Reuters - Afera z goljufanjem pri emisijah dušikovih oksidov v Volkswagnovih dizelskih motorjih, ki so jo lani jeseni odkrili v ZDA, ne jenja. Medtem ko je v ZDA poravnava za dizelska vozila z 2-litrskimi motorji dogovorjena, saj bo VW vozila odkupoval ali predeloval, usoda 3-litrskih motorjev še ni znana. VW se trudi, da bi šlo le s programskimi popravki. Teh pa bo očitno malo več, saj so po poročanju Bilda am Sonntag in Reutersa v vozilih pred kratkim odkrili še tri nelegalne kose programske opreme, ki so namenjeni goljufanju.
Novoodkrita programska oprema, ki naj bi jo imeli vsi v ZDA naprodaj dizelski avtomobili s 3-litrskimi motorji iz koncerna (torej Audi Q7, Porsche Cayenne in VW Touraeg), naj bi po 22 minutah vožnje v celoti izklopila sisteme za nadzor izpustov. Običajni testi emisij trajajo do 20 minut, zato so se najbrž odločili za 22 minut. Prizadetih vozil je samo v ZDA okrog 85.000, ni pa še jasno, ali imajo podobno programsko opremo tudi vozila za evropski trg.
Audi je v izjavi za javnost zapisal, da s pristojnimi agencijami (CARB in EPA) še vedno iščejo tehnično rešitev za šestvaljne trilitrske turbodizel motorje (3,0 L V6 TDI). Rešitev naj bi sodišču predložili do 25. avgusta, ko se izteče rok. Glede novih informacij pa ne Volkswagen ne Audi ne dajeta komentarjev. Naslednje zaslišanje Audijevih vodilnih bo v sredo.
Novice » Tožbe » Nove težave za Volkswagnove 3-litrske motorje
Utk ::
Jaz ne razumem kako lahko danes še nekdo vidi VW na cesti in si reče, to bi pa imel. Sej če je baba še tako lepa, madona, če je čarovnica, si jo menda nihče normalen ne želi. Kaj je s folkom? A smo res taki kmetavzarji v Evropi?
Samo haterji so po navadi tisti, ki ali VW niso nikoli peljali, ali pa jim je predrag
Jaz sem ga vozil, lahko ga bi kupil, pa ga nisem. Koliko od vas ga je dejansko kupilo novega, recimo passata za 30 jurjev? Verjetno vsak 3. če še tolk.
Ampak prav res, Utk.. Glasen si tako, da moraš biti največji čistun daaaleč naokoli.. Sem tudi sam krepko proti goljufivemu VW in sistemu nasploh, ampak toje rantanje je pa kar malo too much.. Ne vem, uporabljaš elektriko, klimo, avto, motor, kdaj prdneš, uporabljaš deodorante?? hudiča, potem nisi tako noro eko-čist..
Ne vem po čem sklepaš da sem noro eko čist? Kaj točno takega sem napisal kar bi blo pretiravanje? Prosim, en primer. Če resnica boli, ni to moj problem. Ne vem po kateri zblojeni logiki je dizel v redu in prav gotovo ni strupen, če pa z njim prišparam 300 evrov na leto. Kakšna logika je to? A obstaja kaka koleracija med tem kolk prišparaš in kako nedolžna je stvar?
Kako na tvoj račun? A VW nakazuješ mesečno keš? Ali pa lastnikom VW?
VW se je odločil, da je sprejemljivo strupit ljudi, če si s tem pridobi konkurenčno prednost, njihovi vozniki pa nižjo porabo in nižje stroške. In potem sem jaz bad guy. Faking unbelievable.
In če je dizel v redu, ker tudi bencin ni stoprocentno čist, je po isti logiki tudi bencin v redu, ker niti dizel ni zastojn. Pa kakšna je to logika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Da DI bencinarji niso dost boljši sem jaz tu napisal že leta nazaj. Ko ti še nisi vedel kaj je DI bencinar.
Sprenevedanje bi bilo, če bi jaz zahteval, da se vsi držijo samo predpisov. Pa hočem v resnici več, ker očitno VW goljufanje po ameriških zakonih v Evropi sploh ni prepovedano. Meni je precej vseeno ali se filtri med vožnjo izklopijo zakonito ali ne, če se izklapljajo, taki avti nimajo kaj delat na cesti. Da ne govorimo o tem, da ni prepovedano dpf odstranit oz. tega nihče ne zmore preverjat. Zato je treba vse dizle ukinit, ker jih ne znajo naredit čiste, vi jih pa nočete spodobno vzdrževati. DI bencinarji pa dobivajo filtre. Boljše kot nič, ampak čez 10 let jih itak več ne bomo potrebovali. Bomo šli na štrom, tako da je skoraj vseeno.
Jaz kupim stvar novo in jo znucam do konca. Dokler ne crkne, je ne menjam.
Zaslepljeni od česa?
Vendar, ker so vsi testi pokazali, da razen enih dveh vsi pretirano Nox onasnežujejo, je tole čisto sprenevedanje.
Sprenevedanje bi bilo, če bi jaz zahteval, da se vsi držijo samo predpisov. Pa hočem v resnici več, ker očitno VW goljufanje po ameriških zakonih v Evropi sploh ni prepovedano. Meni je precej vseeno ali se filtri med vožnjo izklopijo zakonito ali ne, če se izklapljajo, taki avti nimajo kaj delat na cesti. Da ne govorimo o tem, da ni prepovedano dpf odstranit oz. tega nihče ne zmore preverjat. Zato je treba vse dizle ukinit, ker jih ne znajo naredit čiste, vi jih pa nočete spodobno vzdrževati. DI bencinarji pa dobivajo filtre. Boljše kot nič, ampak čez 10 let jih itak več ne bomo potrebovali. Bomo šli na štrom, tako da je skoraj vseeno.
Sploh ker pozabljate, da tudi proizvodnja vozila in vseh drugih izdelkov pripomore k onesnaževanju in vseh ostalih izdelkov.
Jaz kupim stvar novo in jo znucam do konca. Dokler ne crkne, je ne menjam.
To bomo samo tebe. Drugi si tega privilegija ne zaslužijo, ker so premalo zaslepljeni.
Zaslepljeni od česa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Volkswagen bo prevara v ZDA stala še dodatno milijardo dolarjev (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostalo | 49240 (44272) | boolsheat |
» | Volkswagen bo v ZDA odkupil tudi nekatera vozila s 3-litrskimi motorji (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Tožbe | 14907 (12641) | Utk |
» | Volkswagnov načrt za vpoklic 3-litrskih dizlov neustrezenOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12440 (9827) | fujtajksel |
» | Volkswagen razgrnil časovnico odprave napake in podrobnosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16910 (13635) | zmaugy |
» | V ZDA odkrili nove goljufive porscheje, VW priznal zavajanje glede porabe (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 65189 (58261) | pirlo |