»

Za razvedrilo

Overclockers Australia - Ponavadi vam postrežem samo z resnimi novicami. Ker sem danes malce bolše volje (zelo se namreč trudim, da bi s svojim pesimizmom postal pesimist no. 2 na slo-tech ), vam bom serviral nekaj toplega. Vsi smo že videli fotografije računalnika v navadni škatli, a ne? Kaj pa v škatli za pizzo? Če vas zanima, se odpravite sem. P.S. se opravičujem zaradi slabe kvalitete velike slike, a sem jo moral umetno povečati (na originalni strani so samo male slikice).

17 komentarjev

Crucial DDR SDRAM 2100

ChillBlast - Test teh modulov lahko najdete tukaj. Njihova ugotovitev je, da gre za zelo kvaliteten RAM, ki se tudi dobro navija. Kot veste oznaka 2100 pomeni, da gre za prepustnost 2100, ne pa za hitrost. Pri tej oznaki je ta 133MHz DDR. Stabilno jim je uspelo modul spraviti do 145MHz, kar je kar precejšen dosežek. Modul je dobil oceno 9/10. Poglejte.

3 komentarji

Britanija kot center globalnega cyber-raziskovanja

Jaz - Hvala Tomiju, ker me je opozoril na zares zanimivo novico na The Registeru. Govori o določeni mega bogati Stephanie Shirley, ki je Oxfordski univerziteti donirala 10 milijonov funtov za ustanovitev "The Oxford Internet Institute", ki naj bi postal center globalnega cyber raziskovanja. OII center naj bi se nahajal v Balliol fakulteti, ukvarjal pa naj bi se z raziskovanjem internet zdravstva, vpliva interneta na glasbo in umetnost itn. Me prav zanima kaj se bo iz tega izcimilo, še posebej glede na zadnje afere, ki obkrožajo Oxfordski inštitut v povezavi z internetom. Kot veste, je Oxford prejšnji mesec začel s SETIju podobnim projektom, ki naj bi pomagal odkriti zdravilo za rak, toda kmalu se je izkazalo, da so računsko moč prijavljenih računalnikov (okoli 25.000) prodajali najboljšim ponudnikom. Krneki...

2 komentarja

http://www.ljubljana.si pohekana

Jaz - Hehe, da so hekerji aktivni tudi pri nas, kaže zadnji primer, ki si ga lahko ogledate na http://www.ljubljana.si. V stilu "defacov" večjih strani se je neka uboga črna duša spravila tudi na domačo stran našega glavnega mesta in na njo postavila nekaj povsem neprimernih parol. Ogledate si jih lahko na spodnji sliki, oziroma, v času tega pisanja celo na strani sami. Me prav zanima, kako dolgo bodo rabili, da bodo "napako" odpravili . Thnx, Marko.

47 komentarjev

WinXP 29. oktobra

CNet - Ta novica sicer bolj sodi na Tinkino področje, toda tudi ona danes nekje uživa , tako da jo bom prevzel kar jaz. Po zadnjih kolobocijah okoli datuma izida WinXP operacijskega sistema so uporabniki bolj zmedeni, kot ne. Microsoft je izid v zadnjem mesecu prestavil kar trikrat, kar zbuja precejšnje dvome. Kot je Tinka že poročala, so omenili celo prestavitev začetka prodaje na naslednje leto... No, po najnovejših poročanjih s strani CNeta je najbolj verjeten datum izida 29. oktober letos. Ta datum dokaj ustreza tudi prodajalcem računalnikov (ki jih zadnje čase pesti recesija), saj upajo na povečanje prodaje zaradi izida novega operacijskega sistema in praznikov. Stay tuned.

11 komentarjev

Easy CD Creator 5 Platinum in Win2k nekompatibilnost

roxio - No, tudi podjetje roxio je priznalo, da ima njihov najnovejši Easy CD Creator 5 Platinum težave z Win2k operacijskim sistemom. Uporabniki so namreč po polni inštalaciji tega pripomočka za pečenje CDjev začeli izkušati plave zaslone smrti in nenaravno dolgo nalaganje operacijskega sistema. roxio vsem strankam, ki programa še niso inštalirale priporoča, da pri inštalaciji izberejo "Custom Install" in onemogočijo Take Two modul, ki očitno povzroča napake. Nekaj nasvetov imajo tudi za nesrečnike, ki so zadevo že inštalirali in se sedaj srečujejo s težavami, toda za te pojdite kar na njihovo stran.

5 komentarjev

Teorija mehčanja robov

FullOn3D - Ta članek na FullOn3D bo prav prišel predvsem osebkom, ki so zadnjega pol leta preživeli v kakšni avstralski pečini daleč od vsake civilizacije in za FSAA še niso slišali. No, tudi drugi si ga lahko ogledate, saj navsezadnje gre za enega izmed bolj kvalitetnih in obsežnih vpogledov v teorijo in tehnologijo za FSAAjem. Toda, treba si je priznati, da FSAA kot tak ni niti približno tako vroč in zanimiv kot pred parimi meseci, ko je vsak kotiček interneta bil poln FSAA hypa. Ogled po lastni izbiri, torej .

5 komentarjev

Dual Athloni v začetku junija

The inquirer - Sodeč po tej novici v The Inquirerju, lahko prve dvoprocesorske sisteme z AMDjevimi čipi pričakujemo nekje v začetku junija (po vsej verjetnosti 4. junija). Ob izidu pričakujejo podporo večih tajvanskih izdelovalcev matičnih plošč, ki bodo predstavili svoje rešitve. Točne frekvence procesorjev zaenkrat še niso znane, toda govori se, da bodo najpočasnejši tiktakali pri 1.2GHz, največji problem, ki ga bodo AMD in partnerji še morali premagati pa je poraba električne energije. Dvoprocesorske konfiguracije bodo namreč potrebovale najmanj 450W napajalnike s posebnimi 8 pinskimi priključki za matične plošče. Tudi pomnilniške zahteve so zanimive: podprti bodo le ECC registrirani DDR moduli, ki jih trenutno ponujajo pri Micronu, Corsairu in Samsungu. Še bo zanimivo...

2 komentarja

Obnovljena moda Fan Adapterjev

Club Overclocker - Overclockerska scena očitno doživlja neke retro flashbacke. Prvo ponoven razmah vodnega hlajenja, sedaj pa še Fan Adapterjev... Te overclockerji poznamo in z njimi eksperimentiramo že leta, pred kratkim pa so se nekatera podjetja lotila tudi masovne proizvodnje. Eno takšnih je tudi HighSpeedPC, ki nadebudnim množicam ponuja 60-80mm adapterje, ki jih lahko namontirate na vse standardne hladilnike. Njihov izdelek so pod drobnogled vzeli na ClubOC, toda z njim niso bili preveč zadovoljni. Po njihovih rezultatih so namreč z 80mm ventilatorjem dosegli precej slabše rezultate, kot s privzetim 60mm. Test si lahko ogledate tukaj, jaz pa se bom zaenkrat vzdržal komentarjev......

1 komentar

Hackanje Radeona LE

Rage3D - No ja, verjetno je bilo le vprašanje časa, toda vseeno me je novica o možnem hacku Radeona LE precej presenetila. Podobno kot vse GeForce in pred njimi Voodooje3, je možno s preprostim flashom BIOSa "nadgraditi" tudi Radeone LE. Ti so, kot veste, malce okrnjene različice močnejših bratcov, in zaradi tega so tudi njih cene precej nižje. V tem Forumu pa je mogoče zaslediti povezavo na potrebne datoteke in navodila, s katerimi boste svojega LEjčka z lahkoto spremenili v pravega Radeona. Naj se igre začnejo .

3 komentarji

Vodno hlajenje... again

vir: OC Mod
OC Mod - Po manjšem zatonu, ki ga je bilo mogoče opaziti nekaj časa nazaj, je vodno hlajenje spet pridobilo na popularnosti. Vsaj sodeč po množini člankov na raznih overclockerskih straneh, da o razpravah v našem Forumu niti ne govorimo. Vsem tistim, ki še cenite avanturistični duh izdelave lastnega hlajenja, bo po vsej verjetnosti v veliko pomoč ta članek na OCModu. V njem se ukvarjajo z izdelavo vodnega bloka, oziroma, bolj specifično, z izbiro pravih "ventilčkov" (damn, da se zdaj ne spomnim prave besede ) za le-tega. Od slednjih je namreč v veliki meri odvisna učinkovitost hlajenja, saj z njimi neposredno uravnavamo maksimalen pretok skozi vodni blok. Kakorkoli, članek bi resda lahko bil...

1 komentar

Primerjava Detonatorjev

Blarg Overclocking - Če še niste dovolj zaspani zaradi nadvse depresivnega vremena, vam bo gotovo pomagal še en v vrsti primerjalnih testov Detonator gonilnikov. Verjetno ste opazili, da so ti zadnje čase izjemno popularni (heck, en se je pojavil celo pri nas ) in svoj lonček so enostavno morali pristaviti tudi pri Blarg OC. Na GHz Tbird + GF2 Ultra kombotu so tako premučili nekaj zadnjih izdaj Detonatorjev, med katerimi so se znašli tudi najnovejši 10.20. Kot bi lahko pričakovali, so se med testnimi orodji znašla oba 3D Marka ter Quake3 Arena, rezultate njihovih testov pa si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Testing, testing... kh kh... a to dela?

Jaz - Ehm ja, očitno vsi drugi pisunčki novic uživajo nekje pod toplimi odejami, tako da je pisanje novic na ta mrzel in deževen nedeljski popoldan padlo na moja pleča. No, saj mi ni težko, ampak ko enkrat prideš iz prakse.... Torej, moje l33t novice-making skillz so malo zarjaveli ampak potrpite z mano. Menda ne bo tako hudo .

3 komentarji