» »

GeForce3 cenejši za 38%

GeForce3 cenejši za 38%

Slo-Tech - Nvidia namerava občutno znižati cene njihovih grafičnih procesorjev, vključno z najnovejšim GeForce 3. Tako naj bi bile grafične kartice z vgrajenim GeForce 3 procesorjem cenejše za kar 200 ameriških dolarjev. Napovedanih je tudi nekaj t.i. low-end grafičnih kartic, katerih cena se bo gibala od 100 dolarjev navzgor, GeForce 2 Ultra pa bo dosegljiv že za 300 dolarjev.
Razlogov za ta korak je veliko, eden glavnih pa je zmanjšanje zanimanja za Nvidine procesorje, saj proizvajalci dobesedno zavračajo uporabo novejših različic. Zelo znan je primer čipa GeForce 2MX, predhodnika MX 200 in MX 400, ki ga nekateri še vedno vgrajujejo v grafične kartice. Kot drugo, se je na trgu pojavilo že kar nekaj grafičnih procesorjev, ki jim lahko suvereno konkurirajo in to po precej nižji ceni. Najodmevnejši je vsekakor Kyro II, za katerega se zanima že lepo število izdelovalcev grafičnih kartic. Veliko ostrih kritik je doletelo tudi najnovejši procesor GeForce 3, ki je od svojega predhodnika kar dvakrat dražji.
Kljub znižanju bo dobiček še vedno dovolj dober, saj so stroški izdelave nižji kot so sprva predvidevali. Prav tako pa bo velik del GeForce 3 procesorjev odkupil Microsoft za svojo igralno konzolo Xbox, izkupiček od prodaje pa vsekakor ne bo zanemarljiv. Thnx, mlevar!

1 komentar

zizi ::

To mi deli Nvidia sdej si ga bom pa mogoč še sam nabavu:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia opušča podporo za starejše grafične kartice

Oddelek: Novice / Grafične kartice
325195 (4197) MrStein
»

Koliko mislite da bodo padle cene Gefrocev (sedanjih)

Oddelek: Pomoč in nasveti
81525 (1236) Mr.B
»

Creative podprl Titanium procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
61836 (1836) darh
»

grafična kartica !

Oddelek: Zvok in slika
311844 (1403) ABX
»

T&L?

Oddelek: Novice / Nova vsebina
371882 (1882) Senitel

Več podobnih tem