»

Nov test!

Antec true 430

Slo-Tech - Obstajajo tri vrste napajalnikov: serijsko-tajvanski, tajvanski ter ostali. Ker na Slo-Techu skrbimo za vaše psihofizično zdravje ter vam ne želimo od napajalnika začetega požara v hiši, smo odločili, da bomo vašim vprašanjem o črnih ATX kontektorjih naredili konec. Če imate radi svoj računalnik, vsekakor poučno branje.

Preizkusili smo pet napajalnikov iz kategorije "ostalo", saj menimo, da je za napajalnik vredno odšteti več kot deset tisoč tolarjev. morphling1, nam dobro znani vseznalec na področju strojne opreme, je pod drobnogled vzel pet napajalnikov: enega Enhanceovega, dva Enermaxovega ter dva Antecova. Kateri je najstabilnejši v deželi tej? Obvezno branje!

23 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Moje srce pripada taboru:
nVidia 40%
(987)
Ati 39%
(961)
3Dfx 11%
(280)
šiš-tehnolodžies 5%
(119)
Matrox 2%
(53)
Kyro 1%
(25)
S3 1%
(21)
Sis 1%
(15)
Trident 0%
(12)
Skupaj glasov: 2473


Nova anketa ima višji - kozmični - pomen.
Če vaše nastavitve ni med naštetimi, izberite najbližjo. Šiš x kebap pa je ločljivost za neznalce.

18 komentarjev

Zvočne kartice optimizirane za igre?

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek - kako so zvočne kartice optimizirane za igre. Kot kaže ni dvoma o tem, da te bi bile. Na test so postavili 5 zvočnih kartic: nForce APU, Audigy2, Realtek ALC 650, Herculess Fortissimo 3 ter C-Media CMI8738 in jih testirali v nekaj igrah. V vseh testih je zmagal Nforcev APU, čeprav mu je Creativov Audigy2 neprenehoma dihal za ovratnik. Članek ni dolg - verjetno pa bo za marsikoga zanimiv. Klikot!

2 komentarja

17 palčni iMac

Design Technica - V Evropi se za računalnike uporabljajo PCji, ki so dokaj poceni in zmogljivi. Čez lužo pa skorajda ni hiše, kjer ne bi domoval Macintosh. Ti računalniki predvsem slovijo po svoji stabilnosti zaradi katere so priljubljeni pri zahtevnejših aplikacijah. Apple iMac 17" se od svojega predhodnika razlikuje predvsem po velikosti ekrana, saj se je le ta povečal za 2 palca. Procesor tiktaka pri skromnih 1000 MHz, a to je za Macintosha veliko. Če ste pripravljeni odšteti 1800 dolarjev je o nakupu tega računalnika vredno razmisliti.

17 komentarjev

Naučimo se programirati

Slo-Tech - Za vse ki bi se radi naučili programiranja, v Kiberpipi organiziramo delavnico, na kateri se bodo udeleženci naučili osnovnega programiranja v C++ programskem jeziku. Namenjena je tako popolnim začetnikom v programiranju, kot tudi tistim, ki programirati sicer znajo, a bi se radi naučili še več.

Ni hujšega kot postati suženj računalnika, ki nam ukazuje, jemljedragoceni čas in nikoli ne uboga. To je žal prej resnica kot redkost. Pomislimo, kako lepo bi bilo, če bi računalnik vedno ubogal na ukaz, delal to kar želimo, ter nam nikoli ne pokvaril dneva.

Seveda lahko vedno izberemo drug program, saj je dandanes na internetu moč dobiti skoraj vsakršen računalniški program, a večinoma gre za kupovanje (ali pa le “dol-potegovanje”) mačka v žaklu, saj nikoli ne vemo, koliko napak ima program in potihem upamo, da nam bo pridno služil in opravljal svojo funkcijo.

Večino takih strahov in predsodkov je odpravila odprta koda, saj ima tako praktično vsakdo možnost pogledati v drobovje programa...

3 komentarji

Volcano 11 Xaser Edition

Tweak Town - Thermaltake je eno izmed najuspešnejših podjetji, saj izdeluje zelo dobre a tudi malo glasne hladilnike. Njihov "najnovejši" izdelek je Volcano 11 Xaser edition. Na prvi pogled je stvarca res lepa, a pri sposobnostih še vedno zaostaja za Cooler Master XDream hladilnikom. Poleg samega hladilnika, ki je sestavljen iz bakrenih reber, v kompletu dobimo še potenciometer s katerim prilagajamo hitrost vrtenja.

1 komentar

Intervju z Johnom Spitzerjem, direktorjem nVidie

Digit Life - Na Digit-Life so pripravili intervju z direktorjem nVidie. Razglabljali so o raznih vprašanjih, kot so na primer: "Kateri je boljši: Direct3D ali OpenGL?", ali pa o novem "FX-u", itd. Spregovorili so tudi o nVidiinem programskem jeziku Cg. Seveda je beseda tekla tudi o promociji, kajti ni veliko ljudi, ki bi kar tako plačalo 500$ za udobno igranje najnovejših iger. Seveda pa so nekaj rekli tudi o načrtih nVidie za prihodnost. Intervju je kar zanimiv in ni preveč dolg.

0 komentarjev

Devet dni CS-ja

Slo-Tech - Ne vem, kaj si mislite vi, a ko sem sam prebral tak naslov sem mislil, da gre za kak LAN party. Ko pa sem bral dalje sem videl, da gre za nekaj povsem drugega. 14-letni Romun Michel Savin je devet dni (ja, devet dni) neprestanoma igral vsem znano igro Counter-Strike. Po devetih dneh se je zgrudil in odpeljali so ga v bolnišnico. Zdravniki so rekli, da je bil psihično in duševno povsem izčrpan. Kot pravi njegova mama se ni niti umival, izgubil pa je skoraj 9 kg. Doma je baje celo kradel denar in se lagal, da bi lahko prišel do interneta in igral Counter-Strike. Hja ... pa naj še kdo reče, da igre niso nevarna droga. [:D] Izvirna novica.

7 komentarjev

Test dveh 52X pekačev

NeoSeeker - Danes so postali CD zapisovalniki s hitrostmi 40x in več že povsem standardni. Razlog za to je drastično nižanje cen. Na NeoSeeker so na test postavili dva pekača s hitrostjo 52x in sicer dveh podjetij: Samsung ter MSI. Njuna maksimalna hitrost pisanja na CD-R medije je 52x; na CD-RW 24x; bereta pa z največjo hitrostjo 52x.

Oba podpirata en kup tehnologij. Samsungov model ima celo 8 MB predpomnilnika, MSI-jev pa le 2 MB, medtem ko imata oba dokaj kratke dostopne čase. Pri taki hitrosti boste imeli poln CD zapečen v manj kot treh minutah. Seveda imata oba priložene tudi nekaj programske opreme. Torej, če si lastite 48x ali pa 40x pekač ni potrebe, da bi kupovali...

10 komentarjev