» »

Katero ploščo za AMD je

Katero ploščo za AMD je

minirac ::

Mam staro Pipenline-1 ploščo na kateri je amd 1800 xp+. Biosi so se že uničl zato rabm novo. Rabm jo mal za navijat predusem pa hitro!

Ne morm se odločt katero bi kupu
abit an7
abit nf7-s
epox 8RDA3+
gigabyte 7nnxp
asus a7n8x deluxe

Če mi lahko kdu napiše katera je po njegovem mnenju najbolša:0:)

Sami ::

Epox 8RDA+ ali Epox 8RDA3+8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

SodVina ::

poleg Sami-jevih predlogov pa imas se Abit NF7-S in DFI II Ultra Infinity. Z nobeno izmed teh plosc (vkljucno z epoxovimi) ne bos razocaran.

Zheegec ::

Moje mnenje - če kupuješ novo NF2 (za AXP) plato, potem vsekakor tako, ki ima MCP-T: NF7-S, 8Rda+,... vsekakor ne 8Rda3+ in podobnih.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

minirac ::

"Moje mnenje - če kupuješ novo NF2 (za AXP) plato, potem vsekakor tako, ki ima MCP-T"


in kaj je razlika med "South Bridge - nForce2 MCP" pa "South Bridge - nForce2 MCP-T" ???

minirac ::

sm ze najdu nekej razlik!
Če je še kšna ne vem!



Let's start with that by analogy with the North Bridge, nVidia offers two versions of the South Bridge. The first one is cheap, having support for the basic functions:

MPC

IDE Interfaces: ATA -33/66/100/133
Number of PCI Masters: 5
USB 2.0 ports: 6
Support for AC'97
Additional ACR expansion slots.
10/100MB Fast Ethernet and 1/10MB HomePNA 2.0
And this is the higher-end version (marked as MCP-Turbo), has richer expanded options including:

MPC-T

all MCP functions
APU: 3d-audio, Dolby Digital 5.1
second LAN controller 3-COM

userc ::

Vidim da se v nasi Sloveniji dela velika krivica MSIju, ki je 2. najvecji proizvajalec plat, po svetu dosegajo fenomenalne rezultate, imajo 3 leta garancije ipd, pri nas pa ko da jih ni. Ce ma kdo cajt mi naj na urosv@siol.net prosim napise cemu je to tako?. Priporocam ti ali:

MSI K7N2 Delta ILSR,
ali ASUS A7N8X Deluxe, ceprav je msi malo cenej...

Zheegec ::

Userc: pač niso popularni - kar se tiče kvalitete za nove Athlon64 procesorje: MSI K8T plate so morali na testu zamenjati 3, da so dobili delujočo. MSI K8N NEO2 plata se je na testu odrezala neverjetno fenomenalno in je zakon :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

SavoS ::

Oj
Vse plate na Nforce2 čipovju so dobre.....
Vzami tako ki ima soundstorm oz. MPC-T, za navijanje v višave DFI infinity ali ABIT NF7-S, ...
za brezhibno delovanje in malo manjše navijanje ASUS A7N8-X E DELUXE, EPOX 8RDA+, MSI..........
Odvisno koliko denarja hočeš potrošiti za plato..........:D
ajd
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Poldy ::

Hja, če že imaš dobro zvočno kartico, potem je brez veze, da se oziraš za soundstormom. Tudi Epox 8rda3+ ni slaba - v biosu praktično ni omejitev.

freejack ::

Pač kupi eno. >:D

Jst že 1 teden razmišljam al bi Epox 8rda(3)+ ali Abit NF7-s, pa še zdej nimam ideje. :\ :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

SodVina ::

ce se ti gre za zvok, kupi NF7-S ali 8rda+, ce se ti gre za sata, kupi nf7-s ali 8rda3+, ce se ti gre za price/performance, kupi 8rda+. Jaz imam 8rda+ (2 kom), in sem ful zadovoljen. Ampak ce bi pa kupoval sedaj, pa bi kupil NF7-S, ker ima 5 prikljuckov za zvok in zaradi cisto nic drugega.

ilija_ilic ::

Mam bolj eno vprasanje kot komentar.

Kaj je razlika med NF7 in NF7-S plato? Northbridge je enak, Southbridge je pri NF7 MCP, prid NF7-S pa MCP-T. V cem je razlika med njima? A je razlika samo v tem da ima MCP-T se SATA in FW podporo?

Kaj ce ne rabis SATA, FW, sounda se bolj splaca potem kupiti NF7? Ali je pac tudi performance NF7 slabsi od NF7-S? A se data enako OCjat?

SodVina ::

med mcp in mcp-t je razlika tudi v zvoku, ki je v primeru mcp-t veliko kvalitetnejsi (soundstorm) isti zvok ima tudi 8rda+, 8rda3+ pa ga nima. Ce ne rabis sata, kupi 8rda+, ki ima FW in MCP-T, torej je za isto ceno definitivno boljsi od NF7.

Keyser Soze ::

Mislim, da je NF7-S v2.0 najboljša izbira. Oprema ki pride s ploščo je popolna. Plošča omogoča dobro navijanje. Le probleme z voltažo imajo. Ampak ne takih, ki bi omejevale navijanje bistveno. Men se brez voltmodov lepo navija. Z voltmodi se je pa še lepše.

Po drugi strani. Sem pa probal tudi asusovo A7n8X delux, pa me ni kaj preveč navdušila. Ne vem.

To je vse. Kar poznam od naštetih modelov.

P.S.: Abit all the way. Pač je najboljša. Malo pogooglaj.
OM, F, G!

Jakka ::

Kaj pa abit an7?

Vsi govorite o nf7 in nf7-s 2.0, kaj pa ta plata?

Zheegec ::

Kaj pa abit an7?

Zelo veliko ljudi ima vse mogoče težave s to plato.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cbelica ::

Imam Abit-ko NF7-S... priporocam pa DFI Infinity;)

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Jakka ::

Kakšne težave pa? Bi lohk povedu malo več?

DjTonic ::

Ne dajo se tako dobro naviti, kot starejša ter že dodobra uveljavljena NF7-S.

minirac ::

zdej ko bom kupu eno izmed teh plošč bom poskušal navit mojga athlona 1800+ pa me zanima do kuk bi šu pa če je odklenjen, kupu pa sm ga lani enkrat spomlad!

SodVina ::

Vse je odvisno od tega, kdaj je narejen, pa katera verzija je. Sej, ce je zaklenjen, ga pa odklenes. Sej 1800 se ni barton, Tbred in Palomino se pa lahko odkleneta. Naj me kdo popravi, ce ni res. Ce imas Palomino, potem ne pricakuj nekega hudega navitja, pa tud ce ti NASA naredi plato. Preverjeno;) (no pa ne z nasino plato)

Dr_M ::

tbredi B sploh zaklenjeni niso bli :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SONiK ::

epox ker jaz sem mel u starem compu (celeron 300) epox plato in se zdej dela pa je staro ze vec ko 8 let, zdej mam pa gigabyte kjer za mal dnarja dobis isto sranje ko pr drugih platah...
To da win !

dwinxp ::

Eden je neki reku da je en kop folka melo probleme z AN7 no jst jo mam 3 mesce in racunalnik dela tipi topi, brez nobenih problemu. Tko da ce bi se enkrat kupoval bi ravno to uzel. Ce ti ni vsec pa si vzemi kako drugo Abit plato. Ce ti Abit ni splosno usec pol si vzemi pa Epoxa. Ostalo vsaj kar sm jst pretestiral od Asusa, Gigabyte in to sej so vredi plate sam kurc mene so razocarale ze ko sm odprl skatlo v kateri je bla.

Mah vsak navija za svojo ne :D :D :D . Tko da kar vzames bo delalo ne, sam pac odvisno od srece kej bos dobil. Aja pa se to bi dodal prou pri opremljenosti skatel... ko sm odprl Gigabytko eh na vrhu vse razmetano... knjigce pa to in se SATA diskete ni blo ze narejene tko da si jo mogel sam s cd-ja ustvariti sam ce nimas dva pc-ja pol je mal cudno to delat. No ko sm odprl Asusko je blo isto sranje kot Gigabyte in spet brez ze narejene diskete. No ko sm pa odprt skatlo moje AN7 (Abitke na splosno) je bilo vse lepo zlozeno navodila in cd-ji v eni skatlici z napisom Uguru potem v drugi skatli so bli SATA kabli in navadni IDE kabli in kar spada se zraven IN TUDI SATA DISKETA!!, no in spodi je bila lepo zapakirana maticna :D :D :D vem da pac skatle nimajo nobene vloge sam meni je vsec da dobim vse urejeno in tudi vse pripomocke za lepo namestitet windowsov saj brez diskete je samo zajebavanje in iskanje poti kako zalaufati SATA disk :D :D . No sej so ti ze dovolj tudi ostali povedali o maticnih tko da zdej bi se lahko ze odlocu in kupu kej ne :D :D

LP

minirac ::

" AN7 no jst jo mam 3 mesce in racunalnik dela tipi topi "


si prepričan da dela ok pa ugru dobr dela pa so ide hitri? Pa baje so pr an7 z navijanjem neke tezave pa vse mogoče! kje si jo pa kupu? 0:) :|

dwinxp ::

No kje sm jo kupu to raje ne bi pravu... :D :D :D
Kar se tice pa maticne meni je ful fajn bios je lepo razporejen funkcij za navijanje je malo morje :D mislm tukaj je itak Abit car pri teh zadevah kar se navijanja tice ker zna nrdit res prestizne biose :D :D . Aja stabillnost, jah kar ti recem je da mam racunalnik s temi windowsi zdej 3 mesece in se ni niti 1x se obesu ajd sej vem da je treba znat ful doro nastimat si windowse in take zadeve sam navadno ce zamrzne zamrzne zaradi strojne opreme in ne zaradi windowsov vsaj pri meni je tko. Notr mam bartona 2800+ ki trenutno dela na 2300mhz, delal je tudi na 2500mhz stabilno sam je mel previsoke temperature ker nimam vodnega ne :D :D :D drugace bi mi znesel tja do kakih 2600mhz 2700mhz pomoje ker plata bi komot zdrzala:D . No meni je ful vsec sam saj ves lahko bi pa dobil enako plato, ki bi ti delala same tezave tko da to je vec ali manj loterija sam kot sm prej reku ne zberi al Abit al pa Epox uno ostalo mej bolj za rezervo :D :D

No upam da sm ti kej pomagu, odlocitev je pa tvoja

Uzivej

Cau

ps. uGuru ti tko recem ce navijas navijas z biosa in ne z Windowsoc cene je pa je se kar uporabna zadevca ja :D . IDE-ji pa delajo tolk hitro kokr mas diske dore ne... meni recimo kopirajo z diska na disk s hitrostjo tm 42mb/s.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dwinxp ()

minirac ::

nek tut pravjo da Epox 8RDA3+ ni slaba glede stabilnosti niti navijanja taku da ne vem ce nebi kr to:D :D :D pa se draga ni tuk okul 25k :D.
Kaj pa je z DFI INFINTY je kej od nje?:)) :D

Shark-357 ::

ti kr 8rda3+ vzam je super plata sem z njo zelo zadovoljen:D

JIM22 ::

DFI je super plata. Če misliš ekstremno navijat(lahko tudi v mejah normale:D) jo vzami brez razmišlanja. Ima zelo veliko nastavitev in lahko z njo enostavno dosežeš kar dober OC(posebaj FSB). Jaz je ne bi zamenja za nobeno drugo. Sem imel že 3 NF7(s) in ji ni bile nobena do kolena.>:D
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

nodes ::

dodam še en minus za NF7-S

je blo potrebno nekaj hot flashingov, tako, da se sploh ne spravim več fleshat teh plat

npr. pri Epoxu je to izi kot kruh

JIM22 ::

Jaz ne dajem minusaNF7 plati. Je odlična. Samo meni dosti bol odgovarja DFI. Je bol stabilna pri visokih FSB. Skratka imaš več fore pri navijanju. Prej "zakiha" ram kot plata(odvisno kak ram je in timingi, govorim o 2-2-2-11(7)).:)
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Dragi ::

sam za dfi-jke sm jst slišou, da imajo ene probleme z rami.
Kako je kej to.
Je pa zelo uporabno, da ima 4 sata priključke.

minirac ::

zdej sm pa se za eno sliskov k je kr pocen pa ma vse kar rabs :D
gigabyte GA-7N400L pro 2 naj bi bla ful dobra pa se duble power system ma:D :D
mogoce se tut splaca vzet 64 bitnega- neforce 3 sm rabm se procesor pa mam s 40k;(
piste kej 0:)

minirac ::

kaj je zdej s to Nforce 4 ve kdu kšno okvirno ceno??? kaj še priporočate za prb. 30k vem da kej special ne morm dobit pa vsenu. Rabm pa čim prej nabavt k mi ta tako dela da bi jo še najbul bedn SIS prehitu:D Pište kej!

minirac ::

sm nabavu gigabyte 7n400pro2 dela na purfect!!a ma kdo že kej izkušenj s nFORCE4 čipovjem al pa kej v zvezi z njim!

kej napište :D !!!!!

hanspizdn ::

Kupil sm epox 8rda3+, po dveh mesecih crknla pa nism mel nič navito ;( . že več kot en mesec čakam da mi jo vrnejo (mimovrste.com), ter pravijo da imajo tri take primere in so vse tri še v nemčiji. MIslim da smo naleteli na neko sfu... serijo.

boštjan ::

če že več kot en mesec čakaš,pol se približuješ roku 45dneh,ko ti mora štacuna dat novo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

ČIP 008 ::

Drugič boljše izbiraj! Recimo med Abitom in Asusom.>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero matično

Oddelek: Kaj kupiti
191320 (1061) Grim
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930353 (16948) Jaffa
»

Matična plošča za AMD!

Oddelek: Kaj kupiti
371518 (935) Fury
»

Kero mamaplato za okrog 30.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
141101 (850) Teya
»

Vprašanja glede NF7-S in EP-8rda3+

Oddelek: Kaj kupiti
281565 (1151) GUFY

Več podobnih tem