» »

Kako slabi in nesramni vozniki smo Slovenci...

Kako slabi in nesramni vozniki smo Slovenci...

1 2
3
4

borchi ::

Keyser Soze: vprašal sem te kateri avto voziš? ker sem mislil, da vsi novejši avti MORAJO met zadnjo meglenko. očitno ni treba. my bad!
l'jga

Keyser Soze ::

Audiji niso vsi novi. Obstajajo tudi taki malo starejši. Kakšnih 5 let recimo. In pet let star avto ni primeren za vožno po prehitevalnem pasu?:\

ka pa voziš? me res zanima kak avto voziš pa da nima zadnje rdeče meglenke? pa da je tolk nov, da si lahko sploh privoščiš vožnjo po prehitevalnem pasu.
OM, F, G!

username ::

Italijani vozijo na prvi pogled obupno, zastrašujoče, sploh na jugu...
Moje izkušnje iz Grčije (Kreta):
na prvi pogled čista katastrofa - regionalke imajo po sredini dvojno neprekinjeno črto, v vsako smer je poleg voznega še nekakšen odstavni pas. Grki se pa mirno prehitevajo čez dvojno črto, tudi če kdo pelje nasproti8-O . Recept za klavnico? Niti ne, ko pogruntaš sistem8-) .
Prehitevani se v večini primerov takoj in brez vsakršnega pizdenja umakne na "odstavni" pas, čeprav ponavadi le delno. Če kdo pelje iz nasprotne smeri, se prehitevajočemu prav tako brez vsakršne drame malo umakne, kolikor je treba +malo rezerve. Po prvih 10 minutah vožnje sem stvari zakapiral in to še sam prakticiral in se mi je tak način vožnje zdel občutno manj stresen kot v Sloveniji, kjer vsak DO KONCA uveljavlja svoje.
Ja, pa tudi ne blendajo, ko te dohitijo, tudi če imajo kakega BMW. Sicer nekako dajo vedeti, da bi radi šli mimo, ampak nobene agresivnosti, pizdenja.

Še nekaj
Zdi se mi da je hupa po krivici v mestu prepovedana ter da so nekateri preveč občutljivi, ko jim pohupaš. Npr. če se nekdo vključuje na prednostno cesto, včasih preventivno pohupam, če nisem prepričan, ali me je videl. Marsikdo potem debelo gleda ali celo pizdi nazaj. Ampak včasih je človek nepazljiv, pa ne pogleda, preden spelje. Se je tudi meni najbrž že kdaj zgodilo. A ni bolje, da te nekdo za vsak primer opozori na svojo prisotnost, da ne pride do trka?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

Ja pa še izkušnje iz druge roke o Nemčiji (prijatelj je pred par leti šel obiskat sorodnike nekje v srednji Nemčiji):
Menda je bila vožnja po Nemčiji in Avstriji čisto neutrujajoča (kljub relativno veliki razdalji), pot od Karavank do Ljubljane pa mu je menda precej živcev požrla..
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jRk0 ::

v nemciji ni glih neutrujajoca bi jaz rekel. vsaj ne pri kaksnih vecjih mestih. pri koelnu smo se vozili ves cas 150 in bla je taka guzva na vseh treg pasovih ceste, da joj. varnostna radzalja pa je bla en meter. pr 140-150 :) pol pa samo vjugas sem pa tja med avti da kam prides.

najhujsi vozniki so na Malti! tam te ubijejo ce si pes pa ne pazis. ce cakas na prehodu itak nihce ne vstavi. ce gres ze malo preko prehoda pa bodo dali gas da bodo se pravocasno mimo tebe prisli. run for your life :)
You fuck up once, you loose two teeth.

borchi ::

5 let star audi IMA zadnjo meglenko. bom reformuliral, človek, ki ne zna prižgat zadnje meglenke in ki bo zanalašč povzročil nesrečo, če mu bo kdo blendal ni primeren za vožnjo, kaj šele za vožnjo po prehitevalnem pasu. PIKA.
l'jga

matvoz ::

Zanimivo je tudi v okolici varazdina.. po tistih 'magistralkah' skozi vasi.. ciganke s svojimi kolesi, obtezenimi zaradi bog-ve-kolk-robe porabijo celi pas, briga njih, koliko avtov zadrzujejo.. trakorji pa tako ali tako.. da bi nakazali, da bodo zavili levo.. ma kaki :|
pa se njihove omejitve.. ce vidis omejitev 70, si ze cisto srecen, ker se ti je nasmehnila sreca.. ni ga cez avtoceste, pravim jaz..

Keyser Soze ::

Borchi. Klobasaš. :D Niti ene pametne od tebe.

P.S.: Lepo da si reformuliral.:\ Pa si prepričan, da tvoj podpis velja?:\
OM, F, G!

borchi ::

Pa si prepričan, da tvoj podpis velja?

?? zakaj? zdej mam dovolj denarja za alkohol&mamile. no problem!

drugače pa, če mi poveš kater model audija je v igri, ti povem kater knof morš prtisnat.
l'jga

DoberMan ::

bah meni se je zgodilo že par neumnosti (s strani drugih "voznikov"), pa se ni vredno sekirat in živcev zgubljat.
Nazadje ko se vozil po tržaški v Lj. je en tip zapeljal direkt pred moj avto. Punci ni blo jasno kako sem ga sploh videl in zabremzal. Sam kaj češ, vse se je srečno končalo in sem tipa samo grdo/razočarano pogledal ko sem ga na križišču dohitel. (aja potem ko je bilo tako nujno it na moj pas, direkt pred mene, je šel tip nazaj na njegov pas ???) . Fora je da me je imel verjetno v mrtvem kotu, sam jaz vedno še skoz okno pogledam če pasove menjavam, za zihr.

Pa avto je pripeljal v križišče čez rdečo, po mokri cesti. Je blo tud zanimivo, pa je tip očitno opazil da je neki narobe ker je bramzal in se ustavil točno v sredi križišča.
Enkrat pa je en tip na ravnini začel počasi vozit na nasprotni (moj) pas, jaz ga opazujem, čakam da bo zravnal avto pa nič in ko sva bla že kar blizu sem pač zavil čistop na rob (že v jarek ) tako da mi je samo ogledalo razbil. in potem je tip očitno ugotovu da je neki narobe in šel nazaj na svoj pas. mogoče je spal al kaj podobnega, čeprav je blo popoldne.

Na avtocesti se pa obnašam mal čudn če mi kdo blenda ko prehitevam, pa če blendne enkrat ok, ma ko začne pa blendat kot utrgan pa popizdim in potem je nekak random response od bremzanja do lovljenja in blandanja nazaj ... Sam mam pa varnostno večjo da tip nebi men zabremzu.
Kot je reku BW, kam naj se umaknem v zrak?

Živčnega me delajo pa predvsem ljudje ki vozijo pod omejitvami ko je suha cesta. Takrat pa pripeljem na 20-30 cm za avto, se oddaljim pa spet čist bliz. K pizda če je 90 mi ne vozt 55 pa če ti pol noge manka.
V italiji (trst in gorica) je men isti šmorn, sam vse je malo bolj free style.

St@jler ::

jah men se je tud enkat zgodil k sm šou z morja. Tko sta 2 avtomobila poljakov furala bl počas kukr je možno. Pa lih ravnina pa grem tapruga prehteva. In lej ga bumbarja!!! on pospeš tko da jst nism mogu mem...pa sva tko u štric vozila. sm mogu pa ornk žlajfat k je avto nasprot pršu. Zdej mi je prou žou k razmišlam, zakwa ga nism s ceste butnu!! ;((

Keyser Soze ::

Na pa pridi pa potegni ven knof od luči, pa bomo vidli če dela meglenka.

Vsaj tak sistem ima večina VAG avtomobilov. 2* klik, pa gori zadnja meglenka.

P.S.: Drugače pa. Dovolj denarja je subjektivno. Če si z slabo robo zadovoljen je pa tvoj problem.:P

Pa ne skrbi. Če me srečaš in se mi prilimaš na rit bom naredil točno tisto kar sem opisal. Sue me.:D
OM, F, G!

BigWhale ::

> furala bl počas kukr je možno.

Kolk pa je to?

In pa, kje si se ucil pravopisa? Jaz bi se na tvojem mestu pritozil... ;)

borchi ::

keyser: preveč otročji si, da bi še naprej diskutiral s tabo. welcome to my killfile.

še vedno pa upam, da se ti nič ne zgodi na cesti (po tvoji ali pa čigavi drugi neumnosti).
l'jga

Keyser Soze ::

No, končno je dojel. Vedno pa tudi ne moreš imeti prav Borchi. Pa če si še tako želiš.:D

Meglenke.:P
OM, F, G!

shadow ::

flipflop je neki omenju o vkljucevanju prometa ... recimo najbolj znan primer je ob vkljucevanju stare ceste pri koncu avtoceste na primorskem (se posebej to velja poleti) pa verjetno tud kje na gorenskem ... za nepoucene ... vkljucevanje se v takih primerih izvaja 1:1 in ne 1:30 ... sicer ne recem, vecina folka to spostuje, ampak ... kolk mi je letos enkrat zavrel ... z kolegom se prpeleva iz avtoceste, in en porsche po stari cesti dobesedno izsili ene 5 avtomobilov, ki so lepo cakal v vrsti, nardi skor karambol, in se vrine pred eno petko ... cist flegma ... kao "i have a cool car and ... the road is mine!" ...
only sheep need a leader

jRk0 ::

pravilo zadrge :)
You fuck up once, you loose two teeth.

Keyser Soze ::

Jah bulšit. Pa pravilo zadrge. 5% folka ga pozna, ostali pa .... Ali se skor zaleti iz principa, da ne spustil "priključujočega" v vrsto, ali pa jih spusti 20 pred sabo in naredi še malo večjo kolono za sabo.

Kako deluje zadrga se najboljše vidi na avtocesti, ko imajo kakšno delo na cesti in je en pas zaprt. Takrat se pa začne. Prehitevanje cele kolone in podiranje stožčev zato da še en avto prehiti, izsiljevanje tovornjakov, ipd... Ampak policajev pa ne vidiš tam nikoli. Čeprav bi lahko take kazni pisali, da bi bilo folku slabo.
OM, F, G!

Binji ::

hmm takih primerov voznje bi jst lahko zdej cel dan nasteval.. Sm se ze navadu da ko sem v Ljubljani na drug sistem misljenja preklopim. In to tak da me sploh ne preseneti ce dobim enga BMWja z neprednostne ceste 5cm pred mano. Najbolj glupa se mi zdi voznja po obvoznici ko te neki maco 100m pred izvozom prehiti pol pa mu lih lih rata zapeljat v tisti izvoz in se tako da moras ti bremzat ko nor. Kar se mi ni samo enkrat zgodilo. In bolj ali manj so taki res ockovi sincki z novimi Audiji, BMWji,...
Se mi je tudi parkrat zgodilo da ko sem sel prehitevat npr kaksenga Passata ko je vozil 60 po ravni cesti, da je v momentu ko je videl da sm vklopil zmigavc pospesil najmanj do sto. Potem ko sm se umaknu nazaj pa spet spustil hitrost na 60km/h. Sm se zaklel da naslednjega ki mi bo to naredu prijavim policiji.
Al pa vozim z eno normalno hitrostjo (btw...nisem ravno pocasen voznik), na riti mam pa nalimanga spet kaksnega primerka z malo boljsim avtom, ki me prehiti v nepregleden ovinek tako da moram spet jaz bremzati, samo da mu ne bi blo treba vozit za mojo kripo. In najhujse ko mi potem pred vsakim ovinkom sprobava ce mu dela lucka za bremze.
Da ne omenim kako je lih danes direkt predme iz neprednostne priletel en skuterist. Hvala bogu da sm imel avto z dobrimi zavorami...

Res sem presenecen kako da je se tako malo nesrec pri nas..
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

SkIDiver ::

Slovenski šoferji so res katasrofalni. In to kr velika večina. Vidm kaj počnejo po cestah, ker vsak dan preživim skoraj ves svoj delavnik na cesti. Vozim tovornjak in vidim vsega polno primerov. Danes bi se skoraj en "mačo" z črnim BMW-jem zložu v vrbo, ko me je prehtevu v lahko rečem, da za njega levi nepregleden ovinek, ker mu je pogled zapirala koruza in je zapeljal na bankino. Ni znal odreagirat in ga je zmahtalo za malco po cest. Posledice->jz sem mu divje žugal, ko sm točno vedu, da se mi je prevrnu zadi tovor, ker sem moral divje bremzat v levi ovinek zarad njegovih norčij. Bi ga sam z enim kolom obdelov. Resnično. Nisem nestrpen al kj podobnga sam me pa totalno razpizdi k morm jz pol sam tovor zlagat.

Spet primer se pelem po AC 90km/h po omejitvi in pred mano en majstr z audijem 80km/h. Ga dohitim in začnem prehtevat z +10km/h. Seveda gre to počas. Komaj začnem naberat tiste kilometre, da ga prehtim, ko je šla kolona mimo po prehitevalnem pasu in ko pridem vštric njega on po gasu. Ok pel se, če se boš. Ni hudič ga čez 10km spet dohitim. Spet ista zgodba. Me je popizdlu, da bi ga poču dol z ceste. Samo bi bil ob 2 uri časa pa kuponček bi mu moral dat. Sem si raje olajšal dušo z sireno.

Al pa še tale. Ta je čez vse meje. Se peljem po celovški cesti proti centu LJ in hočm it na obvoznico za smer Maribor. Se postavm v križišču na levi pas za v levo in čakam na semafor. Na desnem pasu zraven isto za v levo (sta dva pasa za v levo) pa nobenega. Za mano pa BMW karavan. zelena luč in jz speljem. Pogruntam, da sm na narobnem pasu pogledam v desno ogledalo in dam desni smerokaz, da menjam vozni pas iz levega na desnega. Nakar v desnem ogledalu zagledam benfelna kako žmiga in trob in vse živo. Potegnem volan v levo in upočasnim. Prvo sm mislu, da sem ga spregledu potem model prbremza, da ostane za mano in grem jz na desno. On pa lepo na levo na obvoznico. Neki mi je mahal pa bogal jz pa seveda nazaj. Me je hotu prehitet po desni in pred mano zavit na levo, da bo šel na obvoznico. Totalen debil, drugega ne morem rečt. Po desni se seveda prehiteva samo kadar v križišču vozila odvija levo. Groza.

Tear_DR0P ::

He he :))
Tovornjakarji vsi poznate en lep kušček zgodbic o tepcih na cesti, jst bi vam dal gumjaste odbijače (da bi lahko take bedake iz ceste rinal), vsem ko bi rekl da tovornjakari ne znajo vozit pa kazen pisu! Pa resno mislim, za vse une ko menijo da so tovornjakarji objestni al pa da majo v kurcu avte. En TD tovornjak (to so po letu 85 vsi) se lahko pele dost bol ko pa večina audijev, VW, in škod (al pa starih mercedesov).

Sveže poročilo!
Danes ko sm šou iz CE do LJ (po avtocesti), sm se mel prav fino, skor prazna cesta, umirjen promet, super. Edin od vranskega do trojan je blo mal slabš. Glih je bla mim ploha, tko da je na cesti stala voda. En tipo s hudim mercedesom se je prpelu ko zmešan mim mene, pa se lahko samo trackion sitemu zahvali da se ni vbil na betonu ob robu avtoceste - seveda je zaplaval na vodi mal. Pol naslednja cvetka je bil en poljak z meglenko, vidljivost je bila res slabša zaradi težke oblačnosti, megle pa nikjer nisem vidu. Na koncu avtoceste kjer se združujeta pasova, je paše en mojster od SV hteu še neki prehitevat, pa je komi zbremzu da ni odletel čez znake ki zapirajo levi pas :)) za zaključek je pa tisti isti poljak z meglenko, htel kr odpelat na staro cesto, kljub temu da nima prednosti, po stari pa se je kr hiter prpelu en punto :)))

P.S. škoda da ga ni nabil, bi mu vsaj meglenko razbil!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Ko se peljes od Trojan proti Blagovici in je pred tabo cisterna z oznako o vnetljivosti tovora, ki ga prevaza pa se spravi prehitevat nek potujoci hladilnik od neke mesnice. Pa prehiteva, v tak rahel, levi zmerno do pretezno nepregledni ovinek. Pa se kar prehiteva. Pa si vzames ene 300m varnostne razdalje, ko opazis, da nasproti pelje en slepar. Potem vidis, kako cisterna divje bremza, se umika nazaj not (za hladilnik) prikolica zadaj pa niha levo in desno in daje obcutek, da se bo vsak cas prevrnila. Stvari se potem umirijo in cez dva kilometra prides do avtoceste, kjer cisterna prehiti potujoci hladilnik....

Saj ne, da bi bili vsi tovornjakarji taki ampak definicija, da je nekdo sofer tovornjaka in da zato ZNA vozit je naravnost bebava...

Hm, in ja. Tovoenjakarji in vozniki mestnih avtobusov SO objestni.

Jaz bi tudi bil, ce bi imel deset ton zelezja okrog sebe... ;)

username ::

zelena luč in jz speljem. Pogruntam, da sm na narobnem pasu pogledam v desno ogledalo in dam desni smerokaz, da menjam vozni pas iz levega na desnega
Ja jaz zdaj ne vem - a si sredi križišča menjaval pas? To se ne sme, ti povejo v avtošoli zelo zgodaj. Če si take umetnije izvajal, je imel oni avtomobilist čisto prav, da je popizdil, pa čeprav je BMWjaš (tudi oni so ljudje - vsaj nekateri, no:D )

Sicer pa moram reči, da včasih največje pizdarije na cesti delajo tovornjakarji, hujši so kvečjemu še kombiji. Najhujši gnoji so pa taksisti (vsaj v LJ).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

DoberMan ::

Ah taxisti, sej za njih pa so itak en drugačna pravila. Taka, ki z onimi za nas navadne smrtnike nimajo kaj dosti skupnega. :)

Tear_DR0P ::

Sicer pa moram reči, da včasih največje pizdarije na cesti delajo tovornjakarji, hujši so kvečjemu še kombiji. Najhujši gnoji so pa taksisti (vsaj v LJ).


Jst se od aprila naprej vsak dan vozim delat v LJ. In še enkrat nism vidu da bi tovornjakarji vozl kej narobe (Mogoč se vozijo 10 do 20 kmh prehitr ampak to ni tko slabo če se hočeš 130 furat po navadni cesti). Ja se zgodi da menja pas tam ko ne sme, sam to prej nakaže in počaka da ni nikogar na njegovi desni ostalo pa ne.
Vozniki osebnih vozil al pa kombijev so pa druga reč. Dostkrat se furajo precej prehitr, izsiljujejo, vozijo brez smerokazov, zadrge ne pozna nihče! Da ne govorim o tem da sm v tem času stal 5x kr je kak pametnjakovič z dobrim avtom mislu kok u kurcu šoferji so tovornjakarji. Poln tovornjak ma 30 ton, bremzanje iz 90kmh je težka reč za tako pošast, prav tako pospeševanje v trojanski klanec. Ne izsiljujte tovornjakov, sicer si zaslužite da vas izrinejo iz ceste. Ti ljudje so vsak dan na cestah in znajo vglavnem zelo dobr vozit. Neumno mnenje o tovornjakih se pozna tudi na cestninskih postajah, kjer se ljudje raje postavijo za 10 osebnih avtomobilov kot za dva tovornjaka, kaj mislite kdo je prej preko cestnine?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

> kot za dva tovornjaka, kaj mislite kdo je prej preko
> cestnine?

Jaz, ker se skozi ABC spuro peljem... ;>

Tear_DR0P ::

Aja pa še neki. Če vidite kdaj na črnem kalu al pa kje drugje po vsem svetu kako dva tovornjaka vštric vozita, ali pa eden po obeh pasovih in tako zaustavljata kolono, je to zato ker je bolje da se obe koloni peljeta počasi, kot pa da se ena sploh ne.
Vožnja je njihovo življenje, njim težit da ne znajo vozit je tko ko da bi reku kuharju da ne zna kuhat!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jype ::

Jaz mam kot biciklist bistveno boljse izkusnje s kamjonarji kot z ostalimi vozniki, sem pa ziher da obstajajo izjeme, saj to povsod. Na jetra mi gre, da grejo s tovornjaki po starih cestah tam, kjer bi lahko (ali morali) jit po avtocesti, pa ne vem kaj jim je, a je cestnina predraga al uzivajo na preozkih cestah... Tezko rect.

Aja, severne dezele... Severna nemcija, Nizozemska in Danska so super. Bolj severno se nisem sel, ampak predvidevam, da je podobno. Ce si na kolesu, potem si na varnem, nihce se niti priblizno ne spomni prehitevat, ce gre avto nasproti, vsi se ustavijo, preden zavijejo desno, da vidijo ce gre kolesar in kolesarske steze so malo manj smrtonosne, kot pri nas, kjer so samo lepe risbice, tam kjer sploh so.

No, ko se tkole kregate kdo je vecji butl, se mi zdi, da bom danes kar doma pocakal, ce ne me lahko se kdo zbije. Srecno voznjo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

perci ::

Tkole je - če tovornjakar naredi napako, je ta lahko hitreje bistveno usodnejša kot če jo naredi voznik osebnega vozila.

Zanč, ko sem se peljal iz MB proti LJ prehitevam en tovornjak in model kar na enkrat zapelje na levi pas, čeprav sploh nikogar ni prehiteval - očitno se je izognil kakšni stvari na cesti in je s 3/4 tovornjaka zapeljal na levi pas - še dobr, da se mi je ze na zacetku zazdel sumljiv, drugac zdele ne bi tega pisal - dost za las je slo. Pa niti nisem tako hitro peljal - okol 150km/h. Kolega na sopotniskem zicu je bil cist presran - no sej je res, da bi jo on prej skupil kot jst >:D V glavnem, če ne bi bil pripravljen po žlajfu skočt na vso moč bi končal pod tovornjakom.

Nekaterim tovornjakarjem se po domače povedano jebe za vse ostale udeležence v prometu in se tko tut obnašajo. In ker majo velik tonaže pod ritjo si to tut lahko prvoščjo.

Jebiveter ::

Pa niti nisem tako hitro peljal - okol 150km/h


;(( Pa dobro folk! Kaj vi poznate omejitve na nasih cestah?!
Splosna omejitev na AC je 130km/h!!! In ne +-10%!!! :\ ;(

Pa kako lahko reces, da nisi hitro peljal, ce pa si sel 20km/h PREHITRO!:|

Zelo zanimivo je spremljati tole debato. Res. Cisto vsak peni, da kako so "slovenski vozniki nevarni vozniki" in "ne poznajo predpisov". Potem pa vsah drugi v svoji zgodbi omeni, da je "peljal zmerno 26-40% hitreje kot je dovoljeno". Pa vi sploh veste kaj pisete?! Kaj ko bi zaceli najprej nase pizdit ko vidite, da greste cez omejitev? Bi blo vec koristi...:\
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

RacaClone ::

Slovenaci smo najslabši pa nesramnejši vozniki v celi Evropi. Ker ljudje so prepričani, da je izpit državljanska pravica. jest bi bl delu selekcijo, kdo bo vozu kdo pa ne, k eni so totalno nesposobni.

perci ::

Pa kako lahko reces, da nisi hitro peljal, ce pa si sel 20km/h PREHITRO
Z avtom s katerim se lahko pelješ 180km/h bp z varnostjo na nivoju katrce, ki gre 100km/h. Avto je od katrce boljši 200%, kršitev omejitve je bila pa 15%.

Me pa zanima kolko km mas kej narejenih, da se klele finga delas. A tut po 4 pasovni dolenjski cesti proti rudniku peljes 50km/h? Ker taka je omejitev, ves.

Skratka, z dobrim avtom je 150km/h majhna hitrost in nima to nobene veze s tem, da tovornjak brez žmigavca zapelje vate, ko si ze skoraj vzporedno z njim.
Slovenaci smo najslabši pa nesramnejši vozniki v celi Evropi. Ker ljudje so prepričani, da je izpit državljanska pravica. jest bi bl delu selekcijo, kdo bo vozu kdo pa ne, k eni so totalno nesposobni.
Mater ste gobčni s temi najslabšimi vozniki v evropi. Dejte mi to dokazat s kakimi stevilkami ne sam gofljat tja v tri dni.

dëych ::

Najbolj me moti pr teh voznikih to, ko se spravim nekoga prehitevat, on prtisne po gasu. Ne vem ej, al ljudje ne znajo uporabljat ogledal al so tolk hinavski al kaj jst vem. Na avtocestah je podobno, se pelješ 160km/h, pa se ti nastavi en model, ki se pelje 120km/h al pa še manj, mislm ej. Pa folk bi lahko mal več ogledala uporabljal.:\ Pa na k*** mi gre folk, ki mi čist za "ritjo" voz, sploh pa ponoč.:|

Lp

flipflop ::

To je tudi problem,ja. Da se ga spraviš prehitevat, potem pa še un na gas pritisne. Pa da se mi v mestu pelje čist za ritjo, k tam ponavad zmeraj grem 50,največ 60. Prehiti me pa ne, če se mu že tolk mudi,...

Jebiveter ::

Perci: kaj ima kakovost avtomobila veze z tem ali se ti lahko tako hitro peljes? Ja, lahko se, mogoce celo varno, ni pa ti dovoljeno. In to je eno od prvih pravil, ki jih izves v avtosoli, pa ga vseeno zavestno krsis in spravljas v smrtno nevarnost sebe in, kar je najhuje, ljudi okoli sebe. No, pa razlozi mi razliko v resnosti prekrska med nekom, ki gre 20% hitreje od dovoljene hitrosti in nekoga, ki ne prizge zmigavca pri menjavi pasa.

Ne me narobe razumet, nikakor ne zagovarjam ne-priziganje smerokazov, celo nasprotno, to mocno sovrazim. Hocem le pokazat, da ima folk napacne predstave o dejanjih drugih in svojih dejanjih. Ker komot bi te tisti, ki ga obtozujes taksnega in drugacnega prekrska (na licu mesta) vprasal "kdo pa tebi daje dovoljenje, da vozis prehitro?"

Aja, sem se mladi voznik, izpit imam slabih 8 mesecev. Kilometrine nimam nevem koliko, imam pa vec daljsih tur za sabo (Primorska-Dunaj-Primorska,...). Med drugim sem dozivel tudi to, da je clovek ustavil sredi avtoceste, kjer se le-ta zoza v en pas, in hotel prav primitivno obracunati z drugim voznikom, ker ga je opozoril na nepravilno voznjo (izsiljevanje). Seveda je pri tem skoraj povzrocil prometno nesreco z vec kot 6 avtomobili.
Anyway... nocem reci, da sam zmeraj vozim po vseh predpisih. Voznjo ponavadi prilagajam razmeram, nikoli pa ne pretiravam. Prav nic me ne mika, da bi koncal kot voznik tistega Passata s prejsnje strani...:(
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jebiveter ()

slawc ::

res hinavski posti... tako kot je nekdo omenil ze pred mano. Kako lahko pizdis nad nekom, ki pelje cisto po pravilih, ti pa 160? Povej vso zgodbo in ne napol. Kako se je nastavil? Je na avtocesti prehiteval pri 120? Tu ni nic narobe.

Povem primer kolega iz sluzbe: je sel iz dvorisca ven, po cesti prileti avto in poci. In kdo je bil kriv? Ta, ki je sel iz svojega dvorisca na cesto in onemu zaprl pot? NE! Oni, ker je peljal prehitro in ce bi peljal po predpisih bi se izkazalo, da do nesrece sploh nebi prislo. Veliko postov je na ta stos.

Tudi tovornjakar ali katerikoli voznik lahko in pomoje tudi pricakuje, da avto dalec za njim vozi po predpisih in da je zadosti dalec, da ga ne bo se dohitel - hej, ce vozim 130 in nekdo, ki ga prehitevam 100 (kar je polnoma prav in dovoljeno) me nikakor ne sme dohiteti nihce!!!

Zelo zelo lame:sem sel samo 15% prehitro, a ti pa vozis po predpisih?? Hej, tu ni omenjal sebe kako on vozi ampak kako se ti hvalis, da vozis prehitro. To velja za vse. Se je mogoce kdo vprasal, kako bi bilo, ce bi vozili po predpisih?

Kot je bilo ze bolj na zacetku omenjeno, da tisti, ki vozijo po predpisih naj dvignejo roko (ali nekaj takega - nevem kdo je to izjavil). Mogoce vidis kaksno roko?

Kaksna dva tedna nazaj v casopisu (DELO, mislim da je bilo na neki regionalni cesti, se neko vozilo je bilo vpleteno): zelo dober avto, se manjsa hitrost, : mrtev voznik in sopotnica. Kako dober avto je pri tej hitrosti bolj malo pomeni, da prezivis kakrsnkoli trk pri tej hitrosti moras imeti res sreco.
LP, Slawc

Pyr0Beast ::

Jst sm šu s prjatlom n Far Cry tekmovanje iz NM v BTC.

Pa se lepo furamo po avtocesti nato cestninska postaja.
Mi gremo lepo po ABC. pred nami pa se pri 100km/h vrine en audi. Rampa se ne odpre in skoraj Bum. Pol se je pa ena ženska šla opravičevat, češ da ji je za&)(/& celo progo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dëych ::

res hinavski posti... tako kot je nekdo omenil ze pred mano. Kako lahko pizdis nad nekom, ki pelje cisto po pravilih, ti pa 160? Povej vso zgodbo in ne napol. Kako se je nastavil? Je na avtocesti prehiteval pri 120? Tu ni nic narobe.

Ne, ti pelješ 160km/h in pred tabo začne ven iz desnega pasa, na prehitevalni pas zavijat počasnejše vozilo in v takih primerih se lahko zgodi nesreča, kakšna ne sprašuj. In kdor misel "počas" vozet, naj vozi po svojem pasu, ne pa da ti zapre pas. Ne vem kaj tle ni logično. In jst se na nobenga ne pizdim, če mi kej tazga nardi (ne trobim, ne blendam) samo zaviram, drugega mi itak ne preostane. Moraš pa ti vedet, da če se pelješ po avtocestih, moraš veliko bolj nazaj gledat, sploh ko imaš namen menjat vozni pas. Ne moreš ti kr zapirat pasove pa se nastavljat. :O

Pa na avtocestah ni pravilo samo to, da se pelješ 130km/h in menjaš pasove kadar se ti zaljubi. Je še dost drugih stvari, na katere moraš gledat. :\

jRk0 ::

za mene je avtocesta precej bolj stresna od voznje po navadnih cestah. ker mores biti petkrat bolj pozoren kot ponavadi. sploh pa ce vozis 160 ;)
You fuck up once, you loose two teeth.

Pyr0Beast ::

Mi smo peljali 65km/h proti cestninski ene 50m pred njo. Pol se pa vrine tisti norc.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

perci ::

res hinavski posti... tako kot je nekdo omenil ze pred mano. Kako lahko pizdis nad nekom, ki pelje cisto po pravilih, ti pa 160? Povej vso zgodbo in ne napol. Kako se je nastavil? Je na avtocesti prehiteval pri 120? Tu ni nic narobe.

Ne bodi pameten ampak raje preberi moj post - tist tovornjakarski tepec je skočil na levi pas brez da bi koga prehiteval. Poleg tega je to naredil šele takrat, ko sem bil ze cist zraven.
Pa se nekaj - tovornjak ima omejitev 100km/h. Recimo, da bi res nekoga prehiteval, bi morala biti njegova hitrost vseeno vecja od 100km/h tko, da je tut on v prekršku.

Pa rad bi vas frajerje, ki vozte skos po predpisih in niste se nikol sli cez 60km/h po tistem delu Izanke, ki je ze v LJ, videl cez 5 let ko boste mal kilometrov skoz dal. Me zanima, ce boste takrat se tko pametni.

Jebiveter: Pejt na Ig pa mi povej, ce je na LJ delu izanke smiselno vozit 50km/h. Potem se pa od trnovske cerkve zapelji proti rudniku in povej koliko si peljal - omejitev na tisti 4 pasovni cesti je 50km/h. Pa se povej mi, ce pred cestninskimi postajami vozis po omejitvah?

Sicer sem pa jst s to temo zaključu. Sami otroc, ki pametujejo, izpit majo pa pol leta - izkusenj pa za prdec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

RacaClone ::

perci: sej vemo, da nisi pelju 160, ampak samo 100 pa de se zdele sam klele pred otroci važš :P

perci ::

Odvisno na kerem avtu, na mojem mam potovalno 130, na fotrovem pa 160. In ne, ne mislim si zaradi tega, da sem frajer - to je totalno OK hitrost za vsak novejsi avto srednjega razreda.

Zdej se pa res umikam iz te teme - lepo se mejte.

Ziga Dolhar ::

RacaClone ... moraš?
https://dolhar.si/

slawc ::

Perci:
Heh, kaj mislis, da imas edini veliko kilometrov in so okoli tebe sami otroci? Po cem to sklepas? Ugani koliko killometrov ima kdo ter koliko casa ima izpit. Kr nekaj govoris na pamet.

O tocno tvojem konkretnem tovornjaku nisem nic hotel povedati (podal sem primer tovornjaka, ki prehiteva), ker je bilo res nespametno in nevarno (vseeno si vozil prehitro pa ceprav imas dober avto).


Ne, ti pelješ 160km/h in pred tabo začne ven iz desnega pasa, na prehitevalni pas zavijat počasnejše vozilo in v takih primerih se lahko zgodi nesreča, kakšna ne sprašuj

To pocasnejse vozilo pelje 130, ti prigonis s 160 in se mu zabijes v rit, nesreco si pa povzrocil ti in si zanjo kriv ti. Res pa je, da moras gledat nazaj, vedno neglede na karkoli. Tu ni dileme. S tem lahko preprecis nesrece zaradi "norcev", ki vozijo prehitro. Kaj sedaj ni jasno, ce vozis prehitro?????
LP, Slawc

dëych ::

To pocasnejse vozilo pelje 130, ti prigonis s 160 in se mu zabijes v rit, nesreco si pa povzrocil ti in si zanjo kriv ti.

Jah, ni nujno da sem samo jaz kriv. Ker to je podobn, kot če bi zapeljal na levi pas na lepem in bi se enmu čelno zaletu. Tle na avtocesti se pač v rit zabiješ. Itak pa moraš vse gledat, ko voziš tko hitr. Sm ko se folk potem noče umaknit prec, pa kr menca pa sanja neki na prehitevalnem pasu. Sploh ne spremlja kaj se dogaja za njim, to mene mot (ne moreš sanjat, pa se vozit kot da si sam). :\ Ok, zdej pa dost o tem.:D

Lep dan vsem skupaj.0:) Vozite strpno in z glavo.:) :\

Binji ::

Se kr strinjam s Percijem..tisti kamion je zajebal ne pa on. Vsak voznik mora, preden zamenja pas, preveriti ce ni nobenga tam, vkljucno z mrtvim kotom (ce ne veste kaj je to prosim pejte ven iz te teme). Jst to preverjam se med voznjo vsake tolko cajta iz navade. In ze res, da je vozil 160km/h cez omejitev, ampak ni pa taka visoka hitrost, da bi se kamionu tako hitro priblizal, da bi oni voznik menil, da ima se cas pas zamenjat.
Sej tudi vidis s kaksno hitrostjo se ti nekdo priblizuje. Ce je razdalja premajhna za tako hitrost pol pac ne zamenjas pasu. In pika. Razen ce se hoces zapakirat v plocevinasto krsto po meri.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

dexter_II ::

Ne, ti pelješ 160km/h in pred tabo začne ven iz desnega pasa, na prehitevalni pas zavijat počasnejše vozilo in v takih primerih se lahko zgodi nesreča, kakšna ne sprašuj

To pocasnejse vozilo pelje 130, ti prigonis s 160 in se mu zabijes v rit, nesreco si pa povzrocil ti in si zanjo kriv ti. Res pa je, da moras gledat nazaj, vedno neglede na karkoli. Tu ni dileme. S tem lahko preprecis nesrece zaradi "norcev", ki vozijo prehitro. Kaj sedaj ni jasno, ce vozis prehitro?????


torej ce bi vsi vozili 130 nebi bilo nesrec. Oh comon|O ! Pa kok se jih zgodi na avtocesti, osebno mislim da so nesrece neprilagojena hitrost na reg. cesti, prehitevanja, spregledani semaforji. neizkusenost, prepontentnost (ne mores s kako 5-tko vozit 160, ker je krsta...).

Torej je zate boljsi voznik, tisti ki je spregledal in sel na prehitevalni pas, kot tisti ki gre hitreje. Zanimivo.

A si predstavljas kako 4 pasovnico Nemcija, kjer je potovalna konstantno 160+, ce je zamasek vsi 4 zmiguce vklapljajo...je pa pri taki hitrosti treba biti pozoren ker vsaka sekunda je lahko zaj... pa se nisem dozivel kake hujse izkusnje, videl pa par kresov,vecinoma plocevina,ker so to vecinoma masivnejsi avtomobili.

Ne vem koliko vas pozna razliko med kakim bmw,a6,vw... ali clio,punto.... 160 je zlo normalna hitrost za vecje avtomobile,za manjse je pa ze dosti na meji, leti ze ,ustavlja ali kontrolira se pa bolj slabo.

je kdo prej gledal na dnevniku o predorih. Eto vidis kaj ti je jeb. od voznika? Mulci, ki nekaj nastavljajo na vozisce, obracanje ali voznja v rikverc na avtocesti.Takim bi jest vzel voznisko za 10+ let.

Ce pa jest spostujem omejitve v mestu, vozim namesto 90, 110-120 in namesto 130, 160, kjer ni prometa pa tudi 200 in do sedaj nisem prejel kazni (razen parkiranja), nisem naredil nesrece pa imam ze cez 200.000km,mimo pocasnejsih ne norim, lepo spustim plin, pridem mimo pospesim,puscam prednost s stranske ceste, se cudim ker me prehiteva v Medvodah, ker je kolona pred nami in zacetku LJ.... a sem jest slab voznik? torej padem na hitrosti:\

KTr1sk ::

Jz pa prijatelj sva se z cliotom I peljala proti cestnini tepanje, peljala sva se okoli 160km/h (po desnem pasu) mimo naju je "švignil" rešilec 8-O in potem smo se na cestnini istočasno ustavili in je iz rešilca prišel ven šofer in se je začel dret kako se vozima, da je že velikokrat pobiral po tleh take mlade.
Res sva se prehitro peljala, ampak on s kombijem pa je še veliko boj peljal, ki ni bil na nujni vožnji (prej je počasi peljal in je ni imel nobenega noter). Res da se ni tako hitro dobro vozit, pa zdaj imam tudi jaz cliota in se ne peljem "tako" hitro, sploh pa če piha malo bolj veter, te kr zanaša. Aja to se je zgodilo pred kakšnim dvem letim.
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

SkIDiver ::

username vozni pas sem menjal za križiščem, kjer se je cca 200m dolžine preden se cesti razcepita. Delal pa sem vse po predpisih!

Kar se tiče kolesarjev lahko rečem samo eno. Na te je treba najbolj pazt. Sploh, ker jih vidm samo v ogledalu. Čez šipo v kabini jih ne morem, ker nimam stekel na zadnji steni kabine. Tako, da preden zavijam na desno gledam 200 do 300m prej v ogledalo, če se kje kakšen pelje za mano.

perci veš mogoče registracijo tovornjaka? Mogoče pa se ni izogibal ampak zadremal! Lahko iz izkušenj povem, da bi iz LJ v Munchen pršu z osebnim avtom brez blema z tovornjakom bi blo pa mal jebe, če ne bi prej spal min 8 ur. Ni enostavna.

Pa še ena o tovornjakarjih. Eni so res grozni. To ni kej. Pri vseh se najdejo grozni vozniki ampak naj kdo reče kar hoče pazmo pa bolj na druge udeležence kot pa ostali. Izjeme so le tisti, ki so res frflasti in sploh ne gledajo kaj počnejo in kaj se dogaja okoli njih. Taki so pa strah vzbujajoči celo men. Najhujš je pa ko šoferji ne znajo precent kolk so še zmožni pelat, da ne zaspijo oz dremajo za volanom. Drugače pa mene varuje za enkrat 5 ton železja in če mi en čelno preleti v kabino mi znajo it tud noge! Tolk o tem kolk se lahko varnega počutm v tovornjaku.

Pred 14 dnevi bi lahko na Jesenicah zrediral celo familijo v kanguju. Model me je praktično sesilu. Po moje me je spregledu in to sred belga dneva. Seveda sem ga prec vidu in se ustavu 3 metre pred njim na izi. Da bi ga spregledu za 6 metrov bi blo po celi štiri članski družini. Bočnega trka zagotovo pr 50km/h z 7.5 tonsko silo ne bi preživel, ker to sam rine. Če bi bi preživela sam ženska na desni in otrok, ki je zadi sedel na desni strani.

Pa narod vse preveč precenjuje sposobnosti tovornjakov. Večina vas sploh ne bi vrjela kaj prazen tovornjak z 5 tonami in 160 konji dela, ko začne turbina delovat pr pospeševanju. Samo potem pride do izraza to, da ima daljše prestavno razmerje kot osebni avtomobil in ga to izda.

Cesta nikakor ni igrišče. Izpit pa dones res lahko dobi skoraj kdor hoče. In to je napaka. Najbolj pa bi dal po prstih tistim, ki vozjo pijani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16332551 (30303) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528114162 (91184) solatko
»

Ali blendate nasproti vozečim? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20449004 (43850) kalko

Več podobnih tem