» »

Včeraj na pop tv-ju govorili o nadziranju internetnega prometa??

Včeraj na pop tv-ju govorili o nadziranju internetnega prometa??

turok ::

Včer sem zasledil na popu, ko so govorili o nadziranju prometa.Vendar se ni govorilo o preverjanju ilegalnih stvari, ki se dl na naše računalnike, vendar le o tistih stvareh, ki naj bi bile nevarne za svet(virusi,kakšna kodirana pisma ostalo)

Upam da nas bodo opozorili na nadzorovanje internetnega prometa tudi tistih ostalih stvari :D
Life is life .... na na na na na

Redkvica ::

Kako to misliš, kodirana pisma???

BigWhale ::

ja, sedaj delajo projekt prozorne hise... kjer bodo stene prozorne, da se bo vse skozi videlo...

... saj tisti, ki nima kaj skrivat se nimajo cesa bat!!!

Ce pa doma sestavljas bombo, je pa prav, da te opazijo...

;>

jype ::

Eni se borijo (ali pa so si ga ze izborili) za nov zakon, ki ISPjem nalaga da morajo na lastne stroske postavit sistem, ki omogoca zajemanje in filtriranje _VSEGA_ prometa, ki potuje prek njih.

Tak sistem je obicajno drazji od celotnega ISP, zato se nekateri ne strinjajo s takim nacinom in menijo, da je fino, ce se nadzoruje samo tiste, za katere je od pristojnega sodnika podana odlocba, ne pa kar vse povprek. Poleg tega da je to ekonomsko popolnoma neupraviceno je tudi mozno enostavno zlorabljati, brez resnih moznosti, da bi krsitelja odkrili.

Vecina mojih pisem je kriptiranih in zaradi mene jih lahko gledajo kolikor hocejo, se mi pa vseeno zdi butasto, da take reci sploh poskusajo. Najlazje se uprete tako, da pac vse kar delate skozi internet delate prek TLS/SSL in mocno kriptirate vse ostalo (e-mail sporocila s priponkami vred, recimo).

turok ::

Kako to mislš prek TLS/SSL?
Ja sam dl ilegalnih filmou in podobnega ne bodo pregledovali?
Kako pa bi se connectal preko strežnika ki bi kodiral vse podatke ki jih prenašam?
A to obstaja al še bo*
Life is life .... na na na na na

poweroff ::

Ko bo pri nas postalo prenašanje ilegalnih copyrighted zadev kaznivo dejanje, bodo pregledovali tudi to. V Italiji so že sprejeli tak zakon.
sudo poweroff

Daedalus ::

Mamu vam... Halo?? Naša preljuba vlada se odloči, da bo poslej NADZOROVAN vsak posameznik, ne glede na to če obstaja razlog ali ne, neglede na to kaj počne na netu, večino pa skrbi njihov smrdljiv warez? Dajte se že enkrat malo zbudit, zaboga. Če te nekdo hakla zarad wareza, kot bojo to začeli delat v Italiji, je še ok. Kaj pa, ko postaneš nekomu "sumljiv"? Ali pa, ko se začnejo zbrani podatki zlorabljat za kakšne druge namene, seveda brez tvoje vednosti? Aja, sej razen wareza nimate kaj za skrivat in vam je itak popolnoma vseeno, če nekdo preglejuje vašo korenspodenco preko neta. Prav tako vas boli k..., če boste meli kdaj kako firmo, pa bojo "nadzorniki" poznali vse vaše dogovore in projekte, ki jih boste koordinirali z uporabo neta... In ne se zanašat na enkripcijo podatkov. V Franciji je že nekaj časa dovoljena (če se ne motim) max. 48 bitna enkripcija (nisem prepričan, če so potem ta zakon umaknili, ali ne). Jaka zaščita... Če pa uporabiš kaj drugega (močnejšega), se pa lahko seveda kmal znajdeš na listi sumljivih. Da sploh ne govorimo o spremembi vedenja ljudi, ki vedo, da so nadzorovani. Pol rabimo še samo prenos z neta na vsakdanje življenje. 1984, here we come...

Pa zakaj, zaboga vsi? Zakaj pol ne prisluškujejo vsem pogovorom po telefonu? Ahm stupid me, Mobitel že itak brez vednosti kogarkoli shranjuje določene podatke. In v čigavi lasti je? Državni? Pa ne da...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crypto AG: umazana obveščevalna zgodba bajnih zaslužkov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12329182 (19514) poweroff
»

Huda ranljivost v vseh napravah z Wi-Fi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7224325 (19290) SeMiNeSanja
»

Bodo mejni organi pregledovali ali iPodi in mobilni telefoni vsebujejo piratske vsebi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
13321590 (15318) Daedalus
»

Stališče ministrstva za pravosodje glede hrambe prometnih podatkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6713827 (8813) aljazh
»

Pregajanje piratov in ponujanja vareza

Oddelek: Loža
382560 (1460) Highlag

Več podobnih tem