» »

Kakšna mešanica za perfektne čevapčiče/pleskavice?

Kakšna mešanica za perfektne čevapčiče/pleskavice?

PhotoBlaz ::

Zdele pa res ena ornk domača tema:

Dej nej men en pove in razlozi kaj za en hudic od mesa dajo tm v Gostilni pod Rožnikom v pleskavice al pa čevapčiče, da so tooook okusni in tok drugačnega okusa.....okusa točno takega k da bi tm v Sarajevu une originalne jedu ;)
Please nej mi to en BOG razlozi ktera mesanca nardi tok dobre, ker se ze 2 let trudm pogruntat pa mi se ni ratal.
Pa hitr.....k bomo kmal pekl ;)

BigWhale ::

Noces vedet ;>

Vikking ::

jajco vmeši v maso za čevape pa bojo velik boljši!!!

drgač pa na temle linku za srbske čevapčiče link

še armenske čevapčiče link

pa še ruske link

pa DOBER TEK!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

Tomay ::

Jaz dam poleg mesa še jajca, kruhove drobtine, čebulo, česen, včasih na drobno narezane kisle kumarice.

Kar se tiče mesa pa mislim, da v Sarajevu ne dajo not svinjine. V enih gostilnah pa zmeljejo not že pečeno meso, ki jim ostane ... (mislim, da tega nočeš vedet)

P.S. boljši so če so bolj mastni, seveda so potem manj zdravi.>:D
Voodoo 4Ever

|CyGNUS-x ::

Si jedu čevapčiče v Sarajevo pri Željotu? Drugač pa pravi bosanski čevapi so jagnjetina pa ovčetina pa radenska, da je meso bolj rahlo. Razmerja pa ne bi vedel...
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

OldSkul ::

Jaz sem jedu taprave bosanske čevape v Sarajevu v neki gostilni v t.i. Baščaršiji.Mislim sploh ne moreš verjet kakšno sranje jemo v Slo., raznih nekih izjem.

perci ::

offtopic: Poznate kako bosansko vegetarijansko jed? Čevapčiči z vegeto :D.

borchi ::

jedu 10tko tako "kod Želje" kot "kod Ferhatovića". Željo zmaga, čeprav je za dost sarajlij Ferhatović kao boljši. drugače pa mi jih je dost razložlo, da so nekje izven baščaršije "s splošnim konsenzom najboljši čevapi v sarajevu/svetu" - pa sem pozabu kje!
l'jga

PCman ::

Pejte enkrat jest čevape v Ljubljano v gostilno JELEN pa boste vidl kva so dobri čevapi
Sam upozarjam tm kelnarji rad kradejo (men so en per preveč računal barabe):D

PhotoBlaz ::

Ja v Baščaršiji sm jih jedu,....ma ni bolsga na svetu.
Za prenovljeno gostilno Jelen sm pa ze tud jaz slisu da so dobri!

Se prau, mix z jagnjetino in radensko....bom probu, to se mi zdi nekak prav ;)

|CyGNUS-x ::

jagnjetina+govedina + radenska. Fajn je če se spečejo na železni plati, sam se ne spomnem ka mi je on tip na Baščaršiji razlagu zakaj. Pa kak kajmak še paše zraven.

Mnjami
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

PipiDD ::

Google Translate: Croatian to Slovenian.
Najbolj priljubljene jedi iz naše kuhinje jih oblikujejo ljudje, ki po navadi niso imeli dovolj za vse vrste mesa, ne da hišo so tri vrste mesa. Že stoletja v naši regiji v prisotnosti mesnih jedi in merilo bogastva pomenilo gostitelji. Jedi z mesom so pripravljene le za nekatere proslave in prazniki. Veliko gospodinjstev ni imela stroji za meso, tako da je verjetno, da v naši državi čevapčiči in hamburgerje, kar so znani danes, so bili najbolj priljubljena jed juha Kitchen. Zaradi tega ljudje vedo ducat različnih jedi imenovane cevap (hadzijski cevap, cevap majhna, papaz cevap), kjer je meso sjecano cevap ne ocvrt na rostilju kot kuhan.


...




Google Translate:Croatian to Slovneian.
Čevapčiči, ki izhaja iz tradicionalnih cevapa shish. Sheesh pomeni palico. National shish klobasa je v resnici priprava na Raznjici jednoastavnija in hitro. Ascijska ali Restavracije cevap različico klobasa je narejena iz mletega mesa natakaren na palico


null



Faširana mesa so omejenimi možnostmi sestavin teh živil iz realnega poslovanja, ker ko si lahko grind "privaliti" dober posel, kar je pri ljudeh, ne šteje za meso, in s tem ustvariti dobiček. Iz tega prekse ustvaril zgodbo o "treh meso" v cevapi. Ne gre za tri različne vrste mesa (govedina, ovčje, svinjsko, kozje). Obstajajo tri različne kvalitete (kategorija) iste vrste mesa.

V večini receptov, kakovost mesa, znan tudi kot Krtina ali rdeče - malo prisotni. V bistvu je to meso slabše kakovosti (tisti, ki je zelo težko z veliko maščobe). Vlaknat meso je mletje proč žilavost. Meso je visoka kakovost prisotnost s približno 30-40%. Masi za izdelavo cevapa - iz serijske proizvodnje, je dodal, da stvari, ki jih ljudje ne štejejo za meso. Predvsem se nanaša na "belino" ali kaj mesarji klic "privagom".Skrivnost dobrega mesa za čevapčičih je mesar, ne cevabdzija.

To je povsem možno, da mesarji, ki je prevzel proces oblikovanja mesa mase čevapčiči-mesečno različne vrste mesa. To ni rezultat receptov in skrivnosti, ampak zaradi potrebe, da "prodajo blaga". Torej je ta drugačen združuje mesa cevape na špekulacije, ki lahko kažejo na močno gastronomske razlogi, zakaj vsako vrsto in kategorijo mesa gre v receptih. Glavno merilo za mesarje in cevabzija dobiček. Iz tega razloga, mesarji prodajajo meso maso za cevape jeftije 30%, vendar pa je povprečna cena mesa. Čeprav je cena previsoka, če upoštevamo, kaj vse dal v zemljo.

Nisem mesar koli cevabdzija - vendar to ne sovraži Poguzija devrit o nafaku: jaz in ni skrivnost, bo predstaviti nekatere svoje izkušnje in priporočila, da sem prejel od mesarja, cevabdzija, degustatorjev, in Poguzija Jalan cevabdzija.

Cevap - pravica zncenje reka se je zmanjšala v kosih, kuhano meso z veliko omako. Eden bi rekel: nikjer ne s čevapčiči.

null



Čevapčiči shranjene na rostilju brez uporabe maščob, zato mora biti meso zelo maščobe. V celoti gledano bi bilo 25-30% belino. Jaz bi priporočal, ovčje, in v ta del reber. Ali vsako kategorijo težje mesa. Ko se motijo "rdeči" meso z maščobo, ki je "belo meso" v naslednjih up cevapa imajo zelo veliko oteklino maščobe iz samo cevap cevap in razpade. Če uporabljate mesa iz rebra, kjer meso je seveda lisasto plasti "belih" no odtekanje maščobe, ampak maščoba ostaja v cevap in nato Spice cevap. Ne vem, zakaj se to dogaja, vendar je pojav tako presenetljivo, da sem se ustavil moti samo rdečega in belega mesa.
Pitajo ovčetina lahko zelo, zelo krepko v tem primeru z rebri ovčje naj dodamo 10-15% "rdeče" meso.

null



Vsi smo opazili, da obstaja velika razlika v okusu iz cevapa Cevabdzinica cevapa in smo sami pripravili. Glavna skrivnost o tem, da cevabdzije dodati jagnjetine maščob, kot smo običajno ne delujejo. Dodam 50-70 gr. na funt mesa. Ni potrebno dodati večjo količino loja jagnjetine, saj ima močan vonj in okus. Lamb maščobe je tukaj samo za okus, ne zagotavlja potrebne maščobe.
Ko sem bil sposoben za nakup večje količine mesa: potem ločuje majhne kose loja jagnjetina, da zamrzne in uporabi le za izdelavo čevapčiči. Pogosto prve lokalne juhe in mesne juhe / zaloge kuhamo sami. Ko juha - na podlagi jagnjetina-cool: ustvarjanje mastno skorjo na površini, ki se ločijo od maščobe, ki se uporablja namesto loj jagnjetine.

Naslednja "skrivnost" klobasa je dober kompakten maso. To dosežemo tako, mletje in mešanje. Če je masa dobro mešano cevap ne razpada. Meso je treba grind vsaj dvakrat. Prvič, grobo, nato pa na eno majhno ploščo na mlinček.

Uporabljam brušenje proces, ki skozi stroj "neuspeh" in drugih sestavin, ki dodajo težo (rdeča čebula in kruh). Luk nacetvrtam in razdeljen seznam, tako da, ko Okvirne konvencije ZN o mesu dodamo rdeče meso rdeče čebule. Tudi jaz, ko sem dodajte kruh.
Kljub brušenje je potrebno, da se pomešajo mase. Za to uporabljam mlinček znova. Pred mase je še enkrat zamudili skozi stroj dodam sol in poper. Če bi večje količine teže mesa (3-4 kg), nato pa skozi stroj 4-5 krat.

Za 1 kg mesa gre rdeče čebule velikosti brez ročaja. Luk je le začimbe, lahko večja količina razlog za "razgradnja" cevapa med žganjem. Da bi dosegli mehko cevapa lahko postavite malo suhega kruha. Zato je najbolje postaviti krušne drobtine in dobro premešamo z mesom. Kruh je tudi vezenje in absorbira maščobe in preprečuje pobeg cevapa. Za 1 kg mesa gre 0,5 -1 snite debeline do 2 cm ali fildzan Mrvice kruha / Prezla.
Masi lahko dodamo zelo malo česna: 1 kg na nižji CESNA. Čebula mora biti zelo fino isjecan in dobre igralce.

null



Baking soda ali pecilni tresk "optično iluzijo" cevabdzija in ne večji vpliv na okus.

Obstajajo tisti, ki so dodati cevapi Aleve papriko, peteršiljem in Vegeto. To je stvar okusa. Aleva paprika in peteršilj so redni sestavine drugih jedi, ki se imenujejo kebab, vendar nisem z uporabo čevapčiči.
Vegetizacija hrano samo zdi, da bi dobili vse okuse hrane enako in da ni pomembno, ali jeste ali cufte cevape. Če želite, cevapi orginalan imajo okus ne prispevajo k jih Vegeta, ne glede na njegovo popularnost.

Čeprav čevapčiči spadajo v junk hrane: cevap ne bodo "isperpadan". Če cevap, ki postane prestrašena rogljiček, ki si lahko ogledate tukaj težko "crust" in surovi - neispecena okolje. V tem je odgovor, zakaj je bolje, cevap shranjene na žaru spemljen, kot je na plin. Plinski plameni vrč, ki bi samo "isprepada" cevap tukaj in "ogenj" samnjti. Če se uporablja pravo iz lesa ali cumur cevap Pece ogrevan zrak, ki samo prenaša toploto, tako da je kuhanje gredo lažje, kot pa pekoč občutek na površini plasti cevapa.

Kot je za tiste recepte, ki so plačani do 10 000 KM. To je načelo odbitni se plača za vse druge industrijsko pripravljenih živil. Skrivnost je v dobičkonosnosti in količino sestavin za proizvodnjo količine iz 100-1000 kg mešanici cevape.
Pred tridesetimi leti, ko so se pretvarjali cevabdzije maso cevape cevabdzija je bilo tisti dan na trgu kupujejo večje količine sladkorja. Ko je bilo govorice, da Bazaar cevabdzija kupil precejšnje količine sladkorja in ne hajvani, cevabdzija ustavil nakup pesa na trgu, a je nato začela dobivati vreče pesa po železnici, iz sosednjih bazarju. In poleg tega sem cevapi z repom so bili najboljši, in sem nadaljeval, da gredo na to cevabdzije.

Z recepti za industrijo cevapsku, je jasno, da ne more nenadoma kupi 50 kg ovčjega z rebri, vendar pa je treba "zdrobiti" z drugo kombinacijo in je kritičen optimalno med ceno in kakovostjo mesa, in sicer: dobiček. Skrivnost je, ne samo pri izbiri in količina mesa, ampak tudi, kako naj poper na maso 100 kg mesa in da se doseže okus, da se bodo za večino cenovno Poguzija. To je sicer znana tehnologija in je normalno, da znanje in izkušnje je treba plačati.
Tudi pripravlja jed s samo eno sestavino ima svoje skrivnosti. Glavna skrivnost dobrega jagnejtine raznja ne pljuvati in kulinarike: že na travniku, kjer se pasejo jagnje.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

shinko ::

meni so najboljši samo iz govejega mesa, mislim pa da bosanci dodajo zraven še jagnjetino...

PipiDD ::

Ćevabdžijska hodoljublja

Izhodišče našega iskanje bosanskih klobasa je nekje v stari Mesopotamoji, kjer je izvor besede kebab Persian. Klobase v Perzijskem kuhinji, in vse druge objave, ki je sledila, je skupina mesnih jedi. Večinoma so to enolončnice mesa z veliko ketchup, ampak v čast nomadov, potnikov in bojevnikov zasnovana shish kebab, ki je bila različica žar na žaru mletega mesa. SIS (shislik) v Persian pomeni nabodalo. Aščije so uporabili kovinsko nabodalo, še posebej za ta namen je zaveznik, nomade, popotniki in lovci so večinoma uporabljajo lesene ražniće, medtem ko vojaki uporabljajo kratke daggers in noži, ne pa načeti.

Saker vola je Hrskavičav meso, kot divjačino. Za povečanje užitni in provarljivost meso narezana na manjše kose in nato stepeno z lesenimi kladivi, prav tako pa je danes omilile nekatere vrste mesa ..
Tehnologija priprave mesa so najbolj vadili nomadski Tatari Mongol.

Vojaški strategi so ugotovili, da prehrana mongolske vojske je bil eden od ključnih elementov njihove mobilnosti in vojaški uspeh. Elite enot Mongol vojske niso imeli kuhinjo, ampak vsak vojak je sedlo vreče iz ovčje kože, v katerem so dani meso. Zaradi dolge konjskega mesa bi bil "terenu". Mongolski bojevniki v času napadov v meniju imeli samo dveh jedi: tatarski biftek in shish kebab. Žar je navaden kamen, ki se segreva nad ognjem. Trajalo je celo samo les ognja in pljuvali, tako da smo dobili - so znani danes, mongolski žar kamen, ki ni treba ukvarjati z njimi - vas čaka v vsakem gozdu.

Možno je, da shish kebab z mletim mesom na Balkanu, prvi prišel na bojevniki Mongol, in so bili sprejeti z imperij prihodom otomaske, da se je ta vrsta ćevapi nad upravljanjem Tatari krimsko, ki so že dolgo del otomaske imperija.

Tatari tehnologije bičanje mesa v 14. stoletju je nato vložila na območju Nemčije, ki je priljubljena postojbina burgerje. Tradicionalno so inventivni in ekonomično Nemci izumil stroj za mletje mesa in nadomesti neproduktivne kladivo za tolčenje mesa.

Sčasoma, shish kebab, saj priprava jesnostavnosti, je postal osnova ćevabdžijskog ceh fast food v tistem času. Zamenjava ognjišče žar, uvedba peči, in najvše ćevabdžija potreba po klobasa produktivnost vse bolj postaja današnji bosanski kebab. Najprej je brcnil shish (nabodala), saj priprava in kuhanje večjih količin ćevapi enostavnejši, hitrejši in cenejši, ker jim ni treba, da sekanje lesa palice ali niz meso na nabodala.
Shish kebab je dolžina približno 12 cm. Z izločitvijo njene lase cut od Sausage upotrene in dolge odmore, in dele 3 sis cevap kot 12 cm spremenila v današnji "deset v pol s premcem."
Kot kebab shish kebab jedel neposredno iz metanje kebab je bil problem, ki služijo bosanski kebab. Ašičije in ne veliko skrbi, saj so imeli Thushara in jedilni pribor. Tradicionalne bosanske enostavnost in iznajdljivost je rešilna bilka ćevabdžija najdemo v kruhu, ki bi lahko še spremeni v popoln "skledo", ki služijo za "deset v pol s premcem."

Lepine kot bistvena sestavina tega jed je zelo vpliva hrane potrjuje kot fast food, pa boste dobili obvestilo neophaodnu o pristnosti.

V pub, kjer je bil kruh / kruh priljubljena v prehrani shish kebab postala burger ali hamburger. Bilo je povsem logično, saj je nemogoče postaviti ducat "živahno" ćevapi in zelo drobno sesekljane med dve rezini kruha in jesti brez "poškodb zavarovanje". Logično je bilo meso in čebulo premešajte, da bi eno hamburger, in tako pečemo in jesti ga z rezinami mesno štruco.

Ko so se začela leteti ćevabdžije bosanski klobase v ćevabdžinica: kebab ni bilo več samo "hoja hrano", je že postala verodostojna jed, ki je bila vročena z avtentičnimi posodo in kislo mleko.
Skozi zgodovino BiH živinoreja je prevladujoči industriji in pričakovati je, da bo kislo mleko, da postane bolj pogosta sestavina ćevapi kot solato povrćne. Mleko je na voljo vse leto in je imela več možnosti-zelenjavnih-standaradan, da postane spremljevalec kebab bosanskih ..
Večina gastronome raje jogurt in kislo mleko - kot prilogo za žaru cmoke, meso, kebab krajih plain, in blago kislost jogurta "žejo", medtem ko mlečna kislina zelo pozitivno vpliva na prebavo, in jogurt je vreden prispevek k kebab bosanski.

Poleg kebab spremanih rostiljku, je naša kuhinja znana bolj raličitih jedi se imenuje kebab. Ti so ponavadi enolončnice iz mesa in veliko omako. Najbolj priljubljena so hadzijski kebab, kebab in papaz. Papaz klobasa je različica znamenite Papazjanija jedi (papaz jahnisi), ki je sestavljen iz dinstanog SAFTA z mesom in čebulo. Papaz jeizku v turški pomeni duhovnik, in duhovniki papzajhanija golaž, papaz kebab je razlikje papazjahije dejstva: da ne more fry celo čebulo, pa čebulo drobno sesekljamo in prepražimo meso, dokler se ne spremeni v SAFT.

Z recepti za industrijo cevapsku, je jasno, da ne more nenadoma kupi 50 kg ovčjega z rebri, vendar pa je treba "zdrobiti" z drugo kombinacijo in je kritičen optimalno med ceno in kakovostjo mesa, in sicer: dobiček. Skrivnost je, ne samo pri izbiri in količina mesa, ampak tudi, kako naj poper na maso 100 kg mesa in da se doseže okus, da se bodo za večino cenovno Poguzija. To je sicer znana tehnologija in je normalno, da znanje in izkušnje je treba plačati.
Tudi pripravlja jed s samo eno sestavino ima svoje skrivnosti. Glavna skrivnost dobrega jagnejtine raznja ne pljuvati in kulinarike: že na travniku, kjer se pasejo jagnje.

Za starejše koji spikaju BCgHS jezik, evo link na bosanskom jeziku:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop...
Diskutant @Toto.

shinko je izjavil:

meni so najboljši samo iz govejega mesa, mislim pa da bosanci dodajo zraven še jagnjetino...


Ameriški Hrvati dodajo i svinjetinu:

null

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

PipiDD ::

|CyGNUS-x je izjavil:

Si jedu čevapčiče v Sarajevo pri Željotu? Drugač pa pravi bosanski čevapi so jagnjetina pa ovčetina pa radenska, da je meso bolj rahlo. Razmerja pa ne bi vedel...

Najboljši su čevapi zdaj kod "MRKVE" in "Hodžiča"

PipiDD ::

Kako se besedilo "Ćevabdžijska hodoljublja" glej, čevapčiči ni izumil niti Turki, niti drugih balkanskih narodov, Feničanov, toda v Evropi so bile vložene so Tatari.

Sedaj kot standardna hitre hrane po vsem svetu.
Google Translate: Sada, kao standard fast-fooda osvajaju svijet.

hendriks ::

Odlične čevape imajo tudi pri Gedžu v Novem mestu. Pa 4.maja vsako leto dajo kaseto v
videorekorder in prižgejo TV, kjer Tomaž Terček pove, da je umrl tovariš Tito :))

PipiDD ::

Ameriški roštilj-grill:

null


null

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Brane2 ::

@PipiDD:

Fucked you GoogleTranslate. Don't kenjaj. Mi raaazzzzumeti Hrvacki... :))
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Daj, če lahko, prosim ponovi poste v hrvaščini ali karkoli pač že imaš v originalu.

Jaz tistega ne razumem nič, je pa videti super.
On the journey of life, I chose the psycho path.

cattom ::

PipiDD ::

Brane2 je izjavil:

@PipiDD:

Fucked you GoogleTranslate. Don't kenjaj. Mi raaazzzzumeti Hrvacki... :))

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop...

Obratiti pažnju na postove diskutanta @Toto koji tipka iz USA, a ponekada i iz BiH.

Brane2 ::

ZAKON !!!

bez brige, "obratio sam pažnju" :D

jedino mi još treba translate za "Hairli", "fildžan" itd, al to je sitnica...

Eh, da:

HVALA. :)
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Mare3 ::

V Srbiji gladko boljši in čevapi in pleskavice kot v Bosni...

Brane2 ::

Dobro, zato pa muslimanski burek sesuje pravoslavnega ko kanto.

Sicer pa, počasi, stopnico po stopnico.

Bomo dobili tudi pravoslavni recept prej ali slej...
On the journey of life, I chose the psycho path.

MTB ::

Tisti google translate je res mimo. Drugače pa pravi bosanski čevapčiči strogo mešanica govedine in jagnjetine, nekaj loja (maščobe), mineralna voda oz. soda, da so bolj rahli, sol, poper, nekateri dodajo kruh ali mleto čebulo...
Precej spodobno mešanico prodaja ave-sarajevski čevapčiči, ampak so samo iz govedine.

wcpapir ::

Malo da obudim staro temo.

Je možno kje pri nas kupiti čevape, ki imajo ovčje meso ?

Invictus ::

Svinja v čevapih je precej boljša od ovce, sam povem :).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

link_up ::

Najboljsi so gasilskio.
In and Out

Gagatronix ::

wcpapir je izjavil:

Malo da obudim staro temo.

Je možno kje pri nas kupiti čevape, ki imajo ovčje meso ?


Mislim da je od Kosakov, nisem pa ziher (crna plastika na pakungi) prav Sarajevski cevapcici.

IL_DIAVOLO ::

Jem samo piščančje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

gidooo ::

Gagatronix ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Jem samo piščančje.


Ves, da se nisem videl mletega piscancjega mesa naprodaj.

TheBlueOne ::

wcpapir je izjavil:



Je možno kje pri nas kupiti čevape, ki imajo ovčje meso ?


Ce imas blizu mesnico narocis vrste mesa in jih naredis sam. Naceloma je celoten trik v izbiri mesa. V Sloveniji drugace zelo tezko dobis jugo cevape, so prej 100% svinjski.

Ce pa bos delal sam je meni znano razmerje nekje 1kg goveji vrat, 1kg goveje plece, 0.5kg ovcjega in se nekje 0.2kg loja, menda ovcjega. Potem pa reguliras glede na tvoj okus ali fitnes zelje. Na kg mase ca. 15g soli in ca. 100ml ohlajene vode kjer se je kuhal cesen in zlicka popra. Vse skupaj vrzes v isti mikser kot tisti za pecivo in pustis, da se naredi gladka masa. Ce hoces industrijski nivo okusa uporabis se deloma ali v celoti nitritno sol ali pa dodas se zlicko mononatrijevega glutamata na kilogram mase. Sam se nitritne soli raje izogibam.

tintorel ::

Mehletov poglobljen članek o čevapih paše zraven:
https://www.dnevnik.si/1042453004

nejcek74 ::

TheBlueOne je izjavil:

........vse skupaj vrzes v isti mikser kot tisti za pecivo in pustis, da se naredi gladka masa. Ce hoces industrijski nivo okusa uporabis se deloma ali v celoti nitritno sol ali pa dodas se zlicko mononatrijevega glutamata na kilogram mase. Sam se nitritne soli raje izogibam.

Od tule naprej, torej miksanje, nitritna sol etc je meni osebno velik NE, ker oboje naredi čevape bolj podobne hrenovkam kot mesni specialiteti.
Kot je opozoril oni članek gor: meso se kupi v kosih, oceni mastnost, potem pa najprej rezanje na koščke, nato grobo mletje, nato nekoliko bolj fino mletje, vmes pa pustis da se meso ponovno ohladi. Podoben postopek je tudi za salame. Miksanje, pregrevanje ustvari kašasto lepljivo maso (hrenovke) :'(.
Začinit s soljo, poprom, lojem (ovčji ce ga kje dobite).

TheBlueOne ::

Jaz se tudi izogibam nitritne soli, sem pisal za tiste, ki imajo radi industrijski okus, teh pa ni malo. :) Blizu kjer zivim tip prodaja cevapcice v katere verjetno da vse od MSG do nitritne soli in se kaj. Ojacevalcev toliko, da ti trzajo misice, prodaja pa ogromne kolicine.

Kar se tice postopka, ki ga omenjas, pa zna biti, da mora iti skozi vse stopnje bolj zaradi kolicine kot koncnega izdelka.

Jaz vse takoj zmeljem na koncno finost, so pa kolicine do 5kg, vecinoma kilogram ali dva. Temperaturo, ko je v mikserju nizam s tem, da je voda s cesnom skoraj zmrznjena, ce se masa greje pa lahko dodajas led. Dan fermentacije in na zar.

Niso pa cevapi nikoli neka specialiteta. Bolj jugo frankfurterice.

Gagatronix ::

Zakaj taka gonja proti MSG-ju ? (Ki ga, mimogrede, clovesko telo ze samo od sebe proizvaja)

TheBlueOne ::

Pa saj ni, samo ce pretiravas ti ni dobro skoraj nic brez njega. Pri meni je za dolocene zadeve v uporabi. Malokdo ve, da sploh obstaja, ceprav je v siroki uporabi v vegeti (mononatrijev glutaminat, dinatrijev inozinat).

Zgodovina sprememb…

nejcek74 ::

Gagatronix je izjavil:

Zakaj taka gonja proti MSG-ju ? (Ki ga, mimogrede, clovesko telo ze samo od sebe proizvaja)

mene motijo nitriti, samo zaradi okusa. Podobno kot vegeta, soyina ali pa Maggi omaka, jaz mam raje ce okusi hran različni, ne pa da je vse prekrito z enim in istim. Američani povsod mečejo sladkor itd. Recimo špeh (samo sol) ali pa slanina za kuhanje (navadna in nitrtna sol). Saj tud hrenovko si kdaj narocim v Ikei, čevap pa naj ima okus po Balkanu.
Btw. öe zeli kdo eksperimentirat, s sojino omako se pospeši fermentacijo mesa (oziroma razgradnjo beljakovin), se bolje ce se gre kar direktno na Koji. Ampak, okus bo nekaj cisto drugega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

žar s pokrovom in to

Oddelek: Loža
253686 (2767) mihec87
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11620213 (17275) Riff
»

Sarajevski čevapčiči-kje v Lj z okolico so najokusnejši? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6119227 (16497) [D]emon
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7527979 (25071) Brias
»

Kaj se dogaja s "kvaliteto" mletega mesa? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12327416 (23411) Okapi

Več podobnih tem