Forum » Pomoč in nasveti » Pekač noče pečti cd-jev
Pekač noče pečti cd-jev
jastreb ::
Imam liteon-a 52x32x52 in naslednji problem:
- ko instaliram igro: deluje
- ko kopiram film iz cd-ja na rač. : deluje
- ko z nerotom ali pa s cd clonom zbrišem cd-rw: deluje
- ko hočem z nerotom 6 ali pa s cd clone pečti cd ali pa cd-rw: ne deluje
Zbrisal sem in ponovno namestil nerota 6 in cd clone pa je stvar ista!
Kaj bi naj bi tu problem?
- ko instaliram igro: deluje
- ko kopiram film iz cd-ja na rač. : deluje
- ko z nerotom ali pa s cd clonom zbrišem cd-rw: deluje
- ko hočem z nerotom 6 ali pa s cd clone pečti cd ali pa cd-rw: ne deluje
Zbrisal sem in ponovno namestil nerota 6 in cd clone pa je stvar ista!
Kaj bi naj bi tu problem?
- polepsal: Gandalfar ()
Sami ::
Brobaj naložiti nov firmware in pa najnovejšo verzijo nera ali Clone CD-ja.
PS. Lite On pekači so ql.
PS. Lite On pekači so ql.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
prej je vse delalo. imel sem probleme z raid0 pa sem imel rač. na servisu od takrat pa zdaj liteOn noče pečti!
prej sem imel isti Nero 6 pa isti CD Clone pa je vse šlo!
po mojem je z programsko opremo vse vredu!
bibilo mogoče kaj narobe z laserjem?
cd-rw zbriše, samo pečti ga noče, (cd-rw sem preiskusil pri kolegu pa pri njem dela OK na istem pekaču)
prej sem imel isti Nero 6 pa isti CD Clone pa je vse šlo!
po mojem je z programsko opremo vse vredu!
bibilo mogoče kaj narobe z laserjem?
cd-rw zbriše, samo pečti ga noče, (cd-rw sem preiskusil pri kolegu pa pri njem dela OK na istem pekaču)
Vesoljc ::
za zacetek povej kako noce peci, ti kaj javi, stekne, frizne, se obesi?
pa ce ti je servis kej pokvaru, se zbuni pri njih!
pa ce ti je servis kej pokvaru, se zbuni pri njih!
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vesoljc ()
pri nerotu sem pekel z hitrostjo 10x in mi napiše: Burn process failed at 10x (1.500 KB/s)
pri clone cd-ju pa mi napiše: Zapisovanje na LITE-ON-523275 NI uspelo!
pri clone cd-ju pa mi napiše: Zapisovanje na LITE-ON-523275 NI uspelo!
pekač sem odnesel h kolegu in sva ga pri njem preiskusila. ima nameščeno isto verzijo nerota kot jaz. pri njem je delovalo vse OK.
torej kaj je narobe?
virus?
kolega je več na internetu tako bi on po mojem mnenju moral ta virus stekniti že prej kot jaz. jaz dvomim da bi bil virus!
kaj narediti?
torej kaj je narobe?
virus?
kolega je več na internetu tako bi on po mojem mnenju moral ta virus stekniti že prej kot jaz. jaz dvomim da bi bil virus!
kaj narediti?
SnakeBite ::
jastreb jest mam isto težavo. prej mi sploh ni nč peku. pol sm pa naložu nov firmware. Zdej mi pa peče cd-je samo direkt iz enga CD-ja na druzga. k pa hočm pečt datoteke iz diska pa napiše v nerotu isto k teb. Tko da nevem kva bi to blo. Drgač pa bere čist OK. Zadnič sm zapeku clo eno musko iz Mp3 v navaden format pa dela še kr dobr.
Jest mam dragač:
Epox 8RDA3
AMD Barton 2600+
Radeon 9800 PRO
Kingston 3000/512MB
Dej puvej kašno kišto maš ti
Jest mam dragač:
Epox 8RDA3
AMD Barton 2600+
Radeon 9800 PRO
Kingston 3000/512MB
Dej puvej kašno kišto maš ti
ABIT NF7-S V2.0
Athlon 2100+
radeon 9500pro
Infineon 512MB, 333Mhz
raid 0 (2x Samsung 120GB, SATA)
Enermax 460W
program Ad-aware 6.0 mi je našel 30 objektov, ki sem jih zbrisal in pekač še vedno noče pečti. medtem ko jih je pri kolegu našel 40 in je moj pekač pri kolegu pekel OK.
po mojem je možnost virusa v tem problemu izključena!
imaš mogoče ti naloženi service pack 1 ali kaj podobnega?
Athlon 2100+
radeon 9500pro
Infineon 512MB, 333Mhz
raid 0 (2x Samsung 120GB, SATA)
Enermax 460W
program Ad-aware 6.0 mi je našel 30 objektov, ki sem jih zbrisal in pekač še vedno noče pečti. medtem ko jih je pri kolegu našel 40 in je moj pekač pri kolegu pekel OK.
po mojem je možnost virusa v tem problemu izključena!
imaš mogoče ti naloženi service pack 1 ali kaj podobnega?
Jest ma service pack 1. Virus res nevem če bi lahka bi k jest to gledam vsak teden z avansom pa mam še Zone Alarm Firewall (zarad kabelskega interneta). Zadnič sm dau bratrancu k ma tut SP1, sam ma pa dost bl švoh računalnik mu pa peče brez problenov. Tko da se mi je tale lite-on kr zameru
kolega ima isti rač kot jaz pa istega pekača pa mu vse dela. tudi moj pekač sva preizkusila na njegovem rač pa je vse delalo OK.
jaz sem imel probleme z raid0 poljem pa sem rač peljal na servis in so mi tam nekaj rač testirali z različnimi programi pa ne vem kaj vse za programov so mi naložili zdaj pa mi od tistega časa dalje noče liteon pečti. po mojem z liteonom ni nič narobe ker moj liteon pri kolegu gela OK. nekaj takega so mi morali naložiti zaradi česa mi liteon ne dela.
noloži si še program Ad-aware 6.0 ta mi je našel 30 virusev medtem ko mi avas ni našel nič.
ko ti najde nezaželene datoteke jih preprosto označiš in izbrišeš, nič posebnega. drugače pa imam jaz tudi avast. tam na servisu so mi naložili nortona 2003 pa je za p...
od vsege mi je našel samo en virus pa še pol ti napiše da ga ni mogoče zbrisati.
Ad-aware 6.0 mi jih je našel 30 in vse sem lahko zbrisal brez problema.
na servisu so mi verjetno kaj zjebali ali kaj bi naj za vraga bilo narobe?!?!
jaz sem imel probleme z raid0 poljem pa sem rač peljal na servis in so mi tam nekaj rač testirali z različnimi programi pa ne vem kaj vse za programov so mi naložili zdaj pa mi od tistega časa dalje noče liteon pečti. po mojem z liteonom ni nič narobe ker moj liteon pri kolegu gela OK. nekaj takega so mi morali naložiti zaradi česa mi liteon ne dela.
noloži si še program Ad-aware 6.0 ta mi je našel 30 virusev medtem ko mi avas ni našel nič.
ko ti najde nezaželene datoteke jih preprosto označiš in izbrišeš, nič posebnega. drugače pa imam jaz tudi avast. tam na servisu so mi naložili nortona 2003 pa je za p...
od vsege mi je našel samo en virus pa še pol ti napiše da ga ni mogoče zbrisati.
Ad-aware 6.0 mi jih je našel 30 in vse sem lahko zbrisal brez problema.
na servisu so mi verjetno kaj zjebali ali kaj bi naj za vraga bilo narobe?!?!
PrimozR ::
Lol. Ad-aware najdu viruse. ta je pa dobra. Ad-aware puca trackerje in podobno nesnago. recimo če ti kšn toolbar inštalira v IE, to Ad-aware popuca. :)
jaz sem imel na en kabel prikloplenega pekača in dvd. dvd je bil zgoraj pekač pa spodaj.
da ne bom dolgotvezil kakšne vse poizkusem sem počel z pekačem in dvd-jem vam na kratko povem mojo rešitev.
imam dva IDE kabla ki imata vsaki po dva priključna (nič poseben kabel ) in ko sem pekača priklopil na katerikoli priključek (na zgornji ali spodnji) je pekač vedno deloval če ni bil priklopljen dvd. zdaj sem pekač priklopil na en kabel, dvd pa na drugi kabel.
zdaj dela dvd (sem probal gledati en dvd film) in dela pekač (pravkar pečem cd-rw), seveda vsak na svojem kablu. moram pa omeniti, da sem se zelo zafrkaval ko sem te kablje preklaplal 1 uro in dam sem že skoraj popizdil. ide disk ki ga imam za varnostne kopije pa si zdaj lahko priklopim na k... no nisem ga še poiskusil priklopiti na isti kabel k pekaču ali pa k dvd-ju, mogoče bi delovalo. ko bom rabil disk bom že sprobal, zdaj bom imel vsaj malo veselja ker vem da mi spet deluje pekač.
pravkar mi je zapekel cd-rw in to uspešno!
da ne bom dolgotvezil kakšne vse poizkusem sem počel z pekačem in dvd-jem vam na kratko povem mojo rešitev.
imam dva IDE kabla ki imata vsaki po dva priključna (nič poseben kabel ) in ko sem pekača priklopil na katerikoli priključek (na zgornji ali spodnji) je pekač vedno deloval če ni bil priklopljen dvd. zdaj sem pekač priklopil na en kabel, dvd pa na drugi kabel.
zdaj dela dvd (sem probal gledati en dvd film) in dela pekač (pravkar pečem cd-rw), seveda vsak na svojem kablu. moram pa omeniti, da sem se zelo zafrkaval ko sem te kablje preklaplal 1 uro in dam sem že skoraj popizdil. ide disk ki ga imam za varnostne kopije pa si zdaj lahko priklopim na k... no nisem ga še poiskusil priklopiti na isti kabel k pekaču ali pa k dvd-ju, mogoče bi delovalo. ko bom rabil disk bom že sprobal, zdaj bom imel vsaj malo veselja ker vem da mi spet deluje pekač.
pravkar mi je zapekel cd-rw in to uspešno!
jastreb: ti tale stvarca je pa tut men zalavfala.
sam mam pa zdej drugo težavo. DVD pa CD-RW mam ful stran od diska. kako bi jih lahka zdej zvezu. mislm da mam sam eno možnost - da prestavm disk k DVD pa CD-RW . je..... kere fore se ti pol pujavjo pr teh mašincah
sam mam pa zdej drugo težavo. DVD pa CD-RW mam ful stran od diska. kako bi jih lahka zdej zvezu. mislm da mam sam eno možnost - da prestavm disk k DVD pa CD-RW . je..... kere fore se ti pol pujavjo pr teh mašincah
Razmišlaš kva ti ne dela na CD-RW, kšn laser, slaba roba, pol pa ugotoviš da ti taka mala sprememba popravi vse težave.
sam da zdej vse dela
sam da zdej vse dela
prej sem imel vedno pekač in dvd priklopljen na en kabel pa je vse delalo OK. zdaj pa morem imeti vsakega na svojem kablu, da mi potem oba delata OK. kaj za vraga je narobe, da morata ta dva imeti naenkrat vsak svoj kabel, če je prje vedno vse delalo na enem kablu!?!?
zdaj če hočem priklopit disk za varnostne kopije, pol morem enga odklopit(pekal ali pa dvd) da lahko neredim kopijo. OK, samo ni problem itak zelo redko kdaj delam kaj pomembnega tako da nimam zdaj kaj kopirat, se ne sekiram zaradi tega, da imata pekač in dvd vsak svoj kabel. včasih pa ta disk uporabim tako, da ga nesem h kolegu in mi ta gor naloži kake igre, muzko ali pa filme, da ne zapravim cd-jev.
zdaj če hočem priklopit disk za varnostne kopije, pol morem enga odklopit(pekal ali pa dvd) da lahko neredim kopijo. OK, samo ni problem itak zelo redko kdaj delam kaj pomembnega tako da nimam zdaj kaj kopirat, se ne sekiram zaradi tega, da imata pekač in dvd vsak svoj kabel. včasih pa ta disk uporabim tako, da ga nesem h kolegu in mi ta gor naloži kake igre, muzko ali pa filme, da ne zapravim cd-jev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103231 (27740) | nuclear |
» | Problem nec 3500Oddelek: Pomoč in nasveti | 1459 (1091) | Quikee |
» | Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 21407 (12923) | svejk |
» | Pekač ne zapeče cd-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2089 (1738) | cash1970 |
» | Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10086 (6410) | jastreb |