» »

EPOX RDA3+ VS ASUS A7N8X E-DELUXE VS GIGABYTE 7NNXP

EPOX RDA3+ VS ASUS A7N8X E-DELUXE VS GIGABYTE 7NNXP

UNIVERZUM ::

Pa prosm če napišete mnenja samo tisti ki si katero od omenjenih plat lastite. Če ste zadovoljni,razočarani,bi jo menjali itd...
Cena ni pomembna!

Nism zagrizn navijalec, rad pa malce eksperimentiram zato če je kakšna druga bolj primerna se nasvetov ne bom branil.



Sm pregledu net za te teste plat, pa je na vsakem testu zmagala druga,oziroma priporočajo glede na ceno in zmogljivost.Zato rabm vaše mnenje. Hvala:)
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Shark-357 ::

definitivno Epox 8RDA3+ ker asus suxors

mchaber ::

Imam to Asusko in sem z njo zadovoljen. Ima vse kar si želiš, gledal sem tudi tisto Gigabytko pa ne prinese ničesar kar bi opravičilo višjo ceno. Samo dualbios in neko dvojno napajanje...
.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mchaber ()

Senzacionale ::

Jaz mam epox 8rda3+ in mi dela zelo dobro, ceprav kar sem gledal teste ko sem jo kupoval je bla vedno zraven asusova, gigabaytova pa je mela vedno probleme z dualom.

HerrBaron ::

Jaz sem si omislil Asusko in moram rečt, da ni slaba plata.
Ima vse, ni da ni,Dual channel DDR 400 do 3GB, 6x USB2.0, 2x Firewire, 1x 10/100 mrežna in 1x Giga LAN, 6 kanalni nforce sound chip
Poleg tega pa ima še slot za vgradnjo ASUS Wireless access point.
Glede da sem prej imel Celerona 1GHz, zdaj pa AMD 2800+ je resnično bistvena sprememba, platta pa ti zna čez nekaj let -ko bi sicer pristala na smetišču- koristiti v kakem routerju.

Vsekakor svetujem

Shark-357 ::

tele asus plate so dost lene za naijat tko da nevem no ......jo mam v eni mašini in nisem zadovoljen z njo ker ko sem mal testiral to plato na sistemu v mojem podpisu nisem dosegel istih rezultatov kot z epox plato:|
možno tudi da sem pač imel smolo in sem dobil tako ki je lena za navijat:\

Zgodovina sprememb…

Sami ::

Itaq, da je Epox 8rda3+ zakon, imam jo že eno leto in ima vse potrebne bombončke in seveda je narejena za navijanje, tako da je to best buy...8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Poldy ::

Ja 8rda3+ ima ogromno nastavitev. Je pa tudi res, da mi ni delovala ravno stabilno. Tudi nenavita. Mogoče moja smola.

Trenutno gledam za gigabyte 7nnxp. Najbolj mi je všeč ide raid, ki ga druge plate nimajo. Motijo me pa skromne nastavitve za rame. Na testih je baje zelo stabilna glede navijanja. Rami so nepremostljiva ovira.

V Jae je 36k sit. Ali je res toliko :'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

PRST ::

@Poldy
Kake probleme z nestabilnostjo 8rda3+ si imel?

Brilko ::

Mam Epoxovo 8RDA3+ res je zakon, zamenju sem jo za NFS-7 (mel sem jo 14 dni), nestabinla pri navijanju, mal sem fsb dvignu - nestabilen, ta Epoxova plata pa se navija super. Res fajn plata, veliko dodatne opreme (dodatne, kot vijak, fajni okrogli kabli za diske, nalepka, hladilna telesa, podatkovni in štrom kabli za SATA 2x... pa firewire 2x, 2x LAN, 6 x USB...). Fina pata vglavnem. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

Poldy ::

Na vsake toliko časa se mi je kar sam od sebe resetiral bios. Poizkusil sem čisto vse. Moraš imeti srečo, da dobiš kvalitetno plato.

Kakor vem je mlakom edini uvoznik za epox plate. in kar se tiče garancije so tam totalno v piz.. to je sicer moje osebno mnenje.

Če je možno epox plato dobiti še kje drugje v sloveniji in da ni servis v mlacomu, mi prosim povejte. Ker bom potem še mogoče kupil 8rda3+. Očitno rad igram loto.

p.s. Ravno danes sem večal fsb na nf7-s in ni bilo problemov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

Matazz ::

Zdravo..
Tudi sam razmišljam o nakupu te plate,pa me nekaj zanima..Mi lahko kdo razloži kaj pridobim če vzamem plato +SATA..

Sami ::

SATA diski naj bi bili hitrejši, čeprav tega nikoli nisem opazil. Sam imam Epox 8RDA3+ in pa IBM 120GB ATA100 7.200rpm. Ker se mi SATA disk zdi kupovat brezveze, ker ni nič hitrejši.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

ru7 ::

Jst mam tudi zdej doma še eno mašinco, pa jo not 8RDA3+ in morm rečt, da me je plata prijetno presenetla. Abit bi lahko mal posnemal, so se kr potrudli pri tej plati (pri bonbonih in biosu).

Priporočam.

humanoid ::

Jaz pa mam GA-7NNXP in ti lahko rečem, da je plošča enostavno fantastična. Maš vse kar rabiš + še kaj več. Edini minus, ki sem naešl je ta, da nima 4 lukenj za pritrditev težjih hladilnikov. Itak pa lahko daš gor SLK900A in kakšen 92mm vent pa si rešen, lai pa kupiš vodni bolk na clip mehanizem. Če pa ne boš navijal, je box cooler čisto dovolj.
Lahko priklopiš 2 SATA diska in 8 ATA diskov, kar je skupaj 10 diskov. SATA ima funkcijo RAID, prav tako ATA, pri ATA je samo 1 kanal namenjen RAIDU, zao ne boš mogel recimo na ta kanal dat samo en disk, ampak obvezno dva in jim določit RAID funkcijo.
Navija se odlično, zaenkrat še nisem imel nobenih težav.
Jaz ti jo priporočam, razglej se po trgovinah, plošča mora met 3 leta garancije.

LP

DjTonic ::

Asuska na nForce 2 je lena le zato, ker je max nastavitev za voltažo CPU-ja 1,85V. To je za kakšne večje overclocke občutno premalo. Glede stabilnosti in vsega skupaj pa je odlična plata (Zadnjič sem jo montiral kolegu), vendar, če misliš navijati ni to plata zate. Poseži po kakšni DFI Infinity (NF2) ali NF7-S.

Poldy ::

Včeraj sem kupil gigabyte 7nnxp.

Najbolj mi je všeč, da ima poleg sata raid tudi ata raid.

Druga super stvar je, da ima možnost dvojnega dual načina za ddr - recimo 2x265(imam trenutno) + 2x512

Dvojni bios - flešam brez skrbi.

Stabilna naj bi bila tudi (dvojno napajanje), vendar jo imam premalo časa da bi lahko povedal.

Na netu sem prebral, da je ena redkih plat (za amd), ki kaže pravilno temperaturo procesorja. Meni kaže za cca. 5 stopinj več kot 8rda3+. Katera kaže bolj pravilno pa ne vem.

humanoid ::

OK; ima dva BIOS čipa, mapk je treba vseeno pametno delat s ploščo. Ko flash-aš bios, ne dat gor, za 4 cifre višjo naenkrat, 4 je maksimalno. Recimo, če maš verzijo F14, ne smeš dat gor F19, ampak najpre F18 (ker pa te ni gor) daš gor F17 in šele pol F19.

LP

Dragi ::

humanoid,zakaj pa to?
jst mam gigabytko ga7n400vpro, pa me zanima če je tud pr men tako.

Haby ::

Jst sm ravn dobil racunalnik iz servisa (pri malcomu seveda) po tem ko mi je umrla RDA3+ in zdaj imam omenjeno ASUSovo plosco in zame osebno je EPOX najvecji shit pod soncem, ce ne drugega zaradi tega ker ga prodaja mlacom, ki je najbolj podn firma v sloveniji, skoda mojih zivcev in denarja, da sem kdajkoli stopil v njihovo stacuno...
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

Dragi ::

@haby

čak de prideš v belbled


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ploščo za AMD je

Oddelek: Kaj kupiti
382334 (1182) ČIP 008
»

Nova MAMAPLATA (glede na mojo konfiguracijo) ?

Oddelek: Kaj kupiti
261290 (945) Dr_M
»

Matična plošča Asus A7N8X Deluxe vs. Abit NF7-S

Oddelek: Strojna oprema
291336 (1076) Caligula
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930347 (16942) Jaffa
»

Matična plošča za AMD!

Oddelek: Kaj kupiti
371516 (933) Fury

Več podobnih tem