»

Kako se znebiti System Restora v WinME?

Jaz - Vsi uporabniki WinMEja še kako dobro poznate system restore funkcijo, ki v bistvu le požira dragoceni prostor na disku. Redki boste sploh kdaj pomislili na to, da bi jo uporabili, diskovni prostor pa tudi ni tako poceni, iz česar sledi, da je zadeva za veliko večino neuporabna in nadležna. Sicer se je da izklopiti, toda v pravem duhu M$jevih aplikacij vedno najde načine, da se ponovno vklopi. Če vas ta zadeva moti, si oglejte to temo v Forumu, kjer je postopek za dokončno uničenje te nadloge. Thnx, Shadow!

8 komentarjev

ABIT KT7/KT7-RAID FAQ

Jaz - Čeprav je ABIT KT7 družina matičnih plošč odlična, je daleč od brezhibne. Stvari se lahko ob določenih kombinacijah hardvera precej zapletejo in manj izkušenemu uporabniku povzročijo precej preglavic. No, vsi lastniki te plošče s težavami si kar oglejte to stran. Gre za pogoste probleme in njih rešitve v zvezi z vašo omiljeno matično ploščo. Thnx Hedi!

1 komentar

DDR plošče končo v prodaji

X-Bit Labs - Izgleda, da se DDR počasi le širi, saj so se na različnih koncih sveta začele pojavljati prve plošče, večji proizvajalci pa so začeli s prodaji pomnilnika. Ena izmed redkih dosegljivih trenutno je ASUSova A7M266, v bistvu prva "prava" AMD 760 plošča. Dotične platke bi se razveselil skoraj vsak računalničar: ima 2 DDR DIMM, 1 AGP Pro, 5 PCI, 1 AMR reže, preko VIA 686B SouthBridga podpira ATA100, preko AMD 760 NorthBridga pa 266MHz FSB in DDR pomnilnik, poleg tega pa je bogato obložena z overclockerskimi možnostmi. Plošča je že na voljo na Japonskem in v Nemčiji, v roku nekaj tednov pa se bo razširila po celem svetu.
Druga DDR plošča na Japonskem je Transcendova TS-ALR4, ki bazira na ALi MAGiK 1 čipsetu, častno omembo pa si zaslužita še Gigabyte GA-7DXC (samo 200MHz FSB in PC1600 DDR SDRAM) ter IWillova MAGiK 1 DDR platka (počaaaaaaasna).
Upajmo, da bodo prve sapice DDRja kmalu zavele tudi v naše kraje....

2 komentarja

Nemška OC trgovina

Jaz - Hm, to novico ne razumite kot kakršnokoli reklamo, ker to ni . Gre za omembno ene zelo dobro založene OC trgovine, ki se povrhu vsega nahaj v Evropi, točneje Nemčiji. Gre za Innovatek, imajo pa zares zanimivo ponudbo, med drugim tudi bakrene SocketA/370 distančnike, Arctic Silver termalno pasto ter TurboPPL. Posebej TurboPLL je pritegnil mojo pozornost, saj gre za vzhodnjaško OC legendo, zunanji overclocking krmilnik za FSB, s katerim lahko zunanjo frekvenco spreminjate do desetinke MHz natančno. Wow !

7 komentarjev

Novi Seagatov velikan

Seagate - Novice o trdih diskih niso pogosta tema na Slo-Techu, toda novega Seagata enostavno moramo omeniti. Torej, podjetje je predstavilo novi Barracuda disk s kapaciteto 181GB! Zadeva se vrti pri 7200rpm, ima 16MB () predpomnilnika ter deklarirani dostopni čas 7.4ms. Seveda gre za SCSI disk na Ultra160 vmesniku, Seagate pa obljublja, da je ta disk šele uvod v novo Ultra360 serijo. Damn, jaz take zadeve ne bi napolnil še naslednjih par let! Aja, cena... na uradni strani ni podatka, toda šušlja se o 5K DEM.

3 komentarji

Duron 850MHz v ponedeljek

CNet - Že včeraj smo poročali, da bomo Durona 850MHz videli že naslednji teden, danes pa so na CNetu objavili novico s katero to informacijo potrjujejo. Še več: novi Duronček nas bo razveselil (?) že kar v ponedeljek. Velikoprodajna cena bo 149$, medtem ko bo cena 800MHz modela padla z 170$ na 112$, 750MHz različica pa bo z 112$ padla na 88$. AMD bo prav tako prenehal izdelovati 850MHz Athlone, saj je konkurenca Duronov enostavno prehuda. Pa še opozorilo: vsi novi čipi so 99.9% hardversko zaklenjeni, oziroma imajo odstranjene BP_FID nogice. Damn .

1 komentar

S3jev pohod na mobilni trg

3D Concept - Že odkar je S3 najavil svojo vrnitev v grafične vode smo se spraševali kako in kaj. No, na 3D Concept so razkrili, da se bo nekoč slavno podjetje omejilo predvsem na mobilni in integrirani trg, kar je v bistvu bilo pričakovano. Njihov prvi produkt se bo imenoval Paramount, videli pa ga bomo (oziroma ne bomo ) konec tega leta. Čip, izdelan v 0.18 mikronski tehnologiji in pri 150MHz bo imel 64 bitno pomnilniško vodilo, en renderirni cevovod z dvema teksturirnima enotama ter podporo DuoView tehnologiji (podobno DualHeadu in TwinViewu). Drugi čip se bo imenoval Zeotrope, izdelan bo v 0.15 mikronih in bo deloval pri 166MHz+. Imel bo dva renderirna cevovoda s po dvema teksturirnima enotama, podpiral bo T&L in DuoView tehnologijo. Na voljo bo konec tega leta, mogoče celo pozneje.

1 komentar