» »

kako najceneje povezati dva pcja ?

kako najceneje povezati dva pcja ?

ronaldo ::

imam siol adsl, staticni ip.
me zanima kak naj povezem dva pcja da lahko oba hodita na net .. sem slisal da tako da ta glavni pc ima dve mrezni kartice drugi pc pa eno pa da pol sam jih povezem skupaj pa dela.. je to res ? ker sem pol slisal da to ne dela ce mas staticni ip ? hmmm :\
nocem kupovat rouiterja ali switch...mi rabi samo da oba pcja lahko gresta na net... 8-O

pa ce se to ne bo dalo me pol zanima se nekaj.
da bi recimo dobil se en ip naslov kak bi pol to povezal da bi obem net delal vsak s svojim ipjem ?

hvala :)

iBojan ::

V vsakega eno mrežno pa crossover kabel. Po moje najcenejša varijanta.

ronaldo ::

hvala. kje pa se dobi ta crosower kabel ? v kaki online trgovini ce se da..

pa mi je rekel frend kao da ce bom tako mel povezana dva pcja da pol ne bosta mogla oba hkrati surfati, wtf ? pa da bo stekalo ful..

8-O

K0K0 ::

Za kabl je najbolš da greš v eno rač trgovino/servis in rečeš da bi rat imev crosover kabl pa kolk dolzga pa ti ga bodo naredl cena pa je cca 100sit na metr.
vse ostale informacije boš najdu
tukaj

Caligula ::

Pa menjaj prijatelja :D

Jeebs ::

No ja, prijatelj te je verjetno hotel opozoriti na to, da če bo hotel drugi računalnik iti na internet bo moral nujno biti prižgan tudi prvi (z direktno povezavo v net). Vsaj mislim, da je še vedno tako.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

iBojan ::

Ja na statičnem IPju je pač tako, da se z enim računalnikom povežeš na net pa si potem drugi deli to povezavo. Je pa tudi res da mora met tisti prvi 2 mrežni, kajti v eno vtakneš kabel z modema v drugo pa crossover kabel. Saj novejše plošče imajo itaq že integrirano mrežno tak, da rabiš samo eno kupit pa kabel kar pa tudi ni tak velik strošek ;)

TribesMan ::

Seveda bi bil največji greh na svetu pomisliti na uporabo routerja... a ne?

Jao kako komplicirate... z routerjem je 100* manj problemov, ni se ti treba manualno povezovat na net, pa še več kompov lahko gor priklopiš... da ne omenjam da ni treba met vžganega "glavnega" računalnika da lahko potem vsi surfajo... Pa tudi kar se tiče varnosti je router precej boljša opcija... poleg vsega dobiš routerje že za nekje 10kSIT... kar po mojem ugodna cena glede na to koliko prednosti ima zadeva...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568179 (5008) c23po
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375411 (4915) BorutK-73
»

Noče se mi povezat na internet preko mrežne in kabla v xp

111422 (1422) Lisiček
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384874 (4393) SasoS
»

Router+mreža+ADSL

143219 (2953) |_CoBrA_|

Več podobnih tem