»

Zopet navijanje TBreda

Overclockers Australia - Da so 0.13 mikronski Athloni, ki jih nekateri imenujejo kar TBread praktično pred vrati, priča kar nekaj člankov, ki se ukvarjajo z navijanjem tega obetavnega procesorja. Enega izmed teh člankov si lahko preberete na tej strani. Tip se je spravil na inženirski primerek TBreda 1900 (1600 MHz) in ga uspel naviti na neverjetnih 2100 in še nekaj MHz. Sicer ni odveč poudariti, da se je navijanja lotil z odličnim Vapochillovim hlajenjem, vendar pa gre vseeno za dober rezultat, do katerega je prišel tudi z dvigom voltaže iz 1.6 na 2.1 V.
Vse skupaj da vedeti, da bo TBred odličen procesor, ki bo najbrž zopet osvojil srca številnih navijalcev, ki so zaradi omejitev Palominov že začeli prestopati med lastnike Intelovih 0.13 mikronskih Pentiumov4.

10 komentarjev

Dobra modifikacija

Overclockers Australia - Na strani Overclockers Australia so objavili novo modifikacijo nekega tipa, ki ima že izkušnje s spravljanjem računalnika v potovalni kovček. Isti tip je presenetil tudi drugič in napravil isto modifikacijo, ki pa ni nič manj navdušujoča. Seveda pa najbrž ne gre samo za bahanje, saj je računalnik v kovčku dobro prenosljiv in primeren za LAN partyje, pa še polno radovednežev se bo vedno paslo okoli njega. Izdelku se lahko načudite tukaj, kjer pa vas bodo najbrž zmotile slike, ki so slabše kvalitete. Še slikica za najbolj neučakane [:D] :

0 komentarjev

Primerjava pomnilnikov

The Naked Review - Danes sem naletel na zanimivo primerjavo pomnilnikov na strani The Naked Review (jao, kaj se bodo še spomnili [:D] ). Stran je obetavna, saj avtor zatrjuje, da bo poizkušal vse teste spisati čimbolj objektivno in da bo opisoval samo tiste komponente, ki jih bo kupil z lastnim denarjem. Če je avtor novonastale strani držal besedo, se lahko prepričate v tem testu, kjer je primerjal kar štiri pomnilnike: OCZ PC3200, Samsung DDR333, Crucial DDR333 in Kingmax DDR400. Prva dva sta zasnovana na Samsungovih čipih, tretji na Micronovih, najbolj zanimiv pa je zadnji, ki je osnovan na čipih DDR400, ki predstavljajo prihodnost standarda DDR in so že podprti v nekaterih čipovjih podjetja SiS. Test je spisan zanimivo in se ga splača prebrati; predvsem zaradi tega, ker so rezultati popolnoma drugačni kot bi morali biti.

0 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Plošča za prihodnost ali razočaranje za sedanjost?

Motherboards.org - Abit AT7 MAX je ime, ki bo najbrž sedel v ušesa vsakemu bolj razgledanemu hardverašu, za nedeljske navdušence pa bo najbolje če povem le to, da je Abit s tem izdelkom ubral popolnoma drugo pot dizajna matičnih plošč. Abit se je odločil, da naredi ploščo, ki bo ponujala vse pomembnejše dodatke in bila pripravljena na nove čase. Tako na plošči najdemo čuda raznih čipov, ki skrbijo za LAN, diske (RAID), zvok in še kaj bi se našlo, vendar pa se je Abit vseeno skušal izogniti temu, da bi njihova plošča šla po poteh cenenih visokointegriranih izdelkov. Za ploščo je značilno, da je popolnoma "očiščena" raznih starih tehnologij (LPT, ISA, PS2), kar pa ne pomeni vedno prednosti. Plošča je sprožila kar nekaj žolčnih prepirov, tako po svetu kot tudi na Slo-techu, zato ni dvakrat za reči, da plošča ne bo doživela uspeha predhodnih Abitovih izdelkov. Ali pa tudi ne, če bodo uporabniki vedeli, za katere uporabnike je bila plošča narejena in kaj lahko pričakujemo od nje. Zato brž na branje testa,...

2 komentarja

Gigabytov Radeon 8500

Hardware Zone - Sodelovanje ATI-ja z Gigabytom je očitno obrodilo bogate sadove, saj so Gigabytovci pokazali, da poleg odličnih matičnih plošč znajo narediti tudi odlične grafične kartice. V to ste lahko prepričani, če si preberete test grafične kartice Gigabyte MAYA AP64D-H, ki je lahko samo zgled drugim proizvajalcem. Kartica je zgrajena okrog najmočnejše izvedenke procesorja Radeon 8500, ki mu pri delovanju pomaga 64 MB 3.6 nanosekundnega DDR SDRAM-a. Že iz tega podatka lahko sklepamo, da je kartica namenjena navijanju. Poleg bogate dodatne opreme so Gigabytovci priložili še izjemno preprost navijalski program, ki odčitava temperaturo grafičnega čipa, nadzoruje število vrtljajev ventilatorja na hladilniku in...

2 komentarja

Dell In Hammer

PC World - Dell je v Ameriki precej znana in ugledna firma, ki jo nekateri poznajo po skoraj fanatični privrženosti Intelu. Mogoče se kdo spomni govoric, ki so nakazovale, da naj bi Dell uporabil AMD-jeve prenosne Thunderbirde v svojih prenosnikih, vendar iz te moke doslej še ni bilo kruha. Kljub temu, da je posel z AMD-jem spodletel, pa govorice še niso povsem potihnile, saj jih je zopet spodbudil trenutno najbolj vroč AMD-jev procesor - Hammer, oziroma Opteron. Številni so nad pokazanim navdušeni, navdušenje pa je pokazal tudi Michael Dell, sicer prvi človek podjetja Dell. Kljub vsem pohvalam pa ne smemo pozabiti, da bo Operton najverjetneje dobil konkurenco v obliki Yamhilla, vendar pa ni izključena možnost, da bi Dell ponujal tako računalnike z Opterni, kot tudi Yamhilli. Kako pa se bo vse skupaj izteklo, pa bo spet povedal čas, oziroma četrta četrtina tega leta, ko naj bi AMD začel pošiljati svoje Opterone sestavljalcem računalnikov. Če bi AMD uspel pridobiti Dell na svojo stran bi bila...

1 komentar

Piran 2002

Slo-Tech - Do danes se vas je prijavilo 43. Prijavi se!
Torej... v soboto se vidimo v Piranu. Za vse ki so napačno razumeli naše besedilo o Piranu še enkrat: Vstopnine NI! Plačate samo v primeru, da želite spati IN jesti oz. samo jesti.
Kajenje (česarkoli) znotraj šole je strogo prepovedano. Prav tako boste ven letili vsi, ki v Piran nameravate priti pit (vsi vemo kaj). Drugače pa je nagrad veliko in so bogate, zato se splača priti. Prinesite kopalke.

4 komentarji

Ja, zdaj je pa Linux cenejši od Oken...

Australian IT - Kot sem že nekako navajen, si razne 'študije' o raznih 'stroških', kunštno imenovanimi TCO (total cost of ownership: skupni stroški lastništva, ki nastanejo zaradi nakupa, montaže ter vzdrževanja neke dobrine), rezultate kar podajajajo. Pred kratkim je bil tako 'Microsoft' informacijski sistem cenejši od Linuxaškega, po tokratni neodvisni študiji (tokrat se mi pa ni več dal navednic delat: saj se razumemo, ne?) pa se v podjetju z 250 mašinami v razdobju treh let slednji izkaže za 33 % cenejšega. No, če za vas statistika ni nek kredibilen podatek, pa en uren Klik!

Še to. Kot je Prešeren s svojim 28. letom stopil v svoje zrelo obdobje ustvarjanja, tako je v svojem 19. letu starosti mentalno umrl LordNinja ter se je reinkarniral kot Ziggga (Jaz!). Idiotism Per Sempre.

13 komentarjev