»

Windowsi preljubljeni

Slo-Tech - Gotovo bi vsi kar malce pogrešali zdaj že kar legendarne Windowse, ki so orali ledino pred petimi in več leti, če bi se Microsoft "naveličal" tega posla. No, ker pa Microsoftu ekonomsko zelo dobro kaže, se nam za obstoj priljubljenih Oken ni treba preveč bati. Da bi si ta operacijski sistem čim bolje zapomnili, so se neki šaljivci odločili, da sistem obdelajo malce bolj iz smešne plati. Njihov izdelek si lahko ogledate na tej strani. Pa še opozorilo: stran ni namenjena preobčutljivim ljudem, saj boste dobesedno crknili od smeha (no, vsaj jaz sam :)). Thanx, Kekec.

6 komentarjev

Nekaj za preganjanje dolgčasa

več strani - Včasih si je treba od napornega dela tudi odpočiti in ni boljše relaksacije, kot da se za kakšno urico usedeš za računalnik in greš malo streljat "premikajoče poligone". Vendar pa so vse današnje igre postale enostavno precej kompleksne, zato marsikateri igričar pogreša dobre stare čase, ko so bile računalniške igre še preproste, a nič manj zabavne, kot današnje. Sicer si lahko klasike snamemo iz interneta, vendar bo zaradi grde grafike marsikoga začela boleti glava. Obstaja še druga možnost - marsikatere klasike so navdušenci predelali v "internetno" obliko, tako da jih lahko igramo kar preko spletne strani. Vas zanima, kjer se te igrice da igrati? Berite dalje:
  • Za vse tiste, ki si želijo samo želijo za nekaj časa izklopiti možgane, je kot nalašč legendarni Pong, ki so ga navdušenci predelali v tako obliko, da ga lahko igrate preko spletne strani.

  • Če vas je internetni Pong čisto zasvojil, potem boste gotovo radi zaigrali tudi igre, ki so jih zbrali na tej strani. Stran je sicer...

3 komentarji

Gainward snuje nove kartice

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Izgleda, da se je Gainward odločil podreti vse možne rekorde kar se tiče "uradnih" navitih grafičnih kartic. Včeraj je podjetje naznanilo še en produkt iz tako imenovane Golden Sample družine. To je Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica. Opremljena je s 64MB DDR SDRAM, ki ima dostopni čas 4ns. V izboljšanem načinu, ko frekvenca pride do 500Mhz, kartica teče 25% hitreje, kot pa običajne na GeForce2 Pro bazirane kartice. Pravzaprav se lahko zgodi, da se bo ta kartica izkazala za še hitrejšo v TrueColor načinu, kot na primer GeForce2 Ultra. Tako naj bi se Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica prodajala za $220, kar je približno 55000 SIT. Kartica naj bi se pojavila v trgovinah po Evropi ob koncu meseca. Več tukaj.

0 komentarjev

VIA podprla UltraATA/133

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Na trenutno potekajočemu VIA Technology Forum-u (Taipei), je VIA predstavila VT8233A South Bridge, ki podpira novi Ultra ATA/133 protokol (podatkovni valj iz HDD-jevega bufferja teče z maksimalno hitrostjo 133MB na sekundo). Novi South Bridge paše na pine še obstoječih VT8233/VT8233C čipov. Lahko se ga uporablja skupaj z kar nekaterimi Nort Bridge-i, ki podpirajo visoko zmogljivo V-Link vodilo (VIA Apollo P4X266, VIA Apollo KT266A,...). VT8233A bodo izdelovali v tovarnah TSMC-ja v 0.22 mikronski tehnologiji. VIA je zaenkrat bolj skopa z informacijami, zato še ni znano, kdaj naj bi izdelki s tem čipom prišli v prodajo. Predvidevamo lahko, da bolj proti koncu leta, saj bodo ultimativne specifikacije UltraATA/133 protokola postale na voljo šele proti koncu Q4, leta 2001. Več o tem tukaj.

1 komentar

Še več testov KT266A

več strani - Da je VIA izdala nov DDR nabor, ki se imenuje K266A, vam je povedal že Pretorijanec, vendar pa je gotovo marsikdo podvomil v test na VIA Hardware, kjer imajo kar precej prijateljske odnose z Vio in Viinih izdelkov gotovo ne kritizirajo tako, kot kakšne druge neodvisne strani. Teste so opravili še na:

0 komentarjev

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

Troj_Apost.A

ZDNet - Po eni strani se mi zdi objavljanje novičk v smislu 'prišel je nov virus, ne odpirajte priponke' že kar malce žaljivo za redne bralce slo-tech-a, a novinarstvo pač zahteva svoj davek.

Kakorkoli že - virus praktično ne odstopa od ostalih - prispe kot e-pošta z naslovom "As per your request!", besedilom Please find attached file for your review. I look forward to hear from you again very soon. Thank you." ter priponko Readme.exe, in se poskuša skopirati na disketo. Potem se bo, klasično, poslal vsem naslovom v adresarju. Dolgočasen klik.

0 komentarjev

Članek o C#

ZDNet - Verjetno vas ni malo, ki so oz. še bodo naročili Microsoftovo razvojno orodje (oz. zbirko) Visual Studio .net (beta 2). V njem se je pojavil tudi programski jezik C# ('C sharp', za morebitne neznalce), katerega Microsoft hvali kot najboljšo stvar po C++ -u. Lutajoč po ZDNet-u sem našel članek, v katerem se je njihov novinar pogovarjal z glavnim inženirjem jezika C#. Če ne zaradi drugega, branje priporočam zaradi razgledanosti ter nekaterih zanimivih misli (tudi o Javi, saj MS-ju nekateri očitajo, da si je C# veliko stvari sposodil ravno pri slednji). Klik!

p.s.: članek se tam nahaja od sredine avgusta, tako da lovci na ažurne novice - miške proč :]

6 komentarjev

MS ne bo razbit

Mladina - Ameriško državno tožilstvo je napovedalo, da v protimonopolni tožbi zoper Microsoft ne bo več zahtevalo razbitja podjetja. MS naj bi prispeval kar zajetno vrečo denarja v predvolilno kampanjo gospoda Busha. Očitno je bilo to dovolj...
Microsfot se obnaša, kot da tožbe nikoli sploh ni bilo, saj bo z XP spet kršil natanko iste zakone kot prej. Bolj kot tožbe naj bi ga skrbelo prosto programje z Linuxom na čelu.

5 komentarjev

Napaka na Razorju

Slo-Tech - Na razor.arnes.si (ARNESov najbolj izpostavljen strežnik) se je čas premaknil nazaj. Tiste novičke na desni strani so namreč stare kot sam Kurešček - iz februrarja letošnjega leta. Kaj je vzrok temu ne vem. Napaka v sistemu, napaka administratorja ali celo kak hacker (ok cracker :)? Zanimivo je to, da se na tej strani pokažejo tudi sveže novice.
Zadeva ni nič kaj kritična, a vseeno...

6 komentarjev