Forum » Hlajenje in modifikacije » Nakup vodnega hlajenja. Pomoč...
Nakup vodnega hlajenja. Pomoč...
bluefish ::
lahko tudi navadno iz pipe. Boš pa potem seveda kaj hitro začel menjati cevke, črpalko,...
Skratka, nujno uporabi destilirano (pa saj ni draga). Ne pozabi seveda potem dodati še tistega anti-karkoližeje.
Skratka, nujno uporabi destilirano (pa saj ni draga). Ne pozabi seveda potem dodati še tistega anti-karkoližeje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vuli ::
Aha, to zaradi vodnega kamna ali je še kaka druga finta?
Ker drgač baje če navadno prekuhaš, gre kamen proč in je baje pol isto kot destilirana.
Ker drgač baje če navadno prekuhaš, gre kamen proč in je baje pol isto kot destilirana.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Da, zaradi vodnega kamna in seveda še vseh malenkosti.
Če navadno le prekuhaš še ne dobiš destilirane.
Če navadno le prekuhaš še ne dobiš destilirane.
Dobro, bom skoču na Petrol.
Hvala za info
Hvala za info
Še eno vprašanje, koliko dam pa antifriza zraven? 5ml-10ml bo dost?
1dl na 1l vode.
Ja sej sem imel namen kupit to AntiCorro-Fluid http://ekwaterblocks.com/shop/product_i... ,
samo sem pozabil ko sem naročeval cevi, radiator,... Pravijo, da je antifriz pa ravno tako dober.
A je važno kako naj povežem, zaporedje, ker sem videl dost primerov.
Eni imajo posoda za vodo -> pumpa -> radiator -> blok -> posoda za vodo
slika: http://shrani.si/?picture001x8wu.jpg
Eni imajo pa kontra:
posoda za vodo -> pumpa -> blok -> radiator -> posoda za vodo
slika: http://ekwaterblocks.com/vodno_eng.php
samo sem pozabil ko sem naročeval cevi, radiator,... Pravijo, da je antifriz pa ravno tako dober.
A je važno kako naj povežem, zaporedje, ker sem videl dost primerov.
Eni imajo posoda za vodo -> pumpa -> radiator -> blok -> posoda za vodo
slika: http://shrani.si/?picture001x8wu.jpg
Eni imajo pa kontra:
posoda za vodo -> pumpa -> blok -> radiator -> posoda za vodo
slika: http://ekwaterblocks.com/vodno_eng.php
meni osebno se najbolj logično zdi voda > pumpa > blog > radiator > voda. Seveda pa je tudi druga varianta čisto OK.
mihajlo carr ::
kakšno nalogo opravlja radiator? a ni to posoda kjer je voda pa na njem ventilatorji?
GA-P35-DS3, E2180@3.2GHz, Sapphire 2600XT OC@750/800mhz, WD4000AAKS,
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B
Tut meni se zdi najbolj logično, da gre iz bloka na radiator( da ohladi) in pol v posodo ->pumpo itd.
Radiator je radior, noter gre voda kjer se ohladi, posoda se pa drugo kjer tankaš vodo.
Radiator je radior, noter gre voda kjer se ohladi, posoda se pa drugo kjer tankaš vodo.
@mihajlo_carr: stvar gre nekako takole: iz posodice za vodo črpalka črpa vodo naokoli po krogu in do bloka na procesorju ali kje drugje, od tam gre po cevki do radiatorja kjer se s pomočjo dodatnega ventilatorja voda spet ohladi itd.
@Vuli: sem pa še malo razmišljal o tvoji prvo omenjeni varianti z radiatorjem pred blokom. V teoriji bi potemtakem radiator vodo ohladil na temperaturo, ki je nižja od sobne. Seveda pa je v praksi stvar popolnoma drugačna. Vprašanje je, če bi radiator lahko občutno ohladil vodo. Poleg tega pa bi v posodico prihajala topla voda in bi jo radiator tako ali tako moral ohladiti na sobno temperaturo.
Bi bila pa morda zanimiva rešitev z dvema radiatorjema .
@Vuli: sem pa še malo razmišljal o tvoji prvo omenjeni varianti z radiatorjem pred blokom. V teoriji bi potemtakem radiator vodo ohladil na temperaturo, ki je nižja od sobne. Seveda pa je v praksi stvar popolnoma drugačna. Vprašanje je, če bi radiator lahko občutno ohladil vodo. Poleg tega pa bi v posodico prihajala topla voda in bi jo radiator tako ali tako moral ohladiti na sobno temperaturo.
Bi bila pa morda zanimiva rešitev z dvema radiatorjema .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
mesoreznica ::
Vseeno kje je radiator (hladilnik), temperatura vode v sistemu bo enaka, če je pred blokom ali za njim. Recimo da daste posodo za vodo za primer ven in imate krog: radiator>blok>radiator. Tudi če je radiator za blokom je vedno tudi pred blokom, samo da je vmes še posoda za vodo. Temperatura v bloku bo enaka v obeh primerih.
LP
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
Sem naredu po drugem načinu. posoda-pumpa-blok-radiator-spet posoda in je kar kul.
Ne sem mislu, da je kej boljš če je za blokom takoj radiator, da se voda takoj ohladi.
Ne sem mislu, da je kej boljš če je za blokom takoj radiator, da se voda takoj ohladi.
Master94 ::
lahko sicer uporabiš vodo iz pipe samo je bolje da uprabiš destilirano- da se ti ne nabira vodni kamen
Ja sej, sem kupil destilirano vodo na Petrolu in dal še malo Antifriza,ker nimam tiste stvari za antikorozijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vodno hlajenje in p5k-e+e6750 ?!Oddelek: Kaj kupiti | 1241 (1016) | rejven |
» | Vodno hlajenje v kompletu ali po komponentah?Oddelek: Kaj kupiti | 2094 (1314) | Mitja358 |
» | Katero vodno Hlajenje kupiti?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1506 (1330) | DimmniBurek |
» | Hlajenje AMD A X2 4200+ AM2 DualCoreOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1661 (1248) | Puzo |
» | Vodno hlajenje in vaši nasveti!!!???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3049 (2283) | Eddy |