» »

SB Live težave

SB Live težave

Shadowman-x ::

Nabavil sem SB Live za kvalitetnejši zvok, pa se mi je pripetilo, da zvoka sploh ni!
Težava je v tem, da sem instaliral driverje ter programe z originalnega CD-ja, računalnik je zahteval restart, pričel zaganjati Windows-e ter se ponovno sam restartal. Nekaj časa sem zadevo pustil, pa se je ponavljalo v nedogled.
Pri zagonu Korak za korakom, pa sem ugotovil, da je težava pri datoteki SBINIT (ali nekaj takega). Ko se ta zažene, se računalnik restarta sam. Ko sem pa omenjeno datoteko izpustil, pa je vse delovalo normalno, zvoka pa ni bilo.
Pa tudi Windows-e sem na novo naložil (98 SE), razlike ni bilo.
Konfiguracija:
MSI BXMaster (Bios 5.6); Abit Siluro GF2MX (Bios 3.11.01.24c); P-III 700@933; Adaptec 2940UW kontroler (tudi najnovejši Bios).
Ima kdo rešitev na moje težave?

Mr.B ::

Safe mode , odinštaleraj software.
Reštartaj.
Daj CD notri , ko reče da najde novo napravo , mu pokaži pot za gonilnike na CD.

V nekako takem zaporadju.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

strel ::

Če pa to ne pomaga je treba eno vrednost v registru popravit . Je med triki...

MadMax ::

Na enaki plati (biosi 5.2 do sedaj 5.6) mam Celeron II 600, Diamond Viper V770 (TNT2, 32 Mb RAM), SB Live! (taprvi in tapravi) z prilozenimi driverji, HP 710C , UMAX Astra 2100U , ELSA Microlink Office modem (ext.) in nisem imel se nobenkrat problema, pa sem ze dostikrat formatiral.
Mogoce se tepe z graficno ali SCSIjem (sposodi si drugo grafikuljo in skazija vn pa sposojen disk not za probat).
Se vedno pa je moznost popravek registra (sem slisal za to, uporabil pa ne ker mi ni bilo treba).

Aja: win98 prva izdaja al pa winME- oboje dela.

Shadowman-x ::

Hvala vsem, ki ste mi pomagali z nasveti. Sem uspel rešiti težavo insedaj ko poslušam ta zvok si pravim, da je bilo vredno vsega truda.
Težava je bila v tem, da sem preizkusil vse možnosti, tudi spreminjanje PCI slotov za SCSI kontroler in SBLive. Na koncu zadeva deluje ampak samo v eni konfiguraciji, tako da sta zasedena 5 in 6 PCI slot.
P.S.: Ta trik iz Slo-Techa, glede dodajanja MMX string-a mi je povzročil samo to, da se računalnik ni hotel sam ugasniti ali resetirati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
292120 (1711) GummyBear
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942268040 (67632) Seljak
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193236 (2213) Gutjerez
»

tv kartica - dela me norega!

Oddelek: Zvok in slika
111700 (1497) Kebab
»

Hackerji kje ste ?! Sistemske napake...