» »

Kako je pravilno prikljucen blok Heatkiller 2.0 (vhod/izhod vode)

Kako je pravilno prikljucen blok Heatkiller 2.0 (vhod/izhod vode)

WhiteWolf ::

Sestavil sem si vodno hlajenje, pa me zanima, kako je pravilen vhod vode v blok?
http://www.hartware.net/review_414_4.ht...

Pride voda v levi prikljucek ali v sredino. Kje mora izteci?

Ko sem dobil blok je bil sestavljen in se mi je zdelo logicno da pride voda v sredino, sedaj ko gledam te slike, se mi zdi da bi morala voda priteci cisto levo? Kako je prav?

Drugace imam radiator Black Ice Pro2(na njem dva venta Titan 12cm ki sta na 7v), Pumpo L30 in ta blok Heatkiller 2.0. Cevi imajo notranji premer 10mm.
1. Temperature so na 2500+@2520Mhz pri 1.95 v ful load okoli 47. Se sam men zdi al je to mal velik?

2. Matr je jeba z zrakom ko imam radiator na vrho ohsija pritrjen. Bom moral kupit posodo, ker se ne morem znebit vsega zraka, saj t-člena ne morem dati visje od radiatorja. Ja, premikam ohisje in to, ampak potem spet cez cas zacne pumpa rohnet in morem spet vse mal nekak odzracit. Bo tale posoda vredu?

3. Na tej strani je review tega bloka ampak moja nemscina je v kur**. Bi mi znal kdo povedati kako je ta blok ocenjen. Po teblei na zadnji strani se mi zdi da se je dobro odrezal.

Kaj res nihce ne ve?

Keyser Soze ::

Glej, ne vem zakaj bi na izhod bloka delali reže za povečan pritisk oz. omejevali prehod. ZAto, da bo voda hitreje odtekla v cev. Na,a.

Vhod je sigurno na sredini, kjer so reže, da voda dobi malo večjo hitrostm izhod pa na levi in desni strani. Zato bi pa rekel, da ima tista srebrna ploščica tako veliko reže na straneh - da voda čim hitreje zapusti blok.

Lahko bi dal kakšne podrobnejše slike.

Imam občutek, da bi moral imeti tisti sredinski nastavek za cev spodaj kakšno tesnilo? Da bi vsa voda, KI PRIDE v blok, šla cez tri male režice.
OM, F, G!

Lahko bi dal kakšne podrobnejše slike.

So pa j apodrobne slike (razstavljen blok).

Imam občutek, da bi moral imeti tisti sredinski nastavek za cev spodaj kakšno tesnilo? Da bi vsa voda, KI PRIDE v blok, šla cez tri male režice.

Ne vem, ce je tako kot je na slikah je tako kot je. bloka nisem razstavljal, ker sem dobil sestavljenega z prikljucki gor.

Drugace imam temperaturo na ABIT NF7-S rev 2.0 na 2V in 2540mhz 48.5 po eni uri prima. So temperature previsoke? Koliko kaze abit vec kot ostale?

Studiram, da bom jutri ko bom narocil posodo narocil tudi vecje cevi, posledicno moram potem dobiti tudi drugacne smrekice za blok. Koliko zna pasti temperatura, ko bo vecji premer cevi?

Podrobnejše slike sem mislil v smislu da je bolj prostorosko (3D) ocenljivo kako izgleda blok. Ta slika, ki si jo dal (najbrž z interneta - digitalca pa nimaš) je bolj tloris bloka(2D).

Predvsem me zanima za pokrov, kako izgleda.

Temperatura? Če je to edini blok, ki je priključen na sistem bi bila lahko boljša. Ne vem pa kakšna je temperatura v ohišju - matične.

Kakšna je pa v Idle? 46? Koliko je razlike med mirovanjem in 100% obremenitvijo v stopnijah.

P.S.: Kako to, da pa nisi vzel kakšen bolj priznan blok - oz. z domačega trga.:\
OM, F, G!

Idle se misli, ko pustist sistem popolnoma na miru? Pade precej. Ene 5 stopinj pade cez 10 minut. Blok sn pa tud dost zategno (bolj ne gre).

Blok sem vzel ta, ker cem kupoval pri cool-pcju in sem kupoval vse skupaj in se mi je zddelo brezvzeze placevati se eno postnino za blok. Drugace prvotni namen je bil kupit antarctico, ampak na NF7-S rev 2.0 ne pase z orifinal pleksijem, mora biti pleksi le za XPje, katerga pri cool-pcju nimajo.
Drugace je ta blok na tem testu zgoraj bil enako dober kot antarctica. Tako da mislim da je zelo kvaliteten.

Glede na to, da imaš kar navit CPU (voltaža?) mislim, da so temperature kar realne.

Kaj boljšega ne boš dosegel. Morda če uporabiš boljšo pasto in ti rata lepo nanest na CPU. Ampak bolj ne kot ja.

P.S.: Sej Cool PC prodaja tud Eddyjeve bloke.:\ Na, ja kar je, je. Sej je tud to kar OK.
OM, F, G!

Ni jih blo na zalogi. Glede na to, da je po testu sodec tale moj blok po stopinjah cist enak antarctici je pomoje zlo ql blok. Nd vrjamem, da bi blo kaj boljse z eddijevim blokom.

Se pridobi kaj, ce zamenjas cevi iz 10 na 13?

Jah mal večji presek je, pa mal manjši upor tud. Slabše sigurno ne bo.

Znebi se morebitnih T-členov, ostrih zavojev in kar se da skrajšaj cevi. Pa odzrači sistem. Sploh radiator. Pomoje bo dosti lažje ko boš dobil posodo.

P.S.: Maš procesor na default voltaži?
OM, F, G!

Posoda pride jutr!

Procesor ni na default voltazi ce je na 2500Mhz! Je na 2V voltaze.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup vodnega hlajenja. Pomoč... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
674717 (4062) Vuli
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32222232 (13362) Dr_M
»

Vodno - par vprasanj

242075 (1491) tec
»

moje vodno hlajenje (strani: 1 2 )

628671 (6079) bodom
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

22518098 (13180) the_unborn

Več podobnih tem