebi ravno gledal na to, da bos sel 130 po avtocesti in bi bil kar precej jezen na tistega, ki te "ovira", sploh ce to dela nalasc. Dejstvo je, da so hitro vozeci vozniki nevarni, zato je iz mojega vidika najbolj pametno, da se mu umaknes in ga spustis naprej. Ce ze tvega zivljenje sebe in soppotnikov, mu vsekakor ne dovolim, da bi tvegal tudi mojega.

Kar se tice blendanja in ostalih opozoril. Smiselno je opozarjati pred incidentom in ne po incidentu. Vecina ljudi, ki ga takole biksa, se potem sploh ne sekira o tem. Jaz ponavadi, ce vidim koga, ki naredi ocitno napako, ga samo pogledam in razocarano odkimam z glavo v smislu tole pa ni bilo v redu. Tale gesta me je, ce sem naredil napako na cesti, od vseh blendanj, nekajsekundnih hupanj in ostalih mimicnih sposobnosti se najbolj ganila. Jaz ne vidim smisla blendat in hupat ze tako nevarnem in zivcnem vozniku.

misso ::

Pa še moja štorija. V grosupjem zavijam levo v križišču(7.00), pred mano stoji 1 baba ki tudi levo zavija(žmigovc ima) pol pa v enem trenutku hopla zavije na desno(bres vsega), sreča da je bil eden priseben v R5 da je vstavil(bremzal je z vsemi kar je imel pri roki) jst pa samo gledal kako bo počl na srečo se je tip ustavu.

Tear_DR0P ::

BW maš prav, sam vseen smo slovenci nekulturni vozniki. Ne spoštujemo pravil, vozimo živčno in avto je slovencu ne samo podaljšek uda, ampak tudi status. Aja pa da o poznavanju prednosti, splejevanja in utavljanja na semaforjih ali krožnih križišč ne govorim, sploh v LJ.

Jst vozim R9 ni glih najlepši pa najnovejši avto sam pele se pa dobr. Dostkrat se mi zgodi da se lepo po omejitvi pelem - 90 (130), ko me prehiti kdo z boljšim avtom, potem se pa pred menoj vozi 80 (120), pa ni gužve. Jebi ga ene pač boli!

Aja pa sekirat se res ni treba prevč, vseen pa ni fino ko veš da ti lahko kdo ko ga maš rad umre na cesti, tud če je expert driver!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

No saj Jakob bi tud dvignu roke.. pravzaprav obe, zdaj se nima neke kontrole... ;)

Soon ::

Jaz sem pa eden izmed tistih, ki običajno vozijo prehitro na avtocestah.
Vendar ne " blendam" in ne vozim za ritjo, počakam prehitim in nadaljujem.
Po mojih izkušnjah so najbolj nevarni šleparji.
Lp

matvoz ::

in panicni vozniki, ki vozijo povsod, samo pravilno po svojem pasu ne..

der_Alte ::

Jaz pa poblendam. Sicer redko, ponavadi pa tistim, ki se po prehitevanju nekak ne spravijo nazaj na vozni pas v doglednem času. Pol kilometra vožnje po prehitevalnem pasu brez avtomobilov na voznem pasu je zadost. >:D Se mi je tudi, že zgodilo enako, pač sem bil malo raztresen... pa sem dobil poblisk v ogledalo. Nič hudega.

Vikking ::

Le kaj je ta počel z audijem??

še link

perci ::

Jst sem kar občutljiv voznik. Ze manjse stvari me razkurijo. Ampak, da bi pa potem bremzal pred nekom, ki ima premajhno varnostno razdaljo, mi pa ne pade na pamet.

Če je kdo idiot in mi dolge prižge od zadaj, ga lepo spustim naprej in vozim potem kako minuto za njim - s prizganimi dolgimi lucmi.

Če blenda, ker sem zasapal na prehitevalnem pasu, se ne razburjam, če pa blenda med tem ko prehitevam, ker je on pac hitrejsi, mi gre pa posteno na jetra. Me nic ne moti, da hitro vozi, ampak nej zarad tega ne tezi drugim. Če furam fotrov avto, se ponavadi drugi umikajo meni, ampak blendam res redko in morm rečt, da imam občutek, da se ti ljudje raje umaknejo, ce ne poblendas, kot ce poblendas - druga stvar je, ce te drugi avto sploh opazil ni - potem mu valda poblendas.

link_up ::

eni spet govorijo take neumnosti, da bi najraj, ce bi imel moc, zaprl use ceste! Pa sej ze statistika, da je na dan povprecno 1 mrtu na nasih cestah, pove svoje...zdej pa usi glave skp pa razmislat...mogoce mamo pa slab bencin?!?

link_up ::

aja pa se to...
@sodvina
tvoja razlaga je bedasta...ce imas v avtu kakrsnokoli nosecnico ali cloveka v kriznem stanju se zato poklice resilca, ki lahko uklopi lucke...tudi ce bo oseba v avtu izgubila zavest ali kaj drugega to se ne pomeni, da imas zdaj pravico ogrozat ljudi okoli sebe...pa ce se realno pogledas niso vsi ravno sprosceni, ce se se odvija kriza...

sparklyslo ::

Izpit imam točno 10 let.
V vseh teh desetih letih šofiranja mi grejo najbolj na ku..c osebki, ki se na avtocesti limajo na 5 metrov za tabo, po možnosti pri hitrost 130 km/h.
Rad bi videl njihove reflekse (po možnosti imajo pa še tak avto, ki se pri taki hitrosti sploh ni sposoben varno ustaviti). In ti isti osebki si potem dovolijo še blendati. On bo men blendal, pri tem pa ogrožal mene in moje sopotnike v avtu. Za njegovo blendarsko visočanstvo pa mi je itak vseeno, tudi če pade z viadutka Črni kal.

Veliko Slovencev zdravi svoje frustracije z velikim in dragim na lizing vzetim avtomobilom, ki za volanom postanejo prepotenti in prenapeti, polni sami sebe. Bedniki, ki postanejo nula, ko stopijo iz svoje pločevine.

Keyser Soze ::

Sej ni treba na polno bremzat. Dovolj je že, da stopiš na zavoro, da se ti prižge zavorna luč.

Pa glej reakcijo voznika za tabo. Ko se skoraj podela v hlače. In prav mu bodi. Če ne upošteva varnostne razdalje.

Je pa bolje trk v kolikor toliko kontroliranih razmerah, kot pa iznenada.

Kaj pa naslednjič, ko bo nekomu vozil meter za ritjo, pa bo prvi res prisiljen bremzat. Na polno. :\

Dokler ne bomo stopili na pota nemcev in začeli poudarjati varnostno razdaljo namesto samo hitrosti bo en drek. Večina naletov na avtocesti se zgodi zaradi premajhne varnostne razdalje.

P.S.: Cool, ako je zličkal Audija. Mislite, da je preživel>:D . Drugače pa. Je še kar nekaj uporabnih delov iz tega audlna. Feltne, kontrolna plošča, zadnja luč, ..:\
OM, F, G!

borchi ::

js nebi niti enega avta šel prehitevat, če bi vsi vozli tako hitro kot jaz. ni prehitevanj - manj nesreč?

drugače, svetlobni signali me ne motijo. hvala bogu, da me kdo opozori. pa ni važno al blenda iz objestnosti al iz nuje al karkoli. sem vsaj bolj pozoren in sem pripravljen, da bo človek, ki blenda naredil tudi kakšno stvar, ki bi jo spregledal, če mi ne bi poblendal.

če pa je kdo tako nor, da gre zavirat pred nekom, ki mu je blendal, pa upam, da ga bo le-ta v prvem križišču nakepal!
l'jga

zlabo ::

Jah, dejstvo je, da slovenci nismo najbolj obzirni vozniki...
So pa tud kakšni veliik hujši, najhujši so kakšni čehi, slovaki, ki se zdaj na morje vozjo z dobrimi avtomobili, včasih so mel pa podrte kište, kateri se ni moglo rečt avto...
Če je kdo šel v zadnjem času na dopust v jadran, je mogoče opazil da slovaki in čehi največ prehitevajo močno v škarje in nepregledne ovinke čez polno črto...

Milsmi da je bilo lani, ko smo s straši vračal iz hvara po magistrali. V nesemafoiziranem križišču, kjer smo imeli mi pednost je fotr prpelu laganih 70,80, ker je bila prazna cesta... Kar naenkrat pa piči z leve strani naravnost en madžar (mel je noter sigurn ene 50-60) in brez kakrnegakoli zaviranja leti čez križišče. Fotr ga opazi z kotičkom učesa, podzavesnto za delček sekunde močno zavre, takoj zatem pa spusti bremzo, zapelje desno pred njega in potem nazaj na levo, tako da se mu je izognil, levo je mogu zavit hitr, zato ker je na desni čakal en domačin da bo zavil na cesto...Sam ko je močno zavil nazaj na levo, je bil problem, ker nam je odneslo zadnji konec in je mogu še lovit avto po cesti.
Nism mogu verjet svojim očem8-O še nikol nisem vidu da bi mel kdo tolk dela z volanom, kot fotr med izogibanjem madžaru...:O
Seveda smo se mogl ustavt za 10 min, da pade adrenalin...
Pa še naš avto: daewoo lanos 1.5, letnik 1998, brez kakšnihkoli varnostnih sistemov (ABS, airbag....), od varnosti ima samo navadne varnostne pasove:\ na avtu so ble pa k sreči nove gume...
Avto od madžara: audi A6

P.S.: madžar nas je čez ene 20min na magistrali prehitel v škarje in skoraj letel pod nasproti vozeči avtodom, v katerem je šla nemška mlada družinica na dopust:(

Fotr je reku če bi dubu unga madžara, da bi mu poruvu vse zobe, potrgu prste, zavezu za kurca in ga z špago vleku z unim audijem po magistrali>:D

Drugač pa: v LJ je to nekaj običajnega in se ne sekiraš preveč, sam na morju se mi pa ful bedn zdi, kam se folku took mudei, sej so na dopustu?!?!! Da ne omenm še tega kolk ostalih ljudi spravljajo v nevarnost...

LP, zlabo

jRk0 ::

Jaz priznam, ne vozim ravno po omejitvah, ampak vseeno so ljudje na avtocesti eni tako hudo debilni da te kap. ze polnokrat se mi je seveda zgodilo da se jaz peljem lepo po prehitevalnem kot po navadi, in pol tovornjaki z 90, razne cudne zenske s 110 in tako naprej kar veselo pred mene ven zavijajo, da znoris. pa nimam glih nekega novega in je problem ker bremze ziher niso tako dobre kot na novejsih.

pa razkurijo me ljudje, ko jaz peljem 160,170 in prehitevam lepo normalno po levi in pridejo zadi celi zivcni z audijem in passati, se mi pr tej hitrosti zalimajo direkt na rit (bognedaj da zabremzam, napriemr da me nekdo izsili) in potem se blendajo ko nori, ko jaz prehitevam tovornjake in niti ni placa da bi se kam stisnil. pol pa itak popizdijo pa grejo po desni:) mah...

da ne govorim o skarjah in podobnem na magistralki pr nas, jezosna.
You fuck up once, you loose two teeth.

Keyser Soze ::

Ne, ne najboljš, da pelješ naprej,on pa tebi pol metra za ritjo. Pa tam ene 150 po prehitevalnem, potem naj te pa en izsili pa boš v sendviču. To je idealna rešitev. Boljše kot takoj unmu odzadaj nakazat kako dobre reflekse je treba met, če bi mogu zavirat na polno, dokler imaš še kaj manevrskega prostora.
OM, F, G!

Ziga Dolhar ::

Okej, ne vozim striktno po omejitvah. Ne blendam, ko mi blendajo drugi, si mislim svoje.

Nisem pa prepričan, da kakšno stvar smatram za bolj hinavsko kot blendanje meni. Benti, če vozim po prehitevalnem pasu [in prehitevam, jasno], pa mi prigoniš od zadaj, MI NE BLENDAJ, ČE SAM VOZIŠ PREK OMEJITVE. Bemo ... delaš prekršek, nakar [še] nad mano pizdiš ...
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

borchi ::

rajši mu pokaži kako je treba met dobre reflekse s tem, da mu npr. prižgeš zadnje meglenke (če bo trznu ga bo izučilo, če pa ne pa je človek pač dober voznik in ne skrbet za njega).

aja, še eno famo bi blo dobr obdelat ko smo že pri tem. človek, ki vedno vozi po omejitvah (še rajši 10-20kh/h manj) je po defaultu dober voznik?
l'jga
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16332533 (30285) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528113983 (91005) solatko
»

Ali blendate nasproti vozečim? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20448998 (43844) kalko

Več podobnih tem