»

PowerColor bo predstavil tri nove grafične kartice

X-Bit Labs - PowerColor bo v kratkem predstavil tri nove grafične kartice. To so
  • GeForce3 GTS3 Chameleon. Delovala bo na GeForce 3 čipu, frekvenca čipa bo 200MHz, frekvenca 64MB 128bit-nega DDR SDRAM pomnilnika pa 460MHz.
  • CMX6P. Delovala bo na GeForce2 MX 400, le da bo na PCI vodilu. Na njej bo 64MB 128bit-nega pomnilnika. Frekvenca čipa naj bi bila 175MHz in 166MHz za pomnilnik. Izšla bo tudi TV-Out verzija.
  • CMX2P. Bo PCI verzija GeForce2 MX 200 čipa. Na njej bo "stanovalo" 32MB 64bit-nega pomnilnika. Frekvenca naj bi bila enaka kot pri CMX6P (zgoraj). Tudi ta bo izšla v TV-Out verziji.
Vse navedene informacije so neuradne in nepotrjene. Ampak verjetno resnične .

0 komentarjev

Smo pridni, kajne?

Slo-Tech - Kot ste videli, se počasi, a zagotovo vračamo v tisti težki tempo. Tako sta moj test zgoščenkomatov danes dopolnila še dva članka: Medtem ko je prvi bolj ležerno ter zabavno večerno branje, ob katerem si spočijemo možgane ter se še kaj novega naučimo, je pa lunijev test pravi "showdown" petih osnovnih plošč, v katerem je opisana gola teorija ter sámo obnašanje plošče pod različnimi pogoji. Ogled obeh zelo močno priporočljiv.

25 komentarjev

Cene CD-R medijev kmalu 3x višje?

PC World - PCWorld je objavil zanimiv članek o pričakovani podražitvi CD-R medijev. Trenutna cena okoli 10 centov na kos je enostavno prenizka in tako se bodo po napovedih cene to poletje dvignile na 30-35 centov, kar je 350% podražitev. S to potezo naj bi veliki proizvajalci (Memorex, TDK, Verbatim...) tudi razbremenili CD-RW medije, ki jim marsikdo očita previsoko ceno (trenutno 70 centov)... Točni razlogov za podražitev proizvajalci nočejo izdati, namigujejo pa, da gre za dogovor med njimi ter tudi odgovor na povpraševanje, ki je zadnje čase izjemno visoko.
Kakorkoli, jaz si bom naredil zaloge pred podražitvami, vi pa kakor hočete .

16 komentarjev

Nekaj za ljubitelje estetike

več strani - Trend polepševanja računalniških ohišij je že pred nekaj časa presegel vse razumne meje. Dandanes za tem "hobijem" stoji že prava mala industrija in vsaka dobra ideja se kmalu spremeni v pravi biznis. Če spremljate Slo-Tech, potem se zagotovo spomnite posebnih ščitnikov za ventilatorje, ki so bili v obliki Biohazard ali Nuke znaka. Takrat je šlo za projekt nekega zanesenjaka, sedaj pa lahko te zadeve tudi kupite. Seveda se pod čem tako ekstravagantnim ne sme skrivati navaden ventilator. Kaj takšnega ali takšnega bo ravno prav . Če vam ni škoda denarja, seveda...

6 komentarjev

ASUS goljufa. Spet!

Riva Station - Verjetno se spomnite škandala z ASUSovimi gonilniki izpred kakšnega pol leta. Podjetje je namreč kupcem svojih grafičnih kartic v gonilnikih ponudilo možnost "izklopa sten" in žičnih modelov v popularnih 3D streljankah. Ta ASUSova poteza je naletela na ogročene reakcije ljubiteljev teh iger, ki že tako ali tako precej trpijo zaradi raznih goljufov, ki uporabljajo nedovoljene pripomočke. Tedaj je ASUS priznal napako ter zatrdil da bo prenehal z razvojem teh gonilnikov. No, kot bi rekli stari ljudje: zarečenega kruha se največ poje! Na Riva Station so objavili slikico, ki dokazuje, da se tudi v novih v11.01 gonilnikih skriva možnost izklopa sten in podobni bonbončki! Še več, Borsti...

7 komentarjev

Fosterji prestavljeni...

X-Bit Labs - Če pozorno spremljate sceno, potem ste verjetno bili presenečeni, ker med včerajšnjimi novicami ni bilo omembe novega Intelovega Xeona s Foster jedrom. Predstavitev tega procesorja je bila najavljena za 8. maj, toda očitno se je pri Intelu nekaj zalomilo. Podjetje pravi, da je sam silicij procesorjev brezhiben, toda da imajo nekaj "električnih težav" s pakiranjem procesorjev. Tako je izid procesorja prestavljen za nekaj tednov, v tem času pa bo Intel razvil popolnoma novi sistem pakiranja, pri katerem ne bo niti najmanjše možnosti za poškodbo jedra. Sicer točnega datuma izida ni, toda verjetno bomo naslednika Xeonov videli 21. maja. Pripravljeni so tudi proizvajalci matičnih plošč in prvih dvoprocesorskih Socket603 plošč bomo deležni s strani Tyana, Iwilla in Supermicra. Zgrajene so okoli novega i860 čipovja, cene pa se bodo gibale med 800 in 1000 zelencev.

6 komentarjev

Novi DDR SDRAM iz Hynixa

Slo-Tech - Podjetje Hynix, prej bolj znano kot Hyundai, je pričelo s proizvodnjo novih DDR SDRAM čipov, ki bodo izdelani v 0.18 mikronski tehnologiji in bodo delovali pri napetosti 2.5V. Podpirali bodo frekvence vse od 200MHz pa do vključno 275MHz. V podjetju ciljajo predvsem na uporabo teh čipov v kombinaciji s trenutno najhitrejšima grafičnima procesorjema Nvidia GeForce 3 in ATI Radeon. Del proizvodnje bodo usmerili tudi na trg zahtevne mrežne opreme, kjer naj bi se njihov pomnilnik uporabljal v gigabitnih optičnih stikalih in usmerjevalnikih. Še cena: za kos 4Mb x 16 čipa bo potrebno odšteti 10 dolarjev, v večjih količinah pa 5 dolarjev. Thnx, mlevar!

2 komentarja

GeForce3 cenejši za 38%

Slo-Tech - Nvidia namerava občutno znižati cene njihovih grafičnih procesorjev, vključno z najnovejšim GeForce 3. Tako naj bi bile grafične kartice z vgrajenim GeForce 3 procesorjem cenejše za kar 200 ameriških dolarjev. Napovedanih je tudi nekaj t.i. low-end grafičnih kartic, katerih cena se bo gibala od 100 dolarjev navzgor, GeForce 2 Ultra pa bo dosegljiv že za 300 dolarjev.
Razlogov za ta korak je veliko, eden glavnih pa je zmanjšanje zanimanja za Nvidine procesorje, saj proizvajalci dobesedno zavračajo uporabo novejših različic. Zelo znan je primer čipa GeForce 2MX, predhodnika MX 200 in MX 400, ki ga nekateri še vedno vgrajujejo v grafične kartice. Kot drugo, se je na trgu pojavilo že kar nekaj grafičnih procesorjev, ki jim lahko suvereno konkurirajo in to po precej nižji ceni. Najodmevnejši je vsekakor Kyro II, za katerega se zanima že lepo število izdelovalcev grafičnih kartic. Veliko ostrih kritik je doletelo tudi najnovejši procesor GeForce 3, ki je od svojega predhodnika kar...

1 komentar

Poslovenjeni WinXP in OfficeXP

Slo-Tech - Andrej, nas M$ guru, me je danes prijetno razveselil z enim e-mailom. Posredujem vam ga v celoti:

Oj, mogoče te bo zanimalo tole:

Microsoft je v ponedeljek, 7.5.2001 na 6. NT konferenci v Portorožu najavil slovensko različico sistema Windows XP. Dan pred tem so iz korporacije dobili odobreno prošnjo za lokalizacijo Windows XP Professional. Enkrat po izzidu angleške različice, bo lokalizacija na voljo preko posebnega MUI (Multilingual User Interface) paketa. MUI je v bistvu CD, ki vsebuje lokalizacijske datoteke, ki ga že sedaj poznamo iz Windows 2000 in nam omogoča, da uporabniki delajo v različnih jezikih. To pomeni, da lahko en uporabnik uporablja nemško okolje (nemški meniji, pomoč, itd.), nek drug uporabnik pa arabske nastavitve (vključno s Start gumbom na desni strani :)). Hkrati z objavo slovenskega Windows XP, so objavili tudi slovensko različico Office XP Professional, ki bo vsebovala vse poslovenjene programe - vključno z bazo Access in PowerPoint-om. Vsekakor je treba...

16 komentarjev