»

Microsoft pokazal Office za Windows 10

Microsoft - Microsoft je pokazal prihajajoč pisarniški komplet Office za Windows 10, ki je sedaj dostopen v obliki Technical Preview. To pomeni, da ga lahko člani ustrezne skupine že snamejo z interneta. Glavna novost je univerzalnost, saj bodo iste aplikacije tekle na telefoni, tablicah in osebnih računalnikih; skratka na vsem, kar bo poganjalo Windows 10. Končno verzijo pa bomo dobili do konca leta.

Pisarniški komplet sestavljajo Word, Excel, PowerPoint, Outlook in OneNote, pri čemer lahko ta hip prenesemo in preizkusimo le prve tri. Ker so programi napisani enotno za vse naprave, je uporabniški vmesnik prilagojen tudi za uporabo brez tipkovnice in miške na napravah z na dotik občutljivimi zasloni. In tako bo Office za Windows dobro tekel tako na majhnem...

16 komentarjev

Ulbricht kriv v primeru Silk Road

Ars Technica - Porota na newyorškem sodišču je včeraj po manj kot štirih urah posvetovanja Rossa Ulbrichta v primeru Silk Road spoznala za krivega v vseh sedmih točkah obtožnice. Kazen mu bodo izrekli na ločenem postopku v naslednjih mesecih, grozi pa mu dosmrtna ječa. Ulbricht je bil obsojen treh kaznivih dejanj v povezavi s prometom prepovedanih mamil in kaznivih dejanj v povezavi z združevanjem v hudodelsko združbo, pranjem denarja in vdiranjem v računalniške sisteme.

S tem se je končalo prvo dejanje procesa Silk Road, ki je trajalo dobre tri tedne. Ulbrichtov zagovornik Joshua Dratel je že napovedal pritožbo, še vedno pa vsi čakamo na izrek kazni.

Tožilstvo je uspelo dokazati, da je Ulbricht ustanovil, vodil in zaslužil s stranjo Silk Road, kjer so se prodajali...

6 komentarjev