» »

Tih strežnik 24/7 za zelo malo dostopa dnevno

Tih strežnik 24/7 za zelo malo dostopa dnevno

madmitch ::

Tako, postavil bi si rad strežnik, ki bi deloval 24/7 in to v moji delovni sobi. Stregel bi manjši projektni portal do katerega bi dostopalo največ 10 ljudi (3-4 na enkrat). Poleg tega bosta še dve mašini za njim, preko katerih ravno tako rabim dostop do teh strani na strežniku in interneta. Pogojno bi nanj postavil še mail a mi to ne diši preveč, ker nimam dovolj pojma.

Torej: kakšen HW, OS in strežnik (najraje win, Apache, PHP, MySQL, ker to vsaj približno poznam, ni pa nujno, lahko je tudi Linux).

Sredstva niti niso problem. Aja, pipica je ADSL 4096/768* kbit/s in imam dve domeni, obe linkani na isti IP.

Znalci, pomoč prosim.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

IceIceBaby ::

Kakšen tastar iMac (15" CRT) bi bil idealen za takšno zadevo. Je brez ventilatorjev in zelo tih, edino disk proizvaja šum, pa še to ne veliko ker so večinoma 5400rpm not. Poleg tega je majhen in nebo delal napote.

Kakšen 300 do 400mhz model dobiš za cca 50k sit, pa OSX daš gor.

madmitch ::

OK, in ti ravno tisto, kar niti videl še nisem od blizu? Dajmo raje ostati pri WIN/Linux opciji, prosim.

Na nekaj sem pozabil, verjetno bo potreben še kakšen FireWall. In še enkrat, cena ne odloča, bolj mi je važno, da postavim, dela in ne slišim.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

jype ::

Ce ti cena ni problem, potem so VIA C3 procesorji tolk "cool" da ne rabijo ventilatorja, samo rebra. Potem moras nekje zbrskat se napajalnik, ki ne rabi ventilatorja in en tih disk, ki ga obesis na gumo, pa bo.

Linux je super, ker imas firewall kot se spodobi ze poleg, samo skonfigurirat ga moras (o tem bos pa nasel veliko ravno na slo-techu).

SubOrbit ::

poglej na http://www.mini-itx.com
Tukaj imas viine maticne s C3 procesorji... Brez ventilatorja.
Majhno in neslisno.
Dobi se to robo tudi pri nas, tako da ti ni treba narocati iz tujine.

IceIceBaby ::

iMaca sem predlagal zato ker z njim nimaš problemov pri tišanju. Je že po defaultu tih in ni treba iskat nobenih tihih napajalnikov... Postaviš v kot in pozabiš da je tam. Pa glede na to da misliš server laufat nebi smelo bit problemov z nastavitvami. PHP, MySQL in Apache se nastavi enako kot na linuxu in zelo podobno kot na winsih. Če pa nujno rabiš linux ga lahko pa tudi na iMaca naložiš.

Druga varjanta, ki bo delala brez ventilatorjev (poleg C3) je pa downclockan Celeron tualatin. Samo en velik heatsink obesiš gor pa je. Pa en dober napajalnik daš not, mu odstraniš pokrov in ga lahko laufaš brez ventilatorja. Disk pa res na gumice lahko obesiš, ali obložiš z gumjasto peno. Druga varjanta je bolj tiha ampak se tudi bolj greje disk.

Brane2 ::

Madmitch:

Za ta problem je IMHO idealna rešitev VIAina EPIA iz selrije M10000. Sicer bi bla idealna CLka, ker ima dve Ethernet karttice alahko ubodeš tudi navadno M10000 in dodaš v extra PCI slot še eno mrežno, pa je.

Tako ti je l ahko ista pixna tudi firewall. Na eni mrežni maš modem (valjda imaš ADSL ali kabl) na drugi pa preostanek lokalne mreže.

Plate so poceni. Jaz ti jo lahko dobavim za nekaj čez 33 kSIT + DDV. Poleg plate rabiš smao še ohišje, DDR RAM stick, hard disk. CDjka je opcija enkrat, ko postaviiš sistem gor.

ČE hočeš prav posebno majhno ohišje za plato, ga boš plačal veliko več kot navadno pixno a to seveda ni nujno. EPIA M10000 ima čisto navaden ATX konektor...

Domnevam, da hočeš servirat vsebine z lokalnega hard diska. Če bi ble vsebine drugje, bi verjetno lahko shajal tudi brez hard diska. Lahko bi zbootal EPIO skozi mrežo s kake druge mašine, vendar je verjetno bolj praktično, če imaš v škatli tudi hard....

Gwanaroth ::

Kaj komplicirate..

Jst mam 350 @ 400 MHz P2, samo z rebri, in nad njimi en 8cm vent na 5v, lih tolk da mesa zrak.. stvar je dejansko neslisna.. Laufam pa Debian, in mi zadostuje za vse potrebe in se vec..

Nevem ce se splaca ubadat z nekimi eksoticnimi VIA procesorji itd.

No, to je bil samo moj IMHO! :)

LP
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gwanaroth ()

madmitch ::

Očitno bo res padla VIA, nanjo nisem niti pomislil. Gremo počasi sestavljati.

Nadaljevanje, katero Linux distribucijo?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Brane2 ::

Jaz bi si sestavil Gentoo gor. Potem pa dodal stavri, specifične za to plato.

Vendar tit ega zelo verjetno ne boš rabil. Če ne misliš gor laufat Xov in recimo uporabljat hardverskega mpeg dekoderja, potem bi ti moral delati že vanilija kernel brez kakih posebnih sprememb. To lahko rečem iz izkušenj.

Če rabiš kaj več, poglej na www.mini-itx.com ...

Gwanaroth ::

Debian, absolutno.
Lights often keep secret hypnosis..

Poldi112 ::

Clarkconnect, brez dvoma. Vsaj ce si len.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Via C3 1 Giga Pro

Oddelek: Strojna oprema
181548 (1324) kuglvinkl
»

AMD Geode - družina x86 procesorjev z nizko porabo

Oddelek: Novice / Procesorji
252313 (2313) CCfly
»

Majhne DOS mašine

Oddelek: Strojna oprema
51154 (1081) Thomas
»

PC za v avto

Oddelek: Kaj kupiti
231292 (963) tx-z
»

mini plate

Oddelek: Strojna oprema
161945 (1716) moj_nick

Več podobnih tem