» »

17 palčni iMac

17 palčni iMac

Design Technica - V Evropi se za računalnike uporabljajo PCji, ki so dokaj poceni in zmogljivi. Čez lužo pa skorajda ni hiše, kjer ne bi domoval Macintosh. Ti računalniki predvsem slovijo po svoji stabilnosti zaradi katere so priljubljeni pri zahtevnejših aplikacijah. Apple iMac 17" se od svojega predhodnika razlikuje predvsem po velikosti ekrana, saj se je le ta povečal za 2 palca. Procesor tiktaka pri skromnih 1000 MHz, a to je za Macintosha veliko. Če ste pripravljeni odšteti 1800 dolarjev je o nakupu tega računalnika vredno razmisliti.

17 komentarjev

mrTwelveTrees ::

a kdo ve kako se imenuje OS za Macintosha ?
kje bi se ga dalo dobit ....

IceIceBaby ::

OS se imenuje Mac OSX, oziroma MacOS 9 in nižje za tastare verzije.

Mam pa komentar na novico. 17" iMaci se prodajajo že kakšno leto, tale 1ghz model je bil pa predstavljen kakšne 3 mesece nazaj. Tko da ni najbolj novo, ampak vseeno ok :)
Btw...cena v Slo je mal več kot 1800 dolarjev. 580k sit z davkom. Tri much če mene vprašaš :)

Klemenn ::

mac os [:\]

Beat-O ::

Imenuje se Mac OS X. Ne dela na PCjih, verjetno tudi nikoli ne bo, čeprav naj bi za vsak slučaj Apple skrival x86 verzijo. Je pa ta OS eden glavnih razlogov za moj nakup maca.

nojus ::

lahko pa uporabiš kak mac emulator. samo ne vem če že obstaja stvar za novi jaguar os.
sovražim Gargamela.

(sic) ::

1. Imenuje se MacOS X = rimska 10. Se pravi deseta verzija. Zdaj je zunaj že 10.1.
2. Skorajda ni hiše v ZDA, ki ne bi imela Maca? --nekje sem bral, da jih je le 300.000. PC je še vedno najbolj razširjen.
3. MacOS za x86 procesorje Ni in je NE bo.
Fuck you all!!!

IceIceBaby ::

1. Ne, zdaj je zunaj 10.2.4 pripravlja pa se 10.3.
2. nevem kolk jih je ampak siguren sem da veliko več kot 300k. Ampak še vedno je PCjev neprimerno več. Sej je logično, to je kot bi primerjal na eni strani Mercedese na drugi pa vse japonske znamke skupaj.
3. OSX za x86 je tako kot je reku The man (apple že 10 let vzporedno razvija svoje OSe tudi za x86 kot varovalko če jim zagusti). Res pa je da ga ni za dobit in po vsej verjetnosti ga v bližnji prihodnosti tudi nebo.

Phoebus ::

Ampak glede stabilnosti bi se pa dalo razpravljat. Videl sem ze velik macov k so se sesul....ali pa je moje enegrijsko polje tako, da se okol mene sesuva vse razen dobro postimanga Linuxa :D

(sic) ::

1. Maš prav. Ampak jaz nisem rekel, da je 10.1 najnovejša :)=

2. Sodeč po reviji Monitor in uradni izjavi predstavnikov naj bi bilo na SVETU 25 mil. Macov.

Sej je logično, to je kot bi primerjal na eni strani Mercedese na drugi pa vse japonske znamke skupaj. PC = vse japonske znamke (razširjen, funkcionalen, hiter) in Mac Mercedes (drag, počasnejši, glavno da zgleda fajn)?

3. Še vedno ga ni :D

Fuck you all!!!

CaqKa ::

glede na to da temelji na unixu linuxu ga verjetno nebo težko portat?
če stvari še nisi videl še ne pomeni da ne obstaja ;)

AtaStrumf ::

Mac je za fashion victims, če veste kaj hočem povedat.

IceIceBaby ::

Phoebus, OSX se ti je sesul ? Meni se je sesul samo v enem primeru odkar ga uporabljam, pa še ta bug so odpravili. Če sem mel network image mountan pa sem dal comp. v sleep brez da bi unmountal tisti image. Drugega primera da bi se sesul OS pa ne poznam.
Tastari OSi so se pa kar dost sesuvali. Manj kot win98 ampak še vseeno. Samo razlika je ta da se MacOS 9 sesuje, ti resetiraš in delaš naprej. Ko se pa winsi sesujejo se pa ponavadi začne pekel in reformat čez par dni.

(Sic) nisem mislu da je mercedes lep pa počasen pa nevem kaj. Hotel sem povedat da primerjamo eno znamko s prodajo cele države. Primerno bi bilo če bi primerjali kolk je Macov in kolk je recimo Dellovih PCjev ali IBMovih PCjev.

AtaStrumf, do neke mere se celo strinjam. Vsaj za mene so Maci vsi po vrsti zelo lepi. In glede na to da sem porabil precej denarja in časa da sem svojo PC kišto spravil v kolikor toliko sprejemljivo obliko mi ni škoda plačat malo več za to da imam že po defaultu računalnik ki zgleda dobro. Kar mal po forumu poglej, folk kupuje ohišja za 30k in več, napajalnike za 20k, razne neonke, šalterje za ventilatorje, ventilatorje ... Vse to znese tolk da bi za tak denar dobili Maca. Sicer je stvar posameznika kaj bo kupil, ampak preden kdo reče kolk so dragi naj mal še na to pomilsi.

mathjazz ::

Pri Macih je že od nekdaj vse LEPO - tako zunanjost (še posebej novi modeli), kot tudi notranjost (še posebej OS X). Je pa vse skupaj, drago in _počasno_.

Ampak, dragi smilyxx, da cež lužo skoraj ni hiše, kjer bi domoval Macintosh -- očitno še nisi bil kaj blizu tega "čez lužo". Mac ma nekje 5 odstotni delež pri osebnih računalnikih in op tvojih izračunih to pomeni, da je v ZDA prav tolikšen delež osebnih računalnikov vsega sveta. Vsi vemo, da je številka v ZDA precej višja, zato tvoja teorija odpade.

Mac je kralj holivuda in podobnih studiov, a ga zdaj tam močno izpodrinja Linux. Če ga kje sploh še ni.
www.getfirefox.com

(sic) ::

Rad bi imel lep računalnik (ohišje, zvočnike,...). Jaz tudi! Pa ne bom Maca kupil. Res, da dobiš pri Macu vse to "po default", vendar pa Mac stane toliko kolikor sanjski PC. Z ličnim ohišjem in 500W napajalnikom vred.

Fuck you all!!!

IceIceBaby ::

Razlika v ceni sploh ni tako grozna.Dober 17" LCD stane cca. 150k sit. Lepo ohišje z napajalnikom 50k, oziroma še precej več če hočeš kakšnega xaserja ali bog ne daj lianli. Min. 15k morš plačat za dober CPU cooler in kakšen dodaten ventilator. DVD pečka je še dodatnih 100k... Evo, pa ti ostane cca. 200k za ostalo šaro. Ne pozabi da so tudi kvalitetne miške in tipkovnice drage in podobno.

Sej ne rečem. pri PCju dobiš na papirju več kot pri kakšnem iMacu. Ampak še vseen razlika v ceni ni tako velika kot nekateri mislite. Poleg tega pri Macu dobiš zraven še cel kup uporabnih programov in OS kar je tudi nekaj vredno.

Road Runner ::

hja k ste vsi warez manijaki, ce bi pa racunal v ceno programsko opremo (pr macu ti manka edin se kksn photoshop, ostalo dobis zravn) pa pomoje mac se cnej pride, ampak kaj ko mate vsi adsl pa programe dobite na netu ne v trgovini

nicjasno ::

Jaz se enega takega imaca sploh nebi bunu. Pa powerbooki so tudi precej kulni. :)
Zaenkrat pa bo morala moja sedanja gajba se kako leto zdrzat. Pol pa bomo vidli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za študij računalništva

Oddelek: Šola
121166 (767) IcyFox
»

Googlov kitajski iskalnik bo spletne poizvedbe povezal s telefonskimi številkami

Oddelek: Novice / NWO
4210203 (8483) poweroff
»

Alternativa gmailu

Oddelek: Omrežja in internet
469305 (7667) c3p0
»

Fakulteta & prenosniki & varnost & izdelava zapiski

Oddelek: Pomoč in nasveti
497745 (6797) mojca
»

Nakup Mac-a

Oddelek: Kaj kupiti
231702 (1352) nojus

Več podobnih tem