» »

Za vse, ki kupujete DVD zapisovalec

Za vse, ki kupujete DVD zapisovalec

Caligula ::

Se splaca kak teden al pa dva pocakat, ker prideta tud h nam dva zanimiva modela in vsaj v Evropi nista nic kej draga oz po dobrih 100 Evrov.

Prvi je Benq DW 1600, ki pece z 16krtno hitrostjo in je po testih sodec nesramno hiter in odlicno zapisuje in bo baje tudi DL medije pisal 4kratno, drugi pa je NEC 3500, ki prav tkao zapisuje 16kratno in na DLje 4kratno in je v Essediju npr 118 Evrov. Benq je na Geizhals najti ze za pod 100 Evrov.

Zaenkrat Benq pece le +R in+RW samo bo jeseni upgradan tudi na - ampak itak ima ze prilozen program za bitsetting tako, da sploh ni panike.

O BENQ pekacih je dosti hvale glede peke in hitrosti, NEC pa je itak znan kot odlicen zapisovalec a razmeroma slab kot bralna enota, kar je vsaj mene pri 2500 ziritiralo in sem ga prodal.

No skratka, ce se ogrevate za DVD pekac se vam splaca malenkost pocakat. Ker naj bi oba tud na nekatere 8kratne medije pekla 16kratno in to zelo dobro. Bo pa Benq verjetno hitrejsi id NECa in poln DVD+R medij zapise v dobrih 6 minutah.

NEC bo tudi CDje zapisoval 48 kratno in CD-RWje 24 kratno in DL DVDje 4kratno.
DVDje bo 16kratno zapisoval po metodi CAV .
  • spremenil: Caligula ()

fahrenGONE ::

Hm... Po eni strani se splaca pocakati, po drugi pa so 8x/8x trenutno zelo poceni. 16x zapisovanje se slisi zelo cool, problem pa bo dobit medije in tudi cena le-teh. NEC zapisuje zelo kvalitetno, Plextor trenutno dela na odpravi napak in ko to uredijo bo tudi (spet) zelo dober zapisovalnik, seveda za 80% vecjo ceno od konkurence. Mimogrede - NEC je res obcutljiv za slabe medije, je pa obenem tudi dober test - ce medij prebere brez problemov si lahko preprican, da je vse OK in brez napak. Za 12x branje pa priporocam Plextor 712A, za snemanje pa se ne, ker imajo problem z elektroniko/firmware ( CDFreaks.com thread ), tako da se splaca pocakati, vsaj glede Plextorja.

Bottom line - ce mislis kupovati DVD-R(W) enoto za dlje casa, potem pocakaj. Jaz imam NEC2510A in nov model bom kupil ko vecina predstavi novejse modele, saj me tudi zanima PI/PO testiranje in kvaliteta/hitrost branja. Tukaj ima Plextor en plus, drugace pa zelo velik minus zaradi problemov z zapisovanjem.

Caligula ::

NEC 3500 ma mogoce izboljsane bralne zmogljivosti, ker je folk fajn najedu zarad tega. Razlike v cenah bodo minimalne, cene 8kratni medijev tud padajo, oba zapisovalnika pa naj bi odlicno 16kratno pisala na veliko 8kratnih medijev.

Oba mata tud nove tehnologije proti tresenju ploscka, prlagajata laser odbojnosti medija, mata temen pladenj,.. pa se kr neki izboljsav.

Pa sej pravm, BENQa so v testih zlo pohvalil ceprou je bil se bolj beta firmware pa testno enoto.
V cenah bi mogla bit razlika max 5 jurjev recmo. In, ce bi NEC koncno bral tko k se spodobi,.. bi to takjo doplacu,..

K te 8ratni k so zdej uzuni majo vsi neke slabosti-al ni bitsettinga al so pocasni al slabo pisejo pa dobr berejo al pa obratno..

Pa itak hitrejsih od 16 ne bo tko da se splaca se par tednov pocakat pa mas pol mir. K lahk tud da bojo 4kratni DLji kdaj pocen,..
No skratka razlike v cenah so minimalne. V tujini po 20 Evrov. Naj bi pa oba pekaca pekla bolj kvalitetno in bolj trajnoin nasploh z manj napakami.

PS: Plextor ne bo nikoli vec vreden svoje razlike v ceni. Se, ce bi imel enako ceno, te dni vsaj pri DVD pekacih ponuja manj kot kak konkurent.
Skratka Plextor bo ostal za folk, ki scene ne spremlja in imajo prevec denarja.

NEC 3500 je v EU najti ze za 83 Evrov. Skratka razlik v cenah prakticno ni vec. Tudi pri nas bi mogel biti pod 25 jurjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

fahrenGONE ::

Slisi se cool! Ja, kar pocakaj na nove modele, saj vidim da obetajo veliko izboljsav. Glede BENQ nimam nic izkusenj, tako da bom verjetno kupil NEC 3xxx oz pocakal na opise na cdrinfo.com - cdlabs.com - cdfreaks.com ipd... Ce ga kupis pred mano, potem sporoci kako se obnese. :) Glede medijev je res da se cenijo samo pri nas je se vedno tezko dobiti res poceni in kvalitetne, na primer Verbatim ali TY... Hm a morda ves kje pri nas se jih dobi poceni? :/

Plextor je zadnje case en shit. Celo pri novih Plextor CD-R medijih sem opazil znizanje kvalitete... bleh. Saj ne recem, ce bi bili poceni, ampak za vse kar nosi 'Plextor' ime placas 80-100% vec za ti. King Of Quality. Zadnje case pa je imajo same probleme... Ravno zaradi tega sem kupil NEC2510A. Imam tudi crn pladenj, ker sem vzel izvedbo v crni barvi. :D

Caligula ::

Tule je en test od BENQA

Caligula ::

No, pri PC DOM imajo zagotovo najnizje cene pri nas in celo med najnizjimi v Evropi. In ja, zraven je racun in SLO garancija in sam imam z njimi dobre izkusnje. te cene so z DDVjem in sem jih dobil po mailu. Mail majo pa: pc-dom@siol.net

DVD-RW

DVD-RW LG 4/2/24/16x, Box
11.700

DVD-RW LG 8/4/24/16x, Box
14.300

DVD-RW LG 12/4/40/24x, Box, R9
20.700

DVD-RW ASUS 8/4/24/24x, Box
18.200

DVD-RW PIONEER 8/4/32/16x, Bulk
17.800

DVD-RW PIONEER 16/4/32/24x, Bulk, R9
20.400

DVD-RW NEC 8/4/32/16x, Bulk
14.800

DVD-RW NEC 8/4/32/16x, Bulk, B
14.800

DVD-RW NEC 8/4/32/16x, Bulk, R9
15.500

DVD-RW NEC 8/4/32/16x, Bulk, R9, B
15.800

DVD-RW NEC 16/4/48/24x, Bulk, R9
19.800

DVD-RW NEC 16/4/48/24x, Bulk, R9, B
19.800

DVD-RW NEC 16/4/48/24x, Bulk, R9, S
19.800

MEDENA ::

tem cenam še 20% DDV + 400/500 SIT PTT...

Caligula ::

Jp to je res. Sem to najprej narobe videl.

MI5Ek- ::

tem cenam še 20% DDV + 400/500 SIT PTT...

+cca 1200SIT za dostavo, kajti 400 SIT plačaš samo zato, da ti oni naročeno stvar odnesejo na pošto.

Mirko5 ::

Nec 3500 je ze mozno dobiti pri nas.
Za 24.990,00 in zastonj ga dobis na dom.
www.nakupi.net

Dr_M ::

kaj pa 8x dvd+rw??? ce ni, je brez veze...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Caligula ::

Ne, za tistih 500 SIT ti dostavijo na dom. Sem tako dobil disk, ki sem ga kupil pri njih.

DR_M ta NEC naj bi mel tudi odpravljene slabosti iz serije 2500-skratka bil naj bi se boljusi pisalec, odlicno naj bi tudi bral,. na smartbuy 8kratne DVDje naj bi odlicno pekel v tocno 6 minutah-z izjemno kvaliteto. skratka prodisc04, ki naj bi bil zlo poceni se z njim odlicno razume,..
CDje pece z 48kratno hitrostjo. Skratka to je koncno tista stopnja, ko res nimas pricakovati kaj vec.

Testi so pa pohvalni.

Matek ::

Emm, na geizhalsu najdem trenutno tudi benq dw 1610 in 1620. Kako se ta 2 razlikujeta od 1600 (1620 je namreč 25% dražji)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Quikee ::

Jaz bi pa vpraso keri je boljsi Pioneer 108 ali Nec 3500? Zanima me, ce ma kdo kake izkusnje s katerim od teh? Ne morm se odlocit =)

Dr_M ::

verjetno je nec precej boljsi. in predvsem hitrejsi.
pioneer je komi kej hitrejsi od 12x dvd pekacev...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

EiYou ::

Mogoče ti bo TA stran kaj pomagala pri izbiri.
Jaz imam Pioneer 108. Prvi je bil, ki sem ga našel na spletnih trgovinah. Čez dva dni pa sem zasledil tudi NECa, a je bil Pioneer že doma. Pa saj ima tudi Pioneer NECov ČIP za krmiljenje in sta skoraj ENAKA po specifikaciji.

Quikee ::

Vem vse to.. sem prebral dosti forumov.. Zanimajo me samo kake izkusnje je kdo mel s katerim od teh dveh pekacev.
Pekaca imata sicer podoben hardware samo Pioneer je pocasn pri 16x ker pece z Z-CLV, Nec pa CAV. Polek tega Nec podpira tudi AOPC. Skoda, da na CDFreaks se nimajo testa Pioneera ali Neca, te bi se lazje odloco.

Unspoken ::

Primerjava med Nec 3500 in pioneer 108 Tukaj.

Quikee ::

Tudi to ze poznam.. pa sn bral da pogon na katerem je testiral ni najbolj primeren.
Rad bi kako primerjavo z KProbe.
Do zdaj kaj sem gledal po forumih je na nekaterih boljsi Nec na drugih Pioneer.

EiYou ::

Kupi že enega, ker generalno najboljšega ni in ga ne bo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EiYou ()

Quikee ::

Hehe ali drugace povedano.. oba sta najboljsa oz. noben od teh dveh me ne bo razocaral =)

Caligula ::

No Benq je izdal firmware, ki DW1600 spremeni v DW1620 in je tako sedaj pekac sposoben peci tudi na DVD-RW in DVD-R medije. Ceprav je mel ze prej bitsetting utility.

VEC O TEM

d.k. ::

Zivjo.

Mam namen kupiti Nec 3500 ali Pioneer-108,me pa zanima kakšne izkušnje imate z tema dvema pekačema,in katere dvd medije za snemanje mi priporočate,razne teste po tujih forumih sem bral,vendar imam najraje če mi pove kdo iz osebnih izkušenj.Uporabljal pa bi ga za presnemavanje filmov.

BaRtMaN ::

Da se ne bi tvoji DVDji zdrsali, ne? ;)

Svetujem ti NEC 3500, Verbatim medije iz JAEta (obvezno morajo biti Made in Taiwan ali Japan) in pa DVD Shrink ali CCE z DVD-ReBuilderjem (CCE/DVD-RB) in še z DVD Decrypterjem.Boljše kombinacije trenutno ni.

DVD Shrink je zastonj, je enostaven, a ima MPEG-2 video pri velikih skrčkih (pod 80% originalne kvalitete) že artefakte, opazne kocke itd. Za večje skrčke pa poskrbi CCE/DVD-RB, ju boš pa bolj težko dobil.

Vedeti moraš tudi, da so tovarniško narejeni DVDji s filmi dvoslojni (DVD-9) in je zaradi tega potrebno video skrčiti na velikost, ki paše na DVD-5 (enoslojni mediji). Lahko se pa tudi izogneš vsej tej kolobociji s transkodiranjem in enostavno kupuješ DVD-DL medije, na katere lahko delaš 1:1 kopije. So pa zaenkrat v primerjavi z enoslojnimi DVD-+Rji (pre)dragi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

Eagle ::

Kak pa se vam kaj zdi tale sony: SONY DRU-700A ; po designu se meni najbol dopade ..

ABX ::

po designu se meni najbol dopade ..


AAAAARRRRGGGGGHHHHHH!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dr_M ::

hahahahaha.... :D
to je liteon 832.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Eagle ::

Droge delajo svoje ja .. kaj boš reko da ne zgleja prav lep proti nec-u pa tem običnim design-om ki jih majo ostali dvd burneri ?

Dr_M na kakega liteon-a si ti prišo? jaz mislim tegale sonyja http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=9741

Dr_M ::

Sony DRU-700 je Liteon 832.

kaj tuki ni jasno?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ABX ::

Kaj pričakuješ od nekoga, ki zbira snemalce na podlagi designa.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Eagle ::

kdo jih zbira po design-u? meni je samo všeč po design-u nisn pa reko da bi ga zato kupo jeote hlapec, zato pa sn vprašo kaj menite o njem:\

BaRtMaN ::

Meni ni všeč. Senca od logotov prav nesramno pada skozi prozoren pleksi in naredi vse negledalno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
149697671 (22180) nuclear
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
896997 (4580) AtaStrumf
»

Kater Dual DVD zapisovalec od nastetih?

Oddelek: Kaj kupiti
372280 (1641) Gronder

NEC 3500 ali PIONEER 108 ?

Oddelek: Kaj kupiti
392073 (1304) boštjan
»

dvd snemalnik

Oddelek: Kaj kupiti
212119 (1617) Dr_M

Več podobnih tem