» »

Kaj je dovoljeno in kaj ne?

Kaj je dovoljeno in kaj ne?

zigi ::

Kaj se mi je zgodilo vceraj: na ircu me je nekdo vprasal od kod si vlacim filme. In jaz sem mu povedal za neko oh in sploh super in novo stran (saj razumete?) No, potem pa mi je tip zacel nabijati da je z arnesa, da sem prekrsil ne vem kaj ze, da pride k men na dom inspekcija, pa take zadeve...
Zdej me pa zanima - a je to kaznivo? Mislim na posredovanje takih naslovov. Al pa ce z recimo eMulo stvari dolvlacis - a je to kaznivo?

c3R4R ::

Downloadat je kaznivo vse, kar ima avtorske pravice(eMula, Kazza, ..). Glede posredovanja naslov pa ne bi vedu.
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

JOKER ::

Jaz mislim, da .... to te je nekdo moral konkretno prestrašit. Hočem reči, da se lahko "poserješ po domače" na take izjave nekoga,ki ga ne poznaš pa še predstavil se ti ni verjetno. Jaz na tvojem mestu ne bi dal na to A MA NIŠTA !
Kaj se pa tiče Downlodanja filmov ....itd, kaj vse ljudje počnejo in dol vlačijo.
Jaz hvala bogu tega ne delam, pa ne zato da bi se bal inšpekcije ...itd, ampak sem parkrat pri sosedih videl kaj se da zgodit, ko vlečeš iz Kazaa ...itd. Tu predvsem mislim na viruse in podobne stvari.
Če smo že pri tem : zakaj pa potem lastnikov Kazze , Suprnove ... itd še niso zaprli, ker so lastniki softwera, ki omogoča lodanje softwera .. ???
Ta Kazaa obstaja od kdaj pomnim, pa še je vedno niso ukinli, tako da bi se o tem dalo še pisat. Mislim, da si lahko brez skrbi. To se je eden hotel na zelo primitiven in pede***i način poigrat s teboj.

P.S.
Nima smisla 6 ur ali celo nekaj dni dol vlečt eden film, ki ga potem gledaš 2 uri. Da se zgodit, da ga celo v sredini pol ure fali ... itd. Potem si ga pa 2x pogledaš - brezveze !!
Ni lepše se odpeljat na BOLJŠJAK, kupit film za 400 sit si ga 2x pogledaš potem pa vstran vržeš, da se ti ne kopičijo.

PROTOTIP ::

Kar se tiče takih in drugačnih groženj zaradi downloadanja filmov, torej, jaz mislim, da je cena enega DVD absolutno previsoka. 6 jurjev mislijo da bom dal za nek film, ki ni niti sinhroniziran v slovenščino, tako kot nemci sinhronizirajo ameriške filme v svoj jezik, da ne deluje kot reklama za "amerikanizem", po drugi strani, film si enkrat mogoče dvakrat ogledaš, potem pa ti le prostor zavzema na polici. Poleg tega, veliko je novejših filmov, ki so tudi že dostopni na "free TV", torej, v čem je razlika če ga downloadaš s kazze, ali pa ga gledaš na TV? Potem je tu še vprašanje razvoja računalniške tehnologije. Če ne bi bilo možno priti na poceni način do najnovejših iger, potem marsikdo ne bi kupoval kakega dragega pentium EE, operatona ipd., ker ekonomija pri marsikomu to ne dopušča.

Tomay ::

Če prekršiš pravila arnesa, te ponavadi takoj odklopijo. Brez obvestila in brez obrazložila. Vsaj jaz vem za nekaj takih primerov. Tako, da se ni za bat, vsaj zaenkrat še ne ...
Voodoo 4Ever

Tody ::

niti e mule niti kazza nista ilegalna programa... v novicah je tudi bila objavljnea novica da je neko sodišče oprostilo kazza in tudi e mule kakršne koli odgovornosti. Oni ponujajo samo servis kaj pa uporabniki delajo ni njihova skrb in tudi na njihovih serverjih ni nič...p2p pomeni peer to peer ali od uporabnika do uporabnika...

OrkAA ::

Mislm... če se bojiš nekoga iz irca si čuden :)

Ker glavni admini na arnesu z veseljem ircajo in obveščajo posameznike...

s56vpe ::

Sploh pa noben ne bo prišel k teb domov

Če prekršiš pravila arnesa, te ponavadi takoj odklopijo. Brez obvestila in brez obrazložila. Vsaj jaz vem za nekaj takih primerov. Tako, da se ni za bat, vsaj zaenkrat še ne ...

Brez obvestila in obrazložila so vandali vrli v rim in ga zažgali, danes smo pa malo bolj civilizirani, se ti ne zdi?

Dr_M ::

PROTOTIP: arnes dejansko tko dela, ja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

Posredovanje prepovedane vsebine pa ja ni kaznivo... Tako kot ni kaznivo posredovanje prepovedanih substanc, mar ne? ;)

CaqKa ::

prototip žal nimaš prav.. arnes je najkrutejši kar se tega tiče.
če boš naredo pizdarijo boš brez pardona leto in se nikoli več vrno.

Tody ::

jup na lastni koži sem to občutil... ker sem bil še mladec in sem sprobaval neko irc skripto dam scaning pustim ene 3 minute ker se pač nč zanimivega ni zgodilo ugasnem in srfam naprej. Čez 24 ur geslo ni bilo več pravilno...

|SNap| ::

CaqKa, ni cisto res, lahko dobis naslednje leto account brez problema...

Ja seveda, men je treba grozit k sem že tolk ljudi pobil pa tolk bajt zažgal:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co. (strani: 1 2 3 469 70 71 72 )

Oddelek: Omrežja in internet
3558426120 (9404) Freakylion
»

Busted! (Anti Piracy Organization Cought Me) (strani: 1 2 3 )

10815100 (9323) Gandalfar
»

Malce bolj zmogljiv router

Oddelek: Kaj kupiti
201699 (1309) IceLord
»

KKS, Arnes - a vas kej zeza v mozek?! (strani: 1 2 )

996449 (4681) Soprano
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342636 (1910) cybermedo

Več podobnih tem