Forum » Omrežja in internet » Težave z Opero in DC++
Težave z Opero in DC++
Igor0 ::
Živjo
Včeraj in danes imam težave z Opero in DC++.
DL z Opero deluje normalno (90-100kB/s), hitrost pri odpiranju oken pri brskanju z opero - pod 1kB/s, Phantom DC++ - DL pri konektu takoj na 5-6kB/s, nato enakomerno pada do 0kB/s. Prej je bil DL 80-100kB/s. Hubi me diskonektajo redko in neodvisno od DL in UL.
Konektan sem na 4 hube in imam odprtih 12-16 slotov. Do predvčeraj BP, včeraj in danes obup.
Brez kakršnih koli sprememb nastavitev !
Kaj se dogaja ?
(WinXP, preko 10Mb/s Wlana na ADSL, pingi OK)
LP Igor
Včeraj in danes imam težave z Opero in DC++.
DL z Opero deluje normalno (90-100kB/s), hitrost pri odpiranju oken pri brskanju z opero - pod 1kB/s, Phantom DC++ - DL pri konektu takoj na 5-6kB/s, nato enakomerno pada do 0kB/s. Prej je bil DL 80-100kB/s. Hubi me diskonektajo redko in neodvisno od DL in UL.
Konektan sem na 4 hube in imam odprtih 12-16 slotov. Do predvčeraj BP, včeraj in danes obup.
Brez kakršnih koli sprememb nastavitev !
Kaj se dogaja ?
(WinXP, preko 10Mb/s Wlana na ADSL, pingi OK)
LP Igor
DL imam nastavljen na100, UL na 25 kB/s, pa sem lahko še na internetu zraven. No ja sem lahko bil ...
Drugače pa mi pri recimo 80 kB/s DL pride UL na cca 20 kB/s.
Popoldne mi je zoper DL narasel na 30 kB/s, vendar pa ni bilo UL. Pa je po 15 minutah bilo spet vse na 0.
Ja pa ko mi DL laufa na manj kot 1 kB/s tudi UL ne gre preko te vrednosti.
Grrr.
Drugače pa mi pri recimo 80 kB/s DL pride UL na cca 20 kB/s.
Popoldne mi je zoper DL narasel na 30 kB/s, vendar pa ni bilo UL. Pa je po 15 minutah bilo spet vse na 0.
Ja pa ko mi DL laufa na manj kot 1 kB/s tudi UL ne gre preko te vrednosti.
Grrr.
ADSL 1024/256 = 128/32 kB/s
No sedaj mi tudi Opera dela s nadzvočno hitrostjo - 827 B/s.
Pa DC je izključen in razen Opere nič ne dostopa na internet. Pa comp je čist ...
Ampak pri enakih nastavitvah je v petek vse kar 'letelo' !
Grr, Grr ...
No sedaj mi tudi Opera dela s nadzvočno hitrostjo - 827 B/s.
Pa DC je izključen in razen Opere nič ne dostopa na internet. Pa comp je čist ...
Ampak pri enakih nastavitvah je v petek vse kar 'letelo' !
Grr, Grr ...
CaqKa ::
ul znižaj na 20 ali manj če misliš ostale internetne storitve normalno uporabljat..
vsaj take so moje izkušnje pri kabli.. če se pa ne motim je pa pri adslu lahko ta meja malo višja.. 32*80% je 25,6 tak da bi to naj bilo res na 25 naštelano..
lahko da si mel kje drugje kaki upload pa sploh nisi vedo.. recimo si kaki daljši imejl pošiljal ali pa nekaj podobnega.
vsaj take so moje izkušnje pri kabli.. če se pa ne motim je pa pri adslu lahko ta meja malo višja.. 32*80% je 25,6 tak da bi to naj bilo res na 25 naštelano..
lahko da si mel kje drugje kaki upload pa sploh nisi vedo.. recimo si kaki daljši imejl pošiljal ali pa nekaj podobnega.
BaRtMaN ::
Ti dela kakšen drug browser normalno? Imaš dober protivirusni program in požarni zid? Če imaš vse urejeno, če si GOTOV, da imaš vse urejeno, zateži SiOLu kaj se grejo, ker krivde na tvoji strani skoraj ne more biti.
Sem si sposodil Calista pri kolegu in poskusil, deluje normalno !
Torej čakam Siolovce, da mi ga menjajo.
Saj razumem, da so te modeme delili po 4 SIT, vendar pa, če so res tako nezanesljivi, bo treba kaj storiti na tem .
Lp
Torej čakam Siolovce, da mi ga menjajo.
Saj razumem, da so te modeme delili po 4 SIT, vendar pa, če so res tako nezanesljivi, bo treba kaj storiti na tem .
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | uTorrent in TelemachOddelek: Programska oprema | 5610 (4717) | poweroff |
» | Za koliko vam pade download pri uploadu?Oddelek: Omrežja in internet | 1750 (1556) | Stihler |
» | Kabelski internet - je to normalno?Oddelek: Omrežja in internet | 1790 (1356) | xenon74 |
⊘ | Overnet - nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 1141 (1097) | CaqKa |
» | Kje stestirati internet povezavo? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5005 (3952) | Hux |