» »

Naučimo se programirati

Naučimo se programirati

Slo-Tech - Za vse ki bi se radi naučili programiranja, v Kiberpipi organiziramo delavnico, na kateri se bodo udeleženci naučili osnovnega programiranja v C++ programskem jeziku. Namenjena je tako popolnim začetnikom v programiranju, kot tudi tistim, ki programirati sicer znajo, a bi se radi naučili še več.

Ni hujšega kot postati suženj računalnika, ki nam ukazuje, jemljedragoceni čas in nikoli ne uboga. To je žal prej resnica kot redkost. Pomislimo, kako lepo bi bilo, če bi računalnik vedno ubogal na ukaz, delal to kar želimo, ter nam nikoli ne pokvaril dneva.

Seveda lahko vedno izberemo drug program, saj je dandanes na internetu moč dobiti skoraj vsakršen računalniški program, a večinoma gre za kupovanje (ali pa le “dol-potegovanje”) mačka v žaklu, saj nikoli ne vemo, koliko napak ima program in potihem upamo, da nam bo pridno služil in opravljal svojo funkcijo.

Večino takih strahov in predsodkov je odpravila odprta koda, saj ima tako praktično vsakdo možnost pogledati v drobovje programa in odpraviti kako napakico, ga malo “pošraufati” in prirediti svojim potrebam. Za to je pa seveda potrebno znanje programiranja.

O tečaju lahko več izveste na tej strani in se hkrati tudi prijavite.

3 komentarji

CIMEK ::

Dajte napisat kak članek ali pa posnet vso zadevo, da še bomo tisti ki ne moremo priti v LJ videli :'(
Prvih sto let imajo ljudje lahko veliko težav, kasneje pa zagotovo manj.

minmax ::

gre za delavnico, ne za predavanja, tako da je situacija prilagojena tistim ki pridejo, tako imenovano 'hands-on' delo ... zato verjetno nima pretiranega pomena snematkar se pa clankov tice, maricka pa saj jih je ze tolk na webu?

NoUse4AName ::

da ti primankuje literature o c++ moras pa biti res nesposoben, v sloveniji imamo kaksnih 5-6 knjig o tem jeziku in na netu najdes miljon tutorialov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj znate oz. česa bi se še radi naučili (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
676738 (4506) 111111111111
»

poučevanje matematike in računalništva

Oddelek: Šola
153603 (2568) lebdim
»

Kaj rabim za programiranje v PHP ?

Oddelek: Programiranje
124654 (3856) Gost
»

Spletni portal!!! Flash in web design!

Oddelek: Izdelava spletišč
61286 (1026) SloMusty
»

C++ vs. C (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
766590 (5581) rokpok

Več podobnih tem