» »

Kateri hišni kino

Kateri hišni kino

štrudl ::

Rad bi kupil DVD predvajalnik in zvočni sistem 5.1. Za to sem pripravljen odšteti 85.000 - 95.000 Sit.

Razmišljal sem, da bi kupil zvočnike Logitech Z-5300 ti sicer ne vsebujejo Dolby Digital dekorderja, cena 50.000 sit (za to ceno imajo super zvok), torej mi ostane še 35k-45k Sit za predvajalnik (zaenkrat nimam še nobenega v mislih).

Vprašanje: Ali se da te zvočnike priključiti na DVD predvajalnik, ki ima vgrajen Dolby Digital dekorder.
Še neki ZELO bi bilo dobrodošlo, da ima DVD predvajalnik tudi radio sprejemnik.

Sam nisem dobro podkovan v tej stroki, zato so Vaša mnenja in predlogi dobrodošli.

eXtreme ::

Sam prsu povedat ce se nimas Z-5300 jih nabav k jest sm jih pa trgajooooo>:D sam mogoce je bass mal premocn drgach so pa vredni svojga dnara...

boštjan ::

eXtreme,pol pa znižaj BAS

rzhektor ::

štrudl: Jst ti priporočam, da ne kupiš teh zvočnikov. To so v bistvu piskalice, namenjene računalniškim igračkarjem ne pa spodobnim domačim kinom.

Raje si kupi posebej receiver in DVD player ter lesene zvočnike, pa boš vidu, kaj je spodoben domači kino. Razlika med temi plastičnimi zvočniki ter enim lesenim je res velika. Verjemi mi. Res pa je, da bi te tak sistem pršu krepko čez 100.000 SIT.

Druga opcija pa je da si kupiš komplet hišni kino. Dobiš jih že za okol 100 jurjev, sam od njih tudi ne pričakovat preveč.

Priporočam ti, da greš v kako bolje založeno trgovino kot npr. Big Bang, BOF al pa kej podobnga pa mal probaš sisteme pa boš vidu kakšna je razlika med lesenimi in plastičnimi zvočniki.

Ti logitechovi zvočniki pa niso primerni za domači kino

Keyser Soze ::

Ne pretiravat. Če nisi audiofil, kar po znesku namenjenem za nakup, sklepam da nisi, potem ne pomišljal o kakšni lesenih zvočnikih. Iverka je pa skoraj v vseh prisotna. Tudi tistih piskalicah. Tako da bodo sigurno OK zate. Vprašanje še če ne bi našel kakšnih cenejših. Pojdi malo preverit okoli, da slišiš zadevo. To je še najboljše. Za predvajalnik pa kakšen Kissov DivX pomoje. Ne vem, nisem toliko doma v teh predvajalnikih.

rzhektor ::

Kje si ti vidu iverko v teh logitechovih zvočnikih res ne vem (mogoče edino v nizkotoncu). To je sama plastika in povem ti, da niso vredni 50k, sploh pa ne primerni za hišni kino.
Če se boš vseeno odloču za "piskalice" si oglej Genius SW-5.1 Home Theatre, stanejo okol 30k, niso tko močni kot logitechovi, so pa leseni.
še link.

Keyser Soze ::

Ja, sej sem rekel naj gre pogledat še za kakšnimi drugimi. Pa pri takšnem rangu se bore malo pozna razlika med plastičnimi in "lesenimi".

Če pa že hočeš met les, pa dobre zvočnike mu pa kakšne Dalije priporoči.:\

Backup22 ::

Še en glas za Genius SW-5.1 Home Theatre, ki v moji sobi trgajo in lše lepo zgledajo0:)

eXtreme ::

BAS sm znizu kokr se da pa vse ostalo do konca pa je se zmer velik basa... nawem od kje teb rzhektor "piskalice" jest se mal bujim da nam meu kapsou na vratih ceprov mam tud komponente pa jih nism meu ze saj 5 let... tko da ma to dost bols zvok k pa komponenti pa niso komponenti za 100 jurjev... Mors najprej probat logiteche...

hostar ::

Frend si je kupu Logitech z-2200, to je 2.1 sistem in morm rečt da če bi jz kupoval zvočnike nebi nobenih komponent in reciverjov, ker te zvočniki trgajo. Dva zvočnika sta tok glasna da lohka postaneta preglasna za eno sobo in tudi dnevno sobo 10x10. Da o bassu ne govorim. Ko smo sprobaval je bajto tresl od spodi gor pa je mel na polovic, ker so bli novi in ni šu do konca. Tko da ti z-5300 za 50k priporočam bl kot pa karkoli druzga.

Keyser Soze ::

No ja o SQju ne bi. Smo v temi le tam na začetku evolucijske vrste zvočnikov. Tako da...

Če imaš denar si privoščiš pravi sistem. Drugače si privoščiš alternativo. Marsikdo reče, da so totalno kul plastični zvočniki ala Logitech ipd.. Ampak ko proba kakšno pravo mrcino vidi, da pa le obstaja razlika. In je fora v ločenih komponentah.

davidb ::

Ful glasno da trga ni isto kot ful kvalitetno!
Se strinjam da za računalnik je dobra tudi plastika, ampak ko poslušaš dober CD na pravem predvajalniku z pravim ojačevalcem in pravimi zvočniki slišiš razliko v kablih za povezavo zvočnikov, če veš kaj poslušat in to hočeš slišat. Je pa res da tuc tuc glasba tukaj NE pride v poštev. Obstajajo normalni poslušalci in avdiofili (nekaj nas caplja vmes. Ravno tako kot vozniki avtomobiov l in R.Schum.. in podobni. ). Ni težko naredit glasen zvočnik, zvočnik s polno basa da trga gate in podobno. Isto velja za ojačevalec in ostale komponente. Problem je v kvaliteti. Vprašanje če jo rabiš. Primerjava z avtomobili, nam slovencem tako priljubljena tema je zgolj simbolična. Golf je dober avto in gre ful hitro (kakor kateri), ferari gre hitreje, rols pa lepše. In tu je razlika. Za moje pojme.
Sam imam za računalnik in hišni kino creative zvočnike in so zadovoljivi. Za audio je pa drugo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19626919 (14175) psytoma
»

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19926647 (10733) Hrenowsky
»

Genius ali Logitech 5.1 zvočnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
666707 (5587) boštjan
»

Kir zvočni sistem naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
382033 (1491) twingosport
»

5.1 sistem zvočnikov

Oddelek: Kaj kupiti
332703 (2013) partysound

Več podobnih tem